Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla to jsi napsala Peti pěkně.Zrovna jsem koukala na ´čt 24 a měly tak ekonomiku- téma plagiátorství je to hnus.Ale lepší je se nad tím povznést a prdět na to on má ten fler fakt výhodu v nevýhodu
Ahojte dievčatá,
aký overlock by ste mi odporučili na hobby šitie? Nechcem do toho vrážať priveľa peňazí, predpokladám, že ho nebudem nejak extra žhaviť 😀 Uvažovala som nad týmto http://www.ab-obchod.sk/overlocky/overlock-lucz...
Nemáte s ním niektorá skúsenosti?
prosim zeny slubte mi, ze tu nedate ziadnu hromadku najblizsi mesiac 😉 dakujem... som musela polovicu mylly vyskrtat, lebo len pred hodinou dosiel rodicak a uz polovicu nemam 😖 asi sem prestanem chodit 😉
@boudova nezkousla! Furt, čekám, až opadnou emoce, abych jí mohla napsat 😀 Vždyť já jsem celou noc nespala! 😝 😝 😝
@lillyzelvicka absolutní pravda, taky bych to poradila, ale jak to udělat prakticky? 😀 😀 😀
Ještě sem musím zaspamovat, co mi napsala jedna paní, co jí taky radím se šitím 😀
"S tou paní, co se kamarádila až vykradla nápady, to je blbé, ale je to výzva, jak dál. A taky výzva být opatrný, lidi jsou zlí. Nechte to vydýchat a nezlobte se zbytečně. Svět je plný originálů a napodobenin a kdybychom byli třeba Číňané, byla by jste hrdá na to, že Váš nápad je kopírován. Tam to prý tak chodí, čím více je něco kopírováno, tím je ten, kdo to vymyslel, více hrdý, protože jen opravdu dobrý nápad stojí ta kopírování. Takže čínským pohledem na věc, jste dobrá!!"
😀 😀 😀 😀
Chvástám se, chvástám🙂))
A těď k věci - @lillyzelvicka , samozřejmě jsem nezůstala u 2m flízu, že 😝 Tak promiň 😀 Dělám reklamu na tento úžasný úplet nejde mi dát odkaz přímo na ten artikl): http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn... (květy na meruňce, 3. z leva), je opravdu krásný, ty kytky jsou tam zajímavě nepravidelně umístěný, Ivuška mi posílala odkaz, jak to vypadá na plence, fakt krása!!! Vezmete si ještě někdo? 😀
@caramilla a jak to vypadá, máš ještě foto? já si teď nakupuju látky pro sebe na trička a tuniky na léto, páč jsem vyházela půl skříně hadrů co už se nedaly nosit 😝
@caramilla já zaplatím mylly, mtx (kde jsem se zase rozšoupla u té druhé objednávky 😝) a wendy a tím končím minimálně do dubna 😝 teď musim hlavně vyřešit kam si přestěhovat stroj, protože jak mhd furt vysedává večer v pracovně, tak já už 14 dní neušila ani Ň 😠 protože přes den šít nemůžu, Vojta mě nenechá nic udělat 😠
jo psali mi z čiperky, že mám zaplaceno a že role mám očekávat v pondělí 😝 😝 blbci, jsem právě myslela, že se to stihne v pátek že dneska objednají svoz a oni takhle blbci 😠 😠
@michamicha Tak a teď mi ještě řekni, podle čeho ty tuniky a trička šiješ? Já bych taky potřebovala vyházet hadry ze skříně 🙂 a ušít si nové hadry
@boudova no mám jeden střih z burdy asi z roku 2007 a teď jsem si kupovala burdu pro plnoštíhlé a tam jsou taky pěkný věci 😉 a když se mi na tom střihu něco nepozdává, tak si to upravím podle sebe 😉 nebo si obkreslím podle nějakýho oblíbenýho hadérku 🙂
@animal a jak to pak bude možné provést s tím osobním odběrem? jsi psala, že pojedeš někam pryč na docela dlouho nebo to byl někdo jiný?
@michamicha no tak 9.3. odjíždím do Martinic tam přespím a jedeme 10.3. na motosalon do BRna, zase přespíme v Martinicích a odtud 11.3. odjedeme do Krnova (severní Morava) tam budu týden a pak budu doma. Takže se budu snažit vyexpedovat ty spěšné osoby a pak se pokusím nastříhat taky Brňandy, abych jim to mohla předat osobně, ale předávka jen u výstaviště v Brně.
