icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
19. jan 2012

@season to sú blázni, každé ott, zvlášť? tak poštovné na každé počítali? a čudujeme sa, že na Slovensku je to tak..... 🙂

a na kt. látku si písala, že je zarezervované? nevadí, ty si samozrejme daj pre seba, čo potrebuješ a o ostatné sa porveme 😝

ucitelka70
19. jan 2012

@caramilla nádherné oblečká - aj farby sú perfektné....

monr
19. jan 2012

@terezita mám to otvorené a listujem podrobnejšie. 😉 nakoniec asi zo jeden dva strihy ešte pridám k objednávke.

@season to ti verím, je toho dosť, čo do toho dáš, verím, že budeš mať skoro všetko fuč z domu a relaaaaaaaax 😉

monr
19. jan 2012

@ucitelka70 poštovné je len jedno, ale aj tak pobalia zvlášť a pošlú.

caramilla
19. jan 2012

@ucitelka70 jó, s plným skladem látek, to se to kombinuje 😀 😀 😀

papajka7
19. jan 2012

baby help s tou maskou
mate neake napady ,tipy...ale co ste uz aj vy vyrabali?mne sa paci toto http://www.marthastewart.com/274791/baby-costum... maly najskor ,ze ano ze sa mu paci,ale teraz to nechce,myslite ,ze by vtom dobre vypadal aj petrocak? 😅

papajka7
19. jan 2012

tak toto ma riadne grady 😀 😀 😀 😀 http://www.marthastewart.com/274791/baby-costum...

papajka7
19. jan 2012

posledne a koncim,na tych malych detoch je to krasne,len ci taky predskolak nevyzeral v tom smiesne 😀
http://www.marthastewart.com/274791/baby-costum...

barcav
19. jan 2012

Ahojky, už dlouho Vám sem nakukuju a kochám se jak krásně šijete 😀 hodně toho napovídáte a já se vždy těším až si budu moct přečíst další stránku 😀 tak mi přišlo správné se Vám představit 😀 😀 😀

ucitelka70
19. jan 2012

@papajka ja, ta maskovaná sova je bomba

season
19. jan 2012

@ucitelka70 ten ružový bambus finerib. Sme ho vykúpili načisto 😀 poštovné bolo jedno, tam sa nič nezmenilo podla tabulky

ucitelka70
19. jan 2012

@season ok..... aj som si pozrela tie tyrkysové polia 🙂 tie tvoje..... 😉

season
19. jan 2012

@ucitelka70 ono ja mám zatiaľ velké oči, budemsakrotiť, takže to ešte nie je definitívne. Skoda, že tie ottobre tu dnes nemám, by som mala pekný večer 🙂

kalman
19. jan 2012

Dievčence no prišli ni dnes stroje 😀 😀 😀 sú super, zajtra niečo pošijem ak bude čas 😀

ucitelka70
19. jan 2012

@kalman super, tak sa vytešuj. isto v noci nebudeš spať kľudne, budeš si plánovať, čo a ako urobíš, ako ušiješ, kde, čo dáš..... 😀

kryska5
19. jan 2012

@kalman ej to musí byť radosť a dokonca dvojnásobná, blahoželám a bezproblémové šitie s novými strojmi prajem 😉

mima2011
19. jan 2012

Děkuji za vřelé přivítání to jsem ani nečekala 🙂. Jinak nejsem úplně začátečník mám RS a OL Bernette a k narození prcka jsem dostala Janomku 6600 (mimochodem je úžasná) to jen pro info a samozřejmě toužím jak mnoho z vás po COL.

kryska5
19. jan 2012

Tak na stužkách už je 200€ 😝 z toho plynie ponaučenie do budúcna - uzavrieť hromádku čo najskôr a neokukávať kto tam čo pridá 😝 😀 😀 😀

ucitelka70
19. jan 2012

@season videla si, kočky v čechách majú prebytky a medzi nimi aj toto: Oboulíc plnobarevný čoko-tyrkys-sm.modrý: 4,3m !!!

nika
19. jan 2012

holky prosím pomoc jak jsem ty zahraniční obdoby našeho fleru? neměcko a usa jsem na toto levá

terezita
19. jan 2012

@nika v nemecku je to dawanda.de a v us etsy.com

nika
19. jan 2012

@terezita díky jsem si pamatovala jen vanda :...
🙂

terezita
19. jan 2012

@nika no tam jsi mohla zkusit hledat, aspon bys usetrila 😀 😀 😀

dankakk
19. jan 2012

@barcav ja som tiez dlho len nakukavala, potom som trosku co to posila, neskor som prepadla hromadnym objednavkam a teraz som v tom po usi - mam novy stroj-overlok, v latkach asi 400e :D ... uz len najst cas a zacat sit vo velkom 🙂)) takze si daj pozor, je to navykove!!!

rebelie
19. jan 2012

Ahoj holky, vůbec vás nestíhám dočítat... zaznamenala jsem jen, že je tu spousta nových tváří a že @caramilla má zas nějakej novej stroj, jestli jsem to pochopila dobře... (a taky, že pořád šije krásný věci 😉). Já se jdu jen pochlubit, že jsem poprvé od porodu vytáhla stroj a oentlovala vkládačky a přešila kalhotky, co držej plenky v širokém balení... Jsou to prkotiny, ale já jsem ráda i za to... Teď bych fakt potřebovala sebrat odvahu a taky najít si čas, abych vytáhla soft, co mi tu leží, a ušila nosící vsadku do bundy... Ovšem zatím se mi dítko vejde pod kabát, takže ten tlak na ušití vsadky není tak velký... Přeji všem spoustu krásných výrobků a vůbec hezký den!

sussanah
19. jan 2012

Holky, chapu-li spravne, tak OL je hlavne na pruzne materialy, udela to spravne pruzne zakonceni spolu s odstrizenim, je to tak? Jedna se mi o bmb vv, aby se nekroutily.

zojec
19. jan 2012

@kryska5 a to ste este nezatvorili?? :D esteze som tam ani nepachla 😀
@rebelie to si aj tak dost posila :D ja si pamatam na moje prve vkladacky s malou v satke za strojom :D potom sa mi tam uz nezmestila a nacas som prestala sit, lebo som nemala ako.. spala vylucne na mne 🙂

rebelie
19. jan 2012

@sussanah Jo a postřehla jsem Tvoje triko - je to už pár stran nazpět, ale zrovna jsem náhodou nahlížela - gratuluju... Mně tedy víc vyhovují ty překřížený výstřihy a jiný fígle, ale pružnej výstřih taky fajn... Já zrovna dneska koumala nad nějakým tričkem v Tescu v akci, jak by to šlo předělat na kojící, a pak jsem to vzdala... V Bráně měli slevy, takže mi maminka koupila dalšího Spokojence a na čas jsem zase za vodou...

rebelie
19. jan 2012

@zojec Tý jo, šít s mímem... to já teda počkala, až bude chvilku spát...