icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
28. feb 2012

@animal hihi, nebo propalit cigaretama 😀 aby byly okraje hezky zacistene 😅
jeee fialovy, ten by byl! no on se dela, u gabinky nebo kde ho maji v nabidce.
@veronik77 saaakrys, tesne vedle! 😀

lillyzelvicka
28. feb 2012

@animal a barvy kalhotoviny nebudou rizšiřovat ?

animal
28. feb 2012

@lillyzelvicka u baleriny jsem se nevyptávala

animal
28. feb 2012

jo a z baleriny mi ještě neodpověděli na reklamaci

animal
28. feb 2012

@terezita co já vím, tak v gábince fialový není a co se nabízí jinde, tak je to ten fuchsiový, jo někdo nabízí kalhotovinu fialovou a i ostatní barvy.
ale fialový soft u nás na trhu prostě není

dugyna
28. feb 2012

baby potrebovala by som radu sijem gate z ottobre 1/2006 strih c.13. a nasila som tam tu gumu trojkrokovym cikcakom...v troch radoch...lenze..malej je to volne ...ako to riesite?
gumu som dala este kratsiu ako pisu, pisu 50-55cm ,dala som 49cm....
mam to parat? alebo len nejak zahnut?

neviem ani ci soom tu gumu nasila spravnym sposobom ak by ste mali nejaky foto navod pomohol by.
dakujem velmi pekne.
este sa chytsma sit suknu c.12 a bluzku 11, takze asi sa budem pytat castejsie 😀

terezita
28. feb 2012

@animal jo uz vim, v tom kramku s latkou od pattistudia
http://www.batani.cz/batani/eshop/20-1-Softshel...

barcav
28. feb 2012

nažehlovajdy jsou nááádherný 😀 😵 cena mě dostala do kolen, ale určo nějaký vezmu, stopro autíčko a pavouka 😀 😀 😀
prosíííím radu jak přišít skrytý zip na šifonové šaty ??? dnes ho jdu koupit a snad večer se do šatů pustím, zatím jsem ušila jen šest myšek 😀 😀 😀
malej mi tu dětským vysavačem vysává polystyrénové kuličky 😖 😖 😖 rozsypal si je po celé sedačce 😕 🙄

animal
28. feb 2012

Hele tam mě jedině napadá, jestli to není soft z Rumitexu. Ty parametry neodpovídají ani čiperce ani balerině

aerin
28. feb 2012

@terezita hehe, tak ja mam taky obyc pyzamo, no...😅😀

holky prosim vas nepamatujete si nekdo kolik ty zirafy staly za metr?😅
ja jsem fakt marna, musim si to zacit nekam zapisovat :-/

cuju softshell, musim docist, jestli me dite necha...jakmile se vzdalim okamzite zacne volat "maminko, maminko, maminko,..."😀

terezita
28. feb 2012

@animal haha ty jedes! jsem si ted otevrela tabulku na ty nazehlovajdy a koukala, jak tam skacou radky a cisla.. 😀 😀 😀
@aerin jaaaj to netusim, bo zirafky prodavat nebudu a tabulku jsem tak rychle nenasla. ale taky si rikam, ze si to budu psat a prdlacky.. 😅

animal
28. feb 2012

@terezita pilná fčelka

lenasss
28. feb 2012

holky není tu nějaká hromádka od stoklasy?potřebovala bych metrážoví zip když tak udělám hromádku pokud by byl zájem

zojec
28. feb 2012

ja teraz plienkujem 😀 inak to vsetky puly z mylly su tak jemne??? pri tych opiciach ma skoro slak trafil 😠 , ako sa mi to krutilo.. asi budem len minky kupovat 😀 😀

kuna
28. feb 2012

@aerin moc pěkné pyžamko! Já se chystám na tričko, ale furt váhám, jak to střihnout, aby z toho právě nebyl vršek od pyžamka 😀. Chtěla jsem tam našít háčkovanou žirafu, ale moc se mi to na to vzorované nelíbilo...tak váhám

@animal jo aha, máš recht, já už jsem z těch hromadek celá zmatená a nevím, kdo co prodává 🙂

@petkasv to jsem ráda za dobrou recenzi 🙂. Škoda, že takhle nějak nejde udělat i dělitelnej, s těma mám s dýlkama problém furt, ono 5cm je někdy moc velký rozdíl (u nás v galanterce mají teda po 5cm rozdíly)

@asi se k tomu Stoklasovi budu někdy muset vypravit...nevíš, jestli tam jde i zaparkovat někde?

