icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
17. feb 2012

@sussanah teda tak synovec ve 3a 3/4 letech stále v poledne spí, jen vajímečně nespí. Mám dojem, že ten náš capart už tou dobou taky dávno spát nebude bo teď mi spí tak 1,5hod.

terezita
17. feb 2012

@stassy no to jeste furt nevim, pan sef je nejak trosku mimo, bo se mu hrouti manzelstvi.. to jsem myslela puvodniho zamestnavatele, kam se mi vubec nechceee... 😝
jojo, tam maji prevazne jednobarevne bavlnene uplety ve vsech moznych odstinech zhruba za 49,- - 129,- kacek, jednolicy i oboulicy. ted tam meli i bavlnene elasticke frote mooc hezke zlute. z moraviatexu tam taky mivaji latky 😉
ten puntik byl z wendy a zeptej se @animal jestli ji jeste nezbylo.

sufik1
17. feb 2012

@palosek mám tohle číslo http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_5/O.... Mikinu jsem podle toho zkoušela. Ale já prostě potřebuju tvarovanou, jinak je to na mně jak pytel. Takže jsem nakombinovala mikinu s kabátem... no pejsek s kočičkou vařili, od každýho něco.
Teď by mělo přijít dámské číslo jaro/léto.

@stassy puntíky bílé na červené je myslím tmx, mám tu kousek přebytečný, záleží kolik toho potřebuješ, necelý půl metr.
a máš ještě ten přebytečný flís? že bych se ho ujala na mikču, ten mi totiž žmolkuje nejmíň.

stassy
17. feb 2012

@sufik1 A co to je zač ty puntíky? Jedno nebo oboulíc nebo teplákovina? Bych se podle toho rozhodla, co by z toho kdyžtak mohlo být.. 🙂 Flís ještě mám, takže klidně může být Tvůj. 😉
Nebo @animal, neměla bys přebytečný bílý puntík na červené, prosím? 😀

terezita
17. feb 2012

@stassy ja myslim ze jednolic. je to takovy ten uplet, co nemam moc rada, bo moc nepruzi 😝 ale ty puntiky.. 😀

animal
17. feb 2012

@terezita broučku tu červenou karkulku jsem ti dávala ze společného balíku z MTX a brala jsis ho jenom ty 😀 😀

michamicha
17. feb 2012

tak já mizim, po 14 dnech mám konečně chvilku kdy můžu šít 😅 mhd zalezl do vany a zítra je naštěstí už vííííkend, tak nemusim brzo vstávat... jinak heč, Vojta dneska chrněl ráno do půl 10 a po obědě od 14 do 16 😝 😀 😀

animal
17. feb 2012

@stassy nemám, já ho neměla ani kapku

animal
17. feb 2012

@stassy a myslím, že to byl jednolíc

terezita
17. feb 2012

@animal no nekeceeej! ja myslela, ze to bylo z tvych zasob! 😅
@michamicha vana.. co je to vana?? ja chci takyyyy 😵

animal
17. feb 2012

@terezita néé to jsi se natajno naposlední chvíli vetřena slepičí MTX a tak jsem fšechno nechala poslat k tobě. brala jsi i nějaké patenty a braly jsme stejné teplákoviny

stassy
17. feb 2012

@terezita No právě.. puntíky... 😀
@animal Tak nic. 😉

terezita
17. feb 2012

@animal ahaa! no jeste ze te mam, ty muj mozku.. ja si to fakt uz nepamatuju 😅 ale kdyz mi to pripominas, tak mi to prijde nejake povedome.. 😀 😀 to je des bes.. 3 roky doma s ditkem a mozek funguje na minimalnich obratkach.. 😅 🙄

sufik1
17. feb 2012

@stassy no já mám ten samý, ale jak píšu, jen zbytek. Prostě krásné puntíky, jednolíc a moc nepruží, to je fakt.

stassy
17. feb 2012

@sufik1 Jestli se toho zbytečku dovedeš vzdát, ráda se ho ujmu. Kam s ním určitě vymyslím. 🙂 Díky moc.

sufik1
17. feb 2012

@stassy Tak dáme srazík někdy příští týden. Po centru dojedu. Určo budu ve městě ve středu.

