icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
18. feb 2012

tak uzaviram tabulku, kdyby jeste nekdo neco potreboval jeste tak piste IP

animal
18. feb 2012

@terezita ty už jsi šla vyloupit tu banku, že jdeš dorovnávat? 😀 jinak ti děkuji za peníze za soft 😎 😎 pobavila jsem se

terezita
18. feb 2012

@stassy hele jako 7metru po me chtit fakt nemuzes.. 😀 😀 😀

terezita
18. feb 2012

@animal prosim 😀 😀 😀 jeste jsem ji nevyloupila, ale asi me to brzo ceka.. 😅

ucitelka70
18. feb 2012

@membri Alex, máš hroooozne veľa metrov.... budeš mať aj brigádnikov?

animal
18. feb 2012

@terezita Emča odláká pozornost a mamka bude úřadovat ne ?? 😀 😀 😀

animal
18. feb 2012

no nif, jdu se odčančat, vycíkat psiska a věnovat se managerovi 😀

beky52
18. feb 2012

@ucitelka70 ..idem kuk..

terezita
18. feb 2012

@animal a my jdem koukat na larryho flynta..

animal
18. feb 2012

@terezita už bude konec ne? já se raději nedívám na nic, nic tam nejní

terezita
18. feb 2012

@animal no ja doufam, ze to ted zacne! 😀
mizim..

anielik
18. feb 2012

@membri ... jej ja som si nevsimla ze v prvej obj. bol aj vyplnek modry...ak by z neho ostalo zobrala by som si...pripadne ak niekto si to rozmyslel 🙂 beriem aj 2m 🙂 diiik

sinala
18. feb 2012

@caramilla to je zvláštní, že se odkopává, asi je jí teplo 🙂 . My když jsme v našem bytě neměli ústřední topení, měli jsme pouze plynové topidlo v kuchyni, tak jsme v zimě měli v ložnici i 13 stupňů, většinou 16-17 a Al. se nikdy neodkopala 🙂 . Pak jsem někde vyčetla, že pokud dítěti není teplo neodkope se. Ale jestli to je pravda nevím, u nás to tak bylo 😉

season
18. feb 2012

@beky52 @ucitelka70 veru som aj ja kus zvýšila napatie na prvej ihle a lepšie. Diky! 😀 @beky52 4babyyyyyyyyyy?? to si neviem predstaviť 😉

season
18. feb 2012

@sinala mne sa odkopávali, ale máme dost teplo, tak majú recyklovlnené pyžamká a neriešim zakrývanie 😉

beky52
18. feb 2012

@season ..veru 4 baby..a ty 3 chalanov?.. 😉 som rada.ak to pomohlo.. 😵

lenasss
19. feb 2012

prosím poslal byste někdo odkaz na tabulku wendy děkuji

petkasv
19. feb 2012

@lenasss ona už je uzavřená a nejde mi najít 😖

lenasss
19. feb 2012

já se jen chtěla podívat na platby kolik budu platit at něco neprošvihnu 😅

petkasv
19. feb 2012

@lenasss hele tojehle je odkaz - https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av... ale prostě nefunguje 🙂 neboj ona nás lilly nezapomene informovat, určo 🙂

lillyzelvicka
19. feb 2012

holky už jsem to nechala sdílet jsem ji zamkla ale jaksiš jsem vás tam nenapsala na sdílení 😅

dankakk
19. feb 2012

Ahojte baby, hľadám návod na usitie krtka a jeho kamaratov. Chcela som ich kúpiť, ale cela banda v mini podobe by má stala cez 50€ a to je vela:( u nás krtko brutálne fici🙂)) A. prve slova sú ktko ( trosku to znie ako krovactina🙂))) ) máte niekde niečo zabukmarkovane?

dankakk
19. feb 2012

Inak konečne sijem to barankopyzamko. @caramilla, my keby sme mali pri spani 16 st asi zamrznem. Už keď nám klesne na 19, mám nos studeny ako cencul! A sa stále odkopava. Minule som ho dala do spacieho vaku a nezaspal, dosiaľ som ho z neho nevyslobodila. Mal hrozne nervy, že sa nemôže odkopat....

