Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte baby, prosim nemate niektora navod na usitie nositka pre babiky 🙂? a pripadne aj nejake oblecenie.
Dakujem velmi pekne.
tu sa šije, nikto nie na pc?
já jsem tu instaluju znovu tiskárnu a dnes asi ani šít nebudu. Petula jde zítra do školky a mně to ranní vstávání nedělá dobře, tak musím brzo udělat hají za ním
@lillyzelvicka ahoj, prosím ťa, prezrad kde nájde na pánske softs. gate strih? videla som na strane 301 si dávala manžove soft, pekné
kdo se chcete pokochat výtvory (ne mými) http://rigierukodelki.blogspot.com/2012/01/blog...
Ajajaj moje oblíbená barvička finu, kdy bude další hromada?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
😀 😀 😀
@ivuska.h Aha. TO by člověk neřekl, většinou, když mám certifikát, tak se jím chlubím, ne?
Takže PUL má Ekotex pro styk s pokožkou, romumím tomu dobře? nebo jen ta laminace, takže se to netýká celého PUL? Vůbec se v tomto neorientuju 😠
@monr ; @medvi11 Jasmí jako kojenec měla šílené zácpy 😀 😀 😀
řídkej hovňajs má celou dobu nemoci, ale je to tak jednou denně a není to vodový. Ale dneska to byl fakt vodovej průjem a 3x. Zítra to proberu s Dr. ...Teploty zatím OK, snad vydržíme!
Mezi tím ,než jsem to tady dopsala, tak se nám ještě teď poblila. A to jsem si dělala srandu, že blití je jediný, co nám ještě chybí z těch klasických projevů běžných nemocí 😀 😀 😀 Ale když vím, jak je zahleněná, tak se tomu teda vůbec nedivím 😀
a ja hlasim, ze prazsky MTX-balik dneska nedorazill 😅 tak snad zitra..
@ucitelka70 ja nesiju, jsem tu, blbne mi internet.. tak vas tu jen smiruju 😀
@dugyna co vim, tak obleceni na panenku (vel. ca 40cm) se rika, ze se ma zmensit strih vel. 56 na nejakych 70%..
Tak já už mám látky od Crawler u mamky... tak se na dálku kochám... 😎. Snad o víkendu...
tak já hlásím že dnes došli látky od Crawler jsem hned věděla coz toho bude jen uzdravit mládě a může se šít dneska doháněl co včera prospal celý den mluvil a mluvil ale aspon že už mu je lépe myslíte že by mohl mít tak vysoké horečky ze zubů?mám pocit že mu rostou poslední stoličky
Brno ještě taky MTX nemá, snad zítra 😀
Šiju Janě "zbytkové pyžamo", přešila jsem špendlík na OL a otupila nože a rovnosteh mi nějak zlobí s napětím nití, holt špatnej den ☹ ☹ ☹
@medvi11 my máme dneska taky špatnej den, ale ne šicí. Jdu předčasně do hajan, včera jsem studovala anglický stránky s šitím až do půl jedné a jsem nějaká unavená a hlavně Petula nechce spát a to jde zítra do školky, ho chci vidět ráno jak bude vstávat a nebude se mu chtít. jé ještě jsem zapomněla please odkaz na tabulku MTX ztratila se mi
ahojte holky .. dneska mam na prd den.. zacala jsem sit male vestu.. je z flause a patentu .. a porad se mi trha nit a nebo me to neprosije a porad mam jenom volnou nit.,. uz nevim co s tim ☹ ☹ ☹
@terezita no, budeš se divit, ale fialovej Fin jsem měla v podstatě rozebranej na zakázky a svoje tričko (už 3x jsem fialovej fin někomu přepustila a te´d jsem řekla ne!) ještě před tím, než jsem ho měla doma. Z9tra nebo pozítří z něj střihnu dvě kojotrika a je v pr. A už tu obecně finů moc nemám, já nevím, jak to dělám, ale jsou hned fuč. Jestli to není tím, že je miluju 😀
@medvi11 AU AU AU! Já pláču! Soucítím s tebou i tvým OL!
Já mám taky panoptikum ze šití, POBAVÍTE SE!
