Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alinn http://www.marcytilton.com/images/category1705/... takhle nějak? To jsem teď našla, tak to teda asi zkusím...
@caramilla Já jsem se taky celou dobu na sále smála a usmívala, jen při kontrakcích jsem to asi nepřeháněla 🙂. U mě podle mě zafungoval adrenalin, já na něj reaguju asi pozitivně - úsměvem a smíchem 😎. Jo, a přešlo mě to při šití, to byl masakr... takže asi podobný scénář jako u Tebe, jen já byla na sále jen hodinku, pak porod a pak dvě hodiny po, protože mě dlouho šila a taky mi vylítnul tlak...
@crawler No obě hned, jak budu mít dojem, že se čípek mění, ale ta místní je zbytečné, aby jela hned, má to kousek, zato ta Olomoucká bude asi muset vyrazit hned, kdyby to vzalo rychlejší obrat...
Hezký nápad na odřezky aksamitu -- http://hyenacart.com/alamode/st/2891/69771/lska...
Tak holky, prošení nepomáhá - zkouším úplatky - právě jsem mimču došila natahovací prostěradlo se zátěrem... taky jsem potřebovala nějak ospravedlnit mojí účast v této duskusi, že... @caramilla děkuji za instrukce k tomu, jak ušít prostěradlo, bylo to jednoduché... Fotit vám ho nebudu, jak vypadá natahovací prostěradlo asi víte 😀 (maximálně vám ho pak vyfotím s mimčem).
Já jsem chtěla dneska nafotit troje overálky a tričko, ale než jsem se k tomu dostala, setmělo se (ve 2 odpoledne), tak jsem zas nic nenafotila... Takže já jsem tu už delší dobu jen na ty off-topic debaty :D
@crawler a máš pravidelný cyklus? Já mám pravidelný a před těhu jsem se měřila tak 4-5 dní v cyklu - to už jsem měla vychytané. Ale je fakt, že teď po 4. měsících po porodu mám taky problém tu teplotu změřit, tak sleduju hlavně hlen a když vyjde, tak se změřím. Když mi malý naruší měření, posouvám budík. Ale neplodné dny v 1. fázi teď určit nedokážu 😖
@sinala @macin73 @caramilla já jsem taky mezi kontrakcema byla v naprostém klidu a i jsem měla smysl pro humor..a to dokonce až do finále..kdy se cosi zvrtlo..dokonce i jednou při kontrakci jsem asistentku rozesmála...když jsem se soustředila na to jak ta bolest postupuje..tak mě pohladila po zádech a zeptala se jestli dobrý 😀 tak jsem jen zvedla ruku s palcem nahoru (opravdu to byl palec a ne prostředníček 😀 )..no a ze všeho nejvíc jsem nedávala to šití..tak jestli to nebylo jako "když jsi netrpěla při porodu, tak trp teď!" 😀
@macin73 To u porodu asi nebyl adrenalin, co zabralo, protože adrenalin naopak porod zastavuje... proto právě není radno se u porodu s někým dohadovat...
BTW - teď jsem se dozvěděla, že prý celý víkend slouží doktorka, kterou jsem měla na včera na utz a která byla moc milá, tak doufám, že se rozrodíme...
@sinala no před Fanouškem jsem měla cykly jako hodinky - věděla jsem, že ms prostě 28.den dorazí a ovulka v 17.den. po porodu je to ovšem jednou 31, pak 26, ale jak píše @ivuska.h - to by nevadilo - problém je, že se má měřit zhruba ve stejnou dobu a to je těžký, když jednou vstávám v 5 a jednou v 8 a nejen to, ale někdy spím selou noc bez buzení a někdy vstávám k malýmu a nebo kvůli sobě 4x za noc na záchod...Prostě graf mi lítá nahoru dolu, na čípek si nedosáhnu a zbylý sympton - hlen - no jen na něj taky nemůžu dát - mají se sledovat minimálně 2 symptomy. Takže jsem to po pár cyklech po porodu vzdala a po půl roce zkusila znovu a opět totéž :-/ Takže jsme stále na pánské ochraně (na kterou také není spoleh, jsem před pár dny psala, že jsme zrovna měli nehodu)...
A jak jste "přišli" ke Klárce? u nás totiž selhal lidský faktor, ale částečně i metoda - vajíčko dle teorie mělo být zaniklé - ale "naše" žilo asi 50hodin 😅 ale je fakt, že u PPR tam je ta rezerva, kterou jsme nedodrželi 🤐

@alinn Ale to by ten jezdec vůbec nezadrželo, na tom kostěném zipu je dost velká ta "díra" v jezdci... Na spirále by to možná i šlo, ale na tomto si to fakt nedovedu představit.