evinka
19. feb 2012

@dankakk Mám návod jen na háčkovaného krtka: http://www.liveinternet.ru/users/2946487/post19...

caramilla
19. feb 2012

Zdravím z hor, kde jsme zapadli sněhem, 2m a chumelí 😀 😀 😀

@jieff Ten úplet MTX má jiný ty kytičky, ale budou taky hezký. Toho oranžového mám celkem dost, kdybys chtěla 1m, tak odprodám, víc ne 😀

@kuna Teda, to bych nepoznala, že to není COL! Ty jsi tak neskutečně šikovná, já fakt valím bulvy! 😉

@sufik1 Alčo, já ty svoje limetový trika za nic origo nepovažuju, tak možná tam jsou nas. ty moje kytky, co cpu všude, ale zkombinovat zelený fin a pruhatý fin není nic originálního a rozhodně jsem tady na blogu byla asi 10. kdo to tak zkombinoval. Kombinace látek fakt neřeším. To bych brala i jako inspiraci, třeba já se hodně inspiruju u Terezity, kombinace puntíků, proužků a kytiček by mě asi dřív nenapadla, ale chtěla bych Terezitu pajcovat 😀 😀 😀 Ona o tom ví a je to můj dárek pro ni k narozeninám, aby byla hrdá, že má svého Číňana 😀

Jinak bych chtěla ještě napsat, že s tou Magdou, co jsem dávala sem naši korespondenci, jsme si to vyříkaly, ona uznala, že mi měla dát vědět dřív a měly jsme se domluvit a já jsem uznala, že inspirace a přebírání nápadů je normální proces... a musím se s tím poprat já, že to tak je v pořádku🙂 Nicméně mi přijde fajn, když přibírám nápad někoho druhého, koho znám, se ho zeptat 😉 (To myslím teď na Magdu!!!)
Musím uznat, že Magda je výjimečněj člověk, protože reagovala věcně a konstruktivně, přečetla si celou diskusi o sobě tady na fóru a přesto mi jen napsala, že jí to mrzí a že to mělo zůstat mezi námi a co jsme tu o ní psaly, jí rozbrečelo, ale hodí to za hlavu. Přes to, co mezi námi proběhlo za výměnu názorů jsme si vztahy projasnily a paradoxně teď mám pocit, že jí víc znám a mám ji fakt ráda. Protože si vážím každého člověka, se kterým se dá rozumně domluvit a vyříkat si....

@ivuska.h Jo, ani jsme ti tenkrát nenapsala, že jsem se nad těma fotkama Julči c pleteninách dojala. Krásný kousky a moc jí to sluší. Jsem ráda, že má zase hebký ksichtík 😀

caramilla
19. feb 2012

@sinala já myslím, že je to i o živosti dítěte, jasmí je někdy pak úplně ledová, takže jí zima být musí 😝 Ale nevím, jak má teď duchnu, tak je to lepší 😀

wzorcek
19. feb 2012

@dankakk ake barankopyzamko? by sa nam doma tiez zislo, lebo nasej zabe celu noc kradnem perinu 😕

zojec
19. feb 2012

prave som sa "dotrapila" so suknou.. chcela som nieco uplne rychle.. ako rychle to bolo, ale asi hodinu som sa zabavala s lemovacou patkou.. mam taku , ze ju neviem najst ani na nete :( myslim, ze sme to tu niekedy aj rozoberali, vklada sa do nej pruzok latky, medzi to latka kt. chcem olemovat.. neviete mi prosim pomoct najst videjo na youtube? nakoniec som to olemovala klasicky, trvalo to asi 10minut .. ale slak ma triafal 😀 😀

kuna
19. feb 2012

@caramilla hele vidět to naživo, tak valíš bulvy, jak je to místama křivý 😀 😀 😀

Dneska jsem projížděla etsy.com, co je tam hezkého a tohle na mě zařvalo CARAMILLA 😀
http://www.etsy.com/listing/91902189/upcycled-l...