Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka soft komplet je super 🙂
ozaj, keď sme pri tých softoch, dávate ešte aj podšívku? alebo netreba?
@kryska5 ajaj, na ďalšiu objednávku sa už nedám nahovoriť 😉
@kalman super overalček, ten bude teplučký 😉
ja som dnes spichla tepláky pre seba, krásne teplučké, prvýkrát som urobila aj vrecká, som vytešenáááááááááá 😀 😀 😀
@stassy ahojky, já to přímo nepřepisovala na manžu, ale upravovala jsem si výši a tím i délku rodičáku... od nového roku to je jednodušší, nemusíš na manžu přímo přepisovat, protože můžeš pro výši a délku uvést buď tvůj nebo jeho příjem, resp. denní vyměřovací základ, stačí si to nechat vyplnit na sociálce pro toho manžela a od té jeho výše se pak bude odvíjet ta délka, vyplníš nový formulář teď pro pracák a mělo by to být vše... viz. http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4#1.1 a jinde 😉
Jinak přeji vše marodům brzké uzdravení, my marodili před týdnem a o vánocích, tak doufám, že nám teď zase zdraví chvíli vydrží
@monr haha, hore píšeš, že už žiadna hromadka, a ty by si šla už hromadne banku rabovať?
@ucitelka70 no veď banku hej, ale treba nové okuliare, a kopec iných vecí domov . a ešte je soft a farbenmix, tak aj tam pôjdu prachy.
@kryska5 ak by som šila viac, tak asi by som brala aj hneď, myslím, že toto mi bude stačiť na dlho predlho.
toto si niektorá poznačte, a ak budem chcieť objednávať, tak mi dajte STOP. 😀 😀 😀 😀
@daisyr Děkuju, tyhle i joné stránky jsem právě pročítala, ale nějak jsem z toho nevykoumala, jaké formuláře potřebuju. 😕 Takže svou drahou polovičku pošlu na sociálku, aby mu tam vyplnili jakýsi furmulář (o denním vyměřovacím základu, ten tam dostane?), to dá mě do ruky a já vyrazím na svůj pracák? Od zaměstnavatele si chlap něco nechat povtrdit nemusí?
Se omlouvám, že se ptám jak tatar, ale fakt v tom tápu, můj mozek všechny informace není schopen pobrat. 😀
MMR jsem nechávala očkovat v listopadu ( Jana měla skoro 2,5 roku), Dr.nechtěla jinak dát razítko na přihlášku do školky (nevyšlo by nám přeočkování před nástupem do školky a přes léto to Dr.nechce očkovat, je na to prý moc teplo...)...takže se dá občas i domluvit odklad...
@caramilla Jasmínce rychlé uzdravení!
U nás kašel, rýmička....u mladších dětí...jdu je koupat, MHD vyrazil do sauny 😀
ahoj holky, 5 dní bez netu. Byli jsme v tahu. Dítě 40 horečky, cizí prostředí, cizí lidi, kteří na něj pořád dělali ťuťu ňuňu. Masakr. A obzvlášť tchýně by se měly občas dát někam přivázat a nacpat jim roubík. Aspoň na půl dne.
Do toho jedna oslava 80sátin další lidi....
Už jsme doma. Hurá. Žížalák už je bez teplot. Ale stejně, 4 dny teplot, balík hnusek....
Strima a Jysk - aktualizovala jsem tabulky - platby
Pro pražandy, co u mě mají strimu a jysk, už jsem vám psala IP, ale ještě jednou
@terezita, @boudova, @macin73, @moonca, @veronika77 - dejte mi vědět, jestli zítra dorazíte 11.00 Palčák. Ať to vezmu s sebou.
@stassy já si vše vytiskla z těch stránek, mají tam všechny formuláře, jeden je na ten pracák: https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/welcome/fo... - žádost o rod. příspěvek, a na tu sociálku musíš mít také předvyplněný formulář, je to tam vypsáno dole v tom formuláři na dávky, tuším potvržení o denní vyměřovacím základu, můžeš vyplnit přímo el. nebo vytisknout a pak vyplnit 😉 - mně to teda potvrzovali na tom OSSZ, nevím, možná by mohl i zaměstnavatel, uvidíš, co bude na formuláři
a všetkým chorým prajem skoré uzdravenie, nech do nového týždňa vykročia bez soplíkov, teploty, kašľa. 😉
@stassy ten formulář si musí vyzvednout na pracáku (já si ho radši vytiskla na netu) 😠 na sociálce ho nemají, mě s tím poslali někam, že si mám dojít na pracák pro formulář a přijít znovu 😠 😠 zejtra s tím potvrzeným papírem jedu na pracák, tak jsem zvědavá jestli fronta bude na 2 nebo víc jak 3 hodiny 😝
@michamicha já tam naštěstí byla hned ten první týden a to tu bylo v pohodě, 1 člověk přede mnou 😉
holky našla jsem úžasný návody http://www.danamadeit.com/tutorials
@caramilla Jo, to je Priorix :( Škoda, že ses nezmínila předem, že tam máš jít, protože dávat tohle očkování před 2. rokem života (proč, to ti můžu vysvětlti, ale nechci tady tím plevelit) je dost risk :( A navíc není zákonem stanovená horní hranice, těch 15 měs. je dolní mez a většina doktorů to interpretuje tak, že se to musí píchnout, ale fakt ne. Navíc teda samotný smysl toho očkování je dost otazný, ale to je na jinou diskuzi.
