icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jam3
20. jan 2012

Nevím, jak děláte ty odkazy se jmeny, tak nezvyraznene.

Caramillo
To neva, aspoň mě to třeba vyléčí z hamounstvi, i když pochybuju.
A pro uklidnění, obě mé deti kakaji několikrát denně, alergii bych to neprisuzovala, spíš buď zuby a nebo od horecek. A to plaseni chapu, já se teď bála meningokoka,neb Mat má furt kolem 39st. a spi.Jak něco hloda, těžko se to z hpavy dostava, co?

Na tom mobilu je psaní opruz.

alinn
20. jan 2012

@caramilla děkuji za ty kytičky...teď tu @sinala ještě psala, že mi přenechá a @veronik77 psala že @crawler už žádné zbytky nemá..a já na ni nemám číslo..a tak nemůžu vyzjistit jestli je u ní se mnou počítáno nebo ne 😅 abych nakonec nenahamounila dva metry 😀 😀(jako poradila bych si s tím..ale aby zas někdo kvůli tomu nebyl smutný, že ano 😉 tak jestli mi někdo pošlete to číslo nebo jestli to vyzjistíte přímo u crawler? 😀

season
20. jan 2012

Dievčatá, koncové ceny v tabulke ešte upravím podla reality, aj skontrolujem, či je všetko v poriadku, až potom budeme riešiť doplatky. Dakujem, že ste sa tak pustili do tých prebytkov, mala som z nich hrôzu 🙂 už tam toho tak moc nie je. Vidím, že @crawler ich už má z krku.

animal
20. jan 2012

hel holky docela pěkné olečky http://www.fler.cz/zbozi?ucat=90708

ucitelka70
20. jan 2012

@season a ty tie prebytky ešte dnes rozdelíš, verím tomu 😉

ucitelka70
20. jan 2012

@kryska5 ako vidím nová téma výroba krémov, to som zvedavá.... ešte som také nerobila...... mám doma kopu byliniek pod stromami, dalo by sa to aj ináč teda zužitkovať, nielen na sirup a čaj a do kúpela

zhrkz
20. jan 2012

@bobocka Ahoj, latkovanie vobec nemusi byt zlozite ani drahe. Kuk moj fotoblog.

palosek
20. jan 2012

@terezita no mělo to byt pavlina, ale malá mi tu do pc bušila, tak vzniklo tohle. 😀 ..ještě že nic jiného 😕 😅

season
20. jan 2012

@ucitelka70 to by bolo fajn, nech nehocíme celá široká rodina v prúžkovanom jednolíci ocel+kiwi alebo tyrkys 😉 a nebudú mi v tom ostávať pengy na sušičku.

palosek
20. jan 2012

@jam3 klikneš na odpověz pod příspěvkem. 😉

papajka7
20. jan 2012

@ucitelka70 tak ta ciapka nema chybu 😀 ,to mi pripomina,ze by sa to dalo aj usit podla toho strihu z mimibazara,uz neviem presne kto tu sil s takymi veeeelkimi brbolcami 😉

monr
20. jan 2012

@papajka7 ja a kalman 😉

papajka7
20. jan 2012

@monr skoda,ze mam chalosov,urcite by som taku spichla 😉
dnes som si doniesla od mamy kopec upletov,joj sa s nich tu tesim,ale som odlozila,ktovie kedy sa do nich pustim 😅

papajka7
20. jan 2012

@season neboj este som ja nepozrela na prebytky 🙂 😀 ide kuk 😀

jam3
20. jan 2012

@palosek Díky, to mě taky mohlo dojít.

ucitelka70
20. jan 2012

@papajka7 presne tak, podľa toho.... a napr. urobíš z neho huskyho, 😉 alebo čo xceš 😉

papajka7
20. jan 2012

@season pocuj ake je ten pruzkovany jednolic,ako sa ti pozdava kvalitka,a farby?rozmyslam,ze by som zobrala na letne kojo tricka,slo by to s toho?

kalman
20. jan 2012

Môj výtvor na zajtrajšiu oslavu 🙂
Pošila som dnes aj tepláky pre seba , ale nemala som poriadny strih (moc sa mi nepodarili) 😅

stassy
20. jan 2012

@terezita Koukám na šaty a sukni (oboje jak jinak než úžasný 😀 a napadá mě jedna otázka - je vůbec nějaký střih od Farbenmixu, který Ty nemáš? 😀 😀 😀

ucitelka70
20. jan 2012

@kalman takže zajtra máš oslavu 30? darček prišiel včas, 🙂

terezita
20. jan 2012

@stassy to by ses divila, ale je jich jeste dooost.. 😀 😀 😀

season
20. jan 2012

@papajka7 na leto sú tie jednolíce ideálne. sú pekné, kvalitu ak môžem posúdiť skôr podla tých, čo som už z MTX mala, tak som spokojná. Podľa fotky na MTX stránke, je tá ocelovomodrá sýtejšia ako v skutočnosti - mi pripadá akoby taká dzínsovomodrá a tá tyrkysová je ešte krajšia výraznejšia ako na obrázku.

