icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
22. jan 2012

😉 @stassy ty jsi žadatelka, pokud budeš na rodičáku a budeš pobírat příspěvek ty a na 2. místě bude manžel.

caramilla
22. jan 2012

@jam3 jo jo, mě to všechno přišlo před vánoci a v pořádku. Měla jsem toho víc a i objednávky od ní z e-shopu a doobjednávky a vše OK. To je teda hustý!!! Já jsem jí teď kvůli něčemu psala (něco, na čem by ona mohla vydělat) a vůbec se neozvala, tak vůbec nevím, co s ní je, jestli vůbec ještě žije... 😖

@ivuska.h ☹ ☹ ☹ No, tak to jsem teda pos. Já jsem si nějak mylně myslela, že to oddalovat nejde, že je tam buď nechám očkovat a nebo půjdu do střetu a nenechám (to právě já nejsem ten typ), takže jsem nevěděla, že je ještě nějaká zlatá střední cesta. Ach jo:( Já jsem si o očkování přečetla jen v té knížce Pečujte o své dítě navzdory svému pediatru,ale ta není na české poměry, tam toto nepsali nebo si to teda nepamatuju (je to možné, četla jsem to s kojícím mozkem🙂
A to očkování v 18m je tedy taky riziko a mám to oddálit? A stačí říct, že to nechci nebo musím lhát, že dítě kašle?
Kdyžtak mi napiš mejl, ať tu neplevelíme. No a asi bych měla vědět, co všechno teda může mít za následky, že Jasmí v 15m dostala to pigáro, doufám, že se z toho nezhroutím ☹

daisyr
22. jan 2012

@animal já to zatím oddálila na 2. rok, tak uvidíme, kdy nám priorix bude chtít píchnout a právě taky stále kašlem, rýma apod. a k doktorce jsem chodila také, když se to stále nezlepšovalo a zdálo se mi, že by to mohlo být na průduškách, ale stejně nás nakonec poslala domů s mucosolvanem nebo prospanem. Jen jednou jsme měli očklivou střevní virózu se zvracením a to jsme tam byli skoro každý den 😝

ucitelka70
22. jan 2012

@sufik1 supi, a toto tričko so žabou je úžasné http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2011/07/s-niink...

daisyr
22. jan 2012

@caramilla ahoj, já to u hexy také nevěděla, že to jde, dávala mi to jednu za druhou a poslední hned na roce a měli jsme docela ošklivou reakci, tak jsem se až pak o to začala zajímat. Na 18. m jiné očkování není, až pak přeočkování toho priorixu.

michamicha
22. jan 2012

@stassy jo, tak to ti asi neporadim, páč já si nechávala potvrdit jen můj DVZ 🙂

michamicha
22. jan 2012

@ofelieee příušnice nee 😕 neštovice nevadí, ale příušnice jooo, ty můžou ovlivnit plodnost ☹

caramilla
22. jan 2012

@daisyr aha, já myslela, že říkal, že něco zase je. A to přeočkování je kdy? To se taky dá oddálit nebo je to v tuto chvíli už jedno?
Jasmína nikdy žádnou reakci neměla, hexa měla vždycky úplně OK. My to taky měli všechno do roka hotový 😖
No, a na to oddálení teda musíš mít důvod nebo řekneš, že to prostě nechceš?

animal
22. jan 2012

@caramilla my s hexou začali v 5 nebo v 6 měsíci, takže nás ještě jedna hexa čeká - ikdyž hexa stejně není 100% dle mého gusta, si myslím, že né všechno z to co hexa obsahuje je v tak ranném věku nutné očkovat.
A ten priorix už asi bude jedno to přeočkování, ale netuším, třeba by to bylo taky ku prospěchu oddálit alespoň to přeočkování. Ale dej si alespoň pozor na to, abyste byli všichni zdraví i Jasmí.

