icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
2. mar 2012

@alinn mě takto ty srdíčka neoslovují, ale kdyby se použily jen na některé části oblečení, jak to dělá terka, tak by to bylo hezké.

caramilla
2. mar 2012

@alinn a @allin 😀 😀 😀 Já z toho ušiju maximálně tak pyžamo 😀

@animal Nešiju, žehlila jsem, rovnala ponožky a ukládala dítě a teď jdu za manželem, Veritaska ať se jde bodnout.
A ten stroj dělá takovej humbuk, že mám vždycky pocit, že se tam něco seká a brzo to bouchne 😀 😀 😀

macin73
2. mar 2012

Tak já oblíkám dítě asi do všech barev, hodně mám popůjčované, poděděné... ale jinak jí nejvíc sluší fialová (jako mamince 😎 ). Došlo to tak daleko, že i když má šmudlinka ryze holčičí jemné rysy, je drobná, má náušničky, tak jen proto, že není od hlavy až k patě v růžové, se lidi doteď ptají, jestli je to chlapeček nebo holčička... 😕. Až mě dohnali k tomu, že ji do té barvy občas i obléknu a ono to stejně nepomůže... tak to fakt už nevím 😝. A nejvíc jsem se pobavila minulý týden, když jsem jí šla kupovat první botičky a prodavačka, když zjistila, že chci botky pro holku, vzdychla, že ale bohužel nemá na holky moc výběr... (rozuměj nemá dost růžových na výběr). Byla jsem skoro za exota, že jsem jí na to řekla, že to vážně neva, že po růžové nejdu 😀. Nakonec jsme v jiném obchodě koupili nádherné petrolejové (další maminčina barvička, která šmudlince sluší 😀 )

caramilla
2. mar 2012

@animal Terezita by ty srdíčka nepoužila ani na hadr na podlahu, ani kdyby tím utírala to, co vyvrhne, když ty srdíčka prvně uviděla 😀 😀 😀 😀 😀

animal
2. mar 2012

@caramilla no já to asi mám na kolekce. Teď na jaro plánuju béžovou (případně hnědou) v kombinaci s oranžádou a druhou barevnou kombinaci odstíny šedé, k tomu modrá - různé tóny a černá či tak nějak. Určitě mu stále budou soft soupravy tyrkys a hnědooranž a jedny manšestry zelené.

palosek
2. mar 2012

K barvičkám...ať je holka nebo kluk...tyrkys sluší všem 😀 😀 😀 Právě jsem došila bundičku pro Klárku...střih podle jedné její lila bundy, jen o trochu větší...na delfína, kterého má na softkalhotách už prdím 😝 Zítra nažehlím engros(nebo tak nějak) nažehlovajdy, skáknu do galanterky pro brzdičky a koncovky...a odpoledne snad vyfotím na neteři.
JInak...moc se mi líbí limetková barva na fineribech i výplnku z mtx, jen škoda, že malé zelená vůbec nesluší...jí právě spíš jdou pastelové barvičky...v čele s růžovou. 😝 😀 😀
K fotkám...všimněte si kapes...jsou teploučké,ale daleko jednodušší je šít bundy bez nich 😀 😀 😀

caramilla
2. mar 2012

@macin73 Jasmína, i když má sukni, ale ta není růžová, tak jí říkaj "chlapečku" 😀
Kde jsi sehnala petrolejový boty!??? Ty já chci! Já je potřebuju! Nikde jsem nic takovýho neviděla! 😀 😀 😀 Ale já potřebuju už 22 😀

animal
2. mar 2012

@caramilla no mě se dneska manžel ptal, kdy už půjdu spát s ním zároveň, že bych ho mohla polechtat na zádíčkách atp. že prej nemusím pořád stříhat ten zatracenej soft 😀 NO vydrž prťka vydrž ..... na konci příštího týdne by měly přijít na řadu krámy, tož si raděj vezmu rovnou další plato anťáků. Na dovolené opravdu menzes nepotřebuju, už jen kvůli těm bolestem. Po porodu je to děs.

