Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h a u toho nurofenu je to když se dává víckrát za den? já ho třeba dávám Vojtovi jenom večer když mu lezou zuby (jako zrovna teď), už se 3.noc furt budí, brečí a naříká u toho (už se naučil naříkat stylem "ajajaj" a "auuu" když ho něco bolí), a dásně mu teda pekelně otekly, tlačí se mu 4 zuby naráz 😔 ale průjem nebo řidší stolici jsem teda nezaznamenala 🙂 spíš naopak, už 2 dny nekakal 😅
@ivuska.h ; @mehlo To jste mě teda neuklidnily ☹ ☹ ☹
Je to těžké, přes den 36 a večer 39, takže otázka, co to jsou 2 dny vysokách horeček, když ji měla vlastně jen 3x, vždycky večer ☹
Na našeho dr. nemám telefon a na pohotovosti přesně - to bude ten případ,jak psala Ivuška. To budou rovnou Atb. Sakra, tak já fakt už nevím ☹ Náš doktor je právě rozumnej člověk, ach jo! ☹ ☹ ☹
@michamicha Tak možná záleží na děcku, ale je to i ve vedlejších účincích a naše děcka se z toho potentí vždycky. Jinak teda na bolest od zubů ho dávám častěji, než na horečku 🙂)
@ivuska.h ...no mě se Verča taky zdála dobrá, až na ty horečky (39) 😀 . Srážela jsem těch 38,5. Až když to trvalo skoro týden 😀 , tak jsme šli k lékařce. Ale horečky pomalu klesaly (dva dny 39, dva dny 38, pak necelých 38) a začínala odkašlávat...ale stagnovalo to...a co z toho vylezlo 😅 Bez atb by to nakonec nedala...to je fakt hrozně individuální... Naštěstí naše Mudra není z těch, co by hned cpali atb. Myslím, že teď je trend spíše atb dávat jen v krajním případě. Protože se strašně nadužívají a pak, když je jich opravdu třeba, tak nezabírají. 😒
@ivuska.h mukoplazmat.pneumonie (zápal plic), ale ono to tak hrozně nevypadalo. Horečky někdy celý den, jindy až večer 😀 Ale je ji deset a je to už kus baby...tož cosi vydrží ne? 😅 😅 Ale když to furt nechtělo odlézat ani při odkašlávacích sirupech...tož jsme jeli 😅 Já vždycky prve zkouším domácí osvědčené recepty, bylinky, až jak nezaberou, pak Mucosolvany apod. Mám to tak i odsouhlasené MUDrou. Dávala mi pak i poslechnout, jak to dceři vrzalo na plicích...no chudák, možná jsme měli jet dřív, ale už je dobrá... 😵
@palosek ; @ivuska.h No, Jasmínka je přes den protivná, občas vykašle hlen, co jí vadí v krku a teče jí nudle, tak smrkáme. Je taková unavenější, ale jinak mi přišla přes den v pohodě. Nicméně normální teplota u ní je 35,3 a měla přes den 36. Ale i to mi přijde celkem v pohodě. Ještě v 5, když se vyspala, měla 36, v 7 měla už 38 a v 9 39 a vypadala teda fakt hrozně. červené oteklé skelné oči, pohled mimo, plakala ...
Ráno bude mít asi zase 36. A je to takové trapné přijít teda ráno na pohotovost a říct - máme horečku 36? 😖
Co riskuju tím, že vyčkám do pondělí ráno? Co so se může stát? Pokud se tedy stav nezhorší, ale zůstane nebo se mírně zlepší? Potřebuju mít asi nějaké jasné cesty, mezi čím se mám rozhodovat. Jedna strana jsou atb a ta druhá? Co Jasmínce hrozí?
Asi už všechny spíte, co... Jenom já se tu klepu nervama. Jsme hrozná, já hlavně nesnáším ty doktory. Resp. náš pediatr je jediný doktor v mém okolí, kterému věřím, mám ho ráda a nebojím se k němu jít, když potřebuju. Ale na pohotovost - to je pro mě noční můra.
