Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Jo a další mylly na únor se plánovalo už v říjnu, to není překvapení. Jen furt není jasný, kdo do toho půjde. Já bych celkem i do toho šla, mylly je hezký a barevný 😀 Ale zatím mi stačej teď výstuhy:(
A ani nevím, jak se to minule dělalo s těma VOC - šlo to nějak přes Ivušku asi ne?
@jieff ja by som ti kludne so strihaním pomohla, ak by si do mylly sla JItka 🙂
@caramilla krasne triko
@terezita....ty sa asi nudis, nie? Stuzky su fakt krasne, necakala som, ze budu tie obrazky take prepracovane ako na obrazku a drziak na cumlik je prakticka vec 🙂
@caramilla jojo, pres ivusku..a ty barevne uplety tam maji krasne, akorat jsem koukala, ze nektere se daji koupit levnejc v nemecku nez u nich..
hele to me mrzi, ze vas zklamu, ze nejsem tehotna! 😀 😀 😀 no netusila jsem, ze se to tam vlozi zase tak midipidi.. 😅
@pupies000 ja a nudit se? nikdyy! 😀 jen jsem chtela upatlat neco hodne rychleho.. 😅 😀 a nakonec jsem zkysla asi 1,5 hodiny na netu hledanim info o tom, co musi drzak na dudlik splnovat.. 😀
@jieff o mylly jsem už přemýšlela, že zase dám do oběhu tabulku 😉, jsem už s ivuskou dohodnutá, že mi zase pomůže, už jsme zaběhnutý, jen jsem čekala, ať to není hned po mtx apod., abyste se úplně nevycucly 😀 😀 😀 to si dělám iluze, že? 😀 😀 Jinak ty akce se nás tolik netýkají, Iva tenkrát psala, že její sleva se stejně počítá z ceny před slevou a i po slevě a dopravného do ČR to vyjde buď na stejno nebo ještě trošku levněji, co jsem tak počítala. Takže upravím tabulku a hodím ji sem a co se naplní, to objednáme.
@caramilla neboj, já to zvládnu, sice to bylo jako každá hromada, moře práce, ale já jsem si u toho trošku odpočala, konečně jsem nemyslela jen na čůrání, kojení, vaření atd., takže už se těším!
Jo a manža se mi koukal na tabulku, a prý to vylepší, aby mi to tam počítalo skoro samo, tak jsem zvědavá, jak to dopadně 🙂
Ještě jedno k mylly hromadce: mám v plánu tam kupovat i puly, když se dostaneme k minimu. A pak chci objednat na šijemdětem nějaké patentky, tak pokud se budete někdo chtít přidat a přihodit si tam třeba pár patentků a nechcete platit šílené peníze za poštovné, tak bych vám to tam pak poslala dokupy s mylly.
Ještě jsem Ivu prosila, ať mi dá vědět, pokud tam bude zase nějaká akce, zatím nic neběží, ale třeba něco zase vymyslí 🙂
@pupies000
@daisyr
@caramilla tak to bude nejlepší, když už jste s ivushkou domluvený a zaběhnutý🙂 Já bych si ty tabulky musela ještě nastudovat, uplně se v tom nevyznám. A viki díky za nabídku pomoci🙂. Mě se ty jejich barevný úplety taky moc líbí. A přemýšlela jsem,že bych koupila i další merino, malýmu se hodně rozjel exem a přijde mi, že se v něm tolik neškrabe...Tak ted jen doufám, že to neodstartujete a neodpískáte než se vrátíme z Kvildy😉
@jieff to je fajn, že merino pomáhá, malý měl loni problémy s ekzémeme, má to po mně, ale zatím hrozné to moc nemá. Kdy razíte na Kvildu? Neboj, ono to nebude asi zase taková rychlovka jako mtx 😉
I když teď koukám, že klesá kurz koruny k euru, což snad vydrží, nebo alespoň bude stagnovat, na tom dost ta cena pak také záleží, uvidíme
@daisyr no my začli oba v Tondovo jednom roce držet bezlepkovou a bezmléčnou dietu a exem se držel vcelku zpatky, posledni tyden to ale ma skoro po celym tele, tak nevim...myslim si, ze nic co nesmi nesnedl... Jedeme zitra a vracime se ve stredu🙂uz se tesim, tady v Budejcich je ta zima takova nijaka...
@terezita tak to jo, nad tim jsem nepremyslela, to je urcite potreba mit vsechno nastudovany
@daisyr No, supér 😀 😀 😀 Já právě trochu mylly hromadu závidím! Ono stříhat neustále bílý vlizeliny, vateliny, vliesofixy a krémovej decovil, to bude fakt hustej opruz ☹ ☹ ☹ Takže jsem si říkala, že bych chtěla někdy stříhat tak krásný a barevný materiály jako mylly. A hlavně si toho strááááááááááášně moc objednám. Ale snad se na mě nebudeš zlobit, když si to zase vyzvedneme v Jablonci a nebudeš to snad muset alespoň posílat 😀
A PUL právě taky chci, doufám, že budou ty velké kytky na hnědé!!!
A samopočítací tabulka, ách!
@terezita hele a ty stužky mají teda atest pro děti do 3 let, jo?
já jsem se na mylly hromádku tak těšila, ale teda ty ceny, to nevím nevím ☹
dotaz - když šijete soft bundy dětské nebo dospělácké tak kapuce máte jakoby na "ozdobu" nebo je vážně aktivně používáte 😀
no tak samo nestíhám dočítat, ale @terezita to je boží nápad ty držáčky na dudlajzy.
Ad MYLLY: pokud bych opět přemluvila manžela, že by se musel hrabat kvůli tomu v účetnictví, tak Mylly klidně celé spáchám já včetně toho ŽL. Ale nejdříve bych se jej musela zeptat o svolení, je to jeho ŽL a tak bych mu musela za odvedenou práci (účetnictví) dát nějaký úplatek z mylly 😀 😀 a bylo by to nejjednodušší.
Než jsem přišla na tuto diskuzi tak jsem si myslela, že jsem ujetá protože mám tolik látek doma a ani nevím co všechno z nich bude, ale vy jste šílené 😀. Jedna hromada za druhou a tak krásné látečečky 😵 😀
@zojec máš prosím ťa link na konov? z čoho sa robí? aj ja by som začala pre dvoch krstných synov - 2 a 4 ročných, tí by sa potešili...... možno im na veľkú noc dám za šibačku 🙂
nejsem zojec, ale taky jsem šila koníka, tak snad nevadí 😀
já jsem ho šila podle
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=6045
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3115
akorát jsem neměla tak malé hřebíčky, abych to přidělala k tyčce, tal jsem to přilepila herkulesem 😨

@michamicha ahoj prosím ťa na tejto stránke http://www.myllymuksut.com/tricot-marakatti-p-1... sú ceny za meter alebo 10cm? niečo sa tam píše o 10cm ale úplne tomu nerozumiem ☹