icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
28. feb 2012

@aerin tak objednávat můžeme pravidelně já se vám přizpůsobím

membri
28. feb 2012

@evinka delam to postupne, je toho hodne. a mezi tim jeste striham

animal
28. feb 2012

@kuna hele paspulku vůbec nenabízí, tu já kupuju na VTC, teď to dělala @mehlo

petkasv
28. feb 2012

@kuna To je ten s nasazovacím jezdcem (nekonečný)? Mám ho doma, nemám s ním problém, nasadím jezdec a šiju rovnou neustříhávám, střídám až když našiju 🙂 Mám ho ráda 🙂

petkasv
28. feb 2012

@animal mě se na tom listě OBJEDNÁVKA nic nezobrazuje, máme se psát pod ty obrázky, které bychom chtěli? Nerada bych ti v tom udělala bordel 🙂

animal
28. feb 2012

@petkasv v objednávce ještě nic nejní a není povolena editace, dneska to dodělám a budu pak moct objednávat

animal
28. feb 2012

@petkasv já včera chtěla jenom vědět, jestli bude záujem 😉

animal
28. feb 2012

jinak přidávám zkušenost se soft kalhotoma. Ušila jsem si na sebe z té kalhotoviny (soft s úpletem) kalhoty a opravdu to moc nedýchá, stejně jako soft z čiperky. Ty parametry na prodyšnost jsou dost malé, ale bohužel u kalhotoviny navýběr z parametrů nemáme. 😢

dugyna
28. feb 2012

@animal kedy je uzavierka nazehlovaciek?

animal
28. feb 2012

@dugyna řekněme tak 15.3. abyste mi pak stihly poslat peníze na účet a já to musím stihnout do konce března koupit

dugyna
28. feb 2012

@animal super.diky.

dugyna
28. feb 2012

@animal dobry termin to uz bude aj rodicak 😀

veronik77
28. feb 2012

@animal no nic, jedu do banky nechat si schválit úvěr na nažehlovačky 😀

animal
28. feb 2012

@veronik77 a nehraješ třeba na nějaký hudební nástroj, že by jsi šla hrát do terénu a vybírala drobáky??? 😀 😀

veronik77
28. feb 2012

@animal moc ne, ale třeba mi dají peníze, abych už nehrála 😀 😀 😀

animal
28. feb 2012

@veronik77 nebo pak už zbývá sednout si tam s dětma 🙂 ale to je nevýchovné, to raděj s Terezitou udělejte tu banku 🙂

lillyzelvicka
28. feb 2012

@animal a jaké parametry má ta kalhotovina?Mi se začátku jak jsem je začala nosit to trošku vadilo ale teď mi to už nevadí ale je fakt že když je tepleji tak to není to pravé ořechové 😅

veronik77
28. feb 2012

@animal "Přispějte prosím na velurové nažehlovačky z dovozu" - to by nám lidi určitě házeli rovnou po stovkách 😀

veronik77
28. feb 2012

@animal přihlásil se někdo na ten dovoz softu do Prahy nebo jsi to ještě neřešila? Abych řekla manželovi, že si má naplánovat služebku než pojedete pryč...

animal
28. feb 2012

@lillyzelvicka parametry 10/3 to je v podstatě totéž co čiperka 5/3 akorát čiperka má k tomu ještě menší voděodolnost. a ten druhý soft z baleríny jak ho nebereme, jak má ten šedý flíz uvnitř, tak to je 10/3, takže s prodyšností špatný 😒

terezita
28. feb 2012

@aerin ja neukazovala, bo jsem taky lina to fotit. bo ja sila obyc pyzamo.. 😀
@animal no ja beru, ze ta kalhotovina bude max. na jaro a podzim.. to uz abych ty kalhoty usila, co? 😀 😀 😀
@kuna ja ten zip davam do tasek a tasticek a je to fajn. jen jsme jednou se sufikem ulovily tenky bily a ten se nejak casto rozjizdi.. a posledne jsem zase koupila jezdce, co mi na tom zipu drhnou.. a pritom beru vzdycky u stoklasy.. (maj na krame takovych krasnych barev! 😵)

animal
28. feb 2012

@veronik77 ještě jsem to nepsala, se mi nechce vyhledávat tolik mailů 😀 😎 a nevím, jestli to stihnu, ale chtěla bych. Při nejhorším, abych to měla jenom nastříhané a rozeslané ty spěšné balíky. Napíšu ti přes tento týden, jak to se stříháním vypadá a kdyžtak by do konce dalšího týdne pro to mohl přijet, ale nejlépe ke konci týdne

veronik77
28. feb 2012

@animal ok, já mu to řeknu 🙂

animal
28. feb 2012

@terezita no ale i tak se potíš a moc to teda nedýchá, já mám softku kupovanou a s parametry je to taky děs a příjdu vždycky spocená

terezita
28. feb 2012

@animal @veronik77 jee to bude tentokrat prazsky balik rozvezen az ke dverim? proc ne? 😀 jednou kobylisy prosim! 😉 😅
@animal takze usit kalhoty s vetranim, jo? 😀

veronik77
28. feb 2012

@terezita no, do Kobylis asi ne... Hostivař, Bohdalec, Černý most....

animal
28. feb 2012

@veronik77 tak už jsem jim to teď poslala, nebo bych se k tomu nikdy nedokopala 🙂

lillyzelvicka
28. feb 2012

@animal stéjně je to škoda že u kalhotoviny nedají větší paropropustnost to by bylo super 🙂a děkuju

animal
28. feb 2012

@terezita no vem si děrovačku (jak se s ní dělaj ty dírky na zakládání do šanonů) a procvakej gatě 😀 😀

animal
28. feb 2012

jo a ptala jsem se čiperky, jestli nebudou rozšiřovat vzorník barev softu a oni že zvažují temně fialový soft 🙂