icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
24. jan 2012

@caramilla To vím, ale v lékarně mají eukalyptové kapičky, to je v podstatě stejný, teda aspoň doufám 🙂 ale jinak psí mast 🙂 nebo sádlo, naše malá na to dělá Baf, baf 🙂 a to máme psa, takže to je sranda 🙂 🙂

mehlo
24. jan 2012

@terezita jo to jsem taky koukala, ovšem zarazilo mě tam to, že na odkazu píšou 100% merino, říkám jé to je bomba, tam není ten POP a on tam je. Ale moc se mi to líbí.

terezita
24. jan 2012

@mehlo taky jsem se tomu divila 😅 😀 ale jinak fajne!
@caramilla u nas na rymu nepomaha nic moooc.. to te asi nepotesim, ze? asi nejspolehlivejsi je tepla koupel s kapkou olejicku, kdy se ji protahne nos a vyfrka to ven.. odsavacka u nas nejak nefunguje a slana voda do nosu taky ne.. jeste tak max. olejicek, ale to vresti jako tur, kdyz ji to kapu do nosu.. 😅

ucitelka70
24. jan 2012

@terezita nový climayarn dali asi včera, lebo predvčerom som pozerala, ešte neboli nič.... celkom fajn vyjde aj cena za bm, a je aj výzorovo pekná farba......

dugyna
24. jan 2012

@monr ahojky monr no nemohla si ma tu vidiet lebo pred rokom som pokazila stroj /este staru maminu veritasku
ona si kupila novy/ sila som muzovi termo tielko -ta potvorska latka mi vbehla dnu..a posunula sa oska ci co to...proste furt som zvazovala ze dame opravit a tak ale stalo by to nejak 20 eur..a ci sa to oplati ..no a muzicek mi nakoniec k meninkam kupil stroj- mali v tescu v akcii , neni to nejaka znacka ale sije zatial super, a je tam aj "cosi ako nepravy overlock" ci ako to nazvat takze teraz to tu mame vybalene a Miska sefije ze mama musi sit pre babiky 🙂
takze teraz tu budem urcite velmi casto 😀 zavislost

papajka7
24. jan 2012

@caramilla coze rucne 😲 ,tak to by som nedala ani nahodou 😅 ,ja vetcinou posielam do galanterky,nech si daju vymenit bezec a ak uz nejde inac tak presivam,s upozornenim,ze to uz bude vidno,a nebude to ako nove 😝 ale najviac mi nosila mama bratom a otcovi presivat,tak som spravila dobry tah a kupili sme jej pod stromcek stroj,tak mam pokoj ,presije si sama 😀

inac na odhlienenie treba dietu vysadit cukor ,bielu muku a miieko,to samozrejme neplati na MM 😉
ako mi sme teraz tiez brutal zahlieneny,a nam to strasne dlllho trva kym sa odhlienime,tak budem tiez rada,za neaky super metodu na rychle odhlienenie 😉

dugyna
24. jan 2012

@monr a dakujem ti za pochvalu
aj vsetkym co mi klikli ze sa im taska paci tak velmi pekne dakujem, spravila som aj navod ak by mal niekto zaujem 🙂
@caramilla tak verim ze sa co najskor odhlienite. nejdu jej zubky? lebo na mne je mala zavese vzdy ked jej idu zuby a vtedy byva aj dost zahlienena...ale uz fuka aj sama 😉 ,lebo nechce aby sme ju vysavali

vdovec
24. jan 2012

@terezita jsem to teda neprošila z lícu tím cik-cakem... je to nutný?

