Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jinak, jak by jste postupovaly u šití aplikací z lamy na flis? mam tmave hnedou deku a pujde na ni kremova lama, at mi to ladi do barevneho knceptu obyvaku 😉.
@mehlo jj, ono to neni tak hrozny, jak poprvy. Poprvy mas husty a pevny chloupky a boli to, ale jak oni pak dorustaji nepravidelne, tak kdyz to po tydnu beru znova, tak uz je jich o dost min a neboli to tak. Hlavne se tim skubanim poskozuji vlasove cibulky a nektere chloupky pak uz nerostou vubec. Celkove jich mam na nohach o dost min, nepravidelne se epiluju cca 13 let, obcas mam rok dva pauzu a jen holim. Vyhoda je, ze jak dorustaji tenky a slaby, tak nejsou videt, takze v lete nemusim co dva tri dny myslet na holeni nohou a pritom nevypadam jak grizzly 😀 😀
jinak trisla se epilatorem daji, nejdriv to dost boli, ale pak je to fajn. Jen je treba to zalit kolinskou stejne jak u chlapa na tvari, kvuli desinfekci - to mam od sveho gynekologa - jinak to hodne zarusta a dela jine neprijemnosti (chybi tomu vzduchh)
@boudova Berninu sice nema uvedenou v prikladech znace, ale pise, ze opravuje stroje vsech znacek, tak snad jo. Ja s nim mam dobrou zkusenost - opravil super mamcinu Veritasku, kdyz jiny opravar tvrdil, ze je to uz starina a neda se s tim nic delat, protoze probiji...stroj sije krasne dal. Ja si u nej koupila novy, poradil mi s vyberem, mohla jsem si ho vyzkouset a pak mi i zadara udelal "servis" (ja trouba jsem tam dotahla stroj, ze nesije a mela jsem blbe navlecenou nit 😀 😀 😀 ).
Jeho www stranky jsou http://www.sici-stroje-praha.cz/
@boudova fakt to neni tak hrozny...kdo zvladne siti po porodu, zvladne i toto. Zkus si to na kousku a uvidis. Je lepsi to predtim posypat detskym pudrem, ja jak byla nervozni, tak jsem se u toho potila a mokre by se to asi blbe trhalo 😀
jinak ted uz radsi stroj prohlizim, rozmotavam, luxuju....no a vzdycky na zakopaneho psa prijdu 😀 😀 😀
jako který den
@kuna Hele, podpaží jsem zkoušela a po té, co jsem pak měla týden strašné bolesti po vytržených chupech, a bolela mě každá kapka potu až do morku kosti, jsem se na to vys. Mám na ten epilátor hlavici na holení, takže podpaží v létě prostě ráno ojedu tím a je to v pohodě. To samé třísla. Ale teda musím říct, že když jsem depilovala třísla, tak to je proti podpaží pro mě pohodě. Ale myslím třísla, ne to celý dole 😀 😀 😀
TO jsem zase spustila debatu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@eldwen Tričko mi pošli, protože to se opraví jen na overlocku, to je tak jediný, co teď můžu dělat 😀 Jdu si ke tchýni pro její historickej stroj na půjčení, tak se uvidí...
Jinak oprava prý týden a bude to teda asi dost mastný, otázka je, zda to vůbec půjde opravit ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Snad jo... Jinak tu bude fakt už jedna sebevražda...
Jinak @kuna to víš, že to bylo obrovské riziko, paní psala, že unáhlená koupě, že je švadlena a má asi 6 strojů a tento měla jen na knoflíky a moc ho nepoužívala, ale je jasný, že co píše je jedna věc... Komunikace s ní byla výborná, hned na všechno odpovídala, fotila atp. Až budu vědět, co stroji bylo, tak se jí chystám napsat. Protože je fakt možný, že s tím strojem měla problémy, tak ho prodala... Ale nevím... Třeba to spolu nesouvisí, i když je to dost divný, že, mám ho měsíc a hned se pose....
@lucijan Já šiju denně do 2 do rána, když mám stroj 😀
Fotky těch osudných srágor...
Paní stále nereaguje na mejlu, tak je pak vydražím na aukru jako historicky a hystericky poslední výrobky z Caramilly dílny 😀
@mehlo epilace bolí poprvé, pak už je to lepší. Nohy jsou v pohodě, mě to bolí, ale dá se to vydržet (když to srovnám s porodem 😀 😀 😀 😀 ). Jinak pokud bych měla volit jinou variantu k epilaci, tak určitě holení holícím elektrickým strojkem, to je šetrný a právě nemáš žádný ty hrozný pupínky, jak jsou vidět na plavečáku vždycky na všech čerstvě oholenejch slepicích 😀
@terezita ty myslíš taky jen na jedno 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kuna Jinak ty nohy v létě 3 dny? Hele, já je neřeším týden, někdy i 14 dní, ty chloupky jsou třeba zblízka vidět, ale jsou malinký a světlý, takže to snad obyvatelstvo přežije:D Až když si s nima pohrává vánek a mě to není příjemný, jak mi vlajou, tak je vytrhám 😀 😀 😀 😀
Já vytrhávám v kuse taky přesně 13 let, to je vtipný 😀 A naprostá spokojenost, nemusím se před plaváním v bazénu ojíždět žiletkou 😀

@kuna teda holky vy si epilujete nohy a i podpaží? já jednou zvládla ty nohy a řekla jsem, že víckrát už ne. Ted právě řeším jak to budu dělat, protože mě nesedí i dámský strojek jako Venus, mě totiž chloupky strašně zarůstají a když se oholím, tak potom vypadám jako slepice, mám tam takový červený tečky po celých nohách. No a vosk bych taky neměla, mám křečáky