Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 už jsem si jeden metr cl. vzala, a to ho nemám ráda! 😀
@maly_prcek hoď motivační kombinaci 😀
@petkasv Hele, tak u nás jasmínka zdrhá i při tom malym luxíku, ale on hrozně dělá bordel, mě přijde, že je hlučnej setejně jak ten velkej. Tvůj je tichej? CO máž za značku? Já etu...
Jinak MTX bych možná objednávala na 2x? Nebo počkat do neděle a objenat v neděli vše najednou a modlit se, aby přes víkend nikdo nevybrakoval ty ohrožený položky?
A odhalené 2kg u bílých vaflí je super, DÍKY! ono je to u všeho 3kg, tak už člověk nedává pak pozor. Perfektní, jsem nadšená, že se to naplnilo!
@caramilla Tak to se máš, náš čokl považuje vysavač za protivníka, tak na něj útočí a štěká, Davídek začne řvát jak vysavač a plné pecky... Po chvilce začnu ječet na ty dva ještě já... 😀 😀 😀
@lenasss No, si říkám, jestli ty 3m nemám jako málo 😀 😀 😀 😀
@maly_prcek 😀 😀 😀 😀 😀
Hele ty vafle jsou asi teplejší že? Já potřebuju něco vzdšneho na toho mého sloníka .-) on jak tluče do těch bubnů tak je mu teplo samo o sobě jěště když se k tomu přidají světla a pak ještě teplý triko, je mi jasný že nejlepší by bylo merino, ale to je zbytečně drahá záležitost, podle mě .🙂
Holky do tabulky doplnte adresy a nebo do IP prosim
@petkasv tak jestli je silná ti nepovím, každý máme totitž jinou představu o síle 😉 ale silnější než finerib to je určitě ale je to tenčí než ten patent 2/2 a ti moji muži z toho byli fakt unešení..ale škoda že není větší výběr barev. A ještě se uvidí jak se to triko bude nosit. Ale pružné je to dost, na omak je to taky velice příjemné a vidím i výhodu v tom, že je to 100% bavlna na rozdíl od fineribu 🙂
@petkasv proto bubeníci hrají do pů těla ne? nebo v triku bez rukávů 😀 a nejtenčí bych teda viděla jednolíc...finerib bych jako potící se bubeník nechtěla 😉 vafle ten pot nasáknou si myslím..protože to jsou vafle tak je to právě savé...ale jestli v tom bude vedro nebo ne, tak to zatím nevím...
@petkasv a ještě mě napadlo..chci objednat pokud se naplní minimum černý žebro 2/2 100% bavlněné (je to jako patent ale bez elastanu a tenčí) a chci z toho šít tílka pro svého muže (pracovní i na normální nošení) a i pro dítko - tam tu černou doplním něčím veselejším..tak si myslím, že by to z toho taky šlo..ale tam nemůžu porovna s jinou látkou jelikož to nemám v ruce...ale gramáží to je přibližně jako ten finerib..ale není tam ta lycra..tak si myslím, že to bude vzdušnější
Holky dá se z výplňku ušít sukně na zimu? Taková obyč natahovací přes poporodní břicho? Je to elestické nebo by se to muselo řešit zipem?
@boudova výplněk většinou nijak zvlášť nepruží (spíš vůbec)..když je pružnější, tak je to u něj přímo napsané. Na MTX mají toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Tak uz jsme se dohodnuli a prvni uzavirka bude zitra : sobota 11.2.2012 v 20:00
a druha uzavirka bude ve stredu.
@maly_prcek presvedcila si ma 😀 ja uz mam nachystanu teplakovinu v tejto kombinacii, ale kedze tam mam limetu finerib, tak si dohodim aj petrol
ještě je volný metřík bambusového fineribu 😀 😀 😀
@petkasv vafle bych řekla, že jsou celkem teplejší, do veder to nebude 😀
@boudova Já si myslím, že pokud ji uděláš z teplákoviny do boků a nahoru dáš patent + gumu, aby sukně nepadala, tak zip netřeba. Já šiju takto sukně i z tkané bavlny a není problém 😉
Trošinku ta teplákovina vůli má.
Už hodinu mi tu pod nohama jezdí ten náš novej brouček a hučí mi z toho hlava, vždycky si myslí, že má hotovo, ale teda nemá! 😀 Plete se mi pod nohama, no horší než jasmí 😀
@caramilla no to vis, jasne ze je prodavam, nejak se zivit musim 😀. Jako je fakt, ze mu plochu musim trochu pripravit - treba zidle srovnam hezky tak, at jsou do zakrytu a do ctvercu, ale to je vsechno. A nevadi mne, ze na nej nekdo jiny nadava, pro me je to fakt milovany beznohy clen domacnosti 🙂.
@petkasv @caramilla dik za radu s cepici...pletu podle tohoto navodu, co ma odkaz caramilla na blogu http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5719
@kuna zrovna jsem to chtela napsat - mam tu vsechny veci nandany nahore - normalne povoden! Ten zase omlacuje roh - on je fakt asi uchyl 😀 😀 😀 Hele, ale jinak je s nim sranda. Celkem uklidi to nejhlavnejsi, ale rohy a podel nabytku ty skviry, tam je svinstvo furt, takze je to spis jen tak pro srandu a navic. Protoze luxem stejne to musim vysat tak jako tak 1x tydne.
Ale je fakt legracni. Jsem si ho pustila v koupelne a sla jsem na zachod a on hned prijel a zacal mi surovat mezi nohama. Jako dole na podlaze mezi nohama 😀 😀 😀 A to jsem nic nepila...
Venku je krasne, sejrim na vystuhy, jak se J. vyspi, jdeme bruslit na Konopiste, to bude parada, jdu chystat fotak a mraky merina na nas 😀

@membri a jestli bych ještě mohla poprosit toto: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😉 děkujůůůůůůůůůůůůůůů 🙂