icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
17. feb 2012

@michamicha hele nic malý do dvou let by neměly mít polštář ale jinak duté vlákno to po těch dvou tetech nevadí-teda pokud to nevyperete jako já a nemáte z toho kouli která nejde upravit 😀 takže jsme zase bez polštářku .Mi peří taky nee bych byla napuchlá

ofelieee
17. feb 2012

Ahojte holky, bavíte se tu ještě taky o šití? 🙂 Jdu si pro radu - čím by se dal vyztužit kšilt na takovýhle čapce? Nebo se to nevyztužuje?

terezita
17. feb 2012

@ofelieee bych to podzehlila vlizelinem

season
17. feb 2012

@ofelieee nejakou plastovou podložkou z papiernictva - viem to od pani, čo sa na mmb.cz živí šitím čiapok a pirátiek

michamicha
17. feb 2012

@lillyzelvicka no ona tam právě řikala, že polštářek klidně tuším už od 5m, že neni prokázaný, že by to vadilo 😕 já právě taky slyšela, že až od 2 let...

michamicha
17. feb 2012

@lillyzelvicka jinak doma mám z dutýho vlákna, ale je to takovej ten placatej, tak jsem myslela, že kdyby to měl být klasický polštář, tak spíš ty kuličky, aby to jako nahradilo tím objemem to peří 😎

evinka
17. feb 2012

@ofelieee TAky bych použila podložku z papírnictní, nebo takový to měkké plastové prostírání, ale používá se tohle:
http://www.patchwork-lada.cz/patchwork-lada/esh...

alinn
17. feb 2012

@ofelieee já bych to pro malé dítě vyztužila jen vlizeínem jak říká terezita..ono to ten malej kšilt docela udrží a nehrozí že by to tlačilo (teda když tam u toho nbude nějakej brutal šev 😀 ) ale jinak jak píšou holky 😉

palosek
17. feb 2012

@michamicha taky jsem četla, že polštářek až od dvou let. Peří bych nedávala. Nejstarší v tom spala, prve jí nic nebylo a čase se rozvinula alerie a astma, druhé dceři to nevadilo a nejmladší to už dávat nebudu, ušiju jí polšťářky z dutého vlakna, možná zkusím ty PES kuličky... a velké holky už dávno spí na dutém vlákně 😀 😀 😀 My s chlapem máme spaní z pr.ovčí vlny, ale to bych dětem taky nedávala. 😝
@season ...taky jsem to četla na mimibazaru
JInak přikládám pyžamo z vaflí, bude teploučké, moc se nápisu nedivte... 😝 Historii zná dcera a pár kamarádů 😀 😀 ...asi něco se jménem, že... 😅 😅 ....A opět kytky ala caramila...taky patřím k těm kytkovejm. 😀 😀 😀
Z fotek to asi není vidět, ale v pase má cca 12cm náplet, protože furt chodí s zadkem "venku", takže tohle snad bude dost vysoko....

alinn
17. feb 2012

@terezita já stále doufám, že se ještě někdo přidá 😀 Modré kytky nedorovnávám..ale taky by se někdo mohl přidat......hele ..ty je ještě nemáš 😀 😀 😀 😎

terezita
17. feb 2012

@alinn 😀 😀 😀 takhle to dopada, kdyz clovek neco nepotrebuje.. ale jen jeden metr! akorat co s tim budu delat, to jeste netusim.. 😅
tak tech modrych kytek chybi uz jen metr..

animal
17. feb 2012

@ofelieee pokud to budeš chtít mít opravdu tvrdší pevnější, tak něčím, čím se vyztužují kabelky a tašky. V tom by mohla poradit @caramilla. Decovil nebo co možná novilon???? se v tom nevyznám, protože výstuh je haba kůk

kalman
17. feb 2012

Holky strihy z Ottobre pridávate na švy ? ja som pridala je to strašne velké 😅 na porovnanie v.74 biele z obchodu a prúžok z Ott.

animal
17. feb 2012

jinak vás holky zklamu a já budu taky pakat ☹ ty etikety nebudou bo tam momentálně mají pouze číslování 38,42, 44...... a prací symboly tkané mají na úzké stuze vedle sebe, ale měli jich jen asi 3druhy a raděj jsem to ani nestudovala, u jedné bylo 40°C žehlit na 2 tečky a ještě něco, oni to prej berou jen náhodně, protože se to moc neprodává ☹ pak tam měli ještě jednu tištěnou etiketu s pracími symboly ☹ no nevím, tak jedině si nechat natisknout po těch 1000ks a rozdělit to mezi nás ono jedna etiketka s čísílkem bude stát cca 0,20haléřů tak v podstatě bychom to dohrromady dát mohly ne?? Akorát nevím, jestli se shodneme na pracích symbolech.
každopádně závěr zní zdejší velkoobchod niet na etikety. Nabízí mi udělat dle přání, ale to si můžeme svou firmu najít sami na netu.