@dugyna za mě čím pevnější materiál, tím víc tu gumu natahovat, třeba na softshell jsem ji našívala úplně skoro naknap....je dobrý si to vždycky zkusit na malém odstřižku, jak to bude pružit. Teď už asi leda vypárat a znova, jinak tě to bude pěkně srát ☹

dugyna
28. feb 2012

@kuna tak sa tesim na paranie kedze to mam presite v troch kolach pod sebou trojkrokom...to 2cm hruba guma...ach jaj..neznasam nasivanie gumy...
preto nie je dosita ani plienka..lebo na jedne strane je lastin nasity a na druhej neviem strfit dlzku...stel je to vela..a potom to malo purzi...uz trikrat som to parala tak som sa na to vykaslala...

alinn
28. feb 2012

@dugyna hele ta guma mohla přijít o pružnost tím jak jsi to prošila vícekrát než jednou 😉

zojec
28. feb 2012

@dugyna ked sijes plienku, tak si na pravitku poznac zaciatok aj koniec pokial prisivat. ja davam na minky 12 - 13 cm, na obyc. pul 13-14 cm na boky, zavisi aka sa mi podari vystrihnut :D: niektore puly su vacsie, niektore mensie 😉 a na plienke to nepotrebuje nejak extra pruzit, ak je velmi silna gumicka, tak otlaca stehienka

aerin
28. feb 2012

@kuna no ja bych z toho prave Zakousovi na normalni noseni nic neudelala...on celkove moc nenosi svetly barvy, ja na to nejak nejsem 😀 myslim ze na pyzamo je to akorat😀

animal
28. feb 2012

tak holky NAŽEHLOVAČKY tabulka hotová, čtěte podmínky a zapínám editaci a můžete se vložit

dugyna
28. feb 2012

@zojec na plienku mam lastin....
@alinn aha..a ako to tam mam teraz teda prisit?
nemas nejaku radu?
lebo gate su hotove...len ten pas je malej volny

veronik77
28. feb 2012

@animal nářadí nebude? nebo jsem to jen překoukla... 😕

animal
28. feb 2012

@veronik77 klidně bude, já dala mnou vybrané motivy a ty které jste si tady chválili, je tam psáno, že můžete přidávat sami, tak já celé to nářadí přidám - taky se mi docela zamlouvá 🙂

terezita
28. feb 2012

@kuna pred stoklasou se parkovat da, nebyva tam az zas tak plno. jen ted netusim, jestli tam neni modra zona..

veronik77
28. feb 2012

@animal dík 🙂

animal
28. feb 2012

jdu vařit 😝

wewe22
28. feb 2012

@kalman prosim ta aky material si pouzila na mei tai? budem uz musiet usit lebo pruzna satka nam uz dlho nebude stacit

alinn
28. feb 2012

@dugyna nevím o jaké kalhoty jde...ale navlíknout gumu do tunýlku nejde? Teda v první řadě bych to vypárala..jelikož s tím už asi nic neuděláš 😖

terezita
28. feb 2012

jinak PRAHA hlasi, ze VYZTUHY dorazily! 😉 vrhnu se na rozbalovani vecer a pak vam dam vedet a muzeme se domluvit na predani..

dugyna
28. feb 2012

@alinn ide o strih z ottobre 1/2006, c.13 , neviem ci to pojde dat do tuneliky...ci bude potom dost latky na pas...