icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
26. feb 2012

nějaký reference na nitě Belfil???

caramilla
26. feb 2012

@animal jo jo, musím šít malý lehký věci, abych je upotřebila 😀 😀 😀

season
26. feb 2012

@papajka7 riadne stádo, nečudo, že si z nich porodila 😀 😀 😀

kalman
26. feb 2012

@papajka7
@season baby vy ste šili Mei tai nosič, poradte mi kde zobrať strih?
Mojej krpatej lezú zúbky a chce byť stále na rukách , tak si chcem ušiť niečo na nosenie

season
26. feb 2012

@kalman ešte som nešila, mám zatial manducu, ale šla by som podla tohoto http://www.stilllearninglife.com/2008/01/diy-ho...

jam3
26. feb 2012

@lilly2711
Měla jsem dočteno na mobilu jen kus a tak ta má ranní slova o tom, jak jsem se pobavila vyzněla dost blbě.
Je mi hodně smutno z toho, co prožíváte, jste velké bojovnice. Já půjdu s Damíkem v polovině března na malý zákrok pod narkozou a taky se toho bojím, i když proti vám je to opravdu banalita.
Myslím na vás a držím palce, ať se brzy štěstí dostaví.

@caramilla
Tak v příštím životě jiného manžela a nebo si nechat jméno za svobodna, jestli to tedy problém řeší. 😀

barcav
26. feb 2012

@lilly2711 držím moc palečky ať se vše v lepší obrátí, myslím na Vás 😵 😵 😵

dugyna
26. feb 2012

ahojky sili ste uz niekto tie satocky z farbenmix madita? ako tam nasit tu gumu do raminok a nabok? vdaka

dugyna
26. feb 2012

@ucitelka70 ta bielo bude mozno potom velmi svietit, mozno by k tomu bola lepsia zlta.

veronik77
26. feb 2012

uff, Anežka je konečně bez horečky a po dvou dnech snědla necelý pribiňák... jinak jen MM... zato já dnes snědla céééélou Milku 😀

terezita
26. feb 2012

@dugyna jo sila 😀 a kvanta 😀 😀
jak nasit? sesij si nejdriv predni zadni cast raminka, obrat a natahni tam gumu a prisij jak je vyznaceno na strihu - jsou to nejake 2-3cm od kraje.. hotovo.
a naboku - to uz musis mit uplne hotovy sesity ten predni a zadni hodrni dil (sklada se vzdy ze dvou vrstev.) dole pod tim pruramkem to prosijes, ja to siju od oka asi 5cm doprava a doleva od bocniho svu. protahnu gumku, prosiju okraje toho tunylku a hotovo.
nevim, jestli to na te fotce bude videt..

dugyna
26. feb 2012

@terezita ta gumkae sa prisiva po celej dlzke ako je strihu ta ciara alebo len tie 2-3cm na zaciatku a na konci? a ako dlha ta gumka ma byt? pripadne lastin? toto je pre mna velky problem ze ako dlha ma byt...v tych ramienkach...
ten navod v nj je nad moje schopnosti...a prekladac ho preklada dost divne 😖
a na boku davas jednu celu vkuse z predneho dielu az do zadneho?
dakujem

lillyzelvicka
26. feb 2012

@lilly2711 to je škaredé že tak malinkatý človíček má už tolik trápení a tolik ho čeká ☹ držím Vám palce a tobě a tvým blízkám moc sila a tfuj tfuj štěstíčko a zdaríčko!!

lillyzelvicka
26. feb 2012

holky věcičky krásné všechny mi měly dneska maškarní kostým jsem došívala ještě při obědě 😅
kámoška zebra tam má někde segru- taky jsem šila

caramilla
26. feb 2012

@lillyzelvicka to je masakr 😀 😀 😀 😀 Manžel mě kce vzít na KACHEKRAN (karneval chemiků končící až k ránu), tak to bych se měla inspirovat nakostým...

terezita
26. feb 2012

@dugyna ta gumka v tom tunylku bude navolno, prisije se jen jeji zacatek a konec.
v raminkach ma mit myslim 11cm, je to na psane na tom strihu. ja sila ty prvni dve velikosti a tam je to na 11cm, ja striham 12cm a ten pulcentimetr na zacatku a na konci si nechavam na to prisiti.
a v podpazi neeee jednu.. smiknes dve kratkem striham je asi tak dlouhe jako 2/3 delky toho tunylku. a taky zaposit jen na zacatku a na konci.
hele oni maji na netu ke kazdemu strihu navod, tak tam koukni, jestli ti to nepomuze http://www.farbenmix.de/de/madita-fotoanleitung...

