icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
28. jan 2012

@michamicha ahoj prosím ťa na tejto stránke http://www.myllymuksut.com/tricot-marakatti-p-1... sú ceny za meter alebo 10cm? niečo sa tam píše o 10cm ale úplne tomu nerozumiem ☹

monr
28. jan 2012

@kalman za 10cm 😉

kalman
28. jan 2012

@monr Ďakujem , za 10cm je to drahé ☹

kalman
28. jan 2012

@monr Ako sa máte ? Horúčky už ustupujú? Prajem skoré uzdravenie.
Idem pracovať , šijem kostým ZEBRA pre synovca, musím sa dať záležať 😀 okrem toho mám vystrihnuté dve blúzky pre baby a aj pre seba si idem šiť šaty takže neviem čo skôr 😅

caramilla
28. jan 2012

@papajka7 ; @zojec Tak to se vám ještě furt vyplatí mít hodně dětí 😀 😀 😀 (budete muset rodit, dokud nebudete mít všechny OL, COL, vyšívací stroje atp. 😀 😀 😀)

@zojec ; @terezita Přesně, já koukám a říkám si - ty jo, tak Terezita ukazuje těhu testy, ona je tedy fakt těhotná!? 😀 😀 😀

caramilla
28. jan 2012

@terezita Jo a další mylly na únor se plánovalo už v říjnu, to není překvapení. Jen furt není jasný, kdo do toho půjde. Já bych celkem i do toho šla, mylly je hezký a barevný 😀 Ale zatím mi stačej teď výstuhy:(
A ani nevím, jak se to minule dělalo s těma VOC - šlo to nějak přes Ivušku asi ne?

zojec
28. jan 2012

@caramilla no len potom netusim kto bude na tych vymozenostiach sit 😀 mne bohate postacia dve deti, 10 rocny brother a k tomu maly overlocicek 😀 😀

pupies000
28. jan 2012

@jieff ja by som ti kludne so strihaním pomohla, ak by si do mylly sla JItka 🙂
@caramilla krasne triko
@terezita....ty sa asi nudis, nie? Stuzky su fakt krasne, necakala som, ze budu tie obrazky take prepracovane ako na obrazku a drziak na cumlik je prakticka vec 🙂

terezita
28. jan 2012

@caramilla jojo, pres ivusku..a ty barevne uplety tam maji krasne, akorat jsem koukala, ze nektere se daji koupit levnejc v nemecku nez u nich..
hele to me mrzi, ze vas zklamu, ze nejsem tehotna! 😀 😀 😀 no netusila jsem, ze se to tam vlozi zase tak midipidi.. 😅
@pupies000 ja a nudit se? nikdyy! 😀 jen jsem chtela upatlat neco hodne rychleho.. 😅 😀 a nakonec jsem zkysla asi 1,5 hodiny na netu hledanim info o tom, co musi drzak na dudlik splnovat.. 😀

daisyr
28. jan 2012

@jieff o mylly jsem už přemýšlela, že zase dám do oběhu tabulku 😉, jsem už s ivuskou dohodnutá, že mi zase pomůže, už jsme zaběhnutý, jen jsem čekala, ať to není hned po mtx apod., abyste se úplně nevycucly 😀 😀 😀 to si dělám iluze, že? 😀 😀 Jinak ty akce se nás tolik netýkají, Iva tenkrát psala, že její sleva se stejně počítá z ceny před slevou a i po slevě a dopravného do ČR to vyjde buď na stejno nebo ještě trošku levněji, co jsem tak počítala. Takže upravím tabulku a hodím ji sem a co se naplní, to objednáme.

daisyr
28. jan 2012

@caramilla neboj, já to zvládnu, sice to bylo jako každá hromada, moře práce, ale já jsem si u toho trošku odpočala, konečně jsem nemyslela jen na čůrání, kojení, vaření atd., takže už se těším!
Jo a manža se mi koukal na tabulku, a prý to vylepší, aby mi to tam počítalo skoro samo, tak jsem zvědavá, jak to dopadně 🙂

daisyr
28. jan 2012

Ještě jedno k mylly hromadce: mám v plánu tam kupovat i puly, když se dostaneme k minimu. A pak chci objednat na šijemdětem nějaké patentky, tak pokud se budete někdo chtít přidat a přihodit si tam třeba pár patentků a nechcete platit šílené peníze za poštovné, tak bych vám to tam pak poslala dokupy s mylly.
Ještě jsem Ivu prosila, ať mi dá vědět, pokud tam bude zase nějaká akce, zatím nic neběží, ale třeba něco zase vymyslí 🙂

jieff
28. jan 2012

@pupies000
@daisyr
@caramilla tak to bude nejlepší, když už jste s ivushkou domluvený a zaběhnutý🙂 Já bych si ty tabulky musela ještě nastudovat, uplně se v tom nevyznám. A viki díky za nabídku pomoci🙂. Mě se ty jejich barevný úplety taky moc líbí. A přemýšlela jsem,že bych koupila i další merino, malýmu se hodně rozjel exem a přijde mi, že se v něm tolik neškrabe...Tak ted jen doufám, že to neodstartujete a neodpískáte než se vrátíme z Kvildy😉

jieff
28. jan 2012

@terezita ty stužky jsou fakt supr, to budou mít dudlíkodržiče uspěch. Jaký musí splňovat kriteria? Já myslela, že je důležitá jen délka provázku, aby se děcko neuškrtilo....

