icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
13. feb 2012

Ahoj všem - kdo měl u mě objednaný patenty z MTX, máte mail 🙂.

ucitelka70
13. feb 2012

@beky52 už chcem kombinovať aj so skrinkou -galantérny tovar aby som mala poruke - gumičky, gombíky, zipsy, pásiky, vlizelín, kadejaké zbytky látok, kt. sa zídu na aplikáciu alebo podšívku..... no a strihy, pravítko..... mám to všade po dome v taškách, krabiciach, skriniach....

beky52
13. feb 2012

@ucitelka70 ..to poznám..u nás celý dom je ako krajčírska dielňa 😵

beky52
13. feb 2012

@ucitelka70 😉 super cena..ja mám 3nitový..aj priemyselný ow...ale nedala by som ani za 2 nové autá 😉

caramilla
13. feb 2012

@sussanah no jasně, já jsem pochopila, že to myslíš dobře na mě 😀 Nějak jsem měla potřebu tu svou naivitu a charitu osvětlit, hlavně to, že to začalo, když jsem šila jen pro Jasmínu.
S lesní školkou furt odolávám a modím se, aby ji otevřel někdo jiný a já bych ho duchovně a morálně podporovala a třeba i nějak pomohla, ale to papírování se mi moc nechce organizovat. Jenže, pokud tam chci jasmí dávat, tak už by bylo na čase to začít vydupávat... Já si myslím, že to není pro 100% dětí,a le teda jsem si jistá, že je to přesně to, co potřebuje Jasmína. aktivní, tvořivý, zvídavý dátě, co by bylo nejradši furt venku. Ráno vstane a hned jde pro bundu, rukavice a čepici a začne se oblékat, že jdeme ven 😀

season
14. feb 2012

@sussanah @ivuska.h len sa chcem zastať slovenského predajcu, ak máte na mysli BabyLucy - oni tie plienky myslím šili ešte skôr ako Anavy, kupovala som od nich prvé Hamico, ked mal najstarší syn ani nie 2roky, tj pred 6 rokmi... šili ich pre zahraničie, potom ako prišli na trh Popolini, tak sa aj oni rozbehli a začali šiť viaceré modely. Možno to ušetrí nejaké zbytočné opletačky.

kuna
14. feb 2012

holky, nějak to tu zapadlo - jak je na tom ve srovnání ten bio oboulíc z MTX s oboulícem z Wendy? MTX má vyšší gramáž, ale jak je to s hebkostí, pružností...víte někdo?

vevercam
14. feb 2012

@ivuska.h já toto řešila před rokem s Tomíkem, od narození byl na tvářičkách olezlý, suchá kůže, občas náznak mokvání, zkoušela jsem všechno možné, bez úspěchu... nakonec jsem přišla na to, že to velmi pravděpodobně byla reakce na bílkovinu kravského mléka, kterou jsem jako kojící snědla já, a když jsem vyloučila veškeré mléko (ale i máslo a třeba i pečivo zadělávané mlékem, zpočátku i jogurty), vyrážka zmizela 🙂 promazávala jsem jen bambuckým máslem, jo a ještě jsme poctivě dávali probiotika
držím palce, ať se Julince brzy tvářičky zlepší 🙂

dugyna
14. feb 2012

@kryska5 ahojky ako to vyzera s farbenmixom?

dugyna
14. feb 2012

@membri ja som zmyzla z tabulky MTX ☹ som chcela pokukat co este vezmem a hups nie som tam vobec

sussanah
14. feb 2012

@season ale ne BL 😉 je to jiny prodejce., nekdo tu na neho daval odkaz, ze sijou plinky uplne na prvni pohled jako anavy. Bl je uz provarena znacka 🙂

dugyna
14. feb 2012

@season slovneskym sa myslia tieto bambi roxy www.azponocnik.sk
konkretne napr.tato http://www.azponocnik.sk/produkty?page=shop.pro...

membri
14. feb 2012

To neni mozny , ja tam nic nemazala... Jeu ted z Prahy domů, tak se pak podivam @dugyna

palosek
14. feb 2012

@membri 😀 v klidu, našla jsem jinou tab v emailu s podklady pro platbu 😀 Protože jsi čs, už bys ji měla mít na svém účtu....
Jinak uhlí už dovezli, muž jde až na odpol., takže je posilování na něm 😀 😀 Někdo musí hlídat malou, že... 😅 😅 😅 Jdu jí střihnout na pyžámko 😀

dugyna
14. feb 2012

@membri ok dakujem pekne..lebo vcera som tam este bola...a dnes som fuc...neviem ci ma niekto omylom co sa pridal nezmazal ☹

baby z SK ako budete platit za MTX kazda zvlast ☹ alebo nejak spolu?

