icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
1. mar 2012

@dugyna Jo a díky bohu za pos. stroj, protože se jdu ospršit a jdu spát! Možná ale neusnu, je to pro mě jako jít spát za světla 😀

michamicha
1. mar 2012

tak jsem vysála ze stroje všechen prach a bordýlek, vyčistila, vyměnila jehlu a až mhd zaleze do postele (tzn. uvolní mi pracovnu), tak to vyzkouším...

dugyna
1. mar 2012

@caramilla si mi urbila chute na ten kolac...ak by sa ti chcelo tak by som bola rada receptu.som zvedava co si vypytaju za opravu....

caramilla
1. mar 2012

@dugyna http://www.recepty.cz/recept/hruskovy-kolac-na-... navrch jsem ještě dala hořkou posekanou čokoládu, ale bacha, fakt je to žravý, hlavně horký, ty horký hrušky, skořice a rozteklá čokoláda... Mňam... že bych dala ještě další 1/4 plechu 😀

Hele já radši zvědavá na to, kolik si řeknou za opravu nejsem 😖

caramilla
1. mar 2012

@dugyna ňami ňami pokouším pokouším 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
1. mar 2012

@caramilla chocholousek 😀 😀 😀
hele ale vysite vkladacky nikdo nema! (zatim.. od rana to budou tamani kopirovat.. 😅 😀 😀 )

caramilla
1. mar 2012

@terezita no, tak to me teda fakt tesi, že to nikdo nemá. Ale má, já už jsem to šila mnoha zákaznicím, ale nikdo zatím neměl kytičky a lístečky... A nikdo už mít taky ode mě nikdy neude! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

sufik1
1. mar 2012

@caramilla nedělej mi chutě, já jsem hrozně na sladký.
Už se 4 den matlám se svojí mikinou, co byla napřed malá, pak velká a neseděla a teď mi zas trčí rukávy. 😖 😖 😖 Teda všívat futro vnitřní mikiny s rukávem, jen proto, aby to bylo hezký, je blbý nápad 😕 😕 😕 (chtěla jsem futrovat i rukávy, ale kvůli tomu zvětšení jsem je musela střihnout, tak futruju jen vnitřek) Car, celý večer na tebe vzpomínám s tvým heslem nic nepřešívám 😨 😨 😨 jenže to bych neušila nic 😀 😀 😀
jdu pověsit prádlo a spát

dugyna
1. mar 2012

@caramilla tak pekne pokuas tehotnu aby som si nesla este puding uvarit 😀 😀 😀

terezita
1. mar 2012

@caramilla neboj, bude, ale s prirazkou.. 😀 😀 😀
@sufik1 ja futruju maximalne kapuce. to neni jeste tak intelektualne narocne.. 😀

caramilla
1. mar 2012

@sufik1 😀 😀 😀 Hele, mikinu na sebe už taky nikdy nešiju, šila jsem 3 a všechny jsem asi 10x přešívala, strašný. Ta poslední teda je tak malá, že ta přešít nepůjde. Takže ji asi dostane ségra... 😠

caramilla
1. mar 2012

@terezita Jo, ale přirážka = oprava stroje + propadlé zakázky vinou stroje v opravně u tří mlíkařů 😀 😀 😀

@dugyna ty sis o ten recept řekla , prý pudink 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dugyna
1. mar 2012

@caramilla
@sufik1
tak ja som dnes nesila ako vas citam robila som dobre. ono vcera vecer som isla sit..zacala sa mi nit zospodu,
zazmolovavat ci ako to nazvat - proste z vrchu ok ale na spodku zhluky nite....to vzdy vecer sa mi robi...asi nasi fsa susedia zospodu co maju problemy furt ked sijem....tak mi pocarila stroj a preto mi to vzdy vcere robi 😀
a dneska mi mm bol rano nakupit v lidli prvosienky a sirotky..takze sme s malou sadili a upratovali balkon...zajtra rano si tam dame kavu s relaxom a krasny mpoh 😀 ladom na kvetinky..
dam potom foto 😀 😀

dugyna
1. mar 2012

@caramilla poslednu horalku som zjedla doobeda a nemam nic sladke uz doma..zabudla som mm povedat ked bol v obchode...jedine co mame je puding,...ale si pojdem napisat ao ako hovori moja mala cize kakaou....

terezita
1. mar 2012

ja taky hlasim, ze jsem dneska neusila nic. vubec nic 😀

caramilla
1. mar 2012

@terezita jak jsem tu neměla dočteno, tak jsem jukala k tobě na blog, komentáře ti tam nepíšu,opisovat 10 místný kód mě neba... Ale fakt nádhera! hlavně ta tmavá tunika s tím červeným na konci🙂
To je ta, jak jsi párala?
Na to jsem ti zapomněla odepsat - já bych tu paní poslala do pr. (z svým strojem 😀 😀 😀 ), to by si mohla zkusit nějaká zákaznice chtít párat. Objednala si kapucu, tak buď to chce a nebo nechce a když ne, tak bych řekla, nezlobte se, nabídnu jí k volnému prodeji, určitě by se prodala. A nebo bych jí řekla, ano přešiju, ale cena bude vyšší a započítala bych si čas na tu otravnou práci.
To je síla, některý lidi jsou fakt divný.
Ještě i napíše ta paní, že se jí nelíbí vyšívání na vkládačkách a mám ho vypárat, a bude tady vražda! 😀

Btw. ta paní si u mě objednala věci za 4 tisíce a teď už 5 dní nereaguje .... (když má zaplatit)...

