icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
20. jan 2012

hlásím , že už žádné přebytky nejsou - před chvílí jsem mluvila s Crawler... ☹

caramilla
20. jan 2012

@palosek to zní teda taky děsně:( Jasmínka byla od listopadu nemocná už asi 5x ☹ Před vánoci to byla strašná rýma a kašel. Teď zatím ta rýma alespoň teče a může dýchat. Ale uvidíme. Ráno už měla zase jenom zvýšenku. Navíc má už zase průjem. S tím bojujeme už 3 týdny:( Už to bylo dobrý, dala jsem podle rady Ivušky Enterol 3 dny a teď laktobacily, ale zase je to zpátky. Doufám, že to je tou nemocí. Nikdy u chřipky ještě průjem neměla, tak mě to vyděsilo. Snad to bude dobrý, já tak špatně nesu, když jsou děti nemocný ☹

teda, tady člověk nabídne kousek látky a šup, nic nemá 😀 😀 😀
@alinn 1m ti nechám. 1m má nika a 1m pro @evinka rozmyslim, zas tolik tobo nemám. Na @membri už nic nezbude 😀
Prosím, @evinka - jsi taky ve výstuhách, jestli jo, napiš mi č. řádku 😀

caramilla
20. jan 2012

@veronik77 no tak ale pro ni dobře! 😉

evinka
20. jan 2012

@caramilla na listu plateb jsem v ř. 29. Peníze odešlu dneska. Když nebude, tak nebude, počkám na další hromadku, holt 😀

caramilla
20. jan 2012

@jam3 kytky došly 😀
S PULama pro mě spěchat nemusíš, v klidu, mám z čeho šít 😉
Brzo se vyzdravte!

caramilla
20. jan 2012

@evinka promyslím to během dne, jo? 😉

mehlo
20. jan 2012

@caramilla já se taky dřív hroutila z průjmu, když se mu furt vracel a moje máma furt říkala, že musíme k doktorce a na vyšetření, že to není možný, aby pořád takhle průjmoval. Podle mě je to někdy spojený s tím nachlazením a u nás je teda ještě jeden problém, že uděláme nějakou dietní chybu, jako něco hodně mastnýho a potom lítáme. Ale musím to zaklepat, už dlouho jsme s průjmem v pořádku.

palosek
20. jan 2012

@mehlo ...zápal plic způsobený bakterií Mycoplasma pneumonie. Často se objevuje na jaře a na podzim, a ted je to počasí věelijaké...hlavně u mladých do 40 let, ale nejvíc u školního věku. Poslechově na plicích zvuky, jako byste chodili po zmrzlém sněhu....naštěstí už je to dobré a musí ještě zesílit, takže až do čtvrtka doma 😕 Už jí ale není rady 😀 😀

palosek
20. jan 2012

@caramilla ten průjem může být ve spojení s horečkama, nebo s léky proti teplotě či kašli. Vím, že některé odkašlávací sirupy starší holky taky proháněly 😖 ...a určitě je vše v plenkách, což? 😠

monr
20. jan 2012

@season tak najbližšia humana k nám je v Nitre, nuž mám zatiaľ smolu. dobre si uži tie sekáčové nákupy 😉
dáš foto tej kopy látok?
@jam3 @caramilla skoré uzdravenie kočky
@caramilla parádne kúsky 😉

mehlo
20. jan 2012

@palosek jé tak to je drsný, hlavně že je už v pořádku. Ale ted s ní není k vydržení co? my když jsme měli ještě naposled průjem, už nevím kdy to bylo, tak jsem taky musela dát nazpátek plenku a to mu bylo přes 2,5 roku.

palosek
20. jan 2012

@mehlo no to musel být požitek... 😅

animal
20. jan 2012

jj některé léky můžou vyvolávat průjem, ale třeba i jitrocelový sirup na kašel ho vyvolává.Můžou to také způsobovat spolykané hleny při rýmě.

