icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jam3
29. jan 2012

@sufik1
To se Honzík bude mít. Máš samé super nápady. Ty i @caramilla jste takové studnice. 😀

Už mi z toho biflování krapet hrabe, se půjdu zahrabat... 😀

sufik1
29. jan 2012

@caramilla ale nééé, začal mít domečkový období. Vyndá hrnce z linky a schovává se tam. Takže mu šiju domeček. Bude pověšenej do stropu. V obýváku 🙂))) Zítra to snad večer zvládnem instalovat a nafotím.
@jam3, to zvládneš. Stejně si dobrá, že to zvládáš s dvouma dětma. Já s tím měla co dělat i tak.

jam3
29. jan 2012

@sufik1
Když toho chybí už tak málo, tak to snad nějak dotáhnu. My jsme nechtěli na děti čekat moc dlouho, tak šla škola na druhou kolej. Na foto se těším. Matík má domeček ušitý jako ubrus na kulatým jídelním stole-má tam okýnko a dveře. Dřív měl domeček ze sušáku na prádlo, ale šetříme místem.

caramilla
29. jan 2012

@sufik1 a pak, že já jsem na bohnice, já jsem vořezávátko!!! 😀 😀 😀
Já jsem dneska neudělala nic, a kdo za to může ( @ivuska.h ? 😀 😀 😀 )? Jsem si nakonec řekla, že si udělám nešicí neděli. Hlídala jsem Šimonka a teď tu sedím už asi 12h u PC 😖

caramilla
29. jan 2012

@jam3 ; @sufik1 No, tak foufám, že Jasmínka toto období přeskočí! 😀 😀 😀 Ona zatím už asi od 7. měsíce neustále jenom vaří, vaří, vaří 😀 😀 😀 Dneska jsme se málem umlátili smíchy - dávala do mikrovlnky plastovou rybičku a říkala jí "hají" a pak jí začala rožnit! 😀 😀 😀

Jani, a ty si jdu už fakt odpočinout do hajan! Ať máš mozkový buňky čerstvý 😉

barcav
29. jan 2012

tak jsme dnes měli první maškarní 😀
ještě jsem spíchla dnes dopoledne vestičku 😀

@sufik1 nad nějakým domečkem přemýšlím hooodně dlouho, chtěla jsem ušít něco jako takový to no.... ..někdo dával odkaz na emiminu na takový domeček-boudičku pro plyšový zvířátka, místo tyček to mělo ty umělohmotný trubky na vodu 😅

jam3
30. jan 2012

@caramilla
Rozkaz, šéfe.
Mat taky neustále vaří, se mnou, už toho umí docela dost a dvě ruce navíc se hodí. A jak ty s rybou, tak mám vzpomínku, že Mat, když mu byl asi rok, tak viděl na lince uvařenou slepici a znakoval ham pořád dokolečka. Pak to vylepšil na píp mňam.

@barcav
Fešák šerif.

sufik1
30. jan 2012

@caramilla a jaká byla rybička????
no já mám doma chlapa. Ten furt něco montuje, mačká, koumá... Vaření ho teda nebere. Zato každou chvíli přeladí anténu u televize, najde na mobilu novou funkci o které jsem neměla tušení a tak.

jdu přišívat střechu. Dno už mám i se zipama. Uff. Stroj vydržel.

@barcav hezké, kůň i vestička fajné. viděla jsi ty snehurky od brontika???

caramilla
30. jan 2012

@jam3 😀
@sufik1 Rybička leklá 😀 Pak ji napichovala plastovou vidličkou, z toho zase nemohl můj manžel 😀
Jo, my se včera dívali u našich na volné jízdy mužů v krasobruslení a když zrovna byly výsledky toho posledního a rozhodovalo se, jestli budeme mít medaili nebo ne, tak si jasmínka sedla na ovladač a bylo po srandě, naskočila tam nějaká ptákovina 😀 😀 😀
jó, děti jsou radost...

michamicha
30. jan 2012

ještě nespim, ale už jdu 😅

sufik1
30. jan 2012

střecha přišitá. Zítra musím říznout tyčky a udělat uchycení do stropu. Jdu chňápat.

lillyzelvicka
30. jan 2012

Vy jste kecky 😀 Dobré ráno

dugyna
30. jan 2012

@kryska5 myslis to merino uplet alebo ako to nazvat? mam ho z detivblvlne a teda hruha ako pruzi, muzovi som z toho vcera sila tielko otras...

dugyna
30. jan 2012

caute baby kukam ze ottober 1/2012 ma pekne detske vecicky.....rozmyslam ze by som si objednala odtial nejake cisla....neviete kolko maju postovne? alebo co je lacnejsie ked je viacej objednaneho?
ak sa chce niekto pridat tak napiste 🙂

kajark
30. jan 2012

@dugyna ja som objednavala 5 cisel a postovne bolo 3,8 €

dugyna
30. jan 2012

a tu je vysledok mojej vcerajsej prace 🙂, suprava vel.86 pre moju Misinku.

