Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky zítra stroje hezky pohlaďte a poděkujte jim, zítra je jejich den, byly patentovány 🙂
@barcav jej to mate skor morciatko 😀 . ma stale hovorim ze ten nas pes je maly...ked ideme niekam na dovcu..sak ale podla mna on je naozaj maly chudacik.spaval s nami ked bol steniatko a vedel vyskocit na postel, tak sa k nam fu 😀 t nacpal...potom sme mu to zatrhli ked uz bol velskotne dospely...ale on si vzdy pockal kym sme tvrdo zaspali a tak sa v noci stavalo ze bud muz alebo je sme objali chlpaci miesto toho druheho 😀
ale ako dospieval t 😀 k sam prestal chodit medzi nas /proste ako dieta/ a teraz sa necha dobre prosit aby vyskocil na postel....robil to koli mne ked som bola tehotna s miskou ale akonahle som zaspla odisiel dole....
ale co mu zostala je ze spava v spalni aj napriek tomu ze ma pelech svoj tak si chodit lahnat ku skrini alebo komode v spalni 🙂
@membri jemine, to je nádherná zostava v posteli....... super.... my sme mali rotweilera, ale vonku na dvore, žiaľ už druhý rok sme bez psa, uhynula..... teraz máme fázu na aljašského malamuta.....neviem, ale na 90 %
@ucitelka70 ty jsou krásní,měl ho kamarád, a jak jsou fakt hodní 🙂
Tak jsem si dnes po dlouhé době střihla na pár oblečků, tak snad se zítra dostanu k šití 🙂. A po té, co jsem zjistila, kolik střihů bych si z ottobre chtěla obkreslit a v kolika velikostech, tak jsem si ho předplatila 😀 😀 😀 je ještě volná postýlka v léčebně?
@ucitelka70 ..hned ti dám z ktorých by bolo okolo 0,5kg..ale tie musím premotať..kuk..zloženie neviem..ale nezrážaju sa..a su mäkkučké..su väčšinou taliansksej a nemeckej výroby,,prvá tehlová,,potom béžová.tretia jablkovo zelená..
@beky52 ako ich ideš premotať? NAJLEPšIE by bolo radšej v menších, aby sa dalo spliesť, ved ty už vieeš, ako ti to vyhovovalo...... oki?
@dugyna Brzy se uzdravte ☹
@stassy Myslíš aksamit? Okraje potřu lepidlem Kores a přilepím a pak prošiju aksamitem dolů na OL. 😉
@jam3 ó, tak to teda nevím, jak dlouho odoláme 😀
@terezita - Sněhuláka jsme postavili, na 3m vysoký val sněhu 😀
Tady dneska azúra...
Fotky zde
http://ekozahrada.blog.cz/1202/pozdrav-z-hor
@ucitelka70 ..zvyknem po 4 vlasy..menej je príliš tenké..a potom spravím bude po 2 klbká..alebo po 3...a ty budeš štrikovať ako chceš..inak mám aj beldomodrej niečo..ale nie rovnaká farba..ak chceš..mohla by som ti tak že 2 vlasy bledomodrá + 2 vlasy biela..lebo z modrej je málo..ale hodím ti fotku ako t vyzeraju už premotané..niektoré..aj tie možeš zobrať..
rozbil se mi sici stroj uuuuuuuaaaaaaaaaaa 😢 😢 😢 😢 😢
@ucitelka70 ..som asi unavená 😝 ..fotky sm zabudla..tu ich máš moja,,1,šmaragdová..po 9 vlasov..mám 0,40kg, a ostatné zajtra 😉
@beky52 jednofarebné modré sa mi páči, je ako tyrkysové?
@ucitelka70 ..ano taká tykysová..len nie modrá ale zelená..krásna farba..len nie pre malé baby..
@beky52 no dobre, tak to beriem naisto - ale ako si rozpletiem, píšeš, že je 9 vlasov? to bude veľmi hrubé? a takú svetlú maslovú či banánovú farbu máš?

@petkasv jo tak to je v pohode 😉 tak tu letnou a kdyz budete v tehle casti prahy, tak muzete i do flex-texu v holesovicich.. 😅 tam maji zase hafo jednobarevnych upletu. a vedle je stoklasa. at si vezme muzicek hodne penez ssebou 😀 😀 😀
@animal my bohuzel do mycky nedavame zadne nadobi.. 😠 mycka se nam uz do nasi obri kuchyne nevejde.. 😝