caramilla
20. jan 2012

@mehlo ; @palosek Holky, díky. Takže myslíte, že to nemám řešit? Dřív z horeček nic neměla, Mukosolvan jsem dávala už jednou a taky nic. On to není průjem, jen 2x denně řídká stolice. Někdy hodně, někdy míň. Ale chodí 2x denně. Definice průjmu je 3x a více a vodová. Ale normální to není:(
Už mě švagrová straší, že má alergii na lepek nebo laktózu. Ale jí v tomto ohledu to samé jako jedla už od 8./10. měsíce a nikdy roblémy nebyly, naopak, od 6. do 12. měsíce jsem neustále řešila zácpy 😀
Tentokrát jsem teploty nesrážela, takže z léků to být nemůže. Jedině z toho, že jsem nesrážela, tak to tělo více ta horečka prohnala, to je možné...
Hm, taky je možné, že to souvisí fakt s tou rýmou, protože to má takový "hlenovitý" a hodně ty hleny poliká, má toho plný krk...
FUJ, TO JE TÉMA, SORRY, ALE PROSTĚ MÁM PRVNÍ DÍTĚ , PRVNÍ PRŮJMY 😀 😀 😀

@palosek hele, ty plenky, no humus. Už jsem si dneska fakt vážně říkala, že se na to vys... a budu dávat hnusky, že to fakt nemám za potřebí několikrát denně prát. Ona teda kadí i normálně do plín, čurání dává celkem už dobře, ale kakání ne. Ale toto, no hnus... Máme troje odklápěčky a jsou stabilně všechny pos.... Musím ušít nový a nový a nový a nový. Alespoň mi nemusí bejt líto, že už na ni nešiju AIO 😀
Ale já chci teď vyšívat a nešít pleny! 😀 😀 😀

caramilla
20. jan 2012

@animal no, tak snad jo. Před těcha 14 dny už ale moc rýmu neměla, jen trošku kašel, léky žádné, ale kakání nic moc. Teď to bylo asi 4 dny dobrý po enterolu. tak snad to teď způsobila ta rýma + horečky.

palosek
20. jan 2012

@caramilla ...líbí se mi to vyšívání, ne ty průjmy 😅 😅 Jestli je stolička hlenovitá, může to být ze spolykaných hlenů, ale kdyby nějak atypicky (štiplavě) zapáchala, tak bych se asi poradila s Mudrou. Na alergie hned nemusíš myslet...ikdyž u naší nejstarší se až ted (skoro 12let) začíná projevovat alergie na kr.mlého a trochu i lepek, ale ženou nás na další vyš., tak uvidíme... 😕 Já tak nerada po dokorech 😠 😠
Jasmí to nejspíš bude mít ve spojitosti s probíhající nemocí...držím pěsti, ať to vydržíš a jste brzo zdraví.

kryska5
20. jan 2012

@caramilla to sú radosti 😒 nemôžete v tom mať zamotané aj zúbky? aj z toho môžu mať deti redšiu stolicu keď predtým pri chorobe nemala ... ale zas ktovie čo chytila za bacila 😖 skoré vyzdravenie prajem malej modelke

palosek
20. jan 2012

@terezita ...konečně jsem přišla na to, jak ti na bl.napsat koment. 😀 Jsi ráda?? 😅 😅

kryska5
20. jan 2012

@animal prosím ťa chcela som sa opýtať nie ani tak na konkrétne olejčeky ale na ich trvácnosť, či má zmysel kúpiť nejaký zlacnený, čo má do záruky len pár mesiacov? Pri kozmetike sa v tom veru nevyznám, či sa naozaj treba tak striktne držať tej doby trvanlivosti, či je to viac menej orientačná záležitosť 🙂

Prípadne aj ostatn éak máte nejaké skúsenosti .. napr toto by som rada tiež na skúšku či mi to bude vyhovovať ale s tou trvanlivosťou neviem http://www.bioshop.sk/obchod/potenie/salviovy-d..., zas kupovať to za plnú cenu na skúšku nechcem 😒 Dík za rady

animal
20. jan 2012

@caramilla hele alergie lepek a laktóza to jsou permanentní stolice, to bys poznala. Klidně to dítě může mít ty průjmy jen tak. Mareček mi donedávna dávat kašovité (občas mazlavé) kakoše 3-4denně a to do plen (kakoš na nočník mu nikdy nešel bo jak začal kakat a já vysadila, tak to zadržel a bylo po kakání a pak jsem likvidovala ještě více kakošů v plenách, než obvykle, protože to kakal na víckrát. Teď mi začal více jíst, takže se stolice zahustila a je cca 2x denně, ale dneska jsem mu dopřála místo tvarohu apod. jogurtový nápoj a dneska už 3 kakoš 😀
I ta teplota zrychluje metabolismus, takže může mít průjmy i z toho. Ono na ženy působí i menstruace průjmovitě ( na některé), protože je překrvená pánev.