daisyr
22. jan 2012

@caramilla teď jsem si vzpomněla, že někdo měl poslední přeočkování hexou až v těch 18 měsících, mě to dala na roce, vybafla na mě až už s jehlou v ruce 😠 , tak leda, jestli to nemáte toto. Priorix je tuším kolem 2. roku, 6-10 m po 1. várce dle očkováku, asi by se to posunout také dalo, horní hranice prý není určena, ale nevím, jak daleko by to šlo, aby to navazovalo na tu první dávku, zas tak do toho nevidím

michamicha
22. jan 2012

@animal tak mě Vojtu do školky s největší pravděpodobností nevezmou ani v těch 3 letech, kvůli těm alergiím a tomu, že údajně do školky mu nemůžu dávat jídlo z domova kvůli nějakýmu nařízení z hygieny ☹ takže počítám, že se mnou (a plánovaným dalším sourozencem) bude doma a půjde až do předškoláků 😅 to je ten horší scénář 😔 v tom optimističtějším se těch alergií a ekzému zbaví do 3 let věku a pak ho klidně naočkovat nechám, aby mohl jít do školky 🙂

ngvadi
22. jan 2012

@jam3, v pohodě, já to brala, že furt marodíte, tak tě nebudu stresovat 🙂 já mám teď zkoušku za tejden a krutě nezvládám, ale ve středu večer přijedu do prahy a jdu za rodiči, tak se můžu zastavit, na sucháč už se úplně klepu 🙂

jam3
22. jan 2012

@caramilla
Dík za odpověď. Tak to fakt nevím, jestli mám ještě čekat nebo se na to vykašlat a objednat ji jinde. Jsem se na ni tak těšila, pak naštěstí dorazil overlock a zájem se posunul krapet jinam.
A očkováním záleží, jak se dá mluvit s doktorem, já mám doktorku, co očkuje standartně, ale když jsem si sama řekla, že bych to chtěla jinak, neměla s tím problém. Jen kvůli školce už to pak bylo nutné. Ale abych řekla pravdu, tak netuším, jestli je nějaká hranice u priorixu do kdy se musí přeočkovat. Vím, že je minimální, ale jestli i maximální, to netuším.

stassy
22. jan 2012

@caramilla Myslím, že jestliže už jednu dávku máte, tak je potřeba dodržet dané termíny mezi jednotlivými dávkami, oddálení druhé dávky už nemá smysl.

ivuska.h
22. jan 2012

@michamicha Jojo, příušnice řádí v té skvěle proočkované populaci, aneb opravdu smysluplné očkování, zejména pro holčičky, kterým komplikovaný zánět varlat jaksi nehrozí 😒

jam3
22. jan 2012

@ngvadi
Dík, jsi hodná. Pokud budeš chtít dorazit, tak jasan, mám to tu nachytané, časově jakkoli, jak ti to vyjde-do půlnoci jsem ready. 😀

Dělala jsem si pořádek ve střizích, už jsem se v tom přestávala orientovat. 🙂 Je to fakt značně návykové.

caramilla
22. jan 2012

@daisyr ; @animal Hm, takže už je to asi všechno stejně jedno. Snad to ta moje holčička nějak rozdejchá:(
Mě právě furt vrtalo hlavou, co je ta příčina, že do roka a něco nikdy nic od nikoho nechytila a pak najednou všechno chytí a je furt unudlená a ukašlaná a pak mě toto napadlo. že to může souviset. Ono to není asi 100%,protože letos je fakt strašná zima a nemocní jsou všichni. Možná by byla i tak. Byla nemocná už před tou vakcínou, to že má být zdravá jsem věděla, takže to jsem pohlídala, ale to, že nesmí po tom nějakou dobu vlastně do kolektivu, to jsem nevěděla ☹ No, ale jak tak počítám, tak vlastně od té doby je teď nemocná za ty 2-3 měsíce podruhé. Ale určitě ne naposled ☹
Určitě to očkování s ním proberu, protože on sám moc to očkování nezastává, nepovinné očkování ze zásady nenabízí ani nepíchá, tak se vůbec divím, že to tak rychle píchnul a ani okem nenaznačil, že se to nemusí. Mrchák jeden, sei ho podám 😀 Já si právě myslím, že s ním se domluvit dá, tak to jsem propásla.
No, alespoň pro další děti vím, co udělám jinak. teda jestli nějaký někdy ještě budu mít, nějak mě to teď zmáhá. Chovat celý den dítě, prsa na cucky, au au. Už jsem z toho unavená. Každou minutu smrkat, každé 3 minuty vnutit čaj, aby něco vypila, ach jo...

