icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
27. jan 2012

@caramilla jsi blesk a stihla jsi odpovědět za mě 🙂

jam3
27. jan 2012

Tý brďo, to je věda s certifikáty.

@caramilla
Které nitě jsou certifikovaný?
A s těma výztuhama to je v pohodě, jen jsem potřebovala předat info dál, nijak nespěchám, stejně teď moc nemám myšlenky ani chuť něco vymýšlet.
Na proužky se těším, i když já si pruhy asi nebudu moct dovolit. 😀

lenasss
27. jan 2012

@caramilla a kde kupujete nitě s certifikátem??

animal
27. jan 2012

@lenasss koupíš je i v běžné galanterce, ovšem musíš se zeptat, zda ty které jsis vybrala zrovna certifikované jsou. Musíš hledat. Některé firmy hold certifikáty mají a některé ne. Většinou jsou to ty trochu dražší nitě.

wzorcek
27. jan 2012

@season supeeeer, dakujeme a tesime sa 🙂

@caramilla oh, tak ak toto vyzera ako kus handry, tak neviem... je to nadherne, fest skoda ze sa nam z tych pruzkov neuslo, budem to este dlho rozdychavat 🙂

kalman
27. jan 2012

@caramilla Mooooooc hezké 😀

kalman
27. jan 2012

@season Supeeeeeer už sa teším

mehlo
27. jan 2012

@jam3 certifikovaný nitě jsou ASPO, ale když jsem se ptala v galanterce, tak na mě koukala prodavačka jak na d...... a vůbec nechápala co po ní chci.

jam3
27. jan 2012

@mehlo
Dík, tak to se pozeptám u nás, tam na mě takhle koukají pravidelně. 😀

ucitelka70
27. jan 2012

@animal to zvyknem brať už ked je príznak chrípky, ale influezninum je ako prevencia? mesačne raz 10 guličiek vycmulať, v období chrípky.... teda od oktobra do marca najlepšie

ucitelka70
27. jan 2012

@season díky krásne, ako si to všetko zvládla? riadne megabalíky.... 🙂

papajka7
27. jan 2012

@season parada,tesim sa 😵

baby tak ovci kozuste dokonceny 😉 ,zabralo mi to 2 dni 😝 ,keby som vedela,tak sa na to nedam 😀
no ale lepsia sranda je ,ze som zobrala zakazku na 13 konskych hlav,aby som mala prachy na hromadky 😅 😀 ,to aby som sa nenudila pred cakanim na den D 😀 😀 😀
zatial mi je to smiesne,ale ked to budem sit ,hlavne tie usi a vocky co sa prisivaju rucne asi mi do smiechu nebude 😝

mehlo
27. jan 2012

taky jsem stříhla do proužků kiwi z MTX a mám šicí den blbec. Tepláčky jsem šila strašně dlouho, pořád mi ty proužky neseděly. Konečně jsem to dodělala a už ke stroji dnes nejdu, max. vytáhnu nějakej novej střih, ale možná půjdu do hajan se slepicema.

terezita
27. jan 2012

@caramilla teeda, tricko je paradni! a uz se tesim na foto na modeline!! 😵 tenhle strih ja rada 😉
jinak opet nedocitam.. tu krafete zase cely den a kdo to ma cist? 😅 😀 😀
@jam3 ja pruhy na sebe dat taky nemuzu.. ☹ jinak by to bylo uzasne!! toz mame cil zhubnout do te doby, nez napletou dalsi prouzkovane oboulicy.. 😀 😀 😀

barcav
27. jan 2012

@papajka7 zrovna koníka jsem včera šila na maškarní 😀 už teda jen postroj a budu mít hotovo

barcav
27. jan 2012

@caramilla krásné 😵

lenasss
27. jan 2012

@papajka7 já zase vzala tři nosítka a taky mi z toho asi praskne hlava 😀 a termín se blíží 😝 a to jedna paní chce baby vak tak se s ním dnes celý den šiju 😖

macin73
27. jan 2012

Holky, tak mám menší reklamaci k FM - nemáte někdo můj Wifriedův les? Mám místo něho hnusného (pardon) brčálově zeleného pandu (teda panda je černobílý), který se mi faaakt ale vůůůbec nelíbí 😖

maly_prcek
27. jan 2012

@macin73 Já peru tak, jak se to bude používat a udržovat - na plínky na 60st, oblečení na 40st. a vlnu růčo a odstředit do pračky na 400otáček...

