icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
27. jan 2012

@season paráda, že sa ti to podarilo tak šikovne 😉

Baby SK uzávierka FM 29.1. 00:00 😀 Začiatkom týždňa budem objednávať, poprosím vás podopisovať mi do tabuľky pod sumy ako to chcete poslať, či obyč, I.triedou, či doporučene, tiež vás poprosím poslať IP, prípadne na mejl adresy 🙂

@tričko parádne, nemáš mejla do burdy, že by si im poslala ukázať ako sa to s prúžkami robí 😀

barcav
27. jan 2012

@petkon děkuji děkuji 😵 😀

membri
27. jan 2012

@caramilla z jake burdy ho mas? 🙂

jieff
27. jan 2012

@daisyr tak jsem ty merino výtvory znovu přepírala a vypadá to, že třepení se na švech zastaví, snad jo... Tonda je nosí nějak rád, tak jsem ušila ještě jedny, z látky co měla být na triko pro taťku. Koukla jsem pak na mylly a mají tam slevy na úplety a rib. Kdybyste se chtely vrhnout na další hromadu, klidně to nastříhám a zadministruju, jen nemam živnosťák, tak nevím jestli by nebyla zase potřeba záštita od někoho jako minule od ivushky. V nedeli jedem na hory, tak bych to mohla spustit až se ve čtvrtek vrátíme- kdyby byl zájem...

caramilla
27. jan 2012

@daisyr Ten můj střih taky je mírně do vlnky ten raglán, ale oboulíc dost pruží, takže jsem to dosesadila🙂
@mima2011 Díky 😉

michamicha
27. jan 2012

@caramilla mně šly sesadit proužky dobře i u tužšího jednolícu co jsem kupovala u nás v galanterce

jdu se pokusit stříhnout PUL na svrchňáky, akorát se toho trochu bojim, zatim jsem z PULu ještě nic neušila 😅

veronik77
27. jan 2012

@michamicha to je nááádhera, škoda, že tady se to nesežene. budu šetřit a v příští hromadce to roztočíme 😀 😀 😀

caramilla
27. jan 2012

@michamicha wow, tak mašinky jsou hodně dobrý. Jo jo, už taky šetřím na další hromadu mylly 😀

papajka7
27. jan 2012

@lenasss joj som rada,ze len ja nie som sisnuta 😀 😀 😀 ,aj ty to chces stihnut do porodu vsak? 😅 ,no ked sa priznam,tak aj ja mam este zakazku na mei tai,ale este som nezohnala material na popruhy,u nas v metrovom textile predavaju samy polyester 😠 😝 ,tak uvidim ako sa mi podaria tie hlavy ,mozno stihnem nakoniec aj ten mei tai 😅 😀 ,no to ale by som si musela vipnut najskor PC vsak 😀 😅

@caramilla tak to tricko si dobra 😉 ,ono zo sitim tych pruzkov to neni az tak strasne,ked sa dobre vystrihne,ak sa to podceni pri strihani,tak potom dovi dopo a ty si teraz nakupila taku strihaciu techniku,tak ma vobec neprekvapuje,ze to mas tak krasne 😵 😀

papajka7
27. jan 2012

jezis baby nieee este sa len rok zacal a tu sa hromadkuje dobrezenie kazdy tyzden 😅 ,ja nemam prachy 😝 ,pockajte ked dostanem porodne 😀

caramilla
27. jan 2012

@membri 2/2010

caramilla
27. jan 2012

@papajka7 vidiš, mě to překvapuje, že jsem to sesadila dobře. Při střihání jsem právě nedávala pozor na všechno (např. ty rukávy v rom ramenním ševu, to jsem neohlídala, ale jak jsou proužky jen 2 a úzký, tak tošlo🙂

A porodné už přece zrušili ne?

