Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak jsem si vás dočetla, ale už ani nevím na co všechno reagovat 🙂 z Jasmínky by na dálném východě měli soudruzi radost 😅 a o těch banánech jsem nevěděla, alespoň mám rozšířené znalosti 😀 mě na banánech vadí, že se sem dovezou nezralé a tím jak se pořád přemísťují a mění se teplota prostředí, tak jsou hnedka přezrálé až zhnilé 😝
@michamicha nabuduce skus obliecku z vankusa nepotrebnu 🙂
@kryska5 supeeer uz sa veeeeeeeeeeelmi tesim 🙂 ozvem sa, zajtra aj v piatok som v praci tak mozno by som skocila ale urcite sa ti najprv ozvem...das mi pls cislo?
@petkasv supeeeeeeeeeeer 🙂)) velmi sa tesim 🙂
@kuna 😀 Při ranní kávě (pro tebe polední) jsi mě nezklamala!! 😀 Hele, Jasmí byla jediná osoba u nás doma, co z té akce byla nadšená. Už ty role lamixifu jí bavily, házela je v pracovně na zem, stěhovala sem a tam a líbilo se jí, že se to kutálí a dělá rachot a že jí to dovolím. Pak se jí líbilo, že když se sedí na vliesofixu a vrtí se, tak to šustí 😀 (zmetky jsem si vzala sobě, samozřejmě, trochu to pomuchlala, no 😀) a pak ty balíčky, no to byla nadšená! A právě včera jsem uklidila naší halu od krabic PPL, co přively výstuhy a byla jsem v hale a měla jsem otevřeno do pracovny a ani jsem neříkala, myslím, že tam chci ty role dát, a ona když bylo uklizeno, najednou jde do pracovny a táhne roli a položí jí v hale na zem, jsem se málem počurala smíchy. A obálky hrozně ráda přeskládává...
Ona bude jednou ředitelkou PPL! 😀
@michamicha Lamu v pračce vymáchat ideálně na 2 cykly (2 máchání za sebou), nedávat tam nic jiného a do síťky naopak ne, protože ty chlupy potřebuješ dostat od toho materiálu pryč, vyplaví se to do vody (a možná to ucpe filtr? 😀 😀 😀). Já ji šila teda zatím párkrát a pračka je furt OK 😀 Vím, že i Rebeka Q, co z toho na Fleru šije, to takhle máchá v pračce, a snad taky pračka žije a ona z toho šije denně 😉
A u nás taky sněží, pújdeme s Jasmínkou odhazovat 😝
@animal Včera přišel novej Apetit a tam je úplně neodolatelnej recept na řezy s banánem, doufám, že se k tomu někdy v brzské době dokopu! 😀
@petkasv No, velké UF, a přišly samy?
@season http://ekozahrada.blog.cz/1111/bananova-babovka
@terezita Heč, mám to i s fotkou😀
sk baby mate uz niekto rodicak? lebo ja este stale nic...
tak jedna várka lamy vypraná, bez toho bordelu je ještě hezčí 😵 teď peru ten 2m kus hnědý, z tý budu mít mikinku 😵 😵 😵 z krámu jsme to stihli než začla sněhová vánice 😝 trvalo to asi 5 minut ten padající bílej hnus a už zase vykukuje sluníčko 🙂 Vojta nadšenej ze sněhu, vyluzoval takový divný, ale nadšený skřeky 😅 😀 😀 a konečně se naučil pít z tý petflašky od kubíka waterrr, z toho mam teda největší radost 🙂
zatial co som sondovala etikety, tak najlacnejsiu ponuku ma 0.68kc/kus u tkanych. no ale chcela by som este lacnejsie.

@animal u nás tiež banány idú len tak občas, máte nejaký odskúšaný recept na banánovú bábovku. Som strašná kuchárka 😒 pri mojich nežravcoch a o takej som nepočula.