icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
13. feb 2012

rovnez se jdu zahrabat😀
@rina76 uuuzasny!!!

terezita
13. feb 2012

@eustoma ja dostala od kamaradky delane tady http://www.namensbaender.de/index.php posilaji i do zahranici. jsou tkane a muzes si sama vybrat obrazek a text, pismo, atd.. http://4.bp.blogspot.com/-GpkWF7Po5-Y/TyrmcZe_L...

rina76
13. feb 2012

děkuji za pochvaly všem 😉

sisa.b
13. feb 2012

Ahojte,
dievčatá, tento bambus by bol vhodný na viacvrstvové vkladačky? Niečo v štýle IB? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

maryol
13. feb 2012

@rina76 nádherná kombinácia!
@season, zojec je spoľahlivá, objednávka dorazila už dávnejšie, 1. mtx výrobok až dnes 😉
+ ešte čosi

membri
13. feb 2012

@michamicha no to je jedno, protoze kdyz se ted naplni neco co jsme uz objednavali tak se to objedna jeste jednou..

animal
13. feb 2012

@eustoma nevím, jak u vás, ale v čr to dělá XX firem a jak psala Iva dělají tištěné i tkané, tkané bývají dražší a jsou tam větší minimální množství odběru

eustoma
13. feb 2012

@terezita dakujem

vevercam
13. feb 2012

@maryol super a hlavně to nosítko 🙂 obrázek je malovaný nebo vyšívaný?

a máte někdo zkušenost s barvami na textil? vydrží i nějaké to praní? na některé aplikace by se barvičky hodily, ale nikdy jsem nic podobného nezkoušela, tak uvítám jakoukoli zkušenost 🙂

membri
13. feb 2012

Holky rozesilala jsem vsecm hromadny emaily o platbe za MTX. Prisli vsem?

alinn
13. feb 2012

@vevercam já používám terno colour a drží i po několikerém praní..zkoušela jsem ještě cheds nebo chevas (nabo jak se to jmenuje 🙂) a s tou se mi blbě malovalo a z oblečení se to loupalo

maryol
13. feb 2012

@vevercam áno, "momentálny výplod fantázie" 😀 je to robené kontúrkou na BA textil
v albume mám nejaké výtvory robené farbami na textil, fixujú sa žehličkou, drží to veľmi dobre, znesie pranie na 50 aj 60 stupňov, už viac ako pol roka dookola používame 2 pyžamká z BMB aksamitu, farby za ten čas málinko vybledli, inak dobre sa tými farbami maskujú aj fľaky na starších body 😀

alinn
13. feb 2012

@maryol a co to je za značku barev prosím? 🙂

maryol
13. feb 2012

@alinn mám tieto:
http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e...
existujú aj na tmavý textil, tie majú lepšiu kryciu schopnosť

michamicha
13. feb 2012

@membri dneska? mě nic nepřišlo

membri
13. feb 2012

@michamicha nee uz v nedeli prave

caramilla
13. feb 2012

@petkasv 😀 No, někdo je na klasiku, někdo ne. Hlavně si najdi, co má ten innov za jiný funkce, co mechanickej nemá (Třeba to polohování jehly je fakt hodně velký pomocník a možná to za to stojí!) Mechanickej má sufík - přesně ten BN 2700

@medvi11 Prosím tě, když někdo šmíruje tabulku před finální úpravou, tak má šoky 😀 😀 😀 Já jsem na ní od 11 večer ustavičně pracovala, ty váhy jsem si tam nakopírovala, abych věděla poštovný a samozřejmě jsem je před finišem odečetla. I když chápu, v mém stavu (jako ne těhotném, ale vyčerpaném a nevyspalém) bych si toho teda všimnout nemusela, už jednou se mi to stalo u hramoad MTX. Takže díky za upozornění, příště určitě se ozvi zase, u mě hrozí všechno 😀 😀 😀

@eustoma s etiketama se roztrhl pytel tento týden 😀 😀 I já konečně snad už budu mít, heč 😀 😀 😀

michamicha
13. feb 2012

aha, tak to došlo 😉
@membri

ucitelka70
13. feb 2012

@maryol paráda ten nosič, ja odkedy plánujem a ešte som nič neurobila, ani strih na nosič a čochvíľa máme tu na dolniakoch jar, snehu ani nebolo, asi ani nebude, pôjde sa do prírody...... najvyšší čas..... mám zase motiváciu...

ucitelka70
13. feb 2012

@membri ja som nedostala email

membri
13. feb 2012

@ucitelka70 ted jsem ti to poslala znova, tak me pak pisni jestli ti to prislo

caramilla
13. feb 2012

@rina76 100% boží!!! 😀

ucitelka70
13. feb 2012

@eustoma - aj ja by som brala etikety...

ucitelka70
13. feb 2012

@maryol a máš skúsenosti aj s fixkami na prádlo - čo sa dajú kresliť motívy a prežehlením sa nadujú? neviem ani ako sa volajú ale dajú sa aj protišmykové znaky s tým robiť na ponožky a kolená....

sufik1
13. feb 2012

@petkasv jo jo mám NB27 A jsem spokojená. teda vadí mi několik věcí: musela jsem překupovat spodní cívky, bo mi nepsovaly ze starého stroje a nejdou tam použít mé oblíbené patky, na které jsem byla zvyklá z veritasky.

Ale co je úžasné: navlékání jehly (nemá chybu), ledka na svícení, vidím na spodní nit a je krásně tichý. Stehů by mohl mít klidně míň, stejně využívám asi 5-6.

Holky blbý dotaz, jak se přepíná na ss stehy (ty overlockové) nějak jsem na to dosud nepřišla

ucitelka70
13. feb 2012

@membri neprišiel email.....

membri
13. feb 2012

to je divny.. pismi svuj email prosim

caramilla
13. feb 2012

@membri prosim tě, mě přišel mejl od tebe, nevím, jestli jsem ti teď odpověděla na mejl, denska to ho je na mě moc!

membri
13. feb 2012

@caramilla tobe jsem dneska psala z emailu membri@email.cz
ale v nedeli jsem posilala hromadny email z ak@trebelovice.net

vevercam
13. feb 2012

@maryol @alinn děkuju za vaše zkušenosti s barvičkami, dříve jsem hodně malovala barvičkami na sklo, a právě od fi Nerchau se mi zdály barvy daleko kvalitnější, než od konkurenčních značek, tak asi zkusím tyto

koukala jsem na ně na různých eshopech, ale nevíte, jestli se dají koupit někde i v kamenné prodejně? nebo nějakém hobby marketu?