icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
10. feb 2012

Holky pomoc já chci taky do tabulky MTX 😀 : https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... prosím poraďte jak tam vlezu 😅

petkasv
10. feb 2012

@rina76 ty jo to je mazec, taková piplačka, ale krásný 🙂
@kuna naši ho mají taky a je v ložnici po skříní a mám pocit že mamka už pěkně dlouho nepoužila, mě taky na něm vadí, že jzdí stejný dráhy, na ty naše satánky mi chlap k vánocům kouil takový ten ruční vysavač 🙂 a je to ryhclovka 🙂 když ten jeden satan roztrousí rohlík a ten druhý pustí tunu chlupů a pak ten první satan je jí, báječný 🙂
@wewe22 sice nejsem kuna, ale odkaz je tady, http://www.roboticky-vysavac.cz/?gclid=CJGysNf8... tam je velký výběr 🙂

membri
10. feb 2012

@katka82 proste jenom klikni na odkaz a mas to

katka82
10. feb 2012

@membri jj to vím 😉 ale já se tam chci zapsat 😉 jsem to blbě napsala 😅 😀

sinala
10. feb 2012

@katka82 než jsem stačila vysvětlit už tam někdo dal další volné sloupce 🙂 🙂 🙂 , máš tam místo 😉

katka82
10. feb 2012

@sinala děkujííííí 😵

membri
10. feb 2012

@sinala ted jsem tam pridala dalsi sloupce prave 😀

ucitelka70
10. feb 2012

@gucz ja dnes posielam úhradu tiež cez danku, ale v tom ešte nie je poštovné na Slovensko a dalšie rozdelenie od Danky ku nám, tak ja pošlem navyše 10 eur, zhruba pošta bude 4,60 v rámci SK a z čiech ak sa rozpočíta - možno aj menej.... ? neviem, uvidíme, ale dalšia stovka to istí 😀

wewe22
10. feb 2012

@petkasv jej dik len mne ide aj o to aby bol oskusany radsej kupujem veci na ktore mam dobre recenzie

kuna
10. feb 2012

@wewe22 máme tento http://irobot.cz/produkty/roomba-770

HOLKY CO HÁČKUJETE - pořebuju poradit. Dělám čepku ušanku, délku mám požadovanou nad oči, ale než začnu dělat "uši", chtěla bych ještě jednu řadu nad ušima a vzadu, ať je trochu delší. No a v návodech píšou "uháčkujte ještě jednu řadu s tím, že nad očima necháte cca 17cm volných. No a teď nevím. Šev mám vzadu, takže když jak uháčkovat kousek řady na obě strany? Přejet nad jedno ucho, ukončit, ustřihnout a vrátit se? nebo to ustřihnout vzadu a začít znovu nad jedním uchem a proháčkovat až ke druhému? je na to nějaký grif?

caramilla
10. feb 2012

@kuna A nejsi ty podomní prodejkyně mazlíků? 😀 😀 😀 Hele na hraní a drobný prach s určitými bytovými proporcemi asi jo, ale četla jsem test těchto vysavačů a bez výjimky všechny propadly. Prostě jako klasický lux s hospodyňkou nikdy neuklidí. Viděla jsem to teda jezdit u ná a u tchýně a děs a hrůza. U tchýně se kloklat třeba půl hodiny pod skříňkou mezi 4 nohama a musela ho jít vyprostit, načež tam zajel znova. No já nevím, mě asi jedno "neposlušný dítě" doma stačí 😀 😀 😀 😀
Ale jinak je to sranda. Já bych si to doprovolně za svoje peníze nikdy nekoupila, manžel to koupil do práce, tam ho s tím vyhodili, takže to máme doma, nadšená z toho nejsem vůbe, překáží to tu, ale občas brouka asi projet necháme. Hlavně na koupelnu jsem si říkala, tam se to snad nemá kde zaseknout, máme bílý dlažky a furt chlupy a žmolky (je koupelna rovnou vedle mé pracovny). Jó, kdyby ještě uměl umývat podlahu, a třeba ještě dávat nádobí do myčky, z myčky, nosit odpad na kompost a pytle do poplenic! Byl by to můj mazlík 😀