@caramilla
Myslela jsem na vás, u nás už má horečky i Damík, takže to mám dvojmo, zítra nás nejspíš doktorka nemine. Snad u vás bude líp a výsledky dopadnou dobře.
Já jsem první atb taky skoro obulela, Damík byl malinký a u Mata šlo vlastně vše přes homeo, první atb měl snad ve třech letech, ale když jsem viděla, jak se mu ulevilo, tak mě to přešlo. Drž se.
@sufik1
To jste teda měli náročný víkend, hlavně, že doma už je líp. To s tou tchýní chápu moc dobře, já bych tu svou občas též roubíkovala... 😀
Jsem si bláhová myslela, jak se k vám připojím, když je tu tak sympaticky, ale chlapečci nejsou mému krafání nakloněni. Číst se dá na mobilu, ale to psaní je opruz.
@ngvadi
Promiň, já úplně zasklila ten tvůj mail z vánoc, teď jsem si čistila schránku. Máš u mě puly a sucháč a určitě ti visím prachy, budeš mít někdy čas a chuť na potkání? Chápu, že teď sekáš zkoušky jednu za druhou, já mám až příští úterý, jsem se zbaběle přehlásila, s prudícími dětmi se blbě učí. 😀
@ivuska.h my máme od alergoložky napsaný odklad u priorixu do 2 let minimálně, ale když jsem se teď stavila u dr. pro recepty, tak to na mě zkoušela, že teď řádí ty příušnice a kdesi cosi 😠
holky jdu si pro radu ohledně šití - ušila jsem si merino košilku a všechno dobrý až na to, že horní lem u dekoltu se mi jakoby strašně vytáhl... lemovala jsem to bavlněným tenounkým jednolícem a dělala z něj i ramínka... nevíte, proč to, co udělat líp? Chystám druhou MHD, tak ať je lepší 🙂
A všem marodům přeju uzdravení!!
@terezita
objevila jsem tričkovou inspiraci http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2011/12/pilkkui...
@daisyr, @michamicha Koukám do toho on-line formuláře "Žádost o rodičovský příspěvek" a trošku tápu v tom, kam mám vyplnit sebe a kam partnera.. 😕 Kdo má být na prvním místě, jako žadatel? Já nebo je to jedno, když se pak rodiče posuzují dohromady?
@michamicha tak alou za těma, co příušnice mají, ať si to malej odbyde 🙂 Kamarádi se staršíma dětma tenhle víkend pořádali neštovicovou párty 😀 ne, vážně, já věřím, že tyhle nemoci je pro děcka nejlepší prodělat, i když ten samotnej průběh je nepříjemnej (asi... Kuba za sebou má zatím jen ten rotavir), tak do budoucna pro zdraví je to velkej krok kupředu...
Jo, očkování, to je věčný boj.
Mat měl Trivivac tuším ve třech letech, kvůli školce, Damík má zatím jednu dávku hexavakcíny. Reakci se snažíme korigovat homeopatiky, zatím naštěstí dobrý. (Matovi se po první dávce rozjel atopák, dostal ji už v pěti měsících, Damík později.)
@caramilla
Chtěla jsem se tě zeptat, jestli ti přišla ta kráčející patka od Definitiv? Mě se vůbec neozvala, poslala mi část věcí, ale jiných, než byly na faktuře, tak jsem jí psala, odepsala, že se na to podívá, že toho má moc a od té doby nic, už je to nějaký měsíc.
@caramilla no na těch 18m nám právě odložila ten Priorix, ale stejně to budu uhrávat na neustálé nachlazení atp. a až někdy po 2 roce to dám, aby to měl teda před školkou. Jinak Mareček je taky často nachlazený, ale jsou to takové ty případy trochu chycený nosohltan a kašel, takže je protivný a pláče, že ho prostě bolí polykání.... bez teplot a prostě to sami zvládáme s mukosolvanem atp. k doktorce s ním ani nechodím, takže ani neví, že je tak často nemocný. Je to podle mě opravdu dáno tím debilním letošním počasím 😢 tak hlavně, že je to jenom nosohltan.....
Jejda, tahle diskuse je nějaká infekční 😅 Karu je taky nemocná a musím říci, že vám až závidím ty děti s horečkama. U ní to je totiž tak, jakoby se tělo vůbec nebránilo - nemá teploty, nekašle, přitom měla nález na průduškách... Neustále jí teče z nosu, tím myslím opravdu neustále, odsávat bychom mohli co 5 minut a má to v očích, totálně zalepené a napuchlé... No, takže je na ATB kapkách a sirupu, ale skoro to nezabírá, takže se bojím, že to bere víceméně zbytečně.

@caramilla aha, tak vsem marodum brzke uzdraveni 😅
MMR dam az pujde Z. do skolky, driv ne, prvni ockovani vubec dostal v roce, misto hexy ockujem Infarix trojkombinaci, nevim jak presne se jmenuje, treti davka ho ceka ted nekdy...