animal
17. feb 2012

@caramilla no spešl není, ale myslím, že bude kvalitní a hlavně mě zaujaly ty příchutě, takže je prubnu.

terezita
17. feb 2012

@kalman jojo, pridavaji se.. no ony nektere ty strihy jsou jak na obry.. 😅 😀
@animal ja se obavala, ze to tak nejak dopadne.. hele tak klasicky nechat natisknout 30° a jeden puntik na zehleni a tohle sit na vsechno (teda krome merina.. 😀). ja to tisknu na papir - mam ty obrazky prazdne a domalovavam podle potreby..

michamicha
17. feb 2012

@palosek já peří právě dávat nechci, protože já sama jsem alergik na všechno možný, na peří a srst zvířat asi nejvíc ☹ takže ještě musim nějak přesvědčit manžela, že tu prošívanou péřovou duchnu, co mu nechala ušít jeho maminka, musí dát pryč 😅 obávám se ale, že se jí nebude chtít vzdát, protože on miluje ty těžký huňatý peřiny co se pod nima nemůžete pořádně ani obrátit na bok a je pod nima strašný vedro 😝

kalman
17. feb 2012

@terezita to si mne teda potešila 😉 pekne plitvám látkou a múžu to zmenšovat 😝

jieff
17. feb 2012

@michamicha on si náš Toník o polštářek sám řekl. A když spí s náma v posteli pořád nám je krade. Taky máme z dutýho vlákna, mě taky vadí peří. Má takovej ten malej z Ikey http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0002...

moc vás nestíhám, ani šití moc nedám, nějak mě unavuje mrně a chodím spát s Toníkem. Trošku jsem to tu prolítla šijete pořád krásně.
Já ještě před tím než jsem dostala tu spavou nemoc ušila tu nákupku podle odkazu od Ivushky (http://sewmamasew.com/blog2/2011/05/wallet-to-t...), je malinká a těžko se balí. Až ji vyfotím ukážu. Chtěla jsem jí dát kamarádce jako dárek,ale fakt se s tím zapínáním morduju. Možná by to vbyřešil nějaky nový zip, ne ten z mamčiných starých vypáraných zásob....
car jen taková malá technická ananas není citrus, patří mezi broméliovité (holt botanička si všimla😉

zojec
17. feb 2012

@kalman mne sa to teda este z ott nestalo, su trosicu vacsie, ale toto je fakt aspon 5cisel .. ale nieze by som sila nejak veeela.. mam jeden zaruceny strih na natelnik z ott. a podla neho som uz asi 4ri usila.. vzdy vacsiu velkost 😀

michamicha
17. feb 2012

@kalman tak ušij nový a menší a tohle velký schovej, za rok už bude akorát 😀

ivuska.h
17. feb 2012

@jieff S tím ananasem jsem si toho všimla taky, ale nechtěla jsem dělat chytrou 😀

kalman
17. feb 2012

@zojec šila som body z Ot a sú Ok aj legíny aj tie sú OK ale toto neviem čo stým ☹ je to na objednávku takže asi počkám odskúžame a podla toho zmenším 😝

michamicha
17. feb 2012

@jieff tak takovej podobnej mám i pro Vojtu, koupila jsem ho s peřinkou, no asi mu ho do postýlky dám, protože si tam nosí polštářky z gauče nebo krade polštář (takovej malej pro spaní na břiše z IKEA) staršímu bráchovi 😀

kalman
17. feb 2012

@michamicha to by šlo ale už to byl poslední kus látky má znej už asi 30krát30 cm stoho už nic nebude 😀

monr
17. feb 2012

@kalman ja zatiaľ všetky strihy z ott. bez prídavkov šijem, vtedy mám istotu, že jej to je akurát, ale možno si zrovna natrafila na väčší strih. (ale zas aby ste si nemysleli, že je toho veľa, asi 6 strihov, z toho jeden výnimočne bol LTT, keď som nedala prídavky)

michamicha
17. feb 2012

@kalman aha, tak to je blbý ☹

kalman
17. feb 2012

@monr ahoj aj teba vydno ? 😀 😀 😀 sedím pred pc a prd ušiju 😝 tento týždeň sa mi moc nedarí

kalman
17. feb 2012

@monr asi musím napísať do Ottobre že tento strih vyberať o číslo menší 😠

monr
17. feb 2012

@kalman a Adelke je malé, že by si nechala pre ňu a urobila na zákazku menšie 😉

monr
17. feb 2012

@kalman hej, ja som momentálne šicí teoretik, mám vystrihnutý strih na tričká pre nás baby, ale neviem nájsť rezák a strihať sa mi látka nechce, tak sedím pri compe už pár dní a nič nerobím 😀 😀 😀