caramilla
27. jan 2012

Hardy jsou taky certifikovaný
@terezita Dík 😀 Střih je výjimečně z burdy, ale nesedělo to moc dobře, tak jsem to trochu poupravila a vytunila. JInak teda sesadit rukávy, aby byly proužky kompatibilní je boj, ale musím se pochválit. Dokonce v originále v burdě to to sesazený v rukávech nemaj, což vůbec nechápu, je to pěkně hnusný! Takže jsem hned věděla - fuj, takhle to nechci, musím to udělat líp než burďáci 😀 😀 😀
Jo a díky za to napětí nití, napsala jsem si to z boku na OL, tak tě příště nebudu na večer otravovat:D

macin73
27. jan 2012

Tak jsem konečně dostala do ruky i Strimu a látky Jysk, díky @sufik. Projela jsem to, jen jedna nit mi tam moc nesedí, ale nenašla jsem na Strimě to číslo, co mám... nemáte někdo zkušenost? Chtěla jsem krémovou 110510 http://www.sicistroje-shop.cz/hard-nit-kod-1105..., mám 110507, přijde mi trochu jiná... ale asi je to jen blbě nafocený a nové číslo?

caramilla
27. jan 2012

@macin73 jako konkrétní čísla vůbec netuším, ale jednou jsem si objednala hardy krémový a byly žlutý 😀

terezita
27. jan 2012

@caramilla to je dobry, mne jen dlouho trvalo, nez jsem si to precetla.. ja to mam taky napsane v notysku vedle stroje, abych nemusela dlouho hledat.. 😀 😀 😀
@macin73 nekdo to mel, myslim @barcav . psala jsem ji, at se domluvite..

daisyr
27. jan 2012

@caramilla no já právě koukala, jak máš ty proužky na rukávech pěkně sesazený, bych to dělala asi 100 let a stejně by mě to ulítlo. Tričko moc krásné, ty proužky fakt nemají chybu. Jen jsem koukala na to tričko s raglán rukávem, co je z ott., mám to samé číslo, jak tu už někdo psal, tak tam jen pozor, že ten šev mezi rukávem a zbytkem není rovný, ale jakoby do vlny, tak si to případně budeš muset upravit, tam by pak mohly ty proužky dělat paseku.

animal
27. jan 2012

@ucitelka70 influezninum to neznám ale "influenza" je latinsky chřipka. Oscilo se bere první dávka při prvních příznacích chřipky a pak myslím 3x denně

barcav
27. jan 2012

@macin73 ano ano ten má já 😀 mě se zase nelíbí ten mýval v lese 😀 😀 😀
já jsem se domlouvala s jednou holčinou z Hradce s Petrou, ta má mýho srnečka 😀 a patří jí ta panda v bambusu, ale už se mi dlouho neozvala ☹
jestli jseš z Prahy tak ti to můžu poslat po ségře, zrovna je u nás a v neděli jede domů ( Praha)

mehlo
27. jan 2012

dneska už odcházím, budeme si s mhd malovat nový obrázky, mám dneska nějak nedostatek tvůrčího talentu.

michamicha
27. jan 2012

@caramilla no před srážením látky jsem si to přeložila na tloušťku asi 1,5 cm a pak okraje tý poskládaný látky sešila stehovkou, hodila do pračky a po vyprání se to vůbec nekroutilo 😉 vytáhla jsem z toho stehovku hned po vytažení z pračky (bylo vidět u těch bavlněných věcí jak se to srazilo) a na okrajích látky vůbec žádný vlnky, tak jsem to hodila na sušák a po uschnutí je látka sražená a jinak ve stavu jako před vypráním 🙂

petkon
27. jan 2012

@barcav ahoj, nepsala jsem Ti, protože nebylo nic nového, ale zítra UŽ 🙂 Máš IP.
@macin73 ano, jak píše Barča, panda je můj. Máš IP

mima2011
27. jan 2012

@caramilla to je krásné tričko a jak ti to nádherně sedí proužek na proužek 🙂