Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
já se v těch střihách z ottobre nevyznám. Šiju si mikinu. První byla velká. dobrý. Je domácí a hodně teplá. Teď jsem, střihla podle jiného střihu a bez přídavků aby byla akorát, a je zas malá 😖 😖 😖 šiju tréningové než střihnu do softu, ale stejně to naštve.
@sufik1 a sijes podla tych strihov ktore su stiahnute z netu? tam si treba dat pozor pri ich tlaceni - aby boli mierka 1cm: 1 cm. treba si nastavit spravne nastavenie pri natlaceni. vacsinou je na 1. strane tycn strihov prefotene aj pravitko tak si skontroluj podla realneho pravitka ci je 1 cm skutocne 1 cm. 😕
@diocka ne, podle kupovaných dámských střihů http://www.ottobredesign.com/
@kalman sila jsem nositko podle toho navodu, co sem davala season
@lillyzelvicka krasna maska!
@dugyna mikina super!
Ja jsem dneska usila dve stejne tricka, vyfoceny mam teda jen jedno a zamilovala jsem se do lemovaci gumicky! Nejradej bych se vykaslala na vsechny fineriby a lemovala uz jenom tema 🙂. Zapinani je na nasivaci patentku.
Najlepšie strihy rozhodne ma Burda. To ked som z toh sila tak to sedelo jedna radost.
@terezita jooooo? Ja myslela, ze ty ze Stoklasy jsou drzaky a budou furt tak krasne, jako ted 😉
@sufik1ani mi nemluv! Ja jsem dneska sila ty tricka podle detskyho Ottobre a zarazila me veta "nepridavejte na svy okolo krku" - jak nepridavejte, vzdyt vsechny jejich strihy jsou vcetne svovych pridavku, ne? A tricko 92 mi prijde sirkou tak vetsi 80 a dve ruzne 90tky ze dvou ruznych cisel se lisi sirkou o cca 4cm, pritom maji podle obrazku padnout podobne...fakt jsem byla celkem nastvana. Kdyz si strihy koupim, tak chci, aby to sedelo a ne to jeste premerovat. 😠
@kalman ted jsem videla ty tvoje bodycka, no nadhera! A vsechny bodycka lemujes tady tim stylem (jestli koukam dobre), ze lem nasijes z rubu na OL a je to? Me nebavi to klasicke olemovavani a prosivani, ale u bodycek me to takto udelat nenapadlo.
@lilly2711 To je mi moc líto, že to není dobré ☹ Posíláme moc a moc sil a štěstíčka (ať už si sedne, potvůrka 🙂 ) tobě i zbytku rodiny... Utkvěla mi v hlavně jedna taková větička, co si ji říkávám, když je mi ouvej... "Když už fakt nemůžu, zavřu oči a letím po větru" (Napsla mi ji do dotazníku do seminárky jedna maminka postižené holčičky, tak ta ví, o čem mluví...)
@kuna přiznávám, já ty návody nečtu. Pořád točím dokola svých 5 odzkoušených střihů. Ale ty mikču jsem si chtěla vychytat.
@iron Na druhou stranu Ottobre má aspoň nápad a styl a není to všechno přes kopírák. Měla jsem teď v ruce burdu a kromě toho, že modely nebyly v mé nestadartní velikosti, tak byly všechny vyloženě hnusné a střihy na jejich střihovém papíru absolutně nepřehledné. Takže radši budu přeměřovat, burda nesedí o dost víc.
- @sufik1 ja mam s tymi strihmi dobre skusenosti....no je pravda ze tie novsie nemaju velky vyber. Ja som dnes nostalgicky nasla z roku. Su tam niektore take univerzalne strihy.
Ja som vzdy mala problem najst vhodnu velkost pre mna, tym ze som nizka a nosila som 34. Tak to mi sedeli len z burdy pre nizke zeny.
Ale dnes som po dlhom case konecne babam nieco usila..zasterky do kuchyne.. 😀 nech varia
@kuna vsak uvidis.. ono je na tom blbe, ze se o to sem tam neco zatrhava.. jestli budes mit nekde suchac nebo nebo taak.. ja to em. nasila na par tricek a sem tam je to teda jete..
@kuna @sufik1 teda holky ja koukam, musim to zaklepat a zatim mi nesedel jeden strih - leginy byly megaobri.. a pak jeste jedno trico bylo em. uzsi, ale ona ma zase sirsi hrudnik, takze jsem to pripisovala tomu. no a na poslednim rolaku pro me byly kratsi rukavy, ale moje blbost, ze ty jsem nepremerila.. 😅 jinak teda za nas spokojenost.
@terezita no fakt je, že kdybych přidala na švy víc a nejen tak symbolicky, tak to taky sedí podstatně líp. Ale vrazila jsem klín do boku, teď to trochu upravím a ono to půjde.
Ale ten žížalákův overal, co jsem šila minule, je teda megaobří. Vešel by se do něj i v zimní kombinéze 😀 a to byl bez přídavků na švy
Tak asi zacnu pridavat taky, ale to je teda blby, ze nektery strihy jsou uz s pridavkama ak nekterym to chce pridat....to mam vzdycky cekat, az neco zmrvim? Asi zacnu pridavat vsude, v nejhorsim se to da zmensit vzdycky..
@terezita a u FM strihu pridavas taky? Ty by mely byt ok tak, jak jsou, ne?
ahoj, tak jsem dala dohromady tabulku na nitě od Stoklasy a VTC, uzávěrka 25.3., ale klidně jí můžeme posunout i na později 😉
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Mně teda Ottobrové střihy přijdou všecky tak o číslo větší... Nebo nám to tak zhruba vychází... A triko, co jsem šila, je taky jedno o několik cm širší než jiný střih téže velikosti, ale mně to přijde normální, přece z obchodu mám taky některé trika uplé a jiné široké, každý to rád jinak, že 🙂 Jinak ale taky poměřuju a podle obrázku už cekem odhaduju, kde budem potřebovat upravit... Ale mám tu jedno raglánové triko pro sebe obkreslené a to teda ujelo o dost, to má rukávy tak o 10cm delší...
@sufik1 Na švy se přidává, ale nepřidává se u krku tam, kde ob-obkládáváš tím patentem...
Máte někdo zkušenosti s profesionálníma fotkama miminek? Máte někdo? Teď jsem jen tak orientačně hledala na netu a málem jsem padla....jako za 3 fotky třeba 1800 Kč!!!!!
@michamicha Nemáš to zamčené?
@boudova pardon, už by to mělo fungovat 😉
@maly_prcek to jo, přidávám, ale zrovna u té mikči už mi jednou vyšla hrozně obr...
@boudova http://www.bebefoto.cz/home.php byli jsme dvakrát. Fotografka moc šikovná, sympaťanda. Dává 3 fotky upravené a zbytek na CD, Cena kolem 700,- Vždy 3 série fotek (celkem kolem 20-30 fotek), ale měli jsme i víc. Pravda, minule jedna fotka byla trochu hůř nasvícená, ale jinak jsou úžasné. Jestli chceš vidět naše foto, tak písni IP, nějak se domluvíme. Jo s prckem jsme tam poprvé byli když mu bylo 5 týdnů, pak jak začal sedět. A rozhodně se to vyplatí. Je to v Rudný.

@terezita inak dole som dala nakoniec lemovaciu gumicku super mi zapadla k latke...pretoze saty su cerveno zlte...a lemovka cervena sita zltou nitou 🙂