icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
23. feb 2012

Mám dotaz: šiju synkovi fusak z merino rouna a nepromokavého šusťáku. No a nevím, jak to udělat, abych ten šusťák zbytečně nepropichovala. Dá se to dost omezit, ale bohužel ne úplně.
Někde jsem četla, že by mohlo pomoct softshell nafénovat (asi) - nemíte nějaký fígl na šusťák s nepromokavou membránou? (konkrétně je to tenhle http://www.fler.cz/zbozi/nepromokava-sustakovin... jestlijste ho někdo neměli v ruce)

michamicha
23. feb 2012

hmm, tak prej vyčištění a seřízení 500-600,-Kč a nechají si ho tam max. 10 dnů 😕 🙄

lillyzelvicka
23. feb 2012

@sufik1 stoklasa má balerinu al ´i jiného dodovatele.

zojec
23. feb 2012

baby, na OL mate vzdy zapnuty orezavac?? lebo este mi na tom nejak nejde vytacat zakruty :D neviem ci mam sledovat ihlu , alebo orezavac.. som sa sustredila na ihlu a orezala viac ako bolo treba :( zatial nicim stare handry, tak ma to az tak netrapi.. ale jednoznacne je to super vec 😀 😀 plienka za par minut.. 😉

zojec
23. feb 2012

@lillyzelvicka krasne gate, vsak ked uz mam ten OL, aj ja take budem vediet ?? 😀 😀 😀

zojec
23. feb 2012

a este otazka, tyrkysovy a limetkovy finerib pustaju farbu? idem konecne vsetko oprat 🙂

kryska5
23. feb 2012

@zojec fialový púšťa, tak asi radšej opatrne s nimi 😅
som ešte zvedavá, prezraď prečo si si vybrala ten Silver OL a nie Brother???

michamicha
23. feb 2012

@zojec já prala tyrkysovej finerib s hnědo-tyrkysovým jednolícem z mylly, tak nevím jestli pouští 😅 ale když jsem prala už ušitý trička znovu, tak jsem to hodila do pračky s biobavlněnýma bodynama v přírodní barvě a nic to nepustilo 😎 já teda praní podle barev moc neřešim 😅

kryska5
23. feb 2012

@michamicha ja som tiež moc neriešila, ale doplatila som na to a tyrkysový finerib som mala jemne flakatý od toho fialového, ešte že som ho nebrala veľa 😅 ale sranda je že ostatné látky nič 😝
inak 10dní bez šijacieho stroja? to vydržíš? 😀

zojec
23. feb 2012

@kryska5 ukecal ma predavajuci, ze na brother ma viac reklamacii, lebo sa tam nejak zlozitejsie natahuje nit a zasekava, ci tak dajak. ale viac ma presvedcila cena.. na silver mi mohol dat vacsiu zlavu ako na brother 😉 tak snad nesklame a bude sit ako ma 🙂

ucitelka70
23. feb 2012

@lillyzelvicka parádne gate, a to vypracovanie - klobúk dole.....

ucitelka70
23. feb 2012

odpadla som, čo ešte nevy
myslia?

https://www.youtube.com/watch?v=HwQJUIUnTfE
ucitelka70
23. feb 2012

@beky52 aj ostatné, celkom dobrá aplikácia http://www.fler.cz/zbozi/broz-heart-to-heart-24...

caramilla
23. feb 2012

@sufik1 Přesně, ta zelená balerina je nechutně hnusná, jsem jí dala švagrové vyšít na obšívání plenek a na to je dobrá 😀 😀 😀 😀 😀
Já mám k softu aspo z galanterky za 56 Kč 😠

caramilla
23. feb 2012

@zojec Zákruty jsou o cviku, bez ořezu šít nejde 😀 Fineriby mi nikdy žádný nepustil (neměla jsem ale třeba červený), limetový jsem ani nesrážela 😖

@eldwen Tu šusťákovinu doma mám, ale nešila jsem z ní. Je hodně jemňoučká, takže podle mě tam ty vpichy nebudou tak tragické. Já teda v dešti dávám pláštěnku nebo nánožník, takže toto řešit nemusím.
Myslím, že na soft moc zafénování nepomůže, nevím, no... Možná zkusit zažehlení přes pečící papír, ale podle mě prostě tam ty vpichy budou. Nicméně soft odráží vlhkost i tou látkou nahoře, takže by to tragédie být neměla...

