icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
25. feb 2012

@lilly2711 no to je síla, jsem z toho úplně na větvi a je mi špatně. Držte se!!

caramilla
25. feb 2012

@animal jo, majoránko a taky mandarinko jsem říkala. Ale nejhorší podobu, co jsme používali asi 2 měsíce jako normální oslovení bylo "marda", fujjj a nám se to líbilo 😒

michamicha
25. feb 2012

čau, mám na všechny zájemce o nitě (stoklasa, vtc) prosbu 😎 dělám tabulku na hromádku a potřebuju vědět o jaké nitě z VTC by byl zájem, abych to mohla do tabulky připravit a vy jste jenom vkládaly počty kusů 😉
u Stoklasy jsem zadala polyesterové, které jsem uznala za asi nejpravděpodobnější, že o ně bude zájem, ale u VTC je ta nabídka trochu širší, tak bych uvítala aspoň námět na to jakou značku, délku, apod. 😉 předpokládám, že do konce příštího týdne bych sem hodila odkaz na tabulku a uzávěrka by byla 25.3. 🙂

beky52
25. feb 2012

@lilly2711 síce sa nepoznáme..ale držím ti palce..zvldáneš to..si silná..ako každá matka..máme to v sebe..a budem sa modliť pre vás aby všetko dopadlo dobre..hlavne ti prajem veľa sily..a pozitívne myslenie.. 🙂

membri
26. feb 2012

@dugyna neee Anickal. Byla jsem dvakrat tehotna.. a to prvni bylo tezce postizeny. Melo XX XY, takze mel o dva chromozomy vic nez zdravy clovek. A pak se hned povedla Anicka , a ta se narodila presne na termin 😀

zojec
26. feb 2012

@lilly2711 posielam vela pozitivnej energie a drzim velmi palce nech to vsetko dobre dopadne...
jaaj ja som taka leniva, ze uz 3 dni som nic neusila.. no ale aj oddychovat treba 😀 😀 ottobre som rozpozicala, tak sa ani nemam v com inspirovat .. dnes snad usijem aspon par plienok... 😉

kuna
26. feb 2012

@lilly2711 achjo, to je strasny, cim si musite projit. Nellinka si ale umela vybrat maminku, jsi silna a obdivuju te, jak to vsechno zvladas. Myslim na vas a verim, ze operace dobre dopadne a pak uz se vsechno obrati jenom k lepsimu!

mehlo
26. feb 2012

dobré ráno všem

veronik77
26. feb 2012

@mehlo tobě taky 🙂

animal
26. feb 2012

tak teda taky dobré ráno (teda už poledne), pro mě moc dobré nebylo. 3la jsem spát o půl 12 Majoránka se celou noc vrtěla a nenechala nás vůbec spát (kdy už bude mít konečně všechny zuby to fakt netuším) 😀 dneska mě čeká spousta softu a jdu plavat s Marečkem, tak budu dneska asi pěkně utahaná-více než on 😀

jam3
26. feb 2012

Tak jsem se při docitani pobavila,nejak teď nestiham, ale do debaty o jménech se zapojim.

My jsme u prvního měli pracovní jméno Bozetech a postupně se mi tak zalíbilo,že jsme rychle vymýšleli jiné.Já chtěla Damiana,ten neprošel, pak Ronalda, ten taky ne. Do porodnice jsme jeli s Matoušem, ale když vykoukl, byl to jasný Matěj. Holčičku jsem chtěla Dorotu,ale mhd byl proti,že je to historicky zprofanovane jméno.
A u druhého nám bylo jasné hned, ze to bude kluk, protože na jménu pro holku jsme se shodli hned-chtěli jsme Matyldu. Kluka jsme vymýšleli na poslední chvíli, máme Adama, ale říkáme mu Damik.