dugyna
30. jan 2012

@kajark dakujem . to je dobre postovne...🙂

michamicha
30. jan 2012

ááá, koukám, že ještě dospáváte 🙂 já měla budíček v 7 ráno, no docela to šlo, kafe mě postavilo na nohy 😀 😀 dneska mam v plánu došít ta trička a pak bych ráda zvládla i ty inkontinenční kalhotky, ale tam mám pár dotazů, protože jsem zatím s PULem nepracovala:
- čím lemujete svrchní PUL kalhotky
- všíváte okolo nožiček lastin nebo normální prádlovou gumičku?
- čím zpevnit PUL v místě, kde budou patentky na přicvaknutí vkládačky?

Ještě si pohrávám s myšlenkou, že udělám vnitřní dotykovou vrstvu z jednolícu, aby to bylo příjemnější na kůži, co myslíte?

dugyna
30. jan 2012

@michamicha tak to si bola na tom s budickom ako ja aj kavu mam za sebou..len teraz nahanam malu aby sa isla obliect 😀

ot 😀 zky na PUL super mna by to tiez zaujimalo chystam sa s nim tiez sit.

barcav
30. jan 2012

@sufik1 jj viděla jsou boží 😀

barcav
30. jan 2012

Krásné ráno 🙂 u nás svítí sluníčko - nevídané 🙂 a je mínus 3°C
@michamicha
-svrchní PUL lemuju lemovací gumičkou
-okolo nožek všívám lastin
-dala jsem přímo jen pod patentek čtvereček PUlu
- jednolíc máme v tréningáčích a myslím že je to opravdu příjemné 😀

terezita
30. jan 2012

bre dopoledne!
@michamicha ja davam pod patentku ctverecek flisu
tedy vy jste tu zase vcera krafaly! 😅 @sufik1 na domecek jsem zvedava!! 😵
@caramilla lekla rybicka je taky lukcucni! 😅
u nas nastesti domecky moc nefrci, ufff, aspon se s tim nemusim piplat, ale vari se taky vsude a vsechno. a nejnovejsi hit je, ze se neustale v obyvaku fiktivne koulujeme.. tohle vydrzi emmine. i na pul hodiny a dyl a nekolikrat za den to opakujeme.. no aspon u neceho vydrzi 😀 😀 😀

sufik1
30. jan 2012

u nás taky pěkná kosa,budíček taktéž v 7 a v noci každou půl hoďku vstávání. Ještě že jsem se o víkendu trochu dospala.

@michamicha to samé co barča -
svrchňáčky lemovací gumička
pulky kapsovky - lastin a pod patetentky dávám na celou plochu pruh pulu a kde nestačí, tak jen čtverec a nebo obdelníčky na zmenšovací patentky.

mehlo
30. jan 2012

@michamicha čau! lemuju lemovací gumičkou od Stoklasy. Pod patentek dávám kousek flísu, jednolíc z vnitřní strany ok, já dávám biobavlněnej od Terky ze ŠD, gumičku nevším lemovačku natáhnu na maximum a je to jako by tam byla gumička.

ucitelka70
30. jan 2012

@barcav pekný kovboj!

terezita
30. jan 2012

ted jsem brouzdala na fleru a somik sije svrchnaky ze softshellu 😅 http://www.fler.cz/zbozi/softshellky-2382214

dankakk
30. jan 2012

@season prišiel baliiiik, boze ten je ťažký! Som si volala brata na pomoc, chuda postarka. Ale som dostala riadneho zdrba od mm:( vraj uz neobjednam látky dokial tieto nedosijem:( takze asi ich zacnem predávať, lebo chcem nove a tieto nemám šancu nasit:D a musela som porušit kopec látok zo softu:( ale mylly sa nevzdám!

season
30. jan 2012

super, tak už je tretí na mieste 🙂

michamicha
30. jan 2012

Všem moc děkuju za rady 😉 budu to muset nějak zkombinovat, protože nemám bílou lemovací gumičku, takže to udělám s tím jednolícem a udělám asi tunýlek do kterýho všiju prádlovou gumičku 😖 přemejšlim, že si to nejdřív vyzkouším na nějakých "pidi" kalhotkách, abych nezmršila takovej velkej kus PULu 😅
A myslíte, že můžu pak patentkou procvaknout všechny ty vrstvy najednou?

michamicha
30. jan 2012

Jinak jsem včera večer naházena na Aukro asi 20 triček, který už fakt nosit nebudu, ale obávám se, že je asi nikdo nekoupí ☹ tak tam ještě dám pár věcí po Vojtovi, který jsem v záchvatu hamižnosti a ve slevách nakoupila a stejně je nenosil nebo je měl na sobě jen jednou 😅 to by snad někdo koupit mohl 😅 potřebuju prachýýý, abych měla na mylly a soft a MHD neměl kecy, že jen utrácim 😅 😀 😀 😀 😀