Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Nie, trojo prúžkov, bodky, bambusový, tyrkysový, tmavomodrý a fialový finerib ma ešte čakajú túto noc. A nechala som aj ten ružový výpnek, ak by niekto chcel pridať zo zbytku a mal to v kuse. Ak sa dokonca nikto neprihlási, tak to strihnem na záver.
@kalman všetko najlepšie k narodkám 🙂 a dúfam, že oslava dopadne (dopadla) dobre
@palosek zaujímavé tričko, svokre sa iste bude páčiť. 😉
@rina76 cica vyzerá fantasticky
@caramilla Jasmí bude mať dva roky, a ty nám tu budeš dávať foto jej výtvorov ušitých, to nám budú sánky padať 😀 😀 😀
@ngvadi to sú pulky, však?
@monr jj, svokre sa páči, já však nejsem moc spokojená s tím stojáčkem, má to takové volnější, ale měřila jsem obvod hlavy, aby to přetáhla, ten materiál není moc elastický...ale jí se to tak líbí (nebo nepoví 😀 ) Já musím mít vše tiptop, a když něco nesedí 😕
@caramilla ...nojo, COL 😀 Já budu ráda, až se rozhoupu na ten OL 😅 😅 JInak já ty lemy právě zkoušela tím druhým zp. - dvojjehlou. Bodýčka už moc nenosíme, raději trička nebo triko-šato-tuniky 😀 Ale láká mě to ušít 😀
@ngvadi pěkné pulky, lemované asi flísem, že? To jsem ještě taky nezkoušela. Dávám tu lem.gum, ale mám pocit, že po mnoha opakovaných praních, už nevypadá hezky 😒
@ucitelka70 pofotila, ale som dospávala a dnes sa nestíham venovať tomuto cez den, az ked banda zaspí
@monr 😀 😀 😀
No tak zatim to asi nic extra neni, ukazu ji, jaky knoflik ma zmacknout a ona ho zmackne a ono to sije samo. Hele, ten muj stroj sije fakt skoro sam. Az si rikam, zestli ja pro nej nejsem skoda, tomu by stacil nejaky tulpas, co nikdy nevidel jehlu a nit 😀 😀 😀 😀
@palosek No jo, no, COL 😀 😀 😀 3 měsíce nebo 4 měsíce jsem z něj plakala a chtěla ho prodat, nenáviděla jsem ho a teď 3. den dobrý. Snad jsem to už nějak vychytala. I když mám pocit, že šiju furt stejně, tak asi si ten COL řekl, že už nechce, abych do něj kopala a že radši bude šít dobře 😀 😀 😀
@kalman všetko len to najlepšie, máš krásny vek, žena v 30ke je najkrajšia, najmúdrejšia, najlepšia... a najšťastnejšia 🙂
Jinak OT ad JASMÍNKY CHCÍP.
Odpoledne se to celkem zhoršilo, po vyspání vypadala strašně, furt usínala, opuchlý oči, pohled nikam, horečka ke 39 a stoupala rychle, rychle. Takže manžel řekl, že by šel na pohotovost, mě to taky přišlo už docela strašidelný, takže jme se - pěšky chumelenicí🙂 - vypravili. Celou cestu jsem se modlila, ať tam je náš doktor nebo alespoň někdo jinej rozumnej. Vejdeme tam, a vyleze doktor a já mu málem skočila radostí kolem krku. Službu měl náš pediatr! 😀 Tak mu říkám "jé, to jsem si přesně přála celou dobu, abyste tu byl vy" a on "hm, ale já jsem si to nepřál, radši bych tu nebyl" 😀 😀 😀 No, tak jsme pošpásovali, prohlédl Jasmínku, řekl, že dýchání OK, vzal ji krev, udělali CRP a dopředu mi řekl "vzhledem k těm příznakům a že jsou horečky 4. den, tam nález určitě nějaký bude, ale dopředu říkám, že i kdyby tam infekce nějaká byla, tak antibiotika nedáme, vypadá to jako viroza, bylo by to zbytečné". S výsledky přišel, oči vyvalený, že tam není absolutně nic, že to nechápe 😀 Takže řekl, že to bude dobrý, ať něměníme strategii. Ještě doručíme pro jistotu moč, kdyby náhodou bylo něco ještě v moči.
Takže výhoda, nemusíme v pondělí do fronty v čekárně, to by bylo na 2 hodiny, teď je těch nemocí fakt moc... Já jsem klidná a ještě jsem zkonzultovala všechno možné, co jsem si nebyla jistá.
Bavili jsme se i o tom srážení horeček a překvapil mě tím, že řekl, že horečku nemá smysl strážet - že jediný důvod je, když to pacient hodně špatně nese a nebo když už je hodně vysoká (pro něj tak ke 40). Paralenem by šetřil.
Jsem ráda, že to manžel za dveřmi slyšel, protože jeho jako autoritu bere.
Takže pro mě vlasntě všechno super - protože díky tomuto i manžel slyšel z jeho úst,, že to dělám dobře!
Tolik OT, děkuji všem za podporu, snad už bude Jasmínce lépe.
@kryska5 Kristínka, asi všetci chlapi sú takí... málo znesú, najradšej by všetko riešili ako u seba, liekmi a najľahšou cestou....myslia si, že my matky experimentujeme s deťmi, a pritom chceme len to najlepšie
@caramilla lavandin do praní ( má silnější účinky než levandule klasická, na záněty dýchacích ces, kašel, horečka, ztuhlé svaly a klouby, močovopohlavní infekce) a levandule úzkolistá - Lavandula angustifolia na popáleniny, desinfekce ran a odřenin, urychluje hojení, snižuje krevní tlak. Na popáleniny se aplikuje neředěná.

tak konečně jsem zase něco ušila 🙂