Jo a kamarádi maji Justynu i Františku a k nim ještě Miriam a Annu. Jasminu znám jednu sedmiletou a je to opravdu krásná holčička, takže na tom nejspíš něco bude. A ta má bratry Kašpara, Kryspina a Kvida.

sufik1
26. feb 2012

@lilly2711 myslím na vás a držím palce

naše jméno - pracovně Franc Josef a jedna známá to vzala vážně a prohlásila, že zdvojená jména jsou teď tak populární 😕 😕 😕 jinak celou dobu žížala a už mi to zůstalo. Holčička měla být Amálka. Tak si to schovávám na druhé. Moc chci holčičku, tak se snad zadaří.

veronik77
26. feb 2012

@jam3 Ahojky, z9tra do Prahy nemůžu, Anežka má 39 ☹ snad koncem týdne nebo, pokud na to spěcháš, poštou...

mehlo
26. feb 2012

@jam3 prosím tu adresu do IP

mehlo
26. feb 2012

moje včerejší práce spravený starý džíny a na nich aplikace kytky a pro Petulu autíčko z flísu, ale to je hrozný na tý fotce, ve skutečnosti mi připadá lepší

kalman
26. feb 2012

Idem sa chváliť dnešnou prácičkou 😀

membri
26. feb 2012

@kalman super 🙂libi se mi to body 😀

ucitelka70
26. feb 2012

@dugyna naši rozmýšľajú o džungli....... jednu stenu má vymľovanú na zelenú -tropický prales, ostatné biele, tak to nejak skombinovať

ucitelka70
26. feb 2012

@lilly2711 budeme myslieť na Vás a želám veľa síl, aby ste to zvládli obe výborne....

animal
26. feb 2012

uufff, tak mi chybí změřit ještě 162metrů softu a 337m střihnout, zapakovat a přidat engross a šupajdy pryč 😀
jestli to se mnou půjde takhle dál, tak možná stihnu odeslat vše do mého odjezdu na Moravu

kalman
26. feb 2012

Holky máte skušenosti s kovovýma patentkama? První pokus se mi vydírkoval lem a ušlo očko, pak sem podložila další vrstvy látek pak se to dalo 😖 Podlepujete vlizelinem nebo šijete vícevrstvové lemi?

caramilla
26. feb 2012

@jam3 Adama jsem celý život chtěla, i doma by prošel, ale bohužel jsem si vzala Macháčka a AdaM Macháček by fakt nešlo, takže všem jen závidím...

@sufik1 Franc Josef, tak to je fakt hustý, to je fakt geniální a reakce kamradáky fakt k pousmání 😀

@kalman Já jsem s nima fakt nikdy neměla nejmenší problém. Když u merina je cvaknu omylem blbě (spěchám), tak ty křivě vyjeté zoubky díru udělají, ale to se mi stalo za celou dobu 2x. Jinak mě přijdou super, mám roland baby druky a nabíjím je klasicky kladivem. Ale hodně holek tady s nima bojuje 😖

Včerejší spoďáry...

kalman
26. feb 2012

@caramilla hezký bombardáčky 😀

mehlo
26. feb 2012

@kalman to je bomba, ne jako ty moje hrozný nášivky

papajka7
26. feb 2012

@lilly2711 velmi velmi vam drzim palce,nech to vsetko dobre dopadne,posielam vam vela pozytivne energie,je to super ,ze vas pustili domou,urcite doma pookrejete,drzim palce

@kalman super ty valis s tymi bodami,krasne su 😵 ked si predctavim,ze pri chalanoch som nemohla dostat take dlhsie a uzke body,vtedy ma este ani vo sne nenapadlo,ze by som si ich mohla usit 😅 ,no totizto este som ziadne neusila,ale ked bude treba,tak to dufam zvladnem 😀

no a konecne vam mozem predctavit koniky 😵 uz su odovzdane majitelke 😉 ,pacili sa jej,tak dufam,ze aj deti budu spokojne 😅

kalman
26. feb 2012

@mehlo dakujem , nášivky sa mi na novom stroji šijú skoro samé 😀

@papajka7 upravila som si strih podla požadaviek dcéri a dúfam že budú OK , ešte sme ich neskúšali 😀
predtým som šila také ružové a vychytala som chybičky 😀

membri
26. feb 2012

@caramilla s jakych latek jsi je sila? myslim ty kalhotky 😀

caramilla
26. feb 2012

@papajka7 A pak, kdo je tady magor, jak dlouho se ti o těch koních i zdálo? 😀 😀 😀

@membri Bílé bambusový sportovní úplet ŠD, bezkonkurenční záležitost!
Pruhaté wendy bavlna + elastan, staré zásoby...

papajka7
26. feb 2012

@caramilla ani nehovor 😀 ,a magor som fakt riadny,takze ak do tych Bohnic beru aj slovakov,tak idem s vami 😀

animal
26. feb 2012

@caramilla hmmm to jsem zvědavá, kdy ti dojdou zásoby etiket 😀 😀 😀 brzy 😎