icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eustoma
15. feb 2012

@caramilla dik za cenu 😉 pomoze pri rozhodovani.

nika
15. feb 2012

Etikety jsou Car krásné

@ivuska.h vůbec nestíhám sem chodit a jak jsem dneska dočítala takjsem chtěla napsat že Beri měla takovou seboru taky, jak to bylo moc v obličeji a tak řešily jsem to s Dr(dětská) a ta nám dala nějaku ATB mast která nezabírala, pak kožní nechala namíchat framikoin do nějakého základu a bylo to fajn, velmi brzo.Hodně jsem to řešila neb se ji to rozšířilo na obočí a i k očím, a to jsem už měla strach.
bohůžel ve vláskách(teda hlavně ty dlouhé vlasy jsou na vyčesání děsné) se nám to vrací i teď, mmt dávám krém s vyšším obsahem močoviny a kyseliny mléčné a pohoda (sice je polské výroby ale nám pomáhá, lze zakoupit v Tescu, značka AA "ja a mama" u mimi bych ho asi nedala.

veronik77
15. feb 2012

@lenasss nemám u tebe prosím náhodou KK a Fořta přes pipkárnu? 😉

ivuska.h
15. feb 2012

@caramilla No promazávat jsem zkoušela bez výsledku skoro 3 týdny, chvílema se to zlepšilo a pak zas zhoršilo, čili vývoj celkem žádný... Dneska ráno to zalepené ucho mě už fakt zneklidnilo, tož tak... Má to po celém obličeji, ve vlasech jen trošku. Od našeho pediatra to fakt beru, on by to zbytečně nedal, za 3.5 roku, co k němu chodíme, je ten Bactroban jediné léčivo, co nám kdy napsal, v létě ho dostal Ondra na zanícené píchance od komárů a teď Julča 😀 Poradnu pro máme, jenže se to dneska vůbec nedalo stíhat, manžel vezl ráno Klárku do školky a pak teprv jsem vstávala já s Julčou a všimla si toho, tak se pro nás vracel... My máme na ty fakt nemocné ještě extra čekárnu, byli jsme v té "normální" a nikdo tam nekašlal ani nesmrkal, tak snad to bude dobré.

boudova
15. feb 2012

@membri taky mi posunutí mtx nevadí

dankakk
15. feb 2012

@ucitelka70 ok, svestkova je rezervovana pre teba 😉

lenasss
15. feb 2012

@veronik77 tak to vůbec nevím co znamená 😅

ucitelka70
15. feb 2012

@dankakk to je lama od wendy? ja mám stadiaľ šedé

dankakk
15. feb 2012

@ucitelka70 nie nie, to je z mtx

animal
15. feb 2012

@ivuska.h ale podle mě seborotická dermatitida by měla postihovat převážně ochlupené části tzn. vlasy obočí..

ngvadi
15. feb 2012

holky pražandy, budu dneska objednávat ze ŠD patentky a budu je osobně vyzvedávat v Praze, tak kdybyste tam některá něco chtěla a víte, že se někdy pravděpodobně uvidíme, tak mi napište zprávu... @caramillo, to platí i pro tebe🙂

caramilla
15. feb 2012

@ngvadi Ná, já tam zrovna něco docela potřebuju, ale za týden jedu do Jablonce, tak přemýšlím, že si to u Terky vyzvednu, se nemůžu rozhodnout 😖
@ivuska.h No, tak jestli to je ten váš pediatr, tak to asi ví, co dělá, když je rozumnej 😉 Šimonek má hodně skoro až do krve takový ten záhyb pod bradičkou ☹ A vrací se to furt, chvíli lepčí, chvíli horší...
Tak snad budete OK.
No, já zapomněla, že u vás je víc rušno, já mám jen Jasmínku a Dr. jezdíme kočárkem 😀

@lenasss Moc gratuluju, doufám, že nakonec vše bylo OK? 😉

petkasv
15. feb 2012

@ivuska.h malá je kouzelná a oblečky suprový 🙂

mima2011
15. feb 2012

@caramilla střídmé krásné etikety.

ivuska.h
15. feb 2012

@animal Právě v té těžší fázi i obličej (taky je tam hodně mazových žláz) a v nejhorším případě i zbytky těla... Ona sama o sobe by se atb léčit nedala, jenže se do toho rády pouští různé bakterie a kvasinky, když už je kůže načatá a to je asi náš případ.