alinn
23. feb 2012

@caramilla jak myslíš, že bez ořezu šít nejde? Jako že by to bylo hnusný? To záleží na tom jak to máš nastříhaný, ne? 😀

caramilla
23. feb 2012

@alinn jo, jasně, šít jde, ale vůbec nevím, k čemu bych to využila. Jedině, když je něco tak tuhý, že to nůž neořeže a ořežu to před tím 😀

zojec
23. feb 2012

@caramilla ja som napr. videla tricka zosite overlockom miesto coverlocku na rukavoch :D aspon sa mi zdalo ze to bol overlock.. no verim, ze sa coskoro zacvicim.. uplety su uz oprane, nic nepustilo farbu 😉

alinn
23. feb 2012

@caramilla tak pokud je mi známo tak je to na ozdobné prošívání ...jinak nevím 😉 ale vynechat ho i při šití obloučků mi nepřijde jako blbej nápad..ale vyzkoušený to nemám..budu to muset napravit..si myslím, že když to máš dobře ustřižený..tak to může být ok, ne? 🙂

membri
23. feb 2012

udelala jsem tabulku s přebytkama, jeste tam nejsou vsechny, doplnim, jak domerim ostatni 😎

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

kuna
23. feb 2012

@zojec ja ho vypinam pri hodne ostrych "vnitrnich" zatackach, kdyz mi to nejde vykroutit bez toho, abych si neprozerala latku.

caramilla
23. feb 2012

@alinn ; @zojec Tak to asi nechápu, jak se to používá??? 😕
Já když sundám nůž a stále to obnitkovává, tak to obnitkovává třeba širčí přídavek než by mělo a je to ošklivé a ožvejkané. Když je to hodně dobře rovnoměrně ostřihnuté a člověk to 100% dobře nasouvá, tak nůž není potřeba, ale pak zase nevidím rozdíl.
Jak prošít OL místo COL to už vůbec nechápu. Já používala jedině slepý steh na OL.
Asi mi tu něco uniká, něco neznám, já jsem to nikdy nestudovala, bylo mi divný, proč to má funkci "vypnutí nože", když nechápu na co to je. Takže čekám na info a objevím movou úžasnou funkci 😀

michamicha
23. feb 2012

tak já se o víkendu naposledy pomazlím se strojem a v pondělí ho dám do toho servisu, aby mi zase pěkně šil 😵 ale jak to ten tejden přežiju, to netuším 😅 😀

caramilla
23. feb 2012

@michamicha tak třeba vyšívej 😀 😀 😀 Já jsem na horách teď nešila a vůbec mi to teda nechybělo 😝 Dneska musím dát nocovku a vyřídit nějaké zakázky a vůbec se mi do toho nechce, nějak jsem si na to nešití a večení popíjení vínka a kecání zvykla, a chodit spát před 2. ranní taky nebylo špatný 😢 😢 😢

petkasv
23. feb 2012

@vavrenka promiň tak taky de jedno merino http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id... a druhý http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id... , merino je lepší než ovčí vlna, ovčí někdy kouše 🙂

ucitelka70
23. feb 2012

kočky, poradíte mi prosím, aký strih by som mohla použiť maminke na tričko, má veľkosť 44-46, z čoho väčšina nie je ani tak na prsiach, ako pod nimi.... proste má michelinky.... zas nie obrovské, z hromadky mtx som zobrala tú škoricovú farbu perokresbu a zhánam nejaký dobrý strih..... alebo nápad

macin73
23. feb 2012

Holky, kdybyste byla některá tak moc hodná a poradila mi, kde sehnat nějaký střih na kojo triko, byla bych moc moc zauzlovaná 😝. Děkuju!!!

palosek
23. feb 2012

@membri díky 😉

membri
23. feb 2012

Jakubkova M. neznate prezdivku prosim?

membri
23. feb 2012

@palosek nemas zac 🙂