caramilla
1. mar 2012

@terezita díky, že mě v tom nenecháváš a ze solidarity nešiješ 😀 A oplakáváš Caramilly vyšívací stroj 😀
@dugyna já jsem v těhu ujížděla na takové ty instantní vločkové kaše se skořicí a tyhle dezertíky od Otkera... V práci, když byl hlad nebo zima nebo chuť na sladké, tak šup místo čaje zalít kašičku 😀

dugyna
1. mar 2012

@caramilla ja som bola PN 😀 .ale u mna funguvali nanuky a tie fung 😀 ju aj teraz ale mm ma nocnu takze nemam koho poslat pre ten nanuk..jedine ze mi nas chlpac bol ochotny 😀 😀 😀 😀 😀

dugyna
1. mar 2012

ten special detska burda co vyseila 29.2 je aj na sr?

caramilla
1. mar 2012

No, tak z toho brzského ulehnutí na lože teda nebylo nic. Z nedostatku vrnění strojů jsem si musela jít epilovat nohy... bó ty chlupy už lezly z kalhot k sousedům... a příští týden máme plavání a holky jsou vždycky všude jak holátka 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
1. mar 2012

Jo a ještě raklama na to wendy na ty květinky, co házela Verča, jsou moc příjemný, měkký a hezky to pruží. Moc fajn úplet. CO jsem měla z wendy dřív, tak bylo tuhý a tenoučký, tohle je úplně jiná 😀 Jestli někdo máte takové ty "pyžamové květy romantik" z MTX, tak to je přesně ta kvalita toho úpletu těch tyrkysových kytí 😉

kuna
2. mar 2012

@sufik @terezita co to je futrovat? Ja to znam jen jako zfutrovat nejakou stravu 😀. To tam cpete ten Caramillin kolac?

@caramilla taky vrnim, letos jsem se rozhodla epilovat i podpazi, at to nemusim furt holit. Prvni pokus teda au, ale dalsi uz jsou v poho, jen to nesmim nechat zarust znovu. ted sbiram odvahu na trisla 😀

a stroj - me totiz napadlo, jak jsi ho kupovala, jestli se nebojis takto prodat pouzitej? Neni mozny, ze ti pani prodala nejaky zmetek? Kazdopadne verim, ze ti ho spravi. Ja mam super opravare tady v Praze, skoda, ze nemas cestu. Nebo by sis s nim mohla jit stoupnout v nedeli v podvecer k D1, pojedu kolem, ze bys mi ho hodila 😀 😀 😀.

kuna
2. mar 2012

@caramilla jestli se nebojis takto KOUPIT pouzitej 🙂 🙂 🙂

veronik77
2. mar 2012

@kuna futrovat - cpát něco někam (takže koláč do bříška, vatelín do mikiny... hlavně to neotočit🙂)

zojec
2. mar 2012

jeminenku, vy ani nespite 10 stran za vecer?? dakujem vsetkym za rady ohladom OL, vecer som to prevliekla , potom uz sil celkom dobre.. akurat nitka z lavej ihly bola cca kazdych 20cm nejak volne.. kazdopadne to treba asi natrenovat 🙂 ale sak do konca zivota casu dost :D vcera som skusobne ( kedy uz zacnem aj naostro?) usila mikinu pre seba, kedze som ako slon, sa bojim, ze strihnem zle a bude mi male, tak skusam na bielej deke za 1€ z jysku :D :D a este ze som vysksala 😀 😀 mm povedal, ze v nej vyzeram ako spermia s bruchom.. tak to ma zlozilo a isla som radsej spat. a to som tam chcela este nejake aplikacie nasit..

dugyna
2. mar 2012

prajem krasne rano idem skusi ci uz stroj e "odcarovany" 😀
@caramilla ja sa tak vzdy nasmejem na tvoj hlaskach 😀 cakam recept 😀

terezita
2. mar 2012

@kuna vypodsit.. 😅

veronik77
2. mar 2012

opravdu nikdo nechcete modrý kytí - ty první? http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/jedno...
ještě jsou 2,5m volné 🙂

lucijan
2. mar 2012

marjá, ženský, kdy spíte, když visíte do půlnoci na netu?
manžela mi vycepovala tchýně, pak žil střídavě sám, tak se to žehlení naučil, přece mu to nebudu rvát z ruky, né? A navíc ho podezírám, že si myslí, že to umí líp než já 😀
@sufik1 já když si šije něco pro sebe, tak se mi to málokdy povede, buď si upravím střih, aby mi to bylo líp, tím pádem mi to pak není vůbec. Nebo si vymyslím nějakou vychytávku (futrovat mikinu třeba) a pak se u toho vzteknu a zahodím to. No a nebo to odfláknu, když je to jen pro mě, a pak to nenosím, že je to hnusný
No mám teď v plánu mikinu z lamy wellsoft na zip, sice ji moc chci a myslím, že by byla krásná, ale když si představím, jak tam ten zip dávám a pruží mi to na všechny strany a kroutí se mi to...
@veronik77 já bych zase chtěla ten Rip s lycrou z barvené příze, ten první růžovej a stačilo by mi 1,5metru. Budu si to kupovat tak jako tak, i celý kilo, tak kdyby někdo užil tu půlku, budu ráda 🙂

eldwen
2. mar 2012

@caramilla toz jak koukám na to, jak se ti nedaří, tak tě tím svojim tričkem zatím zavalovat nebudu, jo? Snad ti ten stroj soudruzi sousedi spravi dobre a bude dal fungovat. Je skoda, aby ti tak brzo odesel.