dugyna
26. feb 2012

@terezita vdaka.ten navod som kukala ale bohuzial som bola zneho dost mimo...uz som sila mikinu podla fehmarn ale ten navod bol v pohode..

dugyna
26. feb 2012

@terezita este jedna otazka dole saty lemujes lemovac.gumkou? alebo len ohnes a presije?

terezita
26. feb 2012

@dugyna dole jenom ohnu a prosiju.

ucitelka70
26. feb 2012

@papajka7 riadne stádo koníkov, krásne sú

evinka
26. feb 2012

@lilly2711 je mi líto, co musí maličká prožívat. Držím palce ať se zdravíčko malé co nejdříve a co nejvíc zlepší.

baarca
26. feb 2012

@lilly2711 Je to hrozné, čím si musíte projít. Držím Tobě i Nellie moc palce, ať to zvládnete a je brzy lépe.

komisakpd
26. feb 2012

ahojte..obcas som tu uz napisal..no hladam niekoho kto by sa mi mohol venovat..mam dve deti..uz pri prvom som zvazovala latkovat no nenasla som odhodlanie, pri dcerke som ho uz nasla aj latkujem, no ide to velmi do penazi a my ich nemame..rozhodla som sa niektore veci usit, minimalne vkladacky a pod..no netusim ake latky a kde mam zhanat, co je dobra cena co je vela..uz som si kopec veci precitala no mam z toho velku hlavu..potrebujem utriast..

co sa sitia tyka som totalny amater, no mam odhodlanie a chut..a hlavne ma latkovanie zacalo bavit..a vidim v tom velky zmysel...

velka vdaka za akukolvek pomoc..

a este ... bola by som rada keby ma nikto neobabral..🙂) chapete..potrebujem priatelsku pomoc..vdaka

dugyna
26. feb 2012

@lilly2711 drzte sa babule pojujte. otazka malu kojis? to musi byt vsak pre nu namahave a spali pritom asi vsetko co papa. spominal ti niekto alebo teda uz fungujete na krmeni cez nasogastricku sondu? toto by nelinke velmi pomohlo...samozrejme by bolo treba aj co to odkojit ale nakolko sa pritom velmi namaha a prijebuje pribrat tak toto je podla mna v podstate dost podstate..zvladla by si to aj sama doma...bud ak vam niekdo sondu zavedie v nemocnici ci na ambulancii a maminy deticiek s podobnymi diagnoza to aj ucia...ci ak by si nelinka vytiahla sondicku vedela by si si ju zaviest aj sama..pripadne ak chces napisa IP...

terezita
26. feb 2012

@komisakpd latky na plinky na slovensku ulovis na detivbavlnke.sk
materialy na plinky ti poradi asi spis vetsi plinkosicky, ja pouzivam na vkladacky cesky bambusovy flis a pliny siju nahore bavlneny uplet, uprostred beranek nebo frote (rozsmikala jsem velkou zasobu starsich rucniku) a na prdku aksamit.

dugyna
26. feb 2012

tak dnes som dosila tu mikinu pre mm podla farbenmix fehmarn.
usila som aj satocky pre malu madita...ale princezna v nich isla spat..takze foto ak sa mi podari stiahnut z mobilu...ak nie tak az rano...

dugyna
26. feb 2012

@terezita vdaka za pomoc 🙂

terezita
26. feb 2012

@dugyna hihi, sla v nich spat? tak to mely uspech! 😀 😀 😀 ja tu mam smikle dalsi troje a vubec nemam naladu je dosivat.. 😅 nebavi me delat ta raminka.. 😅

dugyna
26. feb 2012

@membri jaj.to ma mrzi. sa mi to nezdalo..lebo je zazrak ak miminko prezije ked sa nadori v 21tt....
tak ale hlavne ze mas anicku a je krasna a zdrava 🙂

dugyna
26. feb 2012

@terezita no tak to mi hovor tie ramienka mi zozrali nervy.ale naboku mi toe gmky tak nepruzia...ale to preto ze som ich nasivala ked som mala ten prsny diel prisity uz suknicke...no nabuduce ked ich budem sit budem vediet...ale aj tak mali velky uspech , vrtela sa pred zrkadlom a obzerala , usmievala skerila a tancovala 🙂
isto este nejake usijem 🙂