Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lenasss gratuluji!
@caramilla a co mají dělat ty, co nemají žádnou riflovou a ani jinou sukni? 😀 ...ale už jsem si koupila flíz (wendy černobílé kytky v akci za 60 i s DPH, tak můžu kazit o 106 😀 mám ho 3m)
Jinak fakt nezávidím, ani tobě, ani @ivuska.h ...ale řešení to asi nebude mít nikdy k spokojenosti všech...
@caramilla Hele, me se tvuj blog desne libi a inspiruje a bez nej bych dneska pravdepodobne vubec nesila a takovych nas bude asi vic. Predpokladam, ze ctennost mas asi taky velkou.
Nenapadlo te zkusit sehnat sponzory (tak jak to funguje na vetsine velkych zahranicnich blogu)? Jako jsme mala zem a maly trh, ale treba by se nekdo nasel.
@caramilla já teda sukně nenosim, ale asi začnu 😀 😀 😀 😀
@ucitelka70 jasně. právě jsem Vám posílala mail.
Pro ostatní- potřebovala bych doplnit ještě v tabulce VTC popruh POP 30 mm- chybí 9 m
Pruženka kulatá 4 mm- chybí 10 m
Díky Díky!!!!
@terezita fíz wendy a mráz.
@alinn přesně tak jsem dělala střih na tu sukni s nápletem z plátna. Ušila jsem pytel, ten jsem si oblékla a našpendlila záševky, zakreslila a udělala podle toho střih na papír 😀 😀 😀
A pak se divíte, že nechci střihy prodávat? 😀 😀 😀 😀
@boudova To měření je OK. Změříš si boky a vydělíš dvěma a přidáš na záševky, přidává se ještě 1 - 2 cm na komfort nošení, u flízu stačí tak ten 1cm. Uděláš to přes boky, v pase a přes stehna a vykroužíš a máš to taky.
Jejej ještě jsem nenapsala jak jsem dopadla na pohovoru. Oni by mě brali všema deseti, jenže já nemůžu vydělávat jen když prodám drahý výrobek formou provize a zvát lidi na předváděčky. už víte co to bylo za firmu?
holky mám přiblblý dotaz, jakou jehlou šijete flíz normální nebo stretch. Já jsem šila normální, ale když si uvědomím, žeje to vlastně úplet .... 🙂 🙂 🙂
@boudova výplněk trošku taky pruží, udělej to tak, že dáš náplet hodně vysoký a to kritické místo bude tam, kde bude výplněk a mělo by to být OK. Ale záleží dost na postavě, mamce záševky i na pružném flízu a vysokém nápletu dělat musím, má hodně velké břicho a pak prudký propad v podbřišku a pak úzké boky a štíhlé nohy, takže bez záševků to nejde.
@xashen 😉 Díky. Ti sponzoři mě teda taky napadli. Jako třeba Brother by mě mohl sponzorovat 😀
Upřímně mám to tak, že aby mě sponzorovala třeba firma Sketch a já tam chválila její plíny za peníze, to teda ne. A něco jako granty a tak, to mi stačilo v práci, to je lepší to dělat zadarmo. Však mě to baví, jinak bych to nedělala. Takhle si hezky honit ego, no kde to člověk může 😀 😀 😀 😀 😀
@alinn Hele, odtajnila jsi můj nejtajnější střih na dětskou sukni! GRRRR 😀 😀 😀 😀
Ale když už je to venku, tak dobře:
Vezmu odstřižek ze sukně, kterou jsem třeba zákaznici zkrátila na příní, ustřihnu dlouhý pruh, hodně nařasím patent a sukýnka je na světě 😀 Našiju nášivku Caramilla a prodávám za 999 Kč 😀
Holky, díky, trochu jste mi spravili náladu, je s váma sranda, nicméně me to furt sere...
Holky, člověk tu pár dní není a přibude tu 30 stran... fakt nemám šanci dočíst...
@membri k MTX - nějak jsem nepochopila, co se objednávalo dřív a co dnes? kdybych třeba ještě chtěla tu limetku? do kterého listu se mám kouknout? a posílat pak budeš najednou? já jen, že jsem ještě neplatila (omlouvám se, fakt nestíhám), tak bych to poslala najednou (bohužel si moje banka účtuje za každou platbu)
Jinak jestli někomu něco dlužím, prosím o IP, fakt už jsem se nějak ztratila... 😝
A už se vážně nemůžu dočkat, až konečně začnu něco šít, od vánoc, kdy jsem dostala stroj, jsem zvládla jen opravit sáčky na praní prádla a na tvůrčí psaní jaksi nezbyl čas... no snad už se blýská na lepší časy 😕
@caramilla jojo ..na děti jsou vůbec takové dobré střihy...vlastně je většina pytel..a tu něco odšiješ tu něco přišiješ tam našiješ gumu..a hototvo :D no ono to je vlastně i s dospěláckým oblečením..jen se z toho dělá hrozná věda..teda nesmíš mít komplikovanou postavu..teda jako nějaké výrazné křivky..to už pak trochu věda je.. 😀
oprava - tvůrčí šití... jsem fakt už mimoň 😀
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... táto je dobrá látka
tak jsem teda musela číst letem světem, jste krafny
@caramilla @boudova a všechny milovnice rébusů, kvízu, doplňovaček a podobných libůstek 😉 mám pro vás něco na dlouhé zimní večery....bohužel tam není návod..tak to bude asi jen pro opravdové fajnšmekry 😉 http://www.kod.tul.cz/ucebni_materialy/konstruk...
...sice to vypadá složitě ale podívejte co z toho vyjde - pytel se záševkama! tak směle do toho i bez těch vzorečků 😉 ..stejně se to pak ještě musí upravovat na osobě pro kterou to bylo konstruováno i když to bylo podle jejich rozměrů... 😀
@caramilla no možná je šije kdekdo (skřítkovské mikiny), ale já ji šila přímo podle tvého střihu, takže to fakt byla ta tvoje 🙂.
Hele s těma atestama je to fakt vtipný, to je na tom to jediný, co tam mohla s klidnou duší nechat 😀.
@dugyna jak psala terez, držela bych se pasu a délky a zkusila bych na ten střih položit nějaké gatě obrácené naruby, tak bys jakž takž viděla, do které míry se to trefí...no a pak to upravit. Chystám se šít si pro sebe, asi to budu dělat taky tak nějak.
@lenass moc gratulu k miminku, ať sjte oba zdraví!
A příjemné OT - popíjím tu ryzlink a dokonce jem si ho ani nenaředila spritem, to jsou u mě pokroky 😀. Nakonec si snad má rodina nebude myslet, že mě v porodce vyměnili 🙂

neco pro pobaveni 😀