icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
17. feb 2012

@terezita jé..děkuji 😀

kalman
17. feb 2012

@monr Adelke je malá a už nemám taku látku
rezák? moja ja som ešte s rezákom nerezala všetko si strihám nožnicami 😀

monr
17. feb 2012

@kalman nuž, ja som pohodlná 😀 😀 😀

dankakk
17. feb 2012

@dugyna super, ďalšia baba🙂 ja mám obavy, že ten môj vie robiť len chalanov🙂 no ale neva, hlavne nech sú zdrave dietky naše.

Inak ja sa tiež chystam sit pyzamko, do tejto zimy sa bude hodiť z bavlneneho baranceka🙂 no ako sa poznám pri mojej rýchlosti ho dokoncim v lete a to už bude plne nefunkcne:( asi sa idem do neho pustiť.

lenasss
17. feb 2012

tak toto je náš nový model 😀 šít zatím asi nebudu ale určitě se k tomu brzo dostanu 😀 😀

papajka7
17. feb 2012

@lenasss jeej krasny su,tusim sa aj na seba podobaju 😵

season
17. feb 2012

@kalman ak ju moc postrádaš, ja som z nej ešte nešila a prežijem....

barcav
17. feb 2012

@lenasss krásná dítka 😵 😵 😵

jieff
17. feb 2012

jeste jsem zapomněla @caramilla moc děkuju za vliesofix, včera dorazil tedka to jdu vyzkoušet

kalman
17. feb 2012

@season zatial nie ale ak bi bol záujem ozvem sa 😀 ten finerib išiel na dračku mojim babám zneho nezostalo zo zbitkov som robila brindáčiky aj tie som predala 🙂

jieff
17. feb 2012

@lenasss krásní klucí, jsem zvedava co se nam vyklube, ale ne tak moc abych se nenechala překvapit 😉

membri
17. feb 2012

Holky tak co MTX uzavrit nebo to jeste nechat otevrene?

katka82
17. feb 2012

@lenasss dodatečně mooooc gratulujeme 😉 klucí jsou kráásný 😵

katka82
17. feb 2012

@kalman no já u Ottobre nepřidávám 😅 ale zatím jsem měla většinou štěstí na ty střihy pro obříky 😀

mehlo
17. feb 2012

@aerin uhaha to je krásný. kovový baby druky ti taky nejdou? já to zkoušela asi před 2 rokama a řekla jsem, že už asi nikdy víc. Ale jestli na tohle plastový to fakt nevím

zojec
17. feb 2012

baby @caramilla @ivushka.h baby co sijete plienky, sili ste aj z cisto bieleho pulu? som robila plienku cisto bielu a mam 2 problemy.. presvita mi suede, co som podkladala pod patentky a kreslila som si znacky perom na pulovu stranu anejde to dole 😖 a presvita to na druhu stranu.. nieze by mi to az tak vadilo, je to pre maleho v brusku, ale aj tak.. cim znacite plienky, aby to zislo dole? na tmavych mi to nevadi, ale na svetlych to nejde ani po niekolkych praniach :(
strih je mix vsetkych moznych 😀 nepredavam 😉

katka82
17. feb 2012

@membri asi bych to už zavřela 😉
@jieff těhu s překvápkem je určo lepší 😉 my u prvního věděli co to bude a u druhého ne 🙂 a to druhé bylo lepší 😵

palosek
17. feb 2012

@dankakk beránek? Tak to bude extrateploučké pyžámko...mě i ty vafle příjdou dost hrubé. 😉
@lenasss krásný model, oba dva 😵
@kalman tak u Ottobre střihů už nepřidávám a vcelku to sedí...sice malá má vel. 86 pořád ještě trošku velkou...takže šiju do zásoby 😀 😀

monr
17. feb 2012

@palosek ani sa @dankakk nečudujem, mať také pyžamo pre seba, tak sa vytešujem ako malá. ja som v noci taká zamrznutá, že by som ho isto vynosila až do zodratia 😀

aerin
17. feb 2012

@mehlo no ja do nich asi fakt jdu, Haipa Daipa je na obleceni taky dava a jeste pisou jak je to vlastne super v pripade alergii😀 a kamaradka co ma deti se sklonem k alergiim a exemum my taky rekla ze ona by radsi plastovy 🙂

terezita
17. feb 2012

@zojec ja mam takovy ten fix, co po vyprani zmizi..

season
17. feb 2012

@monr tak si obleč merino alebo kašmír 😉 buduci týžden budú zase super ceny, kuknem Ti dačo?

season
17. feb 2012

@aerin som ich tiež dala na svoj svetrik z mylly merina, zatial ok, došila som ho len utorok

vevercam
17. feb 2012

@aerin kompletek je moc pěkný 🙂 , na bodyčka dávám patentky oboje, kovové i plastové ze ŠD, teď naposledy jsem šila Tomíkovi oboulíc proužky, tyrkys je lemovaný fineribem a zelené bambusovým aksamitem, takže je to lemování už docela silné, tak jsem se ani o kovové nepokoušela, ale u zase na merino oboulícu držely kovové dobře 🙂

boudova
17. feb 2012

@membri Jsem pro uzavření MTX 🙂

Vypadá to, že máme naplněnej ten jeden úplet, takže k tomu můžeme dostat ten patent, co nám nechtěli dát. Budeš to sčítat s tabulkou ze středy?
JEDNOLÍC BIO BAVLNA RŮŽOVO-FIALKOVÝ 235 a Patent růžovo-fialkový - zasíláme pouze společně k BIO jednolíci stejné barvy!

membri
17. feb 2012

@boudova jj to kazdopadne budu.. kdyz se naplnil ten jednolic, tak proc to nevzit 😀

boudova
17. feb 2012

@membri Super, aspoň jeden 🙂

caramilla
17. feb 2012

Bože, dneska tady není žádná pajckauza a přesto od rána 100 stran? 😕 😕 😕

@animal Hele, až se oklepu ze své hromady, tak do těch cedulek asi půjdu,udlám je u té utajené mojí firmy, uděláme tady ještě jednou průzkum, dáme to na ekozahradu a pipkárnu a budeme toho objednávat za milion. Fakt by to ty štítky chtělo 😝

@jieff ou ou, já už radši nic neradím 😀 😀 😀 Mělo tam asi být "exotické ovoce", ale na druhou stranu banán je taky exotické ovoce a nevadí, tak jak se tomu souhrnně říká "citrusy + ananas + kiwi (to nevím, co je 😀 😀) atp..."

monr
17. feb 2012

ja tie zelené prúžky žerem, škoda že do našej hromadky sa vypredali, mohli by ešte také pekné vyrobiť
@season jasné pokukaj, díky, z toho jedného mám strihnuté na kuklu pre malú, len kedy to zošiť? 😀 😀 😀 😀

maroubrabeach
17. feb 2012

@zojec
fixka vzduchom miznuca (asi po 7 dnoch zmizne) alebo vodou miznuca (po prani alebo po pretreti).
Ja som kupovala tu http://www.patchworkparty.sk/
Este je aj nejaka ceruzka, tu nemam odskusanu