@dugyna Počet metrů v 1kg látku určute tzv. výtěžnost - v tabulce i na stránkách MTX je to zapsáno jako bm/kg 😉

petkasv
10. feb 2012

@kuna já když háčkuju ušanku a chci aby vzadu byla trochu ke krku a předek už dobrý, tak si odměřím kde chci ty uči mít a začnu na jedný straně dělat ucho ale jedu ho jako k tomu švu -prostě uháčkuju celou půlku ale zadní, přední nechám být ( mám tu řadu od začátku jednoho ucha a ž po začátek druhýho ucha, doufám že mi rozumíš 🙂 dojedu na začátek druhýho ucha a obrátím na rubovou nebo lícovou stranu čepule a jedu zpátky, nestříhám a ne zakončuju, udělám takhle dvě řady a pak už dělám jenom jedno ucho a to zmenšuju sháčkováním máš nějaký konkterásní návod ?

caramilla
10. feb 2012

@petkasv jo, ten mini ruční máme taky. Je super na drobky, ale jinak je taky celkem na houby. Myslela jsem si, jak s ním budu operovat v pracovně, ale jemný chloupky nevysaje, je to prostě drobkovysavač, ale jsem ráda, že ho mám 😉
@membri ; @katka82 Cože, včera jsem tam přidala asi 100 sloupců nových,to už je to plný! No masakr! 😠

@kuna všechny varianty jsou možné. Já to dělám pokaždé jinak. Naposledy jsem uháčkovala od toho švu na jednu stranu k čelu a začala rovnou dělat ucho a uháčkovala to ucho a pak ustřihla a začala zase vzadu na švu a uháčkovala ucho na druhou stranu🙂

membri
10. feb 2012

@kuna ja to delam tak ze prve uhackuju usi a pak teprve pridavam.. kazdy ma jiny system 🙂

@caramilla no jak vidis tak malo 😀 😀 😀 😀 a kdy to uzavrem? dneska ma MTX zavreno

lenasss
10. feb 2012

holky jsem se chtěla zeptat v tabulce je na vafle bílé minimum 9m a na jejich stránkách 6 nebo se špatně dívám 😅

petkasv
10. feb 2012

@caramilla na drobky ho mám taky je to dobrý, rychlí, dítě u toho neřve, pes se neschovává 🙂 jednou za týden holt musim vytáhnout tu krá.. velkou 🙂

sufik1
10. feb 2012

holky agituju za climran sv- modrý, chybí kousek http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

a úžasný bílo-béžovo proužkovaný finerib http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

prosím prosím

membri
10. feb 2012

@sufik1 ja si kousek vezmu neboj 🙂

maly_prcek
10. feb 2012

A ještě růůžovoučká lama 🙂 A můj milovaný petrol 🙂 Budu vám tu muset hodit motivační kombinaci s limetkou 🙂

membri
10. feb 2012

@lenasss kouknu se

petkasv
10. feb 2012

Holky a kdy teda bude uzávěrka MTX?

membri
10. feb 2012

@lenasss je to uz v poradku

petkasv
10. feb 2012

Já bych chtěka nějakou látku chlapovi na triko, asi finerib, bude nejvhodnější, ale blbá otázka kolk metrů budu potřebovat na slona 🙂

vdovec
10. feb 2012

@membri kdy bude ta první uzavírka MTX? dnes nebo jsem prospala? by se mi už hodil antracit climayarn.

membri
10. feb 2012

@vdovec jeste si to tam muzes pridat.. cekam na @caramilla

katka82
10. feb 2012

@caramilla no jo no zájem je obrovský 😉 😀 😀
jinak já agutuju za nějaký výplněk 😉 pokud možno tmavý 😀 např: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nebo
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😉

membri
10. feb 2012

@katka82 takze ti tam mam ty dva pridat?

katka82
10. feb 2012

@membri jóóóóó super dííííky 😵

alinn
10. feb 2012

@petkasv tak u nás na trička vyhrála vafle (konkrétně ta ocel modrá), vybral si to můj muž i můj otec 😀 a to nezávisle na sobě - jeden po shlédnutí látky, kterou jsem koupila na utěrky a druhý po tom co viděl už hotové utěrky 😀 a je potřeba délka trčka + délka rukávů (teda já to tak beru, když něco zbude, tak z toho budou ubrousky 😎 )