icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
15. feb 2012

@animal u nás tiež banány idú len tak občas, máte nejaký odskúšaný recept na banánovú bábovku. Som strašná kuchárka 😒 pri mojich nežravcoch a o takej som nepočula.

sima.p
15. feb 2012

@ivuska.h tak hádam ano

animal
15. feb 2012

@season mám dojem, že @caramilla je má na blogu, ale nejsem si jistá

season
15. feb 2012

@animal diky, pozriem

animal
15. feb 2012

tak jsem si vás dočetla, ale už ani nevím na co všechno reagovat 🙂 z Jasmínky by na dálném východě měli soudruzi radost 😅 a o těch banánech jsem nevěděla, alespoň mám rozšířené znalosti 😀 mě na banánech vadí, že se sem dovezou nezralé a tím jak se pořád přemísťují a mění se teplota prostředí, tak jsou hnedka přezrálé až zhnilé 😝

terezita
15. feb 2012

@season
bananova babovka:
15dkg hery/masla
15dkg cukru
4 zloutky
spetka soli
vanilkovy cukr
tohle vsechno smichat a pridat pak 5 bananu, 25dkg polohrube mouky, 1 pdp a nakonec snih z 5ti bilku
pect na 180° ca. 20-30min.
(cukru davam ale max. 10dkg a hnedeho)

season
15. feb 2012

@terezita diky!

anielik
15. feb 2012

@michamicha nabuduce skus obliecku z vankusa nepotrebnu 🙂
@kryska5 supeeer uz sa veeeeeeeeeeelmi tesim 🙂 ozvem sa, zajtra aj v piatok som v praci tak mozno by som skocila ale urcite sa ti najprv ozvem...das mi pls cislo?
@petkasv supeeeeeeeeeeer 🙂)) velmi sa tesim 🙂

membri
15. feb 2012

@animal Dneska jsem poslala penize 🙂

caramilla
15. feb 2012

@kuna 😀 Při ranní kávě (pro tebe polední) jsi mě nezklamala!! 😀 Hele, Jasmí byla jediná osoba u nás doma, co z té akce byla nadšená. Už ty role lamixifu jí bavily, házela je v pracovně na zem, stěhovala sem a tam a líbilo se jí, že se to kutálí a dělá rachot a že jí to dovolím. Pak se jí líbilo, že když se sedí na vliesofixu a vrtí se, tak to šustí 😀 (zmetky jsem si vzala sobě, samozřejmě, trochu to pomuchlala, no 😀) a pak ty balíčky, no to byla nadšená! A právě včera jsem uklidila naší halu od krabic PPL, co přively výstuhy a byla jsem v hale a měla jsem otevřeno do pracovny a ani jsem neříkala, myslím, že tam chci ty role dát, a ona když bylo uklizeno, najednou jde do pracovny a táhne roli a položí jí v hale na zem, jsem se málem počurala smíchy. A obálky hrozně ráda přeskládává...
Ona bude jednou ředitelkou PPL! 😀

@michamicha Lamu v pračce vymáchat ideálně na 2 cykly (2 máchání za sebou), nedávat tam nic jiného a do síťky naopak ne, protože ty chlupy potřebuješ dostat od toho materiálu pryč, vyplaví se to do vody (a možná to ucpe filtr? 😀 😀 😀). Já ji šila teda zatím párkrát a pračka je furt OK 😀 Vím, že i Rebeka Q, co z toho na Fleru šije, to takhle máchá v pračce, a snad taky pračka žije a ona z toho šije denně 😉

A u nás taky sněží, pújdeme s Jasmínkou odhazovat 😝

@animal Včera přišel novej Apetit a tam je úplně neodolatelnej recept na řezy s banánem, doufám, že se k tomu někdy v brzské době dokopu! 😀

@petkasv No, velké UF, a přišly samy?

caramilla
15. feb 2012
caramilla
15. feb 2012

Dneska přišly, mazlinky, jsou krááááááááááásný. Já se bála, že ten nápis dole nebude vidět, ale je úplně super, to jsem mě mohla udělat menší 😝

membri
15. feb 2012

@caramilla fakt super, to se povedlo 🙂

terezita
15. feb 2012

@caramilla ty jsou krasne!!! 😵

animal
15. feb 2012

@caramilla čupr 😉

dugyna
15. feb 2012

sk baby mate uz niekto rodicak? lebo ja este stale nic...

membri
15. feb 2012

Anicka dostala predbezne darek k narozeninam, krom toho ze skace, tak si z toho kouka na tv :lol: :lol:

aerin
15. feb 2012

@caramilla juuu, Car, odkud je mas??? ja porad nevim kde objednat...☹

kryska5
15. feb 2012

@anielik oki jasne, IP

season
15. feb 2012

@dugyna možno poobede 😉

petkasv
15. feb 2012

@anielik, @caramilla děkuju moc 🙂 jj přišly samy 🙂 nu což vydržely chvilku, jdu je znovu přeposílat a doufám, že teď bez překlepů 🙂
@caramilla ty jsou fakt krásný 🙂

boudova
15. feb 2012

@membri máme se znova na ty patenty napsat do aktuální tabulky? kdyby se náhodou braly k tomu ty jednolíci?

dugyna
15. feb 2012

@season neviem neviem..mne vzdy chodia peniaze na ucet najneskor do 10.30

michamicha
15. feb 2012

tak jedna várka lamy vypraná, bez toho bordelu je ještě hezčí 😵 teď peru ten 2m kus hnědý, z tý budu mít mikinku 😵 😵 😵 z krámu jsme to stihli než začla sněhová vánice 😝 trvalo to asi 5 minut ten padající bílej hnus a už zase vykukuje sluníčko 🙂 Vojta nadšenej ze sněhu, vyluzoval takový divný, ale nadšený skřeky 😅 😀 😀 a konečně se naučil pít z tý petflašky od kubíka waterrr, z toho mam teda největší radost 🙂

season
15. feb 2012

@dugyna neboj, isto sa ništ nedeje

membri
15. feb 2012

@boudova no napisou se tam jenom ti, kteri uz nejsou napsani v tom sobotnim objednavani. Mluvim ted o patentu.

boudova
15. feb 2012

@membri rozumím 🙂 takže když jsem v sobotním tak se do "středečního" nepíšu

eustoma
15. feb 2012

@caramilla tie su bozie 😉. kde si ich nechavala vyrobit?

dugyna
15. feb 2012

@season no to hej..len kde tolko su....🙂

eustoma
15. feb 2012

zatial co som sondovala etikety, tak najlacnejsiu ponuku ma 0.68kc/kus u tkanych. no ale chcela by som este lacnejsie.