kalman
24. jan 2012

@dugyna Super taštička 🙂

terezita
24. jan 2012

@vdovec taky to neprosivam.. 😅 nelibi se mi to opticky 😀

lenasss
24. jan 2012

holky mám velikou prosbu neměli byste některá na prodání tu látku s motýlky s jysku jak tu byla hromádka tuším jí dělala sufík jsem si jí neobjednala potom jsem si vzala přebytek a ted mi chybí 😖

caramilla
24. jan 2012

@dugyna Ne, ona byla teď nemocná, nějaká vizora asi. Smrká už taky celkem dobře, ale jelikž jsem měla to samý, tak vím ,že po pár dnech to zatuhne a nejde to vysmrkat ani mě. Takže to teče do krku a tím se malá dáví a dusí a nejde jí to ani vykašlat, jak je to tuhý ☹ Tak něco, co pomůže tomuto. Jinak jsme zvyklí mítý rýmu třeba 3 týdny. Ale když nemůže spát, že se dusí hleny, tak mi to přijde fakt krutý 😖 Asi jí to MM pomáhá nebo co, protože když se dusila, tak jsem jí dala kozu a v tu ránu byl klid, třeba ještě párkrát zakašlala a pak usla jako špalek, ale tahala mi kozu místo dudlíka 😀 😀 😀
@terezita No, to odpovídá tomu vtipu, že léčená rýma trvá týden a léčená 7 dní 😀 A ta naše, ta bude trvat až do jara:(

caramilla
24. jan 2012

Jo, strima dorazila, kéž bych měla čas si zkusit něco nařezat 😀

terezita
24. jan 2012

@caramilla emmina ji ma permanentne.. nasli ji nejake potvurky v nose, toz to cas od casu prelecime atb kapkama do nosu.. uz mi mudra na to chtela dat i celkova atb, ale to jsem odmitla.. 😝
jinak me jeste napada flaknout ji na oblicej ten nahrivaci polstarek, jestli mas doma.. to taky hezky ten nos uvolni.. a jestli nemas, tak je za chvilku hotovy.. dovnitr se daj dat ty tresnove pecky, ryze nebo spaldove slupky..
jo a na rymu pry taky pomaha kapat primo mm do nosu.. 😉

xashen
24. jan 2012

Vsechny vas zdravim,

obcas nakouknu a podivam se, co noveho ste usily, ale drzim se zpatky, protoze jak se znam, tak neodolat vsem tem hromadkam by bylo nemozne a ja uz doma nemam kam latky davat. Ale dneska jsem se kvalifikovala do klubu. Objednala jsem si z MMB 10 kilo odstrizku - http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... . Pri mem stesti, dostanu deset kilo naprosto nepouzitelnych kazovych a pokroucenych hadru 🙂 nevhodnych ani na aplikace ... no uvidime. V kazdem pripade jeste tam dalsich deset kilo maji, kdybyste nekdo meli zajem 🙂.

monr
24. jan 2012

@dugyna som rada, a budete s Miškou šiť obe 😉 ja mám tiež z tesca, ale nemám ani overlockový steh, a pravdu chýba. druhýkrát by som šla už do lepšieho. 😉
taška návod by bol fajn, ak mi mišina porastie, iste bude voziť nejakú bábiku. a bude mať fešácku tašku na kočík. 😉
@xashen tak začni šetriť, je to veľlmi prveľmi nákazlivé, nikdy by som neverila, že sa dám nalomiť, a už lietam v 3 hromadkách súčasne.

už vyšla nová burda, len som nemala hotovosť, inak by som ju už mala doma, som zvedavá na tie japonské vecičky. 😀

dugyna
24. jan 2012

@caramilla fuha tak to ste pekne zahlieneny :( to skus jej davat tie solne kvapky mar, to moze davat kolko chces ono to povoluje hlien...tak snad vam to moze.

dugyna
24. jan 2012

@monr navod je v mojom fotoblogu v clanku...snad sa da z neho rozumiet 🙂,pisala som ho v noci tak...
nova burda oha tusim ideme do PNSky 🙂 ak ju tam vobec budu mat...

medvi11
24. jan 2012

@dugyna tak už vím, co bude Janička na kočárek NUTNĚ potřebovat 😀

@caramilla tož to abys už objednala výztuhy, potřebuju decovil 😀
Jasmínka si teda užívá...