daisyr
28. jan 2012

@jieff to je fajn, že merino pomáhá, malý měl loni problémy s ekzémeme, má to po mně, ale zatím hrozné to moc nemá. Kdy razíte na Kvildu? Neboj, ono to nebude asi zase taková rychlovka jako mtx 😉
I když teď koukám, že klesá kurz koruny k euru, což snad vydrží, nebo alespoň bude stagnovat, na tom dost ta cena pak také záleží, uvidíme

terezita
28. jan 2012

@jieff no to jo. ale kdyz to davas k prodeji, tak u toho musi byt jeste hafo veci napsanych..

jieff
28. jan 2012

@papajka7 po tom co jsem si jednoho koníka zpachtila, ti smekám. Tak pěknej není a práce s tím bylo trošku víc než jsem čekala...už jsem nestihla uši a uzdičku, tak to "zachránila" fixka 😝

jieff
28. jan 2012

tu je taková ne moc říkající fotka, našeho rasta koně

terezita
28. jan 2012

@jieff ten je paradni! ma fajne haro! 😅

jieff
28. jan 2012

@daisyr no my začli oba v Tondovo jednom roce držet bezlepkovou a bezmléčnou dietu a exem se držel vcelku zpatky, posledni tyden to ale ma skoro po celym tele, tak nevim...myslim si, ze nic co nesmi nesnedl... Jedeme zitra a vracime se ve stredu🙂uz se tesim, tady v Budejcich je ta zima takova nijaka...
@terezita tak to jo, nad tim jsem nepremyslela, to je urcite potreba mit vsechno nastudovany

jieff
28. jan 2012

@terezita jo jo tata ho chtel taky hned ostrihat, ze prej nevidi😉

caramilla
28. jan 2012

@daisyr No, supér 😀 😀 😀 Já právě trochu mylly hromadu závidím! Ono stříhat neustále bílý vlizeliny, vateliny, vliesofixy a krémovej decovil, to bude fakt hustej opruz ☹ ☹ ☹ Takže jsem si říkala, že bych chtěla někdy stříhat tak krásný a barevný materiály jako mylly. A hlavně si toho strááááááááááášně moc objednám. Ale snad se na mě nebudeš zlobit, když si to zase vyzvedneme v Jablonci a nebudeš to snad muset alespoň posílat 😀
A PUL právě taky chci, doufám, že budou ty velké kytky na hnědé!!!
A samopočítací tabulka, ách!

@terezita hele a ty stužky mají teda atest pro děti do 3 let, jo?

terezita
28. jan 2012

@caramilla jojo, maji. proto stoji co to stoji 😉

daisyr
28. jan 2012

@caramilla 😀 osobní vyzvednutí je v ¨poho, prohodíme si to s tím vliezofixem, i když já toho objednala jen kousíček na zkoušku 😉 No jsem na tu tabulku zvědavá, sliboval, když mě tu viděl se v tom pořád hrabat, počítat atd., tak že to nějak musí jít jednodušeji, tak uvidíme 🙂

barcav
28. jan 2012

já jsem se na mylly hromádku tak těšila, ale teda ty ceny, to nevím nevím ☹
dotaz - když šijete soft bundy dětské nebo dospělácké tak kapuce máte jakoby na "ozdobu" nebo je vážně aktivně používáte 😀

daisyr
28. jan 2012

@barcav já kapucy používám jak u sebe, tak u malého, třeba i kvůli větru apod.

animal
28. jan 2012

no tak samo nestíhám dočítat, ale @terezita to je boží nápad ty držáčky na dudlajzy.

Ad MYLLY: pokud bych opět přemluvila manžela, že by se musel hrabat kvůli tomu v účetnictví, tak Mylly klidně celé spáchám já včetně toho ŽL. Ale nejdříve bych se jej musela zeptat o svolení, je to jeho ŽL a tak bych mu musela za odvedenou práci (účetnictví) dát nějaký úplatek z mylly 😀 😀 a bylo by to nejjednodušší.

mima2011
28. jan 2012

Než jsem přišla na tuto diskuzi tak jsem si myslela, že jsem ujetá protože mám tolik látek doma a ani nevím co všechno z nich bude, ale vy jste šílené 😀. Jedna hromada za druhou a tak krásné látečečky 😵 😀

ucitelka70
28. jan 2012

@zojec máš prosím ťa link na konov? z čoho sa robí? aj ja by som začala pre dvoch krstných synov - 2 a 4 ročných, tí by sa potešili...... možno im na veľkú noc dám za šibačku 🙂

barcav
28. jan 2012

nejsem zojec, ale taky jsem šila koníka, tak snad nevadí 😀
já jsem ho šila podle
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=6045
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3115

akorát jsem neměla tak malé hřebíčky, abych to přidělala k tyčce, tal jsem to přilepila herkulesem 😨