caramilla
2. mar 2012

@palosek moc hezké.
Právě ten tyrkys mi přijde až nechutně profláklej, ale bohužel taky líbí 😀
@animal jj, my taky jedeme na kolekce, letos máme zelinkavou a tyrkysovou, no 😀

caramilla
2. mar 2012

@animal 😀 😀 😀 😀 Já po porodu bolesti naopak nemám skoro vůbec, jen výjimečně a pak to teda stojí za to, to se kroutím jak žížala a volám o pomoc... Ale jinak v průměru pohoda, jen teda průtok krve masakr, kalíšek furt plnej 😝
Tak já běžím, ať mi neusne 😀

alinn
2. mar 2012

@macin73 jo..u nás to bylo taky tak..a vtipný bylo, že když se s jsitotou ptaly "kluk je to, že jo" a já jim řekla, že je to holka tak na mě koukali jako že jim určitě kecám..a to na sobě zrovna měla růžovej svetřík teda ne celej jen proužky tam byly ale holčičí byl 😀

@caramilla pyžamo mě taky napadlo 😀 a nebo tak jak píše animal..ale pyžamo je jednodušší 😀 a s tím nickem..jako se nedivím, že se to plete..jsem se jendou kamsi chtěla přihlásit a chvíli mi dalo než jsem přišla na to jak to je správně 😀 😀

sufik1
2. mar 2012

tak schválně, kolik večerů mi bude trvat, než se totálně nas..u a hodím tu svojí už 3x přešívanou mikinu do koše. Dnes opět další kolo, zvrzla jsem na tom, co se dalo, takže to zas budu párat a nastavovat (už nemám ale čím) 😠 😠 😠 pomooooc

kolekce - já chystám teď pirátskou a fakt se na ní chci vyřádit. Tepláčky už má, ale ještě budou mikiny, džíny, trika a musím vymyslet i nějaký klobouček na léto a nějaké laclíky a kraťásky... U nás vede modrá. Já na ní ulítávám totálně.
Pak mám v hlavě další, asi na podzim a nebo další léto. Ale neberu to barevně, ale spíš motivem. No uvidíme.

Ale já teda žužu můžu. Měli jste vidět @terezita jak mi dávala ten růžový žužu bambus 😀

animal
2. mar 2012

já jdu cpát, chtěla jsem jít dneska brzo 😝 a je už skoro 11, ještě zase vycikat psy 😖

macin73
2. mar 2012

@caramilla Superfit - byly teda nechutně drahý, ale jsou boží 😀. A velikost 22 mají 😎

michamicha
2. mar 2012

prosim prosim, smutně koukám, nemáte doma někdo přebytečných cca 60cm limetkovýho merino ribu z mylly??? jsem si "řízla" na tílko pro manžela a ono mi to nevyjde na celý tílko 😢 😢 😢 😢

alinn
2. mar 2012

@macin73 no já jsem kupovala superfit boty..protože všechny boty co jsem měla v ruce měly hrozně tvrdej ohyb (buď kvůli podrážce a nebo střihu nebo pevnosti toho vršku) no a jediné superfit se ohýbají lehce (akorát uplně první boty a teď na zimu máme Fare a taky jsou vcelku ok..ty první byly super) a jelikož jsem kupovala vlastně na každou sezonu jen jedny boty tak jsem cenu neřešila ..i sandálky jsem koupila jen jednou..a když jsem zjistila, že když jdeme delší trasu..tak dám raději pevné boty a jinak chodí bosa tak na sandálky prdím (ale uvidíme letos 😀 ) ale žijeme na vesnici..nevím jak bych to dělala ve městě 😎

alinn
2. mar 2012

@michamicha já nemám..ale kolik m je na to tílko potřeba celkem?

michamicha
2. mar 2012

@alinn já kupovala začátkem listopadu taky superfity, zimní, a jsou fakt SUPER 🙂 předtím měl Vojta celeroční pegresky a ty už asi nikdy nekoupim, protože nemají tu špičku chráněnou gumou nebo co to tam jiní výrobci dávají a on je hned po prvním obutí okopal 🙄

komisakpd
2. mar 2012

odporucil by mi niekto sijaci stroj SINGER?

michamicha
2. mar 2012

@alinn no vychází mi to na 1,2m a já mám jenom 1m 😢 😢 😢

alinn
2. mar 2012

@michamicha tý jo..jak je tvůj muž velkej? Já jsem pro svého objednala taky jen metr 😀 😀

mima2011
2. mar 2012

@caramilla Jj rovnosteh, rovně, ale 5x rychleji, je to šití o něčem jiném a těžko se vrací k domácímu