icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
19. feb 2012
miracle
19. feb 2012

@zojec
video na tuto patku ja napr. tu

https://www.youtube.com/watch?v=o3ikMo5li4Y

ja som s tou patkou maturovala asi hodinu, pol hodiny parala a prisla som na to, ze lepsia je nastavitelna patka. Nehcelo mi to olemovat jednu vrstvu bambusoveho frote

anielik
19. feb 2012

@stassy ta je krasna 🙂 aj ja si taku prosim 🙂

bury
19. feb 2012

Holky lezu k vám o radu 😉 nemáte nějaké stránky, kde jsou střihy, nebo aspoň inspirace na dětské karnevalové kostýmy? Malému nejsou ještě ani dva roky, tak bych doma něco spíchla a nějak nemám múzu 😀

membri
19. feb 2012

tak zitra rano budu delat objednavku MTX, chcete jeste nekdo neco?

palosek
19. feb 2012

@membri jak to dopadlo s těma patentama z první obj.mtx, kde byla podmínka brát i jednolíc? (Modro-fialkový, růžovo-fialkový)?

stassy
19. feb 2012

@anielik Děkuju. Kdybys takovou opravdu chtěla, neměl by to být velký problém, látky se ještě dají sehnat. Sice v zahraničí, ale dají. 😉

membri
19. feb 2012

@palosek ruzovo fialovy se objednava ted a ten modry bohuzel, ani ted se nenaplnil ten jednolic

palosek
19. feb 2012

@membri ...takže neva, že jsem si jednolíc nevzala, a ten patent budu mít? 😀

jam3
19. feb 2012

Ahoj,
jsem zase teď nějak jen četla, nebyl moc čas, lítala jsem s Damíkem po doktorech, opět uši a píchání, takže má termín do Motola na zákrok, budou mu dávat do oušek ventilační trubičky. Do toho škola a docela jsem i šila.

Ale včera se mi opět odporoučel rovnosteh, mám starou Veritasku, vyhrožovala jsem jí, byla v opravě ppřed rokem a šlapala a teď už zase blbne. Ještě na ní nejde šít dvoujehlou, takže už fakt vážně uvažuju o novém.Co říkáte na tento? http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-brothe...

kryska5
19. feb 2012

Dzífčence SK dohadovalo sa už komu pôjde mylly?

sufik1
19. feb 2012

@kuna, @mehlo, @stassy tu patku mám. Kupovala jsem jí na strimě, ale nemůžu ji tam najít. Cenově byla kolem 200,- (myslím, už jí mám rok). Dokupoval se k tomu ještě držák na patky a šla na veritasku a i teď by tam šla bez problémů.

Ale šila jsem s ní jen asi 2x. Jednak je problém v tom, že ta látka, kterou lemujete musí být opravdu přesně střižená a pak jsem měla opravdu velký problém to tam nacpat. Můj pokus dopadl takto. Snad to bude na fotce vidět. je tam jedna žabička vedle druhé... fakt jsem na to nepřišla. Ale to neznamená, že to není dobrá vychytávka

sufik1
19. feb 2012

@jam3
Bobek malý, no snad bude líp.
stroj vypadá dobře. Jen nevím, čím se liší od toho co mám NB 27. teda má jiný šuplíček 😀 Takže už ten můj je úplně super.

dankakk
19. feb 2012

tak a hotovo! dnes bude A spat v teplucku...

dankakk
19. feb 2012

@kryska5 kludne to moze prist ku mne ako minule

kryska5
19. feb 2012

@dankakk paráda 😉 pyžamko vyzerá bombasticky, to je z tohoto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

daisyr
19. feb 2012

Ahoj holky, předem chci všechny pochválit za super výtvorky. Jste šikulky.

Já se vrátila od rodičů, kde jsem měla šíleně pomalé připojení k netu, tak jsem se tam moc nezdržovala a tak ani nemám dočteno a těch milion stran ani dočítat nebudu 😉 Navíc jsem se teď dost hrabala v mylly hromadce, takže mi to zabralo dost času a síly jenom to nějak jaksepatří zkompletovat. Až to objednáme, tak mi spadne jeden kámen ze srdce 😉 a další po roztříhání. Nějak se to teď rozrostlo, zdvojnásobilo, tak snad se nám to sem vůbec vejde. Ani si netroufám odhadnout, do kolika balíků 100kg zabalí 😝

wzorcek
19. feb 2012

@dankakk super 🙂 to si potom mozno aj osobne vyzdvyhnem 😉 peniazky pojdu tiez cez teba? ci? pyzamko paradne, asi sa inspirujem 😀

membri
19. feb 2012

@palosek neeee nevadi 🙂

membri
19. feb 2012

@daisyr 100? Ja mam prvni objednavku na 150 kg a druhou 130 kg 😀 😀

sufik1
19. feb 2012

@membri, @daisyr snad to nějak zvládnete, ani si tolik kilo látky neumím představit
@dankakk kompletek luxusní, jak ty opice moc nemusím, tak takhle nakombinované a zjemněné vypadají moc hezky.

moje dnešní rychlovka na špinavé botky – návleky s myšíma ouškama. Návod a střih na blogu

daisyr
19. feb 2012

@membri tak to tě předem lituji nebo možná obdivuji, že do toho jdeš. Mně přijde šílené stříhat k 500 metrům a každý pes jiná ves, tak uvidíme 😉

daisyr
19. feb 2012

@sufik1 super nápad s návleky, vypadají pěkně

stassy
19. feb 2012

@daisyr Prosím prosím, smutně koukám - kdyby Ti pak po roztřídení hromadky nááááhodou zbyly tyrkysové opičky (různě velké), tak kolem půl metru stačí, vzala bych si je. 😀 Ještě přemýšlím i o tom rezavém veluru, jen teda nevím, kde na to vzít a nekrást. 😀 😀

daisyr
19. feb 2012

@stassy tak ten rezavý velur je stále ještě volný, opičky si zapíši, kdyby náhodou 🙂

stassy
19. feb 2012

@daisyr Nebo teď mi tak došlo - bylo by možné hodit je ještě do objednávky? Já si hnedle na začátku udělala chlíveček, ale pak se rozmyslela a říkala si, že nic nepotřebuju.. Ale ty opičky vypadají tak pěkně.. 😀 Kdyby to šlo, tak 1metr bych uživila. 🙂

mikulka45
19. feb 2012

@kryska5; @wzorcek; @dankakk ako aj ku mne by to mohlo ist do toho Lanzhota, ale popravde budem rada, ked si to date poslat ku Danke, lebo uz mam teraz to MTX, tak aby toho naraz nebolo vela...Takze dakujem Danka za ponuku, ale ja si to dam poslat do CR.

dankakk
19. feb 2012

@wzorcek jasne, aj peniaze mozu ist cezomna... a ked dojdes domov, prides si po to🙂 a mozno si my spravime konecne vylet do tatier 😉

dankakk
19. feb 2012

@kryska5 jj, to ten barancek. je uplne super makkucky, ale zda sa ze je az velmi teplucky. ozaj na taku tuhsiu zimu...

daisyr
19. feb 2012

@stassy jasně, pokud chceš celý metr, tak to není problém, a ten velur taky?