icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jam3
25. jan 2012

@terezita
Já to s tebou vyměním, když ti to udělá radost. Mám ještě ty druhé proužky, tak udělám rodinná trika z nich.
Kdyby to šlo, stavila bych se někdy příští týden, pokud budou kluci aspoň trochu ready, Damík od rána zase horečkuje a naše doktorka už tam není, ach jo

@crawler
To mě mrzí, nic mi nedošlo. Ale už se mi to stalo několikrát, i když jsem psala já, tak zkusím donést telefon do opravy.

@caramilla
Jen sonduju, jak to vidíš s těma výztuhama? Nijak na to nespěchám, jen abych neslibovala šití moc brzy. Dík.
A jak je Jasmínce?

terezita
25. jan 2012

@jam3 ty jsi zlato, dekuju! ony ty modre prouzky jsou taky uzasne, tech mam 2 metry a uz se tesim, az to smiknu, tu tyrkysovou ja rada 😵 no a ty zirafky.. 😵 z tech bych si udelala pyzamo nejradsi pro sebe, ale to by na to hnedka ty 2 metry padly a na em. by uz nezbylo 😀 😀 😀
jaaj, tak snad to nic nebude a teplota rychle spadne! koukam, ze se tu ty choroby pekne siri pres net.. 😖 pristi tyden tu jsme, doma budu vzdycky urcite do tech 12. odpoledne pak po domluve, tak pak rekni, jak ti to bude vyhovovat

terezita
25. jan 2012

a konecne jsem taky zase neco dosila.. mam toho tu hromadu nastrihaneho, rozesiteho, ale nejsem schopna nic dodelat, bo se mi nechteji porad vymenovat nite v OL 😀
strih zase FM madita jako ty beruskove saty. tentokrat se srdickem ze stuhove objednavky.

animal
25. jan 2012

@terezita ty jsou krásné, on je hlavně krásný ten střih

baarca
25. jan 2012

@terezita Těším se, těším... A kdybys ještě potřebovala nějaké ty proužky, tak můžu taky něco přepustit. S mojí rychlostí šití to hned tak nespotřebuju 😅 A šaty krásné, moc se mi líbí ta hnědá. A jak Em. zodpovědně pózuje 🙂

A díky za tipy na gumičku, nakonec jsem taky vykoumala, že to raději v ruce sešiju, jak píše Veronika, protože ten uzel už byl dost velký na to, že to bude v nohavici.

lenasss
25. jan 2012

@terezita ty jsou vážně krásné takové bych brala i pro sebe 😝 proč já nemám holčičku 😠 😀

sufik1
25. jan 2012

@terezita no rozjela jsem se. A jak jsem byla v tahu, tak jsem ani nepsala, že se to má poslat ke mě. Co pondělí?

ucitelka70
25. jan 2012

@season niečo som našla, možno sa ti to bude hodiť https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer...

mehlo
25. jan 2012

@dankakk jo treningáče to jsi to dobře napsala. Ty jednobarevný jsou z francouzskýho bamb. froté ze ŠD a za sebe doporučuju, je v nich úžasně, měla jsem tu zbytek z plenek, na ty se mi moc neosvědčilo, ale na kalhotky ůža. Ty proužkovaný jsou z jednolícu z MTX, kterej mi tu straší už asi rok, ale z toho už kalhotky šít nebudu, skoro to nepruží a tak mi z nich leze půlka zadku.

kalman
25. jan 2012

@season zíde sa mi , v lete som sa sťahovala a stratili sa mi všetky burdy ☹

kalman
25. jan 2012

@terezita Velmi pekné 🙂

daisyr
25. jan 2012

@terezita krásné šatečky a malé moc sluší, super modelka!

lenasss
25. jan 2012

nešily jste někdo šátek na nošení dětí?? nevím jaký materiál by byl nejvhodnější poradte prosím

daisyr
25. jan 2012

@lenasss bohužel neporadím, jen jsem už slyšela, že se to tolik nevyplatí, protože ty kupované šátky mají právě z těch správným materiálů, které se na to hodí a možná bude horší je sehnat a 5m látky také není zadarmo, ale třeba holky poradí

lenasss
25. jan 2012

@daisyr já to popletla nebo jsme si spíš s kamarádkou špatně rozuměli koukala jsem právě na ceny látek a to by se nevyplatilo ale ona chce baby vak přes rameno takovou tu kolíbku nebo jak to nazvat a to by podle mě šlo z čehokoli bavlněného

lenasss
25. jan 2012

a ještě jeden dotaz jsem strašná já vím ale šila jsem mei tai nosítko a jí se strašně líbilo jen ho chtěla černé a dnes jsem sehnala jen tesil udrží to?nebo je to blbé ještě jsem přemýšlěla to vystužit mám tu takovou režnou látku tak tím a dovnitř mám plátno 😖

daisyr
25. jan 2012

@lenasss na babyvak asi nějaké plátno není problém, mei tai jsem nešila, ale kdyžtak to vyztužit můžeš, jen teda dovnitř určo něco bavlněného, kvůli pocení a tak

