icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
3. feb 2012

Dobre rano, nekdo se tu ptal, jestli je mozne chytit bacil virtualne - je, ja to chytla od caramilly a jsem vybl.ta z podoby :(.

Caramilla - to jsou krasne zpravy o Simonkovi!

Na dalsi reakce nemam silu....

mehlo
3. feb 2012

dobré dopoledne! tak to já jsem na tom celkem dobře. Akorát soplím a bolí mě hlava a jsem protivná. Petr je taky protivnej už od rána, tak se u nás dneska skoro pořád křičí a asi půjde brzo do hajan, jinak ho bacim. Mhd taky leží jak lazar.

zdeann
3. feb 2012

Holky, chystám se šít nosící bundu a mám dilema...mám dva střihy...jeden s raglánem, druhý bez, líbil by se mi raglán, ale díra na zádech by nešla udělat tak široká, jako mám na té stávající bundě. Jak širokou díru na zádech máte na nosících bundách, kdo jste šily?

maroubrabeach
3. feb 2012

@dugyna aha vdaka

evap19
3. feb 2012

Ahoj holky, ráda bych se přidala k mylly hromádce kvůli merino oboulícu (chci ušít manželovi triko k narozeninám), ale strašně váhám nad barvami, chtěla bych to zkombinovat ze dvou barev, asi červená a černá. Nevíte, jestli ta červená je opravdu jako rudá, nebo spíš do oranžova? Děkuju 🙂

petkasv
3. feb 2012

Holky přidávám svojí prvotinu, tričko pro Betouše 🙂 dostane ho k narozeninám 🙂 není to žádný zázrak, ale ona ho unosí 🙂

ucitelka70
3. feb 2012

@season dnes sme mali na obed -11, ale krásne slnko svietilo, ale bola kosa, bolo cítiť aj na nohy, tak na vaše rady sme už nedali spinkať na obed na čerstvý vzduch.....

ucitelka70
3. feb 2012

holky, aby reč nestála, hlási sa další marod.

tentokrát žiadna viroza, ale LUMBAGO. zbohom krčná chrbitca, leží vystretá v posteli a kde-tu dačo napíšem, aj to ma bolí, udrelo mi to do oboch rúk..... ľavou ale ani kohútik na vodovode nepustím 😒

dugyna
3. feb 2012

@petkasv velmi pekne tricenko. si podla niecoho nasivala alebo vlastna fantazia?
@ucitelka70 diclobene , ale to je na recept jedine ze by ti muz zbehol k doktorke. alebo este suche teplo..fen a napr vankusik nahrievaci- taky s ceresnovymi kostkami ten je super.

ja styri dni citim pravus stranu krizov a cakam kedy ma cvakne...

dugyna
3. feb 2012

inak sijem malej gate dalsie a ona si kludne vedla mna sadla na sedacku a kuka pockaj zajac novy diel ma, a sa jej pytam ze komu sijem a mala bez zavahania s usmevom na tvari : ty /ty u nas znamena ona, cize pre nu/ 😀 potvorka moja mala

petkasv
3. feb 2012

@dugyna děkuju, je to moje fantazie 🙂 mělo to vypadat trochu jinak, ale nevypadá to blbě 🙂

dugyna
3. feb 2012

@petkasv 🙂 ja neviem ako to malo vyzerat a mne sa to takto paci

daisyr
3. feb 2012

@evap19 červené merino je taková pěkná červená, není do oranžova, v minulé várce teda oboulíc nebyl, protože byl vyprodán, jen rib, ale ty barvy jsou stejné,. Hodila jsem ještě do tabulky foto, kde to docela pěkně vidět (list Podmínky a foto, poslední obrázek, druhá hromádka zleva) 😉

petkasv
3. feb 2012

Holky mám otázku k těm nažehlovačkám, ty už mají nějakou barvu, nebo jak to funguje, když si budu chtít objednat?

