Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ked pojdem sit dvojihlou musim mat hore dve nite asi sak? ci ako?
dobrou!
@sufik1 Já jsem šila z fineribu letní tepláky a tříčtvrťáky a dobrý... 😉
@zojec Já se vytáčím s OL každou chvíli, ale né strojem, ale sebou - nezvednu si "stožár", nechám zvedlou patku... Takže se mi porvou nitě a navlíkám znova nebo to mám celé povolené a musím párat a OL se páře pěkně blbě ! 😒
S navlíkáním nití se nacvičíš... Taky jsme nad tím s manžou maturovali 😀 Teď už to dávám rychle 🙂
@ucitelka70 já mám asi 2 měsíce toto http://www.viledacz.cz/cs/produkty/zehlici-prkn... a jsem spokojená... taky jsem vyšší, a hlavně si ho pochvaluje mhd, že se u něj nemusí ohýbat 😎, sehnala jsem ho v akci za 1490... jinak trochu u něj bojuju s tím držákem na šňůru od žehličky, ale to já vždycky... 😕
@dankakk tak jsem nafotila, jen kvůli tobě 😀 Ale trvá mi to...a nic moc...malá se mi od půl 9 furt budí, tak to asi ani nedošiju 😠 Stačí to takhle? Ale díky tomu focení jsem přišla na to, že nejlepší je ten stojáček sešít s podšívkou (lícem k lícu), pak obrátit, přišít stojáček soft k bundě, pak našít zip a nakonec přišít podšívku...zip pod bradou tak bude schovaný...a já to tak napoprvé neudělala...a ted budu párat 😠 😕
@palosek ooooo ďakujem🙂 ja tiež teraz prerusovane parem- inak ležim v posteli s mob. A.idu zase zubky -je celé dni mrzuty a v noci sa vkuse budí:( len čo vstanem a chcem ísť preč, jeho vystrie, sadne si a kuka-kam ideš?🙂 myslím že som to pochopila, keď sa mi zajtra podarí, prešiel to. Ozaj, koľko vrstiev softu sa dá ešte vpoho presit?
@dankakk se svojí Veronikou a standart.jehlou (80), jsem vklidu přešila 3vrstvy softu najednou....a to, když jsem přišívala švový přídavek k př.dílu, ale i 4 jsem už zvládla...někdo šikovnější jich dá možná víc 😀 😀
Jo zubky...to je síla...malá asi tuší, že zítra budu celý den v práci...no tak si vychutnám celou noc 😀 😀
Jo, tak stroj manžel nedokázal rozebrat, nešlo to. Během točení tím kolečkem (asi těch 3 cm celkem, než se to zasekávalo) se to zaseklo úplně, nejde to už ani o 1mm. Takže zřejmě něco prasklý, ohlý, zničený, pristě v prdeli...
Normálně si koupim asi jinej stroj nebo co....
Jestli to je fakt tak, že vyšívacímu stroji vadí vyšívat a to ho zničí, tak ať si to celej můj drahej Brother strčí do prd.... 😠 A největší vtip je teda to, že jsem si na tom vyšívala z pr... vkládací plenky! No, chápete, já si na vyšívání na plenách zničím stroj za 20 tisíc? 😕
Nemáte někdo kontakt na dobrého psychiatra? 😝
@dugyna 😀 Upekla jsem s Jasmínkou úžasný hruškový koláč se skořicí a čokoládou, ještě horkej jsem ho sežrala 1/4 pekáče (toho velkého myslím🙂, mňam. K tomu caro. Ale na víno chuť nemám, jak jsem po tom sladkym přežraná🙂
Stroj jsem narvala vší silou do koše u kočárku a ráno vyrazíme za hošanama.
Manžel se teda vyjádřil, že nevěří ani na chvíli, že v této firmě někdy v životě viděli šicí stroj, tak asi ten můj mazlík bude první. 😀 😀 😀

@lucijan u nás to samý, taky nežehlim a košile si manžel žehlí sám 😀 sice má občas řeči, že se mám naučit žehlit košile, ale jeho to prej baví, má takový rituál, ráno si u žehlení košile poslouchá rádio nebo kouká na čt24 😀