@michamicha 😀 😀 😀 Ty si myslíš, že do dubna vydržíš? 😀 😀 😀 Tohle já si ani nepředsevzávám 😀
@sisa.b moje zkušenosti se strojema zde
http://ekozahrada.blog.cz/1201/jaky-sici-stroj-...
@caramilla paní má pravdu 😀 jenže ti číňani (jestli tomu tak opravdu je) jsou v tom vychovávaní..tak to umí...A na rozdíl od @animal si nemyslím, že by se nezastyděla (a je jedno jestli jí to napíšeš naštvaná nebo už klidná - já jsem teda pro klidnou 😎) ale asi to na sobě ani na svých činech nedá znát..ale v sobě to mít bude 😉 Teda to je ten lepší scénář..ještě by to taky mohlo dopadnut tak..že by se ti strášně omluvila a v duchu si říkala něco o zadku... 😀
@boudova nejsem michamicha ale pokud máš nějaká trika na vyhození (jako nenositelná protože je na nich vidět stáří ale střih dobrý) tak je vypárej a obkresli 😉 budeš to mít i s přídavkama..ale je to trochu opruz..jsem si tričko páralaskoro celý den(s přestávkama na oběd a tak samozřejmě) .dětské šlo rychle..asi tam bylo jiné provázání overlocku.. tam stačilo rozstřihnout jen okraj šv zál..tedy ty smičky..a pak se to skoro samo rzoložilo 😀
@caramilla hele ty kyti meruňkové jsou super
@animal takže od 19.3. už bys byla doma jo? to musim nějak vymyslet až pojede mhd do Písku nebo tím směrem, že bychom jeli s Vojtou s ním na výlet a stavili se pro to u tebe 😀
@alinn a nebo to může ustřihnout ty švy a pak si dá jen švový přídavek k tomu 😉
@michamicha to teprve přijedu a budu stříhat dál, do odjezdu to nestihnu nastříhat
@ivuska.h taky jsem koukala ráno že to stáhla
Tak i Haipa má svou kopírku -- http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=52306148&tab=6 😀 Vzhledem k tomu, kolik toho má na prodej a vše "zánovní", to asi nebude jen bazárek po vlastním dítěti. Asi začnu razit heslo "Pro každou švadlenu aspoň jednu kopírku!" 😀
@michamicha nebo tak 😎 to jak komu vyhovuje.. 😀
@ivuska.h a koukám, že tam ještě nabízí mtx jednolíc http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=52483114&tab=6
by mě zajímalo, jestli to náhodou nemá z hromádky 😅
Holky vy jste detektivové 🙂

@dankakk Hele, to nesmíš zase tak řešit, v plínách se fakt nedá zas až tak vymyslet něco novýho, pokud nemáš vysloveně pajclej střih, tak bych se toho nebála. Já jsem taky upravovala původně obkreslenou plínu, co jsem koupila. Pajcovat se dá i jednorázovka 😀 Barevný uši původně vymyslela @lillyzelvicka - ta moje plagiátorka je nevymyslela a střih? Ona má pajclý anavy, a to od ní vím, protože mi to psala, doslova psala - ty tvoje mi nevyhovují, máš ten střih blbej, máme doma anavy a ty sedí super, takže jsem si obkreslila anavy a ušila Aničce podle nich. TO jsem tenkrát neřešila, to dělá kdekdo, že si koupí pár anav a pak si další podle toho našije. Ale když to pak dá na Fler?
Takže jestli řešíš, že máš podobný plíny jako má paní plagiátorka? 😀 😀 😀 😀
A já se lastin učila všívat podle rad Ivušky, však tam mám i její video. To není přece pajcování, že se naučíš všívat lastin 😀 Plagiátorství je, když si řekneš "ha, caramille jdou na odbyt soft kalhoty, no to není nic těžkýho, to ušiju taky, tak se jí zeptám, kde bere soft, kde bere nažehlovačky, zeptám se jí, jak se osvědčily ty náplety a jak to tam všívá a pak to dám na fler a napíšu, že jim ušiju to samý co caramilla".... A jde jí to, zrovna dneska si objednal někdo kompletek za 800 😀
Takže vůbec to neřeš.
Nakonec nejlépe dopadají ti, co to neřeší a všechno vykradou, tak ti jsou za vodou, protože je nic netrápí a nápadů mají furt dost, že 😀 😀 😀