@palosek Dneska je to 3. večer. 3. den je protivná, ale první teplotu nad 37 měla ve středu odpoledne, tak v 5 nebo tak nějak, když se vyspala, tak měla 37,3 nebo tak nějak. Od první velké horečky je to vlastně tento večer těch 48 hodin, jestli dobře počítám. Já jsem se tu zase úplně vynervovala, já jsem hrozná, nic nevydržím a při tom jde o hov....
Nejradši bych šla až v pondělí ráno k našemu pediatrovi, teda doufám, že nemá dovolenou 😀 Měl ji v prosinci, tak snad už si zimní dovolené užil. Riskovat nechci, ale zbytečně na pohotovost taky ne (btw. máme jí v podstatě naproti baráku, bydlíme u nemocnice 😀 ). Teď mluvím o tom, když se to nezhorší. Pokud se to zhorší, tak je to jasné, to musím.
@terezita Jo, jeste jsem nereagovala na ten ruzovy fin! Ty jsi husta! 😀 😀 😀 Co se ti stalo? Chces k tomu pujcit srdickovy stuhy? 😀 😀 😀
A foto body ze zabickoveho bambusu pro Simonka. 7
Pro odreagovani od horecek, prujmu, zvraceni a jinych neduhu, co nase deticky trapi. ze toho teda ted je, co??? 😖
Začištění na rameni, které přes kvalitu zdejčích fotek nevidíte, šila Jasmínka😉
@caramilla ...tak se drž, u těch malých dětiček je to vždycky o nervy, ať máš první nebo třetí dítě. 😅 Hlavně ať hooodně pije (co to půjde), ať není dehydratovaná...a uvidíš...kdyby se to do pondělí nedalo vydržet, nebo se malá horšila, máš to kousek...horší by bylo, kdybys musela 20km do nem. 😀 U nás je dětská pohotovost jen do 22hod..a stav mých holek se zásadně horšil po 22hod 😀 Tak jsme to museli vyržet až k doktorce. 😀 A jaký je kašel...kdyby byl takový "štěkavý", tak to raději zajděte...laryngitida není sranda a tam se taky bez atb neobejdete......NO to je taková šicí diskuze 😀
@caramilla ja teda s chorobami veľa skúsenosti u malej nemám ale teplotu nad 40stupňov nezrážam, zatiaľ sme mali dvakrát vysokú teplotu v noci cca 39,5 ale pokiaľ malá nie je mlandravá a celkovo sa mi zdá OK, tak nezrážam, radšej ju šupnem do vane do teplej vody aby v nej sedela ale telíčko mala na vzduch a dám jej hračky nech sa chvíľu pohrá tak jej potom zväčša klesla a na druhý deň mala len mierne zvýšenú a potom OK. Príde mi kontraproduktívne znižovať teplotu keď telo práve tou teplotou bojuje proti vírusu. Samozrejme že mám pri tom nervy a nemôžem poriadne spať ale zatiaľ sa mi to osvedčilo. Ja tiež vždy pri keď sami zdá že na ňu niečo lezie tak dávam veľa Céčka. Plus sa mi osvedčili homeopatické čípky Viburcol 😉
@palosek Díky moc, myslím, že jsi mi pomohla - utvrdila jsi mě v tom, že pokud se situace nějaj nezhorší, tak to do pondělí vydržíme. Kašel je spíš "tupý" + odkašlává. Nahoře v krku. Podle mě to je tak, že tam má takové ty tuhé hleny, co jí tam vadí a proto je snaží se vykašlat a pak se rozkašle. Vlastně kašle jen před usnutím. Teď už hodinu krásně spí bez kašlání.
Výhoda je fakt to, že tu ta nemocnice je pěšky za 5 minut.
Přes den jen občas vykašle hlen z krku, to je poznat. Takže podle mě kašle hlavně z rýmy.