ivuska.h
22. jan 2012

@caramilla Očko v 18 měs. je jen ta poslední Hexa, ne? Pokud se má jednat o 4. dávku, tak ta vůbec není potřeba, viz příbalový leták (najdeš na netu, doktor ti ho těžko ukáže, i když by měl).

caramilla
22. jan 2012

@jam3 Hele, napsala bych jí, že už čekáš rok a že pokud se ti do 14 dní neozve, objednáváš to jinde a kašleš na ní, že chceš vrátit peníze. Ale otázka, zda ti je vrátí ☹
Te´d jsem koukala na její blog (to je tak 3 dny zpět) a tam má napsáno "nejhorší obchodnice na světě" - jako sama napsala takto svůj profil. No, tak to mi přišlo dost trefný 😀

evinka
22. jan 2012

@caramilla K Priorixu - Ondru taky chtěli očkovat hned první den, co to šlo ( v těch 15 měsících), podařilo se mi to oddálit na 18 m . Reakci neměl žádnou, akorát pak celou zimu marodil - týden zdravý, 14 dní doma a td, celou zima a nakonec to skončilo skoro měsícem doma a ATB. Přeočkovaný byl bez 1 dne po roce - v listopadu. Letos marodí míň. Klárka má dvě hexy, ve čtvrtek jsme měli jít na 3. ale já měla zánět zvokovodu, tak jsem jí očkovat nenechala, ještě máme měsíc.

caramilla
22. jan 2012

@evinka Hm, nestraš mě!!! ☹ Jinak tvůj popis odpovídá. Taky je to z nemoce do nemoce.
Ale na druhou stranu, co se dívám letos kolem sebe, tak jsou nemocné všechny děti, nehledě na věk a očkování. Možná si letos člověk nevybere (utěšuju se 😀 )
No, jak psala ivuška, co se stalo, stalo se, už to nezměním...

terezita
22. jan 2012

@aerin aerin mmr musis stihnout pred nastupem do skolky, jinak ti ditko nevezmou.. a bo jsou to dve davky po 6ti mesicich, tak musis ockovat pul roku pred tim, nez bude mit nastup.. ja to takhle delala, ockovala jsem emminu az ted v listopadu (to mela 30mesicu..)
a teda musela jsem dr. podepisovat, ze pozaduju odsun ockovani, coz mi prislo docela vtipne, bo u mmr neni stanoveno, ze musis nutne v tech 15ti mesicich ockovat.. 😅
@sufik1 dekuji!
@stassy bohuzel to nestiham, jdu na pohovor.. 😀 😀 😀

aerin
22. jan 2012

@terezita ja myslim ze staci mit zapocaty, ne?
ono asi i dost zalezi na red. skolky a na tom co napise pediatr....

terezita
22. jan 2012

@aerin no tam kam chci davat ja musi byt uz oockovana. a v soukromych vetsinou ockovanou mit ani nemusis.. tam to nevyzadujou tak striktne.. 😅

aerin
22. jan 2012

@terezita hmmm, no tak uvidime, nastesti to jeste chvilku nemusim resit😀

evinka
22. jan 2012

@caramilla Jj, těch nemocí je i letos dost, ale naštěstí u nás (obě děti) letos probíhají "jen" rýmy, max. kašel, ale bez teplot. Musím to zaťukat.

terezita
22. jan 2012

@aerin stastna to zena! 😅 😀 to ja mam rodicak do kvetna.. 😝 a pak supito presto zpatky do procesu.. 😖

stassy
22. jan 2012

@terezita škoda ☹ Držím palce, ať pohovor vyjde podle představ. 😉

aerin
22. jan 2012

@terezita Z. mel v sobotu rok a pul, no 🙂 takze jsem v pulce....a zvazujeme druhy, takze to uz bych mela tuplem casu dost😀

terezita
22. jan 2012

@stassy ale nebooj, my se sufosem najdeme urco hooodne brzy dalsi termin, kdy se scuknem 😉 a moraviatex nahodou nemas? ten by mel v pondeli dorazit..
@aerin to my planovali taky.. 😀 😀 😀
@sufik1 ted tam projizdim ten odkaz, cos mi sem hodila.. a teeeda z uzasnych latek sije! ty velke obrazky na upletu se mi mooooc libi! 😵