Včera v 11 večer jsem se dostala po chovacím dnu a drbání tady a s Ivuškou o očkování k šití - stříhám opičky z mylly na přebalovací podložky a říkám si "sakra, to je jednoduchý, to půjde dobře, prostě to změřím od jedné a druhé strany a pak pojedu podle těch opiček - u každé odříznout ouško a jet dál a musí to bejt rovně!" Tak ustřihhnu na 2 přebalovací podložky a porovnám je a jsou ÚPLNĚ KŘIVÝ. Tak kontroluju opičky z jedný strany, z druhý strany, všude maj stejně ustřižený části. Tak začnu skoro plakat a říkám "jak je to možný, to snad neni možný, toje záhada" a přijde manžel, dostane záchvat smíchu a říká "ale miláčku, kde je psaný, že ty opičky jsou tam naskládaný rovně, oni ubíhaj jedním směrem, nejsou rovně, podívej". Já jsem mu to nevěřila, ale názornýma ukázkama z DESKRIPTIVNÍ GEOMETRIE mě přesvědčil, že MYLLY OPIČKY NEJSOU ROVNĚ! 😀 😀 😀 Tak znova. Vzala jsem metr a odměřila 50 na 50 a snažila jse ustřihnout čtverec, přehnu a zase křivě a manžel prý "ne ne ne, ty si musíš začí tím, že si vyznačíš pravý úhel, kde máš úhloměr" a takto jsme se tam kočkovali asi půl hodiny, než jsme střihmy z opiček čtverec 😀 😀 😀 On mi pak říká "jak ty se tímhle můžeš živit? Dyť ty jsi úplně blbá!" 😀 😀 😀
To není všechno.
Dneska večer se snažím šít tričko pro švagrovou na COL a nejde mi seřídit napětí nití, vztekám se a hodinu točím vším možným a snažím se to vychytat a furt nic. Pak už jsem začala nadávat a plakat zároveň. Všem tu haním COL furt dokola, že je to krám a že to nejde seřídit. Už 4 měsíce furt přemýšlím, čím to je, že mi COL tak zlobí. A přijde manžel (nikdy na stroji nešil!!! Jediný počin bylo štupování ponožky ve 2. třídě a ušil si v ruce obal na biblu na gymplu, jehlu a nit neumí ani navléknout!!!) a říká "a miláčku, není to nitěma? Nemáš tam nekvalitní nitě?" a já "a jéje, tady je někdo zase chytrej". Tak jsem ještě chvíli štelovala a pak v zoufalství zkusila vyměnit balerina nitě za Hardy, nechala jsem to nastavený tak, jak se mi to totálně škubalo, dám tam hardy a šije to jak nezjednaný, jak po másle.
Takže poučení číslo jedna - manžel, i když o šití vůbec ale vůbec nic neví, tak někdy bohužel ví 100000x víc než kojící blondýna 😀
Poučení č. dvě - nikdy nikdy nidky už nekoupím nitě u Balerina! DO OL a na rovnosteh to jde, ale nikdy je nedávejte do COL!
hafk 😀
@aerin
ja pouzivam do OL hocikaje strecove ihly (viacere znacky). Cize krabicka ma oznacenie strecove ihly.
A to cislo je hrubka ihly. 70/10, 75/11, 80/12, 85/13, 90/14 a pod.
pokial ides sit plienky tak 70tky alebo 75tky (pri vacsom cisle to moze narobit diery v plienke)..
To 2022 je neviem co..
Ale 14/90 alebo 11/80 najdes na kazdej skatulke ihiel. Ja by som sa orientovala podla cisiel 70-90
@caramilla ...tý jo, ještě mi nedorazil balík od craw a už zas provokuješ??? 😀 😀 Ale na tenhle mám taky zálusk 😵 😵 ...jééédnou.
@membri...zkus vyčistit a seřídit stroj a napětí nitě.
@mehlo ...a to mě se dnes dobře šilo...cosi málo do výbavy ...ty zelené se mi líbí nejvíc 😀
@caramilla to iste je aj s nitami z Ikea. Sa mi pacilo take to 4 farebne balenie, ulakomila som sa, ale na OL mi stale tie nite trhalo a neslo to nastavit. Tak som musela vymenit nite.
@caramilla mě by se líbil také a ještě i http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
ale ještě musim chvíli škudlit, když už tak ať ta objednávka potom stojí za to 😀

@monr práve to v tej brečke bude problém asi najväčší, mužovi to moc nechcem dávať za úlohu, lebo domov prichádza o pol siedmej... musím to nejako vymyslieť