medvi11
25. jan 2012

BRNO - MTX dorazil!!! Jo a žirafky, čoko proužky, kytičkovaný jednolíc a král.modrý oboulíc jsou úžasné a opět lituju, že jsem si nevzala i nějaký proužkovaný finerib či co to je - má to @maly_prcek ... i ten jablkový rib je krásný...no příště, ale prvně musím vyšít aspoň část zásob, nemám už ani kousek místa ve skříni ☹

jam3
25. jan 2012

@terezita
Ty šaty jsou úžasné, předpokládám, že farbenmix? Ty bych chtěla pro sebe, ovšem spotřeba látky by byla enormní.
A Damík horečkuja a teplotí na střídačku už od soboty, předtím a pak souběžně přes víkend to měl i Mat, mě je taky krapet blbě, ale to se sem nehodí.
Zítra už asi naklušeme k doktorce, vždycky se to zlepší a pak zas je blbě.

@lenasss
Šátek jsem nešila, ale ring sling jo a použila jsem na to pevnější látku od Mráze-tuším nějaká hrubší na potahování. Ale to bylo až pro starší dítě, nové miminko bych do takové látky nedala. To je zase rada, co? 😅

@terezita
Díky, ozvu se, asi bych spíš dopo, jestli už náhodou bude Mat ve školce.

brego
25. jan 2012

@crawler Dnes mi přišel nějaký megabalík a vůbec o něm nic nevím, ani jsem nic neobjednávala. Předpokládám, že to je z nějaké hromadky, ale komu zodpovědnému to mám předat nebo přeposlat?

dugyna
25. jan 2012

baby odkial si objednavate latky? lebo ja poznam len www.detivbavlnke.sk a www.sijemedetem.cz
dakujem za tipy

terezita
25. jan 2012

@jam3 jojo, dopoledne tu urcite budu 😉
jojo, je to farbenmix.. jak jinak 😅
@animal hele a tenhle strih se mi strasne dlouho nelibil 😅 jsem si ho koupila az po 1,5roce sysleni z jejich stranek.. 😀 😀 😀 ted tu siju zrovna dalsi z tech motylu z jysku 😅
@sufik oki v pondeli muzu 😀 hele jen teda je toho preplnena takova ta plastova prepravka, muzu ti to vyfotit, abys soudnym okem rozhodla, jestli to odtahnes naraz nebo jestli ti to radsi nemam donest na dvakrat..
@stassy vidis ja uplne zapomnela, uz jste zdravi? kdypak ti mam dat ty stuzky? abys na ne nemusela cekat vecnost..
@baarca toz leda ze bych to vymenila s tebou. jsem u holek koukala, ze jim to bylo taky zkraceno o metr, objednavaly si obe 3m a dostaly 2..

kalman
25. jan 2012

😀

terezita
25. jan 2012

@kalman ti motyli jsou stejne bozi 😅

kpn
Odpoveď bola odstránená
mehlo
25. jan 2012

ahojky! tak já mám dneska došitou tu mikinu ze včerejška, jedno tričko s dlouhým a ted dělám střih na čepičky, aby mi ty zbytky tady nezůstávaly. A večer chci střihnout do nových proužků MTX co včera přišly.

macin73
25. jan 2012

@boudova Gratulace ke krásné holčičce!!!

monr
25. jan 2012

@boudova srdečne gratulujem k drobátku, už bude len a len lepšie, 😉 držte sa obe 🙂
@medvi11 pyžamko aj šatičky pre bábiku super
@lenasss perfektné nosítko, to sú motýliky z jysku, však? 😉
@dugyna riadne si sa rozbehla so šitím 🙂
@ngvadi ten nápad na jedálenskú stoličku je fajn
@mehlo gaťuše dobré, takže z jednolícu neradíš?
@terezita šatičky ako vždy super, ja som neodolala, a už je strih v tabuľke, páči sa mi čím ďalej tým viac.
@dugyna teraz bola hromadka z www.moraviatex.cz ešte teoreticky by sme mohli aj www.produktservis.cz len hromadky preto, že sa musí objednať látka na kilá a viac, no a momentálne ešte beží softshellová objednávka a stužky z farbenmixu a nažehlovačky engross. (ak chceš adresy písni, hodím ti to do ip. )
@kalman vidím, že si neodolala motýlikom a už si šiila, xi, moje ešte nie sú ani opraté, musím sa polepšiť.

monr
25. jan 2012

vidím, že budem musieť komentovať viackrát za deň, bo potom sa to nazbiera 😀
burdu mám už aj ja doma, priznám, trošku sklamaná, ale dvoje šaty sa mi páčia.

macin73
25. jan 2012

K OT hrnečky... jak mám dítě naučit pít z čehokoli jiného, než je klasická savička od Aventu? Mám Avent magický hrnek, ten buď žužlá, nebo se topí, koupila jsem v DM netekoucí Trainer (myslím od MAM) - modrý se sovičkami!!! a ten taky jen žužlá... když malé zkouším dát pít přímo z hrnku, je zlitá a vše vyteče... jinak je tak líná, že ani po lžičce mi nejde, jen otvírá pusu, div si ji nevyvrátí z pantů a flaštičku líp držela ve 3 měsících, než teď... prostě ty ruce používat nebude a tečka 😠