icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
9. feb 2012

@vevercam zkusim to probrat s Caramillou

lillyzelvicka
9. feb 2012

@membri nebylo by třeba řešením dat pod list s podmínkama a tím udělat místo?

vevercam
9. feb 2012

@membri lepší, díky 🙂 možná ještě jak píše lillyzelvicka nějak uklidit podmínky 🙂

kryska5
9. feb 2012

@membri ahoj, môžem sa pripísať na jeden prúžok? pošleš mi to na SK?
@monr 😀 no len aby si mala potom čas kedy šiť a nepadla večer znavená z práce 😝

membri
9. feb 2012

@kryska5 jj poslu neni problem..

@lillyzelvicka treba, ale nevim tady jak na to.. jestli nekdo vite tak to muzete udelat

monr
9. feb 2012

@kryska5 aj keď som pred md pracovala, tak som po večeroch vyšívala, tak dúfam, že to bude ok.

boudova
9. feb 2012

Holky, jak chodí mateřská, když je 11. o víkendu? Dřív nebo později?

michamicha
9. feb 2012

@boudova u nás jak kdy 😅 ale teď jsem byla překvapená, že rodičák přišel na účet už 8. 😕

boudova
9. feb 2012

@michamicha Aha, já myslela, že je to nějak pravidelné 🙂

membri
9. feb 2012

@boudova ja uz ho mam taky a to cucim teda.. normalne ho mam az 14.

boudova
9. feb 2012

@michamicha
@membri Jé a já už mám mateřskou taky 🙂 tak to je rychlost, jsem s tím radši počítala až příští týden.

somik
9. feb 2012

Tak já tu svou tabulku ponechám, mám tam hlavně merina, kdyby někdo chtěl, ať se přidá. Pokud o to zájem nebude, přidám já se k membri 😉 aktuální odkaz: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

ovecka111
9. feb 2012

holky prosim to co je za latku vafle, na co je to dobre?
a co myslite ze by bolo najlepsie na pyzamo?

caramilla
9. feb 2012

@terezita ; @membri I VY BABY! 😀 😀 😀 Já si říkala, kdo mě tam napsal, já myslela že membri, tak to jsi byla ty ty můro?! 😀 😀 😀 To olemování je perfektní. Já to právě chtěla udělat taky - udělat svůj sloupeček červenej a pak jsem si říkala, že je to asi až moc vtiný, že by to mohlo působit skoro až jako trapný. Ale když jsi to udělala ty, tak je to právě jenom vtipný! 😀 😀 😀

@michamicha Hele, já bych chtěla jen kousky těch vaflí, jinak se mi tam nic nelíbí, možná nějakej flíz, jen jednu barvu.

caramilla
9. feb 2012

@ovecka111 jé, vafle jsem ve svym článku zapomněla, to musím napravit!
Vafle jsou super na utěrky, ubrousky na prdelku a ručičky, na trika, pyžamo by taky šlo.
Já sama sobě šiju pyžamo z oboulícu z MTX. Nejlepší jsou žirafky, ale nevím, jestli ještě jsou 😀

caramilla
9. feb 2012

Tak jsem si zničila kolena - mám nařezaný vliesofix, 2 hodiny a mám 2 role hotový, to je fakt síla...

Přidávám včerejší tričko - pro paní, co jezdí na divoké vodě a chtěla vlnky🙂 Tak jsem je udělal takový něžný 😀
A pozdrav z dnešního řezání...

A jdu si zničit ven záda, odházet ty tuny bílého sajrajtu, co tu od rána padaj 😀

caramilla
9. feb 2012

Jasmí se pos. tak jsem to odklikla bez fotek 😀

dankakk
9. feb 2012

@wzorcek to frote ma laka uz od minulej hromadky! Ale mám prísny zákaz kupovať látky. Uz som J ukecala na pul- to akože nie je látka🙂 a ešte merino jezkovia... Sú sakra drahi ale kraaaasni. A ak ti môžem odporucat, ten obrazkovy bambus je super, jemnucky a pevný- ešte som z toho nic nasila-az mi je ľúto do toho strihnut🙂)

ovecka111
9. feb 2012

@caramilla zirafky uz prave nie su, skoda, tie by som hned brala. tak mozno skusim vafle na to pyzamo, no este porozmyslam 🙂

wzorcek
9. feb 2012

@dankakk diky 🙂 mam tam tie bambusove zaby, jeden metrik (neodolala som), ale potrebujem hlavne tie puly a dajake merino, lebo doma mame neskutocnu zimu a matko je stale na zemi. No a to je polka rodicaku v keli a to som ho este ani nedostala... M je rad ze mam hobby, tak pokial si minam len svoje penaze tak je to ok 🙂
A co by si sila z toho frote? Nemam predstavu, ale to asi uvidim ked ho budem mat v ruke 🙂

veronik77
9. feb 2012

@membri moc prosím - přidáš mi ještě do tabulky metr finerib limetka? večer už mi přijede manžel s normálním notebookem, který se s tabulkami kamarádí - děkuji 😀

macin73
9. feb 2012

Holky, kolik budu potřebovat lamy na župánek pro jedno až dlouleté dítě?

membri
9. feb 2012

@veronik77 jj mas to tam 🙂

veronik77
9. feb 2012

@membri díky 🙂 v kolik je uzávěrka?

membri
9. feb 2012

@veronik77 Veru jeste nevim.. zitra je MTX zavreny, tak chce si domluvit s Caramillou kdy to bude nejlepsi objednat.. ale urcite bude uzaverka nejdriv hned zitra rano... ale dam vcas vedet 😀

veronik77
9. feb 2012

@macin73 na kabátek na Anežku ke kolenům jsem spotřebovala půlmetr... ale byl bez kapucky nezbyl ani chlup 🙂

animal
9. feb 2012

holky nestíhám vás, ona se někde hromadně kupuje lama??? počebuju šedou !!

membri
9. feb 2012

@animal v tabulce MTX

animal
9. feb 2012

SOFT psala jsem teď hromadný mail, ale kdybyste chtěla některá, co jste neměla původně objednáno něco z přebytků, tak zde jsou. Něco je ale méně, takže se někdo musí vzdát. ČERNÉHO SOFTU mi pošlou o 2metry méně, HNĚDÉHO SOFTU o 3,5metru méně TMAVĚ MODRÉHO o 10 metrů více , FUCHSIOVÝ o 4,5metru více, ŠEDÁ KALHOTOVINA o 8,5metru více