Já jsem měla taky právě rýmu + kašel. 3 dny mi bylo zle, takže to by odpovídalo, jen já neměla ty horečky, ona je ale maličká, tak asi proto. Právě proto jsem byla klidná, že má to, co já a nemusím se stresovat.
Ouško jí nebolí, jinak je v pohodě. Umí i smrkat, takže se vysmrká.
Jí a pije celkem normálně. I si o pití říká. Dávám jí hodně polévku, jablečný teplý kompot + voda a kojení.
Mě čeká noc plná modliteb.
Moc ti děkuju za konzultaci! Vím, že si to musím rozhodnout sama, ale pomáhá se o tom poradit se zkušenějšíma. Holt první dítě je první dítě. Neříkám, že stres to není vždcky, protože nemocný dítě je vždycky k uzoufání. Ale alespoň už pak ta matka není tak vyplašená z toho, co najde na teploměru 😀
@kryska5 Hele, s tímhle je to, podle mě, individuální. Co jsme se tu bavily a co jsem i o tom četla, tak každej reaguje jinak a každej má teplotu taky jinde. Jasmínka má normálně 35,3 a když má 36 tak už je to pro ní teplota a není ve své kůži. Do 37,5 si normálně hraje, směje se a je v pohodě. Kolem 38 se chová, ale furt dobrý. Jak to leze k 38, 5 tak upadá do vláčného stavu, kdy je gumová, nehýbe se, má úplně zastřený pohled, ani neudrží otevřené oči, pláče, klepe se a je úplně mimo. Já s tím názorem o srážení teploty souhlasím, chápu, že je pro tělo důležitá, také jsem jí 3 dny nesrážela, ale toto na mě bylo už moc. Prostě jsem to nedala. Vidět plakající bezmocné dítě, jak se klepe, je mimo, není schopno pohybu a usedavě pláče, to nedávám ☹
Já to znám, když mám 38, tak už lezu po 4 a prosím, aby mě někdo zabil 😝
@caramilla jasnačka, to vieš sama najlepšie a ak Jasmínka reaguje tak ako píšeš tak to je bez debaty, to je ďaleko od "inak OK" ☹ to by som nasadila nejaké lieky asi hneď aj ja 🙂 mne sa tak malá nechová a síce som nervózna ale stále vidím že to nie je až také zlé .... tak držím palec nech už je toto posledná noc s teplotou, máš super že v najhoršom prípade tú pohotovosť nemáš ďaleko 😉
toš nebudem tu mudrovať keď prd viem čo ste tu všetko už poriešili dávno 🤐 , inak super téma, človek sa tu dozvie snáď zo všetkého niečo 😉 (ja nechápem ako to že to u a...i nepremazávajú ?!?!?, ale haleluja za to)
@caramilla Kdo to tu zas nespí? 🙂
Taky bych chtěla olemovávat jak Jasmínka... 😵
A taky bych zatím vyčkávala, jak se nemoc vyvrbí... Myslím si, že kdyby to bylo na antibiotika, tak by ta teplota nebyla přes den jen zvýšená, ale byla by horečka celý den... Jinak D. reaguje průjmem (potažmo řidší stolicí) na kde co, takže reakce na nachlazení, teplotu atd. může určitě být.

@caramilla Po třech dnech bez náznaku zlepšení konzultujeme telefonicky s dr. V případě silného zhoršování samozřejmě dřív. Zvýšení teploty večer je normální, ráno bývá nejnižší. To máš těžké, když půjdeš k dr. s neurčitým kašlem, můžeš si být na 95 % jistá, že dostaneš ATB (sichr je sichr, že). Někdo aspoň dělá CRP, ale kultivace nebo tak už málokdo... Tož si musíš rozmyslet, co je pro tebe přijatelná léčba a jak moc ti vadí sichrování se antibiotikama. Čest výjimkám, samozřejmě, ale fakt málo doktorů má nervy na to říct matce, ať nechá dítě pár dní v posteli a poslat ji domů bez receptu...