ivuska.h
15. feb 2012

@caramilla Jsem se teď dočetla, že salicylka by se na děti pod půl roku neměla vůbec dávat, protože se kůží hodně vstřebává a u malé hmotnosti těla hrozí, že se vstřebá již toxické množství...

kalman
15. feb 2012

holky dnes se mi povedli Boxerky pro muže a to sem si delala strih sama podle starých a ješte ktomu zrazených boxerek 😀

ngvadi
15. feb 2012

@kalman, heeeezky, vidíte, já vám ještě stále nevyfotila ty trencle z biobavlny pro mého mhda, co jsem dělala před vánoci 🙂

kalman
15. feb 2012

@dankakk Vydím že slivková je už pase tak beriem prírodnú lamu 😀

baskaj
15. feb 2012

kočky zo SK - šije niektorá z vás plienky aj na objednávku? Ak hej, tak mi plís hoďte nejaké bližšie info do IP. Matroš mám z detivbavlnke.sk. Ja som si šila aj sama, ale teraz už nemám absolútne čas a ak aj nejaký je, tak sa venujem iným koníčkom :P. Zostal mi ale matroš, škoda ho nechať skustnúť, tak ak by sa dalo dohodnúť tak, že ten by som poslala... Ďakujem! 🙂

lias
15. feb 2012

Ahojte, mám otázku na vak na plienky. Keďže som taký domáci kutil a pokúša ma to vyskúšať si ho ušiť, tak by som chcela vedieť či tá látka z ktorej sa predáva už hotový je tá s PUL záterom čo predávajú aj ako metráž na deti v bavlnke (také tie pekné obrázkové) ? Alebo sú tie kúpené aj niečím podšité? Naozaj to neprepúšťa pachy? Mám doma jedny vrchné nohavičky Little lamb s týmto pul záterom a zdá sa mi to také tenučké, neviem preto či by niečo také bolo na vak vhodné.

michamicha
15. feb 2012

@ivuska.h bactroban je dobrej, my ho dostali na zanícenej atopák (teď s ním občas mažeme když si to Vojta rozdrápe do krve a zanítí se mu to) a pomohl velmi rychle, pak už stačilo jen promazávat, ale jestli to Julče hnisá, tak určitě nedávat nic mastnýho (mastný krémy nebo olejíčky), pokud bys už pak nechtěla mazat tím bactrobanem protože se to třeba začne lepšit, tak stačí omývat řepíkem a když to bude vysušené od toho řepíku, tak pak promazat nečím nedráždivým 😉 vím o čem mluvím, zkušeností mám bohatě, bohužel 😔

animal
15. feb 2012

@michamicha bactroban je nástupce Framykoinu bactroban je lepší

michamicha
15. feb 2012

@kalman a co to je za matroš? bych taky nějaký spíchla 🙂

lillianx
15. feb 2012

@xashen inak prosim ta, odkial si mala procion? da sa kupit aj v SR? som nenasla.

ivuska.h
15. feb 2012

@michamicha Já mažu jen přírodníma věcma jako bambucké máslo atd. a jen když je kůže suchá, to je OK, ne? A koupu v koupelovém oleji od Eoné. Já jsem teda atopik odjakživa, měla jsem od puberty dost klid, teď mi to zas trochu vylezlo, ale naštěstí zdaleka ne tak moc, jak jsem mívala (ruce od zápěstí po loket do krve 😒 ).. Klárka má k tomu taky sklony, naštěstí se to daří držet pod kontrolou zatím jen promazáváním, Ondra má kůži po manželovi a Julča teda bohužel asi bude taky po mě...

season
15. feb 2012

@dugyna no veru sa čosi deje, ešte ani teraz ešte nemám 😕

kryska5
15. feb 2012

@season neboj, mne už nabehli 😉

zojec
15. feb 2012

@season @dugyna, ani nehovorte.. ja uz tiez cakam ak ona spasenie 😉

snehovavlocka
15. feb 2012

ahoj,baby. dnes som dokoncila svoju prvu latkovu plienku s vkladackou,ale fotku radsej nedavam- je to len pracovna verzia,na ktorej som sa ucila.ale mam taku otazku: kolko vrstiev alebo aky material by mala mat,aby tak nepremokala?lebo ta moja ma 3vrstvy samotna plienka a 7vrstiev vkladacka a syn mi ju precikal asi na prvy sup (mal ju necelu hodinu) 😒