inak pisala som do produktservis ze ake je postovne na SR a ze to neposielaju ze je lepsie ak si dojdem nakupit priamo k nim 😒

kuna
14. feb 2012

@mehlo prosímtě, jak je to s uzávěrkou VTC - už byla, nebo bude? A jestli už byla, tak včera ráno jsem si tam ještě něco přidala, stihla jsem to?

petkasv
14. feb 2012

@mambri na kdy vidíš tu druhou uzávěrku MTX, zatim se nic nenaplnilo ☹

lillyzelvicka
14. feb 2012

holky nebudete někdo brát něco z wendy ?

petkasv
14. feb 2012

@lillyzelvicka já bych já bych já bych tam taky něco chtěla 🙂 já bych chtěla Lamu, ale 1kg je na mě moc 🙂

eustoma
14. feb 2012

holky ja fungujem aj v cr, aj na sk. pohybujem sa bezne medzi prahou a spisskou. tak teoreticky ak by bolo drahe postovne, mozme vam to zaslat so slovenska.

lillyzelvicka
14. feb 2012

@petkasv já mám lamu ještě nasyslenou 😒 😀

petkasv
14. feb 2012

@lillyzelvicka tak tojo 🙂

kuna
14. feb 2012

@caramilla prosímtě, jak dáváš patentky na softshellky bundy, tak to máš ty tím delším bodcem, nebo se vam vejdou klasické plenkové?
Sbírám know how a materiály, až dorazí SF, ať se na to můžu vrhnout 🙂

sufik1
14. feb 2012

jestli někdo mooc toužíte po lamě z mtx, mám tu metr přebytečný světle modré a zbytek zelené ze župánku. Toho je metr, ale šířka jen asi 60-70.

maly_prcek
14. feb 2012

@ivuska.h Už jsem nad tebou kolikrát přemýšlela, páč tvoje plíny s mírnýma obměnama jsou od dob začátku výroby všude možně 😖 Mrzí mě to za tebe, páč tě znám ještě z dob, kdy jsi testovala a zkoušela, vyvíjela střihy, co se pak neosvědčily, materiály byly na pytel, sháněla atesty... Taky když se rozhlídnu, co dneska jde sehnat za látky atd., tak je to z velké části tvoje zásluha! Takže já tu práci za tím vidím a tvoje plíny si koupím, i když by samozřejmě nebyl problém si ji obšlehnout a stejnou ušít... O prodeji takové plíny ani nemluvě, že!
Jinak se obávám, že s tím nic moc dělat nejde... Asi bych dotyčné napsala - jestli jí ti nepřijde blbé, že jsi autorka, že ti to dalo hodně práce, tuny času, prtě peněz vyvinout ten správý střih, najít látky, které by se hodily a odpovídaly kvalitou a že ty plíny jsou nápadně podobné a jestli by si radši nechtěla vymyslet něco vlastní, než se přiživovat na nápadu a práci druhého...
Chytrého to trkne, hloupou pipku asi bohužel ne... Každopádě věřím, že to hodně nas... 😠

season
14. feb 2012

@dugyna @sussanah jáááj, tak nič, to som nepostrehla. Už dávno plienky nekupujem, najmenší podedil po strednom a najstaršom.

zdeann
14. feb 2012

Holky, z čeho šijete hračky pro miminka? Někdo tu nedávno dával odkaz na zeleného dráčka např. Co vím, MTX má atesty na látky pro děti do 3 let, znamená to, že jsou bezpečné i na oslintávání? Mám tady totiž limetkovou teplákovinu, tak mě napadlo to ušít z toho.

kryska5
14. feb 2012

@dugyna @kalman baby, dúfam, že dnes už to budem mať doma. Dnes som písala už aj do FM vďaka Terezite, a poslali okamžite info a samozrejme tu na SK je to už od 7.2. 😅 A ja sa doma desím kde sa to túla len v schránke lístok žiadny 😠
Takže tie čo máte iba FM posielam zajtra, ja už mám aj obálky nachystané ... len tie stužky mi chýbali 😝

palosek
14. feb 2012

@kuna nejsem sice car, ale já na soft bundy dávala patentky klasické, a drží. Ale dávala jsem pozor, abych procvakávala jen 2 vrstvy 😉

kryska5
14. feb 2012

@dugyna @kalman a to som bola ešte teraz na pošte opýtať sa či sa nemôžu pozrieť či tam náhodu ten balíček nemám .... samozrejme ma poslali preč 😠