Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@stassy no to jeste furt nevim, pan sef je nejak trosku mimo, bo se mu hrouti manzelstvi.. to jsem myslela puvodniho zamestnavatele, kam se mi vubec nechceee... 😝
jojo, tam maji prevazne jednobarevne bavlnene uplety ve vsech moznych odstinech zhruba za 49,- - 129,- kacek, jednolicy i oboulicy. ted tam meli i bavlnene elasticke frote mooc hezke zlute. z moraviatexu tam taky mivaji latky 😉
ten puntik byl z wendy a zeptej se @animal jestli ji jeste nezbylo.
@palosek mám tohle číslo http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_5/O.... Mikinu jsem podle toho zkoušela. Ale já prostě potřebuju tvarovanou, jinak je to na mně jak pytel. Takže jsem nakombinovala mikinu s kabátem... no pejsek s kočičkou vařili, od každýho něco.
Teď by mělo přijít dámské číslo jaro/léto.
@stassy puntíky bílé na červené je myslím tmx, mám tu kousek přebytečný, záleží kolik toho potřebuješ, necelý půl metr.
a máš ještě ten přebytečný flís? že bych se ho ujala na mikču, ten mi totiž žmolkuje nejmíň.
tak já mizim, po 14 dnech mám konečně chvilku kdy můžu šít 😅 mhd zalezl do vany a zítra je naštěstí už vííííkend, tak nemusim brzo vstávat... jinak heč, Vojta dneska chrněl ráno do půl 10 a po obědě od 14 do 16 😝 😀 😀
@animal no nekeceeej! ja myslela, ze to bylo z tvych zasob! 😅
@michamicha vana.. co je to vana?? ja chci takyyyy 😵
@sufik1 Jejej, já mám středu nabitou - ráno do školky (teda resp. centra pro děti, ale je to v budově školky) a pak do práce.. Jedině, že by se Ti hodilo dát si rande na Florenci? 😕 Nebo pokud se uvidíte s Terkou, mohla bys to dát jí, my se pak musíme sejít kvůli střihům, stužkám, slívové lamě.. 😀
Než jsem to dodatlila, Terezka napsala návrh na hromadný srazík. 🙂 No, jestli by vám vyhovovalal ta Florenc ve středu (kolem půl druhé), budu jedině ráda. 🙂
A jdu poškemrat k objednávce MTX - vemte si někdo metřík lilkového fineribu, prosím prosím, chybí do naplnění minima. 🙂
stvořila jsem v tabulce vlnapu list platby, tak kdo to nebude mít posílaný poštou, tak může zaplatit... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
jsem došila zase jednu vlnitou noční plenu 😝 😀 ale už se nevlní tolik jako ta úplně první, šila jsem jí s kráčející patkou a šilo se to nádherně 😵 zejtra vyfotim asi na modelovi, teda pokud bude spolupracovat 😀 😀 😀 a teď jdu vyměnit nitě a ještě musim došít polstrování staršímu do autosedačky, protože mhd prohlásil, že v tom podsedáku se určitě nepohodlně sedí, no je fakt, že to polstrování co tam je origoš, tak to je jen taková "šlupka" a když se v tom sedí delší dobu, tak je to asi fakt nepohodlný 😒
@sufik1 sem natom stejne hola ješte doroste 🙂 ty strihy vubec nesedej jeden dva jsou v pohode že je to vetší jen o trochu ale abys chtela ušít na púlroční a tríleté je to taky veliké tak to mne fakt štve 😠
Nešiju dlouho takže pri stríhání mne ani nenapadlo že je to nejak veliké . Mám doma i burda strihy a ty sou v pohode, Ottobre si budu muset premerovat 😖
Ahojte PROSIM čo sa mi mohlo porobiť zo strojom ked mi odrazu vynecháva stehy treba ho dať do opravy alebo to viem napraviť aj sama??????

@sussanah teda tak synovec ve 3a 3/4 letech stále v poledne spí, jen vajímečně nespí. Mám dojem, že ten náš capart už tou dobou taky dávno spát nebude bo teď mi spí tak 1,5hod.