Pyžámko došité, teď se pere a pak nafotím (mám to vždycky pokroucené a po vyprání je to OK, tož se chlubit ani nebudu, když to vypadá tak nějak divně...)

ivuska.h
24. jan 2012

@medvi11 Ty furt vozíš kočárem? 😨

veronik77
24. jan 2012

@caramilla ještě k rýmě - na zkapalnění hlenu hodně dětem pomáhá Sinupret (a hodně pít 🙂 ). Jinak náš postup při rýmě je proplachovat nos Sterimar s Cu a odsát (či vysmrkat) minimálně 3krát denně, občas jim dávám homeo Coryzalia a na kašel nakrájenou cibuli s medem do ledničky a pak mlsají šťávu.... Ale ten Sinupret je fakt dobrý 🙂

michamicha
24. jan 2012

@ivuska.h já to pochopila tak, že Janička bude potřebovat asi na kočárek pro panenku 🙂

do rýmové debaty se radši nezapojím, páč jsem ráda, že teď už asi 3 dny rýmu nemáme 😅 ale přeju @caramilla a Jasmínce brzké uzdravení 😉

a tady slíbené fotky toho spacáčku, na denním světle se mi líbí ještě víc 😵 a až se bude znovu objednávat mylly, tak si toho veluru vezmu mnohem víc a víc barviček 😵 😵 😵

michamicha
24. jan 2012

tak ještě ty fotky 😅

zojec
24. jan 2012

@michamicha ten vak je paradny :D aj mna mata, potrebujem usit pre malu.. z tych co ma uz pomaly vyrastie :( hodis mi link, kt. velur z mylly to je? 🙂 dakujem 😉
inak ako vzdy, vytvory krasne, ja sa dnes, resp. zajtra idem pustit do tej gaucovky, ta latka je fakt bozska 😀 uz sa tesim.. myslim, ze jeden cely bal mi aj ostane, mozno nieco prepustim 😉
@season, ako sme na tom s MTX? klasika nemam link na tabulku, netreba uz doplacat?

ucitelka70
24. jan 2012

@zojec ahoj, tu je tabuľka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

takže chváliš látku z jysku? možno aj ja sa prihlásim na cca 1 m na vankúše

veru krásna farba je ten velúr z mylly, nádherne to ušila michamicha.... šikovná je, a super optimistická farba 😉

jam3
24. jan 2012

@caramilla
Co všechno řezacího jsi pořídila? Pochlub se. Mě odešlo řezací kolečko a samozřejmě potřebuju NUTNĚ nové, tak sháním reference.

@dugyna
Super taška.

@michamicha
Ten pytel je úžasný, to se Vojta má.

@caramilla
S tím odhleněním taky bojujeme, už po několikáté a přijde mi, že se to moc urychlit nedá. Já jsem po druhém píchání ucha koupila odsávačku na baterky a je dobrá, zatím uši drží.
Taky používám Eucasol a tymián v oleji, ale přijde mi, že to průběh neurychlí, spíš ho zmírní.

ivuska.h
24. jan 2012

@michamicha Ha, vidíš, to mě nenapadlo 😀

michamicha
24. jan 2012

@zojec je to tenhle http://www.myllymuksut.com/velour-p-99.html
@jam3 jj, eucasol je super 😉 odsávačku máme na baterky i na vysavač, ale ta na baterky se mi moc neosvědčila, rychlejší je aspoň pro mě použít tu na vysavač, Vojtu vždycky zalehnu, aby kolem sebe nekopal a nemlátil, neštípal apod. 😅 a rychle odsaju 😀

palosek
24. jan 2012

@veronik77 všechno tohle taky používáme...no, jak jsem se radovala, že se nemoc nerozšířila, už nejmladší pokašlává 😒