už je zas skoro půlnoc. A to jsem dneska jen ušila pár vkládaček. Jdu to zalomit, žížala vstává před šestou

terezita
17. feb 2012

@stassy @sufik1 tak se srazime hromadne a aspon v jednom predam co mam 😀

stassy
17. feb 2012

@sufik1 Jejej, já mám středu nabitou - ráno do školky (teda resp. centra pro děti, ale je to v budově školky) a pak do práce.. Jedině, že by se Ti hodilo dát si rande na Florenci? 😕 Nebo pokud se uvidíte s Terkou, mohla bys to dát jí, my se pak musíme sejít kvůli střihům, stužkám, slívové lamě.. 😀

kryska5
17. feb 2012

Takto sa naše dietko zatvári keď ju poprosím aby sa na mňa pozrela a usmiala sa keď ju fotím 🙂 Triko Amelia strih, tepláčky o číslo väčšie nech chvíľu vydržia a flísové spoďárky večer spichnuté, tak som zvedavá ako jej zajtra sadnú 😝

stassy
17. feb 2012

Než jsem to dodatlila, Terezka napsala návrh na hromadný srazík. 🙂 No, jestli by vám vyhovovalal ta Florenc ve středu (kolem půl druhé), budu jedině ráda. 🙂

A jdu poškemrat k objednávce MTX - vemte si někdo metřík lilkového fineribu, prosím prosím, chybí do naplnění minima. 🙂

terezita
17. feb 2012

@stassy hele toho jsem si tam soupla 2m, aby se to naplnilo.. 😀
na pul druhe bych to mela stihnout. ale budu to vedet az v pondeli..

stassy
17. feb 2012

@terezita No a já ho mám 2,5m, že.. 😀 Každý den to tam přepisuju z lilku na obyč fialový, podle toho, kolik u kterého je.. A já bych tak ráda ten lilek, to je úplně boží barva.. 😀 😀 😀

terezita
17. feb 2012

@stassy ten prave jeste neznam, tak jsem si rikala, ze otestuju 😀
ted na to koukam, zkus presvedcit @caramilla , ze ho potrebuje 😅 ta si ho kupodivu nevzala 😀

sinala
17. feb 2012

@palosek my máme tu samou v modré a je z Polska a nedám na ni dopustit 🙂

ngvadi
17. feb 2012

stvořila jsem v tabulce vlnapu list platby, tak kdo to nebude mít posílaný poštou, tak může zaplatit... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

beky52
17. feb 2012

@stassy ahoj..aj ja veľmi chcem tu lilku...dohodnime sa..ty pridáš 0,6 aj ja..čo ty nato?? a budeme mať obe.. 🙂 vzala by som aj viac..ale už teraz toho mám finančne dosť

michamicha
18. feb 2012

jsem došila zase jednu vlnitou noční plenu 😝 😀 ale už se nevlní tolik jako ta úplně první, šila jsem jí s kráčející patkou a šilo se to nádherně 😵 zejtra vyfotim asi na modelovi, teda pokud bude spolupracovat 😀 😀 😀 a teď jdu vyměnit nitě a ještě musim došít polstrování staršímu do autosedačky, protože mhd prohlásil, že v tom podsedáku se určitě nepohodlně sedí, no je fakt, že to polstrování co tam je origoš, tak to je jen taková "šlupka" a když se v tom sedí delší dobu, tak je to asi fakt nepohodlný 😒

kalman
18. feb 2012

@sufik1 sem natom stejne hola ješte doroste 🙂 ty strihy vubec nesedej jeden dva jsou v pohode že je to vetší jen o trochu ale abys chtela ušít na púlroční a tríleté je to taky veliké tak to mne fakt štve 😠
Nešiju dlouho takže pri stríhání mne ani nenapadlo že je to nejak veliké . Mám doma i burda strihy a ty sou v pohode, Ottobre si budu muset premerovat 😖

membri
18. feb 2012

@stassy ten stejne budu brat, jelikoz se to bere po celych kg.. a posilaji s toleranci 0,30 %.. takze beru od kazdeho radeji vic.

kalman
18. feb 2012

Ahojte PROSIM čo sa mi mohlo porobiť zo strojom ked mi odrazu vynecháva stehy treba ho dať do opravy alebo to viem napraviť aj sama??????