macin73
20. jan 2012

@terezita můžu se zeptat, v čem jsou střihy FM třeba lepší nebo jiné, než Ottobre? Jen že jedno vydání Ottobre vyjde skoro stejně draho jako jeden střih FM... jen by mě to zajímalo 😝

palosek
20. jan 2012

@jam3 to určitě 😉 , ale zeptat se je rychlejší 😀 Já to taky praktikuji 😀 😀
Jinak teď jsem došila tchyni teploučké jednoduché triko dle jejího přání 😀 😀 Je to umělina...polyester, ale jemňoučké, takový semíšek...pokus o foto na sobě,ale já to mám kapánek větší 😀 😀

caramilla
20. jan 2012

@terezita Tak se přijeď na mašinku podívat 😉 Fakt - vezmi si hadýrky a přijeď si vyšívat! 😉 Třeba tě konečně nalákám 😀
Jinak Jasmí ze stroje nadšená. Ukázala jsem jí, jak se zapošívá a odstřihává niť (jsou to čudliky, co se zmáčknou) a vždycky jsem jí ukázala, co má zmáčknout a ona to udělala.
Dneska to byl náročný den, šila jsem jen chviličku s ní na klíně. Celé bodynko z bambusových žabiček z mylly ušila Jasmínka! Nitě odstřihávala ona! 😀
Hodím sem pak fotku.

@palosek , @animal díky!
Jinak zoubky mě taky napadly, má to všechno dohromady, chudinka.

Jinak teď jsem se trochu vyděsila. Jasmínka je nemocná už 3. den. Přes den vždycky bez teploty, max. lehounce zvýšená a večer kolem 6. najednou to vyletí. První dva dny lehce nad 38 a dneska to bylo nad 39, což bych 3. den nečekala, že se to zhorší. Neběhala, nic. Klidný den. Má rýmu a kašle, jak spí, tak celkem dost, ale nezní to ošklivě.
Večer jsme dali zábaly a i paralen, protože byla úplně mimo sebe a trnu, co bude v noci.
Kdy se to má začít řešit Dr? Vy zkušené matky 😀
Já jsem si myslela, že má to, co já a že tedy vím, že to není nic vážného.. No a teď nevím, abych nebyla nějaká nezodpovědná 😖

@palosek - to s těma alergiema je teda síla:( Kamarádce zjistili silné alergie ve 35 a má zdraví úplně v háji. Ach jo, co je to za divnou dobu? ☹

caramilla
20. jan 2012

@jam3 Teda, to je taky síla. Takže vlastně u nás se nic neděje... 😝

stassy
20. jan 2012

@caramilla přeju ať je Jasmínce brzy dobře. Já jsem právě lehce na prášky, Barča mi tu teď popáté během večera zvracela.. nemáte někdo typ na rychlou pomoc?

mehlo
20. jan 2012

@stassy a jéje. ted mě nic nenapadá. Já dávám jen černý čaj po lžičkách, max piškoty, ale to není asi rychlá pomoc. Když by to bylo ještě víckrát tak by to chtělo asi pohotovost i kdyby ten čaj nechtěla nebo ho vyzvracela tak bych jela, mohla by být totiž dehydrovaná. A není nachlazená? ony někdy ty hleny jsou potvory a děti zvracejí, ale nejsem si jistá, jestli by to bylo takhle často. Přeju at to přejde a je zase v pohodě.

sinala
20. jan 2012

@palosek pěkné, to je látka z prioru, že? 🙂

mehlo
20. jan 2012

@caramilla jééééé já chci vidět Jasmí jak šije. Petula bude taky brzo šít. Má o to tak enormní zájem, že ho asi brzo začnu učit. Nedávno si mhd dělal srandu, že Petula za dva roky přijde do školky v nové mikině a paní učitelka pochválí maminku jak je šikovná a Peta ji na to řekne, že to šil sám.
Doktorku už bych řešila, říká se 2 dny vysokých horeček a dojít k doktorce takže ted na pohotovost