baarca
27. jan 2012

@michamicha Mašinky? Někdo tu říkal mašinky???? Tak ty musíme mít 😵

animal
27. jan 2012

@caramilla porodné zrušily v ČR 😀

nika
27. jan 2012

@michamicha mašinky a hrošíci, jsou skvělíííí, achjo kde na to vzít, právě mám auto v opravně, a naškudlené penízky za narozeniny a vánoce a blířící se jmeniny (měly být na časaky, kleště, patentky a látky) půjdou víte kam ☹

nika
27. jan 2012

http://www.myllymuksut.com/trikoo-pilvet-p-1783... z této hnědé měla malá leginy a nosila je opravdu hodně a barvička i tvar pořád skvěléééé (koupené sekáčové - norský sekáč)

papajka7
27. jan 2012

@caramilla tak si potom mala stastie 😀
a porodne?nestras dofam ze daco dostanem ved ja si za to toooolko planujem,samozrejme vsetko na sitie 😀
no ako som sa dala k vam je so mna maniak 😅

boudova
27. jan 2012

OT:
Chtěla bych pořídit pro B. nosítko, tohle se mi líbí, máte někdo něco pro nebo proti z vašich zkušeností?

http://www.branakdetem.cz/caboo-nositko.htm

jam3
27. jan 2012

Ženské, to mi nedělejte, dávat odkazy na takové krásy a ještě nabízet hromadku... 😀 To se fakt nedá, přijde mi, že co jsem začala šít, tak neušetříme ani ťuk 😕 .

jam3
27. jan 2012

@boudova
Já ho nemám, ale spolužačka ze školy jo, má stejně starou holčičku, jako já Damíka a nosila ji v tom od narození. Moc si to pochvaluje, viděla jsem ji do toho vázat a je to určitě jednodušší než šátek.

boudova
27. jan 2012

@jam3 to ráda slyším 🙂

Já potřebuji venčit psa a chystat B. do kočárku pokaždé...to si neumím představit, do tohodle jí dostanu rychlejc 🙂

michamicha
27. jan 2012

@boudova já bych si ho asi zašla vyzkoušet 😉 já kupovala manducu s tím, že si na ní malej zvykne, ale byl to docela děs, bez řevu se nechal nosit až někdy v 7 nebo 8 měsících 😅

boudova
27. jan 2012

@michamicha Dobrej nápad 🙂 někam zajdem si to vyzkoušet.

michamicha
27. jan 2012

jo chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte, kde by se dal sehnat ten úplet retro autíčka jak je i na Anavy plenkách 🙂 @ivuska.h jestli to neni tajný, poradíš? 🙂

terezita
27. jan 2012

jezis nedeste me, ze bude dalsi hromadka!!
@caramilla toz kdy jdeme na tu banku?? 😅
@boudova to nositko je pekne!
a pro ty, co nevedely, co se da vsechno delat s FM stuzkama, tak jsem si dneska vecer hrala.. 😅

zojec
27. jan 2012

@papajka7 jemineku, 13 konov.. :D :D si si dala 🙂 to ja som toho tolko mala pred vianocami a teda uz nikdy viac.. nemam rada taky napor, ma to zbytocne rozladovalo.. paradoxne, tiez beriem objednavky , aby som mala na nove latky :D len potom nemam cas ich spracovat 😒 a miniem na ne aj tak viac 😕

@caramilla u nas este rodicak nezrusili 😉 ja sa tiez chystam z neho na overlock 😀

@terezita v prvej sekunde ked som otvorila stranku s mini fotkami, sa mi zdalo, ze sa chvalis tehu testami :D :D a to stuzky 😀 a co to je? drziak na cumel?

terezita
27. jan 2012

@zojec jojo, drzak na cumel. a testama jsi me pobavila! 😅 😀

medvi11
28. jan 2012

@daisyr
@caramilla Taky jsem šila Janě raglán z Ottobre a byl ten rukáv do vlnky a fakt to moc nesedělo, sice jsem se snažila, ale trochu to ujelo ☹

kajark
28. jan 2012

@michamicha pokial viem tak retro uplet je Hilco a maju ho napr. na sijemdetem....