Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla děkuji za ty kytičky...teď tu @sinala ještě psala, že mi přenechá a @veronik77 psala že @crawler už žádné zbytky nemá..a já na ni nemám číslo..a tak nemůžu vyzjistit jestli je u ní se mnou počítáno nebo ne 😅 abych nakonec nenahamounila dva metry 😀 😀(jako poradila bych si s tím..ale aby zas někdo kvůli tomu nebyl smutný, že ano 😉 tak jestli mi někdo pošlete to číslo nebo jestli to vyzjistíte přímo u crawler? 😀
hel holky docela pěkné olečky http://www.fler.cz/zbozi?ucat=90708
@season a ty tie prebytky ešte dnes rozdelíš, verím tomu 😉
@kryska5 ako vidím nová téma výroba krémov, to som zvedavá.... ešte som také nerobila...... mám doma kopu byliniek pod stromami, dalo by sa to aj ináč teda zužitkovať, nielen na sirup a čaj a do kúpela
@ucitelka70 to by bolo fajn, nech nehocíme celá široká rodina v prúžkovanom jednolíci ocel+kiwi alebo tyrkys 😉 a nebudú mi v tom ostávať pengy na sušičku.
@ucitelka70 tak ta ciapka nema chybu 😀 ,to mi pripomina,ze by sa to dalo aj usit podla toho strihu z mimibazara,uz neviem presne kto tu sil s takymi veeeelkimi brbolcami 😉
@papajka7 presne tak, podľa toho.... a napr. urobíš z neho huskyho, 😉 alebo čo xceš 😉
@kalman takže zajtra máš oslavu 30? darček prišiel včas, 🙂
@papajka7 na leto sú tie jednolíce ideálne. sú pekné, kvalitu ak môžem posúdiť skôr podla tých, čo som už z MTX mala, tak som spokojná. Podľa fotky na MTX stránke, je tá ocelovomodrá sýtejšia ako v skutočnosti - mi pripadá akoby taká dzínsovomodrá a tá tyrkysová je ešte krajšia výraznejšia ako na obrázku.
@terezita Tak se přijeď na mašinku podívat 😉 Fakt - vezmi si hadýrky a přijeď si vyšívat! 😉 Třeba tě konečně nalákám 😀
Jinak Jasmí ze stroje nadšená. Ukázala jsem jí, jak se zapošívá a odstřihává niť (jsou to čudliky, co se zmáčknou) a vždycky jsem jí ukázala, co má zmáčknout a ona to udělala.
Dneska to byl náročný den, šila jsem jen chviličku s ní na klíně. Celé bodynko z bambusových žabiček z mylly ušila Jasmínka! Nitě odstřihávala ona! 😀
Hodím sem pak fotku.
@palosek , @animal díky!
Jinak zoubky mě taky napadly, má to všechno dohromady, chudinka.
Jinak teď jsem se trochu vyděsila. Jasmínka je nemocná už 3. den. Přes den vždycky bez teploty, max. lehounce zvýšená a večer kolem 6. najednou to vyletí. První dva dny lehce nad 38 a dneska to bylo nad 39, což bych 3. den nečekala, že se to zhorší. Neběhala, nic. Klidný den. Má rýmu a kašle, jak spí, tak celkem dost, ale nezní to ošklivě.
Večer jsme dali zábaly a i paralen, protože byla úplně mimo sebe a trnu, co bude v noci.
Kdy se to má začít řešit Dr? Vy zkušené matky 😀
Já jsem si myslela, že má to, co já a že tedy vím, že to není nic vážného.. No a teď nevím, abych nebyla nějaká nezodpovědná 😖
@palosek - to s těma alergiema je teda síla:( Kamarádce zjistili silné alergie ve 35 a má zdraví úplně v háji. Ach jo, co je to za divnou dobu? ☹
@stassy a jéje. ted mě nic nenapadá. Já dávám jen černý čaj po lžičkách, max piškoty, ale to není asi rychlá pomoc. Když by to bylo ještě víckrát tak by to chtělo asi pohotovost i kdyby ten čaj nechtěla nebo ho vyzvracela tak bych jela, mohla by být totiž dehydrovaná. A není nachlazená? ony někdy ty hleny jsou potvory a děti zvracejí, ale nejsem si jistá, jestli by to bylo takhle často. Přeju at to přejde a je zase v pohodě.
@caramilla jééééé já chci vidět Jasmí jak šije. Petula bude taky brzo šít. Má o to tak enormní zájem, že ho asi brzo začnu učit. Nedávno si mhd dělal srandu, že Petula za dva roky přijde do školky v nové mikině a paní učitelka pochválí maminku jak je šikovná a Peta ji na to řekne, že to šil sám.
Doktorku už bych řešila, říká se 2 dny vysokých horeček a dojít k doktorce takže ted na pohotovost

Nevím, jak děláte ty odkazy se jmeny, tak nezvyraznene.
Caramillo
To neva, aspoň mě to třeba vyléčí z hamounstvi, i když pochybuju.
A pro uklidnění, obě mé deti kakaji několikrát denně, alergii bych to neprisuzovala, spíš buď zuby a nebo od horecek. A to plaseni chapu, já se teď bála meningokoka,neb Mat má furt kolem 39st. a spi.Jak něco hloda, těžko se to z hpavy dostava, co?
Na tom mobilu je psaní opruz.