Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@membri posielala si email ohľadom prvej várky MTX? lebo nemám žiadny od teba
kdo jste šil někdy něco z beránka z mtx, jak je to tlustý? přemejšlim, že bych si ho taky vzala, ale nevim když to budu šít s flízem, tak jestli to ten můj stroj zvládne prošít, poslední dobou má problém se silnějšíma látkama 😠
@caramilla koukám, že Jasmínka je taky hubeňour jako náš Vojta 🙂
@michamicha beránek je faj není tak tlustý jako flíz ale je živější.
Můj stroj dneska prošil 6 vrstev 3 flízové a 3 soft🙂 všívala jsem kapuci a límec do soft bundy zateplené flízem 😀
@lillyzelvicka ty brďo, tak to můj stroj má problém se 3 vrstvama flízu 😅 ale ono to bude možná i tím, že by potřeboval pořádně vyčistit, asi ho zavezu do servisu 😎
@michamicha a to jsem měla takové myšlenky že ho vyměním za nový jak se tu s novým chlubila @caramilla ale já bych si stéjně nevybrala žádný elektronický s dispejem a tak🙂 jediné co mě zaujalo byl rotační chapač a automatická dirka 🙂
@sussanah 😀 No, na vkládačky jsou nůžky masakr, ale švagrová si tu na ně teď stříhala, vnucovala jsem jí kolečko a nechtěla ! 😠
Střih mám z toho tenulinkýho střihovýho papíru a normálně kolem toho jedu a přidávám rovnou na švy, mě to jako problém nepřijde, totál v pohodě🙂
@terezita Jaký řezací máš na mysli? Ono se dělá nějaký kolečku odolný? Já mám krejčovský dřevěný a už z něj po té hromadce jsou jen třísky 😀 😀 😀
Růžový kolíčky, co se ti stalo, měla jsi cukrovou vatu?????? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
Přihlášku pošlu, neboj 😀
@michamicha Beránek je super materiál! Je to tlustý na šití podle mě zhruba jako č. bambusový flíz ze ŠD. Chloupky to má vyšší, ale materiál je to měkčí.
Stroj odvez dřív, než odvezou ze stroje tebe 😀 😀 😀 😀
@lillyzelvicka JÁ JSEM ZAPŘISÁLÝ ODPŮRCE ELEKTRONICKEJCH STROJŮ 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
(jej, to jsem sama sebe zase až nějak moc pobavila... ), konečně jsem se zbavila dítěte a já tu chatuju a spamuju a kecám po mejlech s váma všema, bože, vy mě fakt zruinujete, já nic neudělám! 😀 😀 😀 😀
@caramilla jo Peti prosím tě ty nůžky na krk kde jsi je viděla? 😀
@barcav hehe tak to ti věřím, to by mi hráblo asi taky! Já si vůbec často říkám, že na to, že mám šití jako koníčka, se u něj navztekám, až to není zdravý 😀
@kalman souhlasím s car, já mám kolečko 28mm, protože jsem si myslela, že se mi s ním budou líp řezat obloučky, atd...no je dobrý na detaily, ale hůř se s ním prořezává víc vrstev látky. Právě jsem si objednala 45mm a myslím, že to bude tak akorát.
A outfit v akci je nádherný 🙂
@caramilla aha, no ještě to promyslím, hlavně se podívám, jak to tam má vymyšlený Ottobre, co to podle něj budu šít a ňák to zpytlíkuju 🙂 A odklápěčky máš teda fakt vymakaný, tohle já bych nevymyslela!
@petkasv je teda s podivem, že na to, že platba trvá den dva, než se připíše, tak to nemůžou nikde stopnout...no ale prachy přijdou, neboj
@caramilla http://www.farbenmix.de/katalog/einzeln/yasmina... 🙂 to sem náhodou našla
@lillyzelvicka všechny odkazy má na blogu, ale našla jsem ti to:
http://www.sicistroje-shop.cz/cvakacky-nuzky-dl...
Jinak se za ty očka daj na krk přidělat jakýkoliv nůžky 😀
tak řezací kolečko a podložka to si taky časem hodlám koupit, ale až na něj našetřím, protože teď mě ty hromádky asi zruinujou 😠 😝
beránka objednám příště, už nemam prachy navíc 😅 😝

@kalman Já mám kolečko 45 mm, platí, že čím menší kolečko je, tím déle se to řeže, mám 18 mm a to je teda fakt na 100 let..., ale zase hezky se krouží detaily. Na klasické řezání střihů bych volila 45 mm. Podložku mám 90 na 60. Pokud šiješ jen na děti, tak stačí menší, na dospělý střihy lepší větší 😉