icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
28. jan 2012

@kryska5 nevim jestli neřikam blbost, ale čím vyšší gramáž, tím hustější a silnější látka? 😅 opravte mě jestli se pletu 😅

@petkasv do toho spacáčku jsem dávala vnitřní vrstvu z výplňku z wendy http://www.produktservis.com/katalog/wendy/vyplnek (ten family na krému)

zikie
28. jan 2012

@sufik1 Super nápad!!! Mohla bych poprosit o odkaz na blog?

macin73
28. jan 2012

@sufik1 vpohodě, já ji nějak užiju...

zikie
28. jan 2012

@sufik1 To je teda megarychlost!!! Děkuju.

sufik1
28. jan 2012

holky kolik potřebuju výšku na body a legínky vel. 86/92? mám rozpůjčované všechny ottobre. Půl metr asi nestačí, co?

zikie
28. jan 2012

@zikie A blog super!!!

petkasv
28. jan 2012

Tak já mám snad všechno 🙂 doufejme 🙂

sussanah
28. jan 2012

polaf flis z moraviatex je vhodny na svrchni kalhotky, nesaje vlhkost? Co je presne antipeeling u flisu?

petkasv
28. jan 2012

@sussanah že necuckatí, teda aspoň si to myslim 🙂

sufik1
28. jan 2012

tady mají mašinky i v modré!!! a vychází 15 eur a na mylly 19. I když nevím, jaká je velkoobchodní cena, to bude asi stejné
http://de.dawanda.com/product/27012209-Jersey

a ty tučnáci jsou taky super http://de.dawanda.com/product/25520889-Jersey-P...

petkasv
28. jan 2012

@sufik1 tučňáci jsou krásní 😉

sufik1
28. jan 2012

ten velur z mylly je tahací? kdo jste z něj šil? vím, že jste ho hodně chválili

caramilla
28. jan 2012

@ngvadi Tak ten červenej kompletek na budle je naprosto dokonalej!!! 😀 😀 😀

caramilla
28. jan 2012

@sufik1 Teda ty jedeš! Za chvíli ekozahradu nebude nikdo číst 😀 😀 😀
Krása a super nápad!

sufik1
28. jan 2012
sussanah
28. jan 2012

@petkasv dosla jsem ke stejnemu zaveru, jen jsem chtela overeni od nekoho, kdo zna 🙂

caramilla
28. jan 2012

Tak ještě moje prouhaté triko na mě a mé švagrové kojo triko s výšivkama nevyžehlené jen ráno vycvaklé v rychlosti než jsme jeli na návštěvu 😀

petkasv
28. jan 2012

@sussanah když to zadáš do vyhledáváče tak ti to k tomu fleesu přímo napíše protižmolkovací úprava 🙂 tak snad to tak bude i ve skutečnosti a po pár vypráních nebude po žmolkách ani vidu 😎

dugyna
28. jan 2012

ahojte do kedy treba napisat tu objednavku z farbenmix? a ako je to potom s tymi strihy to si oxeroxujeme alebo ako ? dakujem za odpoved

petkasv
28. jan 2012

@caramilla Ty proužky jsou parádní 🙂

sufik1
28. jan 2012

@caramilla ty proužky jsou super. No ale já si je fakt dovolit nemůžu.... Možná na nějaký detail.
jo jen tak mimochodem, mám tu přebytečný metr lilku výplňku, ty ho máš ráda, neujala by ses ho? nějak jsem ho v nějaké eufórii koupila a nepasuje mi do barevného konceptu.

kryska5
28. jan 2012

@dugyna Ahojček, farbenmix sa uzatvára zajtra, tu je tabuľka ak máš záujem https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
... dumala som že strihy asi nascanujem a rozpošlem mailom

kryska5
28. jan 2012

@daisyr ďakujem, tak asi skôr na svetrík by to mohlo byť OK, nuž veru aspoň metrík na skúšku vezmem 😅

papajka7
28. jan 2012

@caramilla no to pruzkovane je krasne sedi ti to pekne 😉 😵

dugyna
28. jan 2012

@kryska5 dakujem a este jedna otazocka ta ktora si ponecha original tak plati viacej alebo ako?
dufam ze mi to pojde da do tej tabulky 🙂.
viem ze niekdy xeroxuju aj take velke formty myslim ze pri technickej univerzite alebo tak..mozno to by bolo lepsie...

kryska5
28. jan 2012

@michamicha jo, to mi je jasno, len či to z latky.cz nebude už moc hrubé na svetrík som myslela, vyskúšam to z mylly nech mám jasno, dík

papajka7
28. jan 2012

@sufik1 tak ty si vlezla a ja nemozem tiez odtial odist 😝 ,kde su tie casy ked mi stacil metrovy textil 😝 ,vzdy som hikala co maju nove a tak,a teraz tam vojdem a nic sa mi nepaci 😀

kryska5
28. jan 2012

@dugyna ano, zatiaľ to tak je ... ano aj to je možnosť, len nemám potuchy koľko by také kopírovanie stálo takže neviem koľko by som si mala pýtať od báb, jednoduchšie bude keď to obkreslím a nascanujem do pdf, prípadne prekreslím každej zvlášť, uvidíme 😉

michamicha
28. jan 2012

tak mam střiženo na 2 trička pro Vojtu, zejtra ještě rukávy z tyrkysovýho fineribu, kterej mi schne na sušáku 🙂 a pak se pustim do těch PULových kaťat 🙂