Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita - ty druky - jasmínku nikdy nic netlačilo, nemá tam nikdy nic. Ale možná je to tím, že jaksi to není do čeho otlačit, když tam má jen kůži a kosti 😀 Nicméně právě proto chci vymyslet na sucháč, jen nevím, jak přesně uchopit regulaci. Jasmínka má v pase už rok stený obvod, pro ní netřeba, ale kdybych šila ven, tak už ano...
Ta MTX. UA UA UA! Objendáme dovou 100 kg?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
😀 😀 😀
Já bych stejně chtěla dělat hromadu fineribů a patentů, vliesofixy nejsou nebo co, tak abych se tu nenudila 😀
Jen jsem teď viděla novou jarní kolekci od zary na mimibazaru a asi budu šetřit na jejich nový super harémky 😀 😀 😀
@caramilla ja jsem jedny haremky sila emmine a nastesti se mi to na ni vubec nelibilo - jak ma kratke nozky tak je ma jeste kratsi, takze aspon usetrim 😀 😀 😀
jooo, do tech prouzku bych taky sla! uaaa.. jdu vymyslet, kde brat furt ty penize.. 😅 😀 😀 hele s timhle prouzkem me bude i mrzet, ze nemam tu sedou lamu! 😅 😀
@lenasss Tak držím pěsti. Do pátka času, dost 😉
Jinak my měli zimní panoptikum se zamrzlým nafťákem 😀 😀 😀 Teda v mínus patnácti mrznou v noci s unaveným dítětem, které je samozřejmě totálně poznamenané nervozitou rodičů, ač dělají, že vše je OK, to je něco 😀 A to ještě šlo o prd, protože nám auto chcíplou kousek od našich a ti nám půjčili auto (což nebylo hned, protože mají auta dvě a jedno nešlo nastartovat a uvažovali, zda nám půjčí tedy to druhé, jediné pojízdné auto asi na celé Zeměkouli nebo co 😀 - prý jestli je jim přednější Jasmínka doma v posteli nebo zítřejší spanilá jízda do kostela. Jasmínka měla přednost 😀 )
@terezita 😀 😀 😀 Já prave tu sedou lamu mam a z kombinace seda / ruzovofialova mam esteticky orgasmus, ja to proste asi jdu rovnou objednat! 😀
Jasmina je prave zase dlouha a hubena a ja kupovala furt slimkovy kalhoty a uplne se mi to zhnusilo, ted kdyz ji to davam, tak skoro zvracim. Je v tom jak tycka krizena s kurv... Mela jsem ty haremky jedna a furt jsem ji je davala, ted jsem v zare ulovila jedny ve sleve ze 600 na 200 a stridame dvoje. Ale ta jarni kolekce 😀 😀 😀
Me to prave na siti prijde tak strasne moc prace, grrrr. A nez sezenu dobrou latku na to 😖
@terezita http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=52480960&tab=1 Překvapím tě, ale líbí se mi ty modrý! 😀
@terezita 😀 Tak v haremkach kazdej vypada trochu jak pripos 😀 Ale teda ty ze zary jsou jen mirne snizeny, neni to takovy tu u kotniku sed 😀 Me se prave libi, ze je to lezerni, volny a nema tu oplinovanou prdelku obepnutou. Navic je dost podminka, aby to sluselo, ze musi byt nohavice dost dobre strizene, aby byly uzke. Koupila jsem prave jasmine jedny dole siroke a to presne jsem upadla, poblila jsem se a hned ji to svlikla.
No, mozna u Mraze zkusim ulovit nejakou hezkou barvu praciho kordu, i kdyz minule se mi tam vubec nic nelibilo na e-shopu 😖 , z toho by to bylo super usit. Ale ta tyrkysova je tak krasna a byla by brzo tak super jako prase 😀 ...
@caramilla ty praci kordy tam nemaj nic moc, maji jich tam dost jednobarevnych, ty by jeste sly, ale jinak ty s obrazky tam jsou akorat takove detinske.. 😝 minule se mi tam snazila prodavacka neco vnutit a to byla hruza des a bes.. 😅
s kalhotama jsem se bala, ze se mi em. do niceho nevejde, ale nejak nam na jare zhubla po 3 mesicnim marodeni a pak nosila plinky itti bitti a vesla se i do uzkych dzinu.. uff.. 😀
tak baby dokoncila som gatuse, nakolko mala este nespi..tak si vecer este po usiti salu nadiktovala mama hac / za stroj/ a dalsie gate....tak som recyklovala sveter...prosim pekne na zaciatku sitia mi odisla ziarovka na stroji ale 23.20 boli gatuse dosite....foto az zajtra nakolko mala ich znarodnila a behala v nich po byte , nechce ich dat odfotit a uz ma taha do posele...tak zajtra foto
dobre rano tak slubene foto..aj ked musela som ich odfotit na malej odmietla mi ich pozicat 🙂
nozicky su dlhe tak ze sa daju pekne vyhnut hore cize ma dvojitu vrstvu 🙂 nebude jej zimka a zase gatuse budu s niu rast...a na pase je to tiez vyssie aby boli krize schovane...
podla mna vyzeraju velmi pohodlne a asi aj su lebo mala v nich spala a nehce ich vyzliect 🙂
su to take akoby jazdecke kamase 🙂
@caramilla ten fialkavý finerib je veľmi pekný, príjemný, akurát by sa hodil na jar.....
no tu je ten môj výtvor 😎 akurát tá tmavomodrá je blé, no inú starú mikinu som nenašla 😝
prúžkovaná látka je moje staré tričko 😉
baby chcem sa spýtať, keď som lemovala prieramky, použila som dvojjehlu, ale z rubovej strany je len taký "akože cikcakový steh", ale lem nie je začistený, robila som to podla návodu v ottobre
vy ako to robíte, aj keď lemujete okolo krku?
mám iba obyčajný stroj-rovnosteh...
@ucitelka70 ta ja krasna ta pruzkovana 🙂
zdravim vsetkych 🙂
nedocitala som,len som prebehla upozornenia,tak vsetkym dakujem za gratulacie 😵
tak sen sa stal skutocnostou a na moje veeelke prekvapenie mam dievcatko 😵 😵 😵 ,strasne sa s toho tesim,len mi treba doplnit zasobu neakych dievcenskych latok 😀 😎
@papajka7 moc gratuluju 😵 😵 😵
@caramilla tak ještě že jste zamrzli takhle blízko civilizaci 😀
u nás je s těmi mrazy podobná zábava 😢 včera nám praskly a zamrzly dvě trubky u darlingu a celou noc nám tam tekla voda, všimli jsme si toho až dnes dopoledne ☹ takže verdikt zní jasně, musí se natáhnout komplet nová voda od studně k darlingu, bohužel je to přes celý barák ☹ takže jsme bez vody a na mě jdou mrákoty kolik že nás ta sranda bude stát.
@barcav hezký. Tak to soucítím, to není sranda. V tomhle počasí bez vody a pak ten bordel kolem toho sekání. Pevné nervy a držím palce.
V takový okamžik jsme ráda, že jsem v paneláku. I když takové topení na dřevo a studna v době kalamity taky není od věcí. Tady když vypne topení, tak můžeme leda tak emigroivat k příbuzenstvu.
Jinak můj dnešní výtvor - plína s odklápěcíma vkládačkama. Víc na blogu

ja som konečne došila tú vestičku, tak zajtra ju odfotím za denného svetla, lebo s bleskom je to oničom