icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
17. feb 2012

@caramilla jsem ted došla z večerní procházky se psou 😀 .. Hádej podle čeho jsou moje kytky??? Podle vykrajovačky na cukroví 😀 😀 😀 😀 Chci zkusit ještě i jiné druhy (cukroví) 😀 😀 😀
A nevím, jestli ten můj "postní" úkol není příliš těžký... 😅 😅 😅 Musím zavčas objednat a celý post pak budu jen šít a šít 😀 😀

sinala
17. feb 2012

@palosek tak to je parádní

palosek
17. feb 2012

@monr mě inspirovala car s těma beránko prostěradlama....
@caramilla ale ...co dělají beránko prostěradla po opakovaných praních? Je to pořád heboučké??? 😉

kalman
17. feb 2012

@monr
@palosek
@season baby tak to tričko je velké aj trojročnej dcére ktorá nosí 98-104
tričko v.74 Ottobre

kalman
17. feb 2012

@caramilla nádhera 😀 ty šiješ jako Ďábel 😀 😀 😀

maly_prcek
17. feb 2012

@michamicha Já do zavinek atd. dávám rozstříhanou deku z Ikea - mám tu dražší, co má bavlněný povlak... Po dvou dětech nemám pocit, že by to slehlo... Kdyžtak bych dala 2 vrstvy. TAm jde vyloženě o to, že je to měkké, ne? Jako já bych si taky peří netroufla dát (matka atopička, otec alergik...)

season
17. feb 2012

@kalman ja som tak šila jedni tepláciky na 92 a 104 a posunula som ich o jedno dieta, teda osemročnému už boli krátke, ale tiež asi mali zle označené velkosti strihov. Odvtedy si už primeriam k oblečku pred strihaním, či nie je moc veľký

barcav
17. feb 2012

@caramilla to je nádhera, úplně tu slintám 😵 😵 😵 fakt krásný 😵 😵

palosek
17. feb 2012

@kalman ...asi si ty strihy budem muset přeměřovat.... 😠 Se chystám na mikiny a tepláčky...tak uvidím...moje malá má pak všechno velké. 😒 Na velké holky šiju tak, že obkreslím a upravím stávající padnoucí oblečení... 😉

veronik77
17. feb 2012

@palosek máš čas zaplatit všechny hromadky do středy, pak posypat hlavu popelem a už jen šít 😀

petkasv
17. feb 2012

@caramilla bože to je fakt krásný 🙂 moc 🙂 já už se těším na tu Lamu 🙂
@ palosek to je super trik 🙂 ať žije vánoční curkoví 🙂

ucitelka70
17. feb 2012

@caramilla nádherná kolekcia

palosek
17. feb 2012

@petkasv 😀 😀...nebo pak vytisknout obrázek z pc, vystřihnout a přenést na látku...ale ty kytky u nás vedou 😀 No, pak ještě srdíčka, ale ty mi pokaždé nějak změní tvar 😝
@caramilla se těším na výztuhy...na dovolené se šetři, protože až nám ostatním PPLko dodá balíčky...musíš si dát za každou pulečku 😀 😀 😀

@veronik77 ono, látky můžou být domů doručeny 😀 , já jen nesmím další objednávat 😝 😀 😀 😀 Dokavaď je všechny nevyšiju 😀 😀 😀 Se mi to tu nějak kupí 😅 😅

petkasv
17. feb 2012

@ucitelka70 jak je dceři? Už je to lepší?

ucitelka70
17. feb 2012

@petkasv díky, je to o niečo lepšie, chvalabohu nedostala horúčky, v podstate má prsník nonstop v kapuste zabalený, poobede v pálenkovom obklade..... a teraz malý nedostal ani desiatu ani obed, iba MM

petkasv
17. feb 2012

@ucitelka70 tak hlavně že je to lepší 🙂 já to znám je to fakt hrůza ☹

lillyzelvicka
17. feb 2012

holky fialová lama už taky není skladem

palosek
17. feb 2012

@lillyzelvicka ...asi ty objednávky musí být bleskové, tak 2-3 dny, jinak je vše vyprodané... 😒

lillyzelvicka
17. feb 2012

@palosek holky já čekám kdy řeknete.

michamicha
17. feb 2012

@lillyzelvicka takže to uzavřem??? koukala jsem, že většina tam je zarovnaná na celý kilo, tak já bych to už uzavřela a objednala 😉

palosek
17. feb 2012

@lillyzelvicka já se do Wendy tentokrát nezapojila 😉 Takže to záleží na holkách... Jen jsem hodila postřeh 😀 ...po druhé pulečce 😀 😀

petkasv
17. feb 2012

@lillyzelvicka chjo to není fér ☹

terezita
17. feb 2012

@lillyzelvicka to budes cekat na vyjadreni kazde zvlast? rekni dnes nebo zitra v deset konec a je to 😉 a mas celou nedeli na to se v tom pohrabat a objednat.

petkasv
17. feb 2012

@lillyzelvicka tak jí zkusíme nahradit tou slívou, co @caramilla?

lillyzelvicka
17. feb 2012

@terezita já jsem říkala max do neděle 🙂

Takže holky Wendiovky 😀 Uzávěrka konec šmitec dnes v 23:59 😀 😀 😀 😉

lillyzelvicka
17. feb 2012

@petkasv Peťu jsem tu neslyšela 😀 😀 tak já nevím

alinn
17. feb 2012

Wendy ..přimlouvám se za modré kytky 🙂 chybí už jen metr dorovnat..tak kdo se toho ujmete? 😀

membri
17. feb 2012

dejte me prosim odkaz na tabulku?

ucitelka70
17. feb 2012

@beky52 pekná mtx objednávka! budeš šiť ako dračica..... :D

ucitelka70
17. feb 2012

kočenky, tento playboy http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... by bol vhodný na pánske boxerky? asi by som zobrala..... poradte