Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec
video na tuto patku ja napr. tu
ja som s tou patkou maturovala asi hodinu, pol hodiny parala a prisla som na to, ze lepsia je nastavitelna patka. Nehcelo mi to olemovat jednu vrstvu bambusoveho frote
Holky lezu k vám o radu 😉 nemáte nějaké stránky, kde jsou střihy, nebo aspoň inspirace na dětské karnevalové kostýmy? Malému nejsou ještě ani dva roky, tak bych doma něco spíchla a nějak nemám múzu 😀
tak zitra rano budu delat objednavku MTX, chcete jeste nekdo neco?
Ahoj,
jsem zase teď nějak jen četla, nebyl moc čas, lítala jsem s Damíkem po doktorech, opět uši a píchání, takže má termín do Motola na zákrok, budou mu dávat do oušek ventilační trubičky. Do toho škola a docela jsem i šila.
Ale včera se mi opět odporoučel rovnosteh, mám starou Veritasku, vyhrožovala jsem jí, byla v opravě ppřed rokem a šlapala a teď už zase blbne. Ještě na ní nejde šít dvoujehlou, takže už fakt vážně uvažuju o novém.Co říkáte na tento? http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-brothe...
Dzífčence SK dohadovalo sa už komu pôjde mylly?
@kuna, @mehlo, @stassy tu patku mám. Kupovala jsem jí na strimě, ale nemůžu ji tam najít. Cenově byla kolem 200,- (myslím, už jí mám rok). Dokupoval se k tomu ještě držák na patky a šla na veritasku a i teď by tam šla bez problémů.
Ale šila jsem s ní jen asi 2x. Jednak je problém v tom, že ta látka, kterou lemujete musí být opravdu přesně střižená a pak jsem měla opravdu velký problém to tam nacpat. Můj pokus dopadl takto. Snad to bude na fotce vidět. je tam jedna žabička vedle druhé... fakt jsem na to nepřišla. Ale to neznamená, že to není dobrá vychytávka
@dankakk paráda 😉 pyžamko vyzerá bombasticky, to je z tohoto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Ahoj holky, předem chci všechny pochválit za super výtvorky. Jste šikulky.
Já se vrátila od rodičů, kde jsem měla šíleně pomalé připojení k netu, tak jsem se tam moc nezdržovala a tak ani nemám dočteno a těch milion stran ani dočítat nebudu 😉 Navíc jsem se teď dost hrabala v mylly hromadce, takže mi to zabralo dost času a síly jenom to nějak jaksepatří zkompletovat. Až to objednáme, tak mi spadne jeden kámen ze srdce 😉 a další po roztříhání. Nějak se to teď rozrostlo, zdvojnásobilo, tak snad se nám to sem vůbec vejde. Ani si netroufám odhadnout, do kolika balíků 100kg zabalí 😝

@dankakk http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=12398983&tab=1 to nie je taký brutál draný