icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
1. feb 2012

@kryska5 super si to vyriesila hlavicka. skusim tam cinknut teda.🙂 a uvidim co mi povedia a podla toho..

monr
1. feb 2012

@kryska5 bodkovaná je v práčke, keď vytiahnem a trochu preschne, tak poreferujem. som sa rozhodla všetky mtx oprať, tak mám na 3 várky práčky. 😀
@ucitelka70 jj, to si vystihla, čo oči nevidia, srdce nebolí, 😉
@dugyna ako? gate dokončené? 😉
@jam3 najhoršia je zrážka s blbcom, ale neboj, nabudúce to dáš
@mikulka45 pekné tričenko
@papajka7 srdečne gratulujem, to išlo fakt šupom 😀

kryska5
1. feb 2012

@monr ďakujem som zvedavá inak budem konzultovať aký strih na to bude vhodný v tom som amatér, mne už sa odvčera farebná várka suší, teraz fičí biele a čierna je v poradí ....

dugyna
1. feb 2012

@monr ne lebo mala bola hore do ppl jednej takze nehrozilo :(

monr
1. feb 2012

@kryska5 ja ten bodkovaný mám vyhliadnutý na šaty pre mišku 😉
@dugyna to ma mrzí, že mišinka takto vymýšľala, hádam dnes nechá maminku šiť 😉

dugyna
1. feb 2012

@monr cez den neviem...ci sa mi podari...to som sa tu chcela opytat ze ako zamestavate deti ked sijete. a cez obed uz nespavame...takze...keby spala cez obed tak je kazdy den hore minimalne do polnoci 😀
ale vcera ani cez obed nespala a aj tak

monr
1. feb 2012

@dugyna ja najnovšie dám látku, kriedu a kreslí na látku 😀 alebo donesiem lego, prípadne pustím bambuľku.
inak keď spí cez obed tak nešijem, lebo vtedy prevažne varím, alebo len tak sedím a relaxujem, prípadne vyšívam, inak mi rozťahuje bavlnky 😀

dugyna
1. feb 2012

@monr no u nas funguje ktrtko alebo pockaj zajac ale aj tak medzitym my vysype latky po zemi a vsetky nite a atd..pripadne vylezie na stol obyvckovy kde mam stroj ..a zacne mi babrat niktu cu co sa toci hore...takze veselo..ale obcas vydrzi...ked sijeme babike 🙂

kryska5
1. feb 2012

@dugyna to už ti nespáva cez deň to je radosť 😕 u nás tiež fičí krtko ale to len večer jej pustím namiesto večerníčka, cez deň šitie nehrozí ... dnes je nejaké famózne zoskupenie planét lebo Max sa hrá sama čo je u nás nezvyk 😒 u nás sú ešte strašne obľúbené pikolky, také malé knižočky odkedy ich máme tak musíme čítať aj večer pre spaním
inak všimli ste si že na Ottobre je suma v € a za tým Slovkia, to oni tlačia do každej krajiny obálku zvlášť 😕
@monr na šatky mám v pláne aj ja, len keď to nebude poddajné tak aby to nejako neodstávalo, preto prípadná konzultácia 😉 dosť možné že kým sa k tej látke dostanem už okuknem tvoj výsledok 🙂

monr
1. feb 2012

@kryska5 akurát idem vyvešať

monr
1. feb 2012

@kryska5 prvý dojem po vytiahnutí z práčky je úžasný, látka je ako peříčko, mäkkučká, uvidíme, keď bude suchá, ale dúfam, že zostane takáto poddajná, to by potom na šatky bolo úplne super. 😀

kryska5
1. feb 2012

@monr wow, no zatiaľ paráda 🙂

monr
1. feb 2012

kočky, prosím vás, nevšimli ste si na stránkach MTX niekde návod k údržbe látok? (či som len slepá? 😀 )

kryska5
1. feb 2012

baby SK FM peniažky dneska ponabiehali už skoro všetky zajtra objednávam, ak nebude šéfko večer otravovať tak prípadne dnes 🙂 Ďakujem 😵

zfidorka
1. feb 2012

holky, kde v prahe sa da kupit kracajuca patka?

veronik77
1. feb 2012

@zfidorka snad www.tavis.cz na objednávku

sufik1
1. feb 2012

@veronik77
@zfidorka
holky na tavis i propos se vyprdněte. Mám vyzkoušený kvůli náhradnímu dílu. Všechno berou ze strimy na www.sicistrojeshop.cz a ještě si na to přirazí provizi. Takhle jsem sháněla náhr. díl do OL. Minulý rok jsem byla v proposu a pěkně mne natáhly a o několik stovek. Letos jsem volala přímo do strimy a najednou to šlo (teda až na jejich inveturu). Tavis je teda lepší než propos (bělohorská)

papajka7@gratulace

michamicha
1. feb 2012

@sufik1 to znám s tím, když nutně něco potřebuješ, že tě natáhnou 😝 já nutně potřebovala ty krejčovský nůžky a kdybych je objednala, tak by do vánoc nepřišly... takže jsem vyrazila do specializovanýho obchodu se šicími stroji a tam mi paní tvrdila, že se snaží držet ceny podle těch internetových... jaké bylo moje překvapení (vybrala jsem si nakonec jiný nůžky, než jsem chtěla objednat původně na netu) když jsem se doma podívala a ty nůžky měli na netu o 300,-Kč levnější 😕 😠 takže do toho krámu už jedině dát nůžky na broušení nebo nechat vyčistit a seřídit stroj, ale krejčovský pomůcky u nich už nikdy kupovat nebudu 😝

caramilla
1. feb 2012

@jam3 To by asi koukal, co? 😀 😀 😀
@terezita Jé, to je fakt hezký, to jsem nečekala! TO od tebe obšlehnu! 😀 😀 😝 😝 😝
@ngvadi Hele, jméno nevím, už je to pár let zpět 😉
@zdeann Kores je normálně lepidlo na papír 😉 Včera jsem se vztekala s aksamitem, myslela jsem na tebe! 😀
@alinn Matný stužky jsem kdysi sháněla a vlastně jen ty klasický obyčejný mašle se daj koupit, ty jsou matný...

caramilla
1. feb 2012

@papajka7 Vítáme novou modelínu a hlavně hodně zdraví vám oběma 😉

alinn
1. feb 2012

@caramilla dík..no já teda ještě nevyrazila shánět naživo, ale na netu jsem trochu ztracená.. nemůžu nic najít..tak kdybys měla typ kde je mají..tak sem s ním 🙂 byla bych ti neskonale vděčná 🙂
a ještě dotaz (už jsem to tu psala ale možná to zapadlo) nenapadá tě z čeho udělat zástěru na vaření aby nepálily nohy od žáru z kamen?

veronik77
1. feb 2012

OBJEDNÁVKA PATENTY MTX https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...
Snad ta tabulka bude fungovat, je to má prvotina 🙂
Nepotřebujete někdo metřík? 😀 😀 😀

membri
1. feb 2012

Táááák dneska jsem konečně dokončila čepici pro ségru, a těd se jdu konečně pustit do šití pyžamka pro malou 😀

sufik1
1. feb 2012

KONEČNĚ JSEM STŘIHLA DO MERINA.
leželo mi tu už od podzimku. Takže zatím má legínky, bodýčko a čepici. Ještě mám střiženo na druhý bodýčko. Večer hodím fotky a střihy na blog. Obzvlášť ta čepka je fakt super jak sedí hezky do čela.

Ty legíny jsem střihla blbě, tak jsem se nechala inspirovat novým ottobre a punčoškama a vrazila jsem tam klín. Nějak jsem zužovala tepláčky a nedošlo mi, že v tý látkový plíně se tam nevleze. @terezita říkala, ať to hodně zúžím a natahuju co to dá, bo se ten rib hrozně tahá.
Jo a na prdelce má tlapičku, jen je to na modelovi ještě bez, došívala jsem jí potom. A pak ještě čapka z dvojitýho merina. Hezky do čela. Model spí, tak mám náhradnici 😉

terezita
1. feb 2012

@sufik1 juu, parada! a modelovi i modeline to slusi! 😉
@papajka7 obr gratulace!! no to se bude sit na novou modelinu! 😉

lillyzelvicka
1. feb 2012

@veronik77 do kdy se musí napsat ?

lelacrima
1. feb 2012

Som uplny novacik, preto Vas chcem poprosit o radu, akym typom latkovych plienok/nohaviciek zacat na jarne a letne obdobie. Syn bude mat na konci marca rok a rada by som ho davala do latkovych plienok/nohaviciek odvtedy a zariven si aj nakupila material a sama mu to posila. Doteraz sme pouzivali len eko plienocky. Dakujem Vam krasne za rady. Viem, ze je tu toho kopec popisaneho a nechcem to tu zahlcovat niecim, co je mozno 100x napisane. Potesi ma ma preto aj sprava. Dakujem este raz.

veronik77
1. feb 2012

@lillyzelvicka asi to zavřu zítra...

macin73
1. feb 2012

Uff, počítač se mi včera potřeboval nutně zrestartovat, takže mi pozavíral všechna okna... Musela jsem teď projít 100 stran, abych dohledala odkazy na běžící hromadky 😖

mehlo
1. feb 2012

@dugyna do sloupečku kde si budeš psát počet tak normálně napiš barvu a já si to potom nějak dám dohromady. Gombíky na firle- jako na rifle? to já ještě nepoužívala a nevím jestli někdo tady, hod dotaz a třeba ti někdo řekne a kdyz ne tak to nějak vymyslíme spolu.