icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
17. feb 2012

hergot to jsem tady zase něco způsobila s čokoškou 😀 😀 já si ji budu objednávat jen pro sebe a vezmu tchýni k svátku (abych okusila více druhů) 😀

petkasv
17. feb 2012

@dugyna no to je krásný holčička 🙂 moc grtuluju 🙂 já se modlim, a doufám, že ten můj chlap nic jinýho než holky neumí 😝 😝 😝

tady byla nějaká čoko tabulka 🙂 mě z vás švihne, to je hrozný, tady to je masakr, kdyby vám dal někdo půl milionu tak je rozfofrujete dřív než můj švára 😝 😝 😝

dugyna
17. feb 2012

@petkasv dakujem 🙂, tak moj sa smeje ze ma asi iba dievcenske spermie 😀

dugyna
17. feb 2012

@membri ten MTX sa v stredu objednal? ci sa posunula uzavierka? diky

veronik77
17. feb 2012

@dugyna gratulujeme k holčičce, ať se jí v bříšku dobře daří 🙂 🙂 🙂

dugyna
17. feb 2012

@veronik77 dakujem 🙂

inak konecne mozem ist sit..totiz predvcerom vecer som si usila dve strany rovnake na muzove teplaky..takze som pekne parala...a teraz ich idem dosit 🙂

eustoma
17. feb 2012

@caramilla kukla som na jej veci a na tvoje. podla mna to nejde ani srovnavat. tvoje su take pekne na podhlad. jej mi pridu take kostrbate. neviem ci som pouizla spravny vyraz. rozhodne to od teba je take "ňami ňami ňami" a to jej mi pride ako nejaky nepodarok. nechcem hanit niciu pracu, ale tak to vyzera. no rozhodne kebyze to kupujem, tak idem do tvojich.
lubili sa mi slova tvoho muza, len dobre veci maju plagiatorov 😉

evinka
17. feb 2012

Ušila jsem Klárce bodýnko z akčního vafle z Wendy. Je to první pokus, dost se mi točí výstřih. A nějak mě zlobí stroj a pořád mi trhá horní nit. Takže jsem se s tím vztekala 3 večery.

kuna
17. feb 2012

@evinka bodýčko hezký. Mně se to takhle točí, když málo natahuju ten finerib, nebo čím to máš olemovaný. Ale fakt na prvotinu super, to já tak hezký neměla 😀

@dugyna gratuluju k holčičce! To se to bude šít...hmmm...samé žužu 😀 😀

season
17. feb 2012

@zikie tak to je ideálna kombinácia 😀 😀 😀

season
17. feb 2012

@dugyna hmmm, to by sa potvrdilo až na tretí krát 😉

evinka
17. feb 2012

@kuna No, já právě ještě žádný finerib doma nemám 😀 Jediný úplet, co mám doma, je ten prožkatý, co jsem brala od tebe. Takže je to lemovaný tou látkou, ze který je to šitý. A asi jsem fakt málo natahovala. Příště to snad bude lepší.

season
17. feb 2012

@dugyna už som dočítala, tak je to potrvdené!!

vevercam
17. feb 2012

@evinka bodynko pěkné 🙂 , možná by pomohly patentky do výstřihu, ale možná ani nebudou nutné, při nošení to třeba ani nebude vidět 🙂
mám doma tu vafli z Wendy zelenou a přijde mi, že pruží teda hodně málo, takže až budeš lemovat fineribem nebo patentem, tak to bude dokonalé 🙂

vevercam
17. feb 2012

z výprodeje z Wendy jsem nadšená z hnedého termofrote (luper), je krásně pružné, spodní strana počesaná, moc přijemné a krásně k tomu ladí opičky z Mylly 🙂 zkusím tepláčky s mikčou
ještě jsem vyfotila zblízka růžový podčesaný trabal výplněk - také Wendy výprodej - také moc přijemná látka na tepláčky, mikinu,..

kalman
17. feb 2012

@dugyna vytaj v klube mamičiek s dvomi dcérami 😀 😀 😀 Ja som chcela syna ale nevyšlo to 😀 ale teraz som rada že mám dve baby

vevercam
17. feb 2012

možná ještě k tomu trabalu, barvička se mi ve skutečnosti nejeví vůbec jak růžová, spíše je to lososová

caramilla
17. feb 2012

@evinka A nemůže to trhání nití být jejich kvalitou? Protože já jsem málem takhle prodala COL a pak mi manžel navrhl, ať do něj dám kvalitní nitě a od té doby šije jako drak! 😀

@eustoma 😀 😀 😀 Vidiš, to mě vůbec ani nepřišlo 😎 Ale vzhledem k tomu, že přišívá aplikace v ruce a vlastně je nesnáší, stejně jako nesnáší prefabrikovaný nažehlovačky, tak se fakt není čeho bát. Ale mě spíš šlo o princip 😀

@animal A co je to teda za nějakou speciální čokoládu??? 😕 😕 😕

martinkah
17. feb 2012

@kryska5 veľmi pekne ďakujem za FM stužky, pred chvíľou prišli, nááádhera 🙂

@terezita ty konce Farbenmix stužky opaľuješ? v pohode?

evinka
17. feb 2012

@caramilla Já to možný, když jsem nit vyměnila, tak se to o dost zlepšilo, ale stejně se trhala. Ale i tak to byla nějaká po babičce poděděná nit. Až pojedu do města tak si budu muset koupit nějakou záklasní škálu nití.

kuna
17. feb 2012

@vevercam a co to teda vlastně ten trabal je? Takhle podle fota to vypadá jako manšestr, ale z teplákoviny? Pruží to? K čemu bys to přiblížila? Šly by z toho ušít kalhoty typu manšestráky, nebo spíš ty tepláky?

terezita
17. feb 2012

@martinkah jojo, v pohode. je to polyester, hezky se to slepi a pak to nikam neutika

vevercam
17. feb 2012

@kuna trabal bych přirovnala opravdu k teplákovině (počesanému výplňku), jen lícová strana je s tou jemnou strukturou, trošku pruží, ale málo 🙂

michamicha
17. feb 2012

@kalman ale fialový kytky už nejsou 😅

monr
17. feb 2012

kočeny, toľko našitých vecí ste zas pridali, klobúk dole pred všetkými. 🙂
@dugyna gratulujem k ďalšej kočke, vitaj v klube 🙂

aerin
17. feb 2012

ahoj holky, jdu se pochlubit merino kompletkem🙂 (nejsem schopna udelat slusny fotky, ach jo☹ )
jo a taky nevim jakou si rict cenu 😅
jo a taky chybi bodycku patentky (musim predelat celisti...rozhodla jsem se davat plastovy mensi, doufam ze to pujde :-/ s kovovyma baby drukama uz nechci mit nic spolecnyho

palosek
17. feb 2012

@vevercam ..taky už to mám doma, je to všechno takové heboučké,jemňoučké... 😀 I ty flísy, jen jsem zvědavá, co udělají po vyprání 😉
@evinka pěkný začátek, jsem dnes došila z vaflí nejstarší pyžamo...dom. komplet, nafotím 🙂

lillyzelvicka
17. feb 2012

@aerin poarádní a ty malé myslíš jaké normoš ze š.d.? Tak pak dej reference 🙂

aerin
17. feb 2012

@lillyzelvicka jo, bezovy 10,7cm ze SD...

lillyzelvicka
17. feb 2012

@vevercam jsi mě potěšila.Holky honem s wendy ať mi to froté nevyprodají 😀 😀