kalman
20. jan 2012

@caramilla ty šiješ ako divá 😀 kedy to stíhaš? Velmi pekná suknička aj body. Ja pri malej toho vela nestíham asi budem musieť šiť vnoci 🙂

animal
20. jan 2012

@kryska5 pokud by to nemělo do expirace alespoň půl roku, tak bych do toho asi nešla (aby jsi to stihla vypotřebovat) ale lahvička jednoho éteráku vystačí někdy i na rok, záleží jak moc jej používáš. A nešla bych do toho z důvodu, že bych se bála menší účinnosti. I u léků se po expiraci mění účinnost.

animal
20. jan 2012

@caramilla no kdy to car stíhá opravdu nevím, ale mě dítě začalo bojkotovat spaní. Buď nespí vůbec, jen nekvalitní noční spánek s usnutím nejdříve v 21:30h nebo neusne v poledne, ale 13:40 jako dnes. Včera spal 10minut odpoledne 😀 prostě denně usíná až večer a já jsem katapult

ucitelka70
20. jan 2012

@papajka7 ahoj, našla som ti niečo na motiváciu na karneval a potom to môže využiť? neviem.... kukni http://www.t-fashionline.com/t-fashion/eshop/0/...

zojec
20. jan 2012

@kryska5 s EO je to take vselijake, presne ako pise animal, ak ho chces pouzivat ako liek (priamo na pokozku, alebo na vnutrone uzitie) tak by som tiez po expiracii nebrala.. ak na pradlo a prevonanie, tak ten mesiac -dva po zaruke, asi vela sarapaty nenarobi.. su EO, co sa pouzivaju casto.. ja za rok miniem napr. 2 flasky levandule.. natieram tym vsetko :D :D a este aj do vane si davam 😉 ale napr. taka skorica by mi vydrazala aj 5 rokov.. fakt zalezi od EO a jeho pouzitia.
@kryska5 neviem s tym deo 🙂 ak si si ista, ze do februara marca to cele vyminas, tak investuj tie 4€ 😀

sinala
20. jan 2012

@vevercam tak vezmu 1,62 m a metr přenechám allin, ale pokud jsem se přihlásila jako poslední tak se těch kytek vzdám nechci tady někomu vyfouknout látky. Řešila jsem to přes sms.

kryska5
20. jan 2012

@animal ďakujem, to som sa chcela utvrdiť, čo sa tej účinnosti týka
@zojec dík za radu, ja som začiatočník, potrebovala by som aj niečo do krému, nevieš čo by bolo vhodné? ideal by asi bolo ísť niekam kde majú tie EO pokope aby som to mohla aj počuchať 😕
ten deo ešte pozriem na eshope weledy oni tuším majú aj také malé balenia na vyskúšanie (aj keď neviem či aj toto), len potvory majú podmienku objednať min. za 15€ 😠

zojec
20. jan 2012

@kryska5 weledu maju aj v DM, aj ked neviem ci aj male vzorky... s kremami ti neporadim, to si zatial nerobim.. a urcite zavisi aj od typu pokozky 🙂 s kremom by ti mohla poradit crysmile 🙂 napis jej IP 😉 sem asi nechodi 😀

kryska5
20. jan 2012

@zojec s krémami nie, tie viem vyrobiť, len aký éterický do toho, ale pravda opýtam crysmile či nebude vedieť poradiť 😉

terezita
20. jan 2012

@palosek moooc! jsem si nejdriv rikala, kdo je pavlinka, ale pak mi to secvaklo! 😀 😀
@caramilla budu te sokovat, abych zachranila crawler, tak jsem se obetovala pro 1metr toho ruzoveho bambusu.. 😅 😀 a teda nova masinka krasne vysiva!!! 😵