Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jinak jsem to nevydržela a šli jsme s Julčou k doktorovi skrz tu vyrážku, dneska ráno to totiž měla mnohem horší, než kdy předtím, hnusné rozmokvané a jedno ucho úplně celé obalené jakýmsi sajrajtem, večer to neměla vůbec, dokonce jsem ji včera odpoledne fotila, protože to měla skoro dobré. No čekali jsme mezi nemocnýma děckama asi půl hodiny, v ordinaci jsme byli asi minutu 😀 Diagnóza zní seboroická dermatitida, která je do jisté míry u mimin běžná, ale jí se to rozjelo nějak víc, takže na to dostala atb mastičku a snad do týdne by to mělo být pryč.
Na fotkách v nové vlněné soupravě z USA bazárku 🙂
boze vy ste spisovatelky.. uz sa ani nerozculujem , ze vas zas nestiham docitat 😀
@ivuska.h mala je nadherna a aka uz je velka, ved len pred chvilou si rodila 😉
u nas sa certi zenia, pocasie otrasne, cely program som musela zrusit, a ledva som nasla schody , ked som ich sla odhadzat
@caramilla visacka paradna, veru oplati sa viac investovat do textilnych, ja mam tlacene a teda z plienok uz zisli uplne dole.. na kapsach snad drzia, ale tie sa neperu 3x do tyzdna 🙂
@season ja robievam bananove muffinky od bukovskeho.. nase oblubene 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4803
jaj a este fotka schodov spred hodiny 😀 rano o 7mej tam este boli 😀
holky kolko tak vykdu etikety tkane. myslite ze sa mozem dostat na cenu 0,30 kc/ks bez dane?
Baby, nejak sa mi premnozili látky a kedže sme sa teraz sťahovali, nemám ich veľmi kde skladovat. Nechce niekto 1,5m prírodnej lamy a 0,48m svestkovej? Môžem poslat spolu so softom.
mam 2x4cm tkane, farebne, pri 2.500 za 0,68kc/kus. ale chcela by som nejako zrazit cenu, tak zistujem ci to vobec mozne bude.
@season aj u nás je už konečne sneh...... lebo sme veru nemali, cca 20 cm hádam napadlo
@dankakk ja by som asi švestkovú brala........ musím sa spýtať dcéry - na kombináciu s tmavošedou by bodlo....
zatiaľ rezervuj na 80 %.díky
@dankakk kedy ste sa presťahovali? tak blahoželám k novému bývaniu
Už jsem to psala v IP - firmu na ty etikety mi dala kamarádka, který si s tím hledáním dala strašně moc práce, kalkulace cen atp. a zavázala mě na tu firmu mlčením. Je mi to trapné, sama za sebe bych to klidně řekla, ale slovo držím, tak snad mě nevyloučíte ze svého středu 😖
Zeptám se jí ještě jednou, jestli na mlčení trvá a kdyby náhodou svolila, tak vám napíšu IP. Firma to tajná není, Google jí zná 😉
Cena byla 1,4bez DPH za tříbarvu a velikost 6 x 3cm, zatavené okraje nebo jak se to jmenuje a jemné tkaní. Provedení je teda 100%, takhle jsem to ani nečekala, nejradši bych teď už vyráběla jen cedulky 😀 😀 😀 Musím hodně šít a malé, rychlé věci, abych je rychle spotřebovala 😀
@ivuska.h To mě taky napadla ta diagnoza, co jsi psala, ale neuměla jsem to napsat 😀 Je to u miminek dost běžné, má to skoro každé, ale většinou jen ve vláskách. Atb na to se mi zdá přehnané, švagrová je taky dostala a nedávala je a po chvíli promazávání a vyčesávání je malý už úplně OK. Tak nevím 😖
Pomáhá na to slunečnicový olej a mám pocit, že kyselina salicylová v nějaké hodně ředěné formě pro miminka. Potřít, nechat působit a pak vyčesat nebo setřít hadříkem ty šupinky. Radila mi to jedna kamarádka doktorka, když to měla Jasmínka, ale je to skoro rok už:(
Tak hlavně, aby to bylo brzo dobrý!
A ty atb. jsi dostala od toho vašeho pediatra?
A mezi nemocnýma dětma bych nečekala, já když máme takovýto problém, a u miminka, tak volám a domluvím se, že přijdeme mezi zdravejma! 😉
@lenasss blahoželám, prajem aj maminke aj synčekovi veľa veľa zdravíčka

ahoj tak se nám 12.2 narodil syn Mikulášek a tímto se omlouvám že jsem ještě neposlala peníze za MTX ale musím nejdřív dočíst emaily a podívat se do tabulky kolik dlužím nemáte někdo prosím odkaz na tabulku