daisyr
3. feb 2012

@petkasv no objednávají se hlavně reflexní (stříbrné), takže plní svoji funkci a k softu se hodí, ale mají i různé barevné se třpytky (modré, růžové a tak) a to je už spíše jako dekorace jenom.

dugyna
3. feb 2012

@daisyr a ako sa to potom na ten soft bude nazehlovat, ci nasijete to?

daisyr
3. feb 2012

@dugyna to se nažehluje, přes pečící papír, aby se soft nespálil a asi 10-15s se to tam přitlačí, nejlepší vyzkoušet nejdříve na odstřižku apod. já si trošku připálila bundičku

kalman
3. feb 2012

dnes doobeda som zmákla tepláčky pre synovca 😀

kalman
3. feb 2012

aaaa fotečka 😀 😀

caramilla
3. feb 2012

Tak jsem se už zmátožila a konečně si dala i slepičí polévku a ušila si žirafový pyžamo a jasmínce šňůrku na dudu ala @terezita . V noci jsem se vypotila a dopoledne už mě jen trochu bylo blbě od žaludku, ale jinak OK. Teď si šel lehnout manžel...

@kuna - ty brďo, ty taky! Prý já měla rotavirovou infekci... 😠

@ucitelka70 Jasmínka spala venku do mínus deseti i jako miminko, nikdy nebyla nemocná. Musí se hodně dobře obléct. Neplatí to samozřejmě pro úplně čerstvě narozené miminko. Pod mínus deset by mělo třeba i roční dítě jít ven jen na procházku na chvilku. Jasmínka teď spala na chotbě. V mínus osmnácti mě ven nedostane nikdo 😀

caramilla
3. feb 2012

Fotky naší šňůrky na dudlík - pro @terezita - jestli ještě nebleje, tak bude blít 😀 😀 😀
Pyžamo nefotím, protože by mi zase NĚKDO řekl, že je nevyžehlený 😀 😀 😀

zojec
3. feb 2012

zas pisete ako besne, kto vas ma citat?? :D baby SK, uz sa vie ku komu pojde mylly obj.?

barcav
3. feb 2012

@caramilla mě se náhodou růžová líbí 😀 😀 😀 s mírou 😀 😀 😀 dudl super
@ucitelka70 pochopila jsem správně že máš něco s krční páteří a rukama? mě na zablokovaný krk a záda pomohl hodně jalovcový balzám, masážní přípravek který krásně prohřeje.
@petkasv tríčo je moc krásné 🙂

ucitelka70
3. feb 2012

@dugyna nečekaj chorobu, bo príde

ucitelka70
3. feb 2012

@barcav ja mám len konskú masť- ale to chladí -. je z gaštanu

ucitelka70
3. feb 2012

@caramilla tak má 8 mesiacov, od 1 týždna každý den spal vonku...... dnes výnimka, ale dnuka len pol hodinku vydržal spať a ináč aj 4 hodiny vonku v kuse..... zajtra sa zababúši aj kočík a pôjde von: aj on je otužilý a tiež ešte nebol chorý chvalabohu
🙂

dugyna
3. feb 2012

@ucitelka70 pekna veta 🙂

caramilla
3. feb 2012

@ucitelka70 no tak to ven spát do mínus deseti, pod mínus deset jen na půl hoďky procházka, když je třeba už mínus dvacet, tak jen do šátku, ale do kočárku bych už asi nedávala 😉
Přeju brzské uzdravení. Na zablokovaná záda jsem měla z lékárny náplas, ve které bylo chilli atp. Pomohlo to do 2 dnů, měla jsem bloklá záda v oblasti kříže. Chodila jsem jak prkno 😀

zojec
3. feb 2012

@ucitelka70 aj B. spava v kociku, aj dnes spala 🙂 tiez je tu kosa ako v carskom rusku.. ale dnu spi velmi kratko, takze radsej vonku.. je naobliekana poriadne, zakryta az po oci a na kocik davam este igelit proti dazdu 😉

ivuska.h
3. feb 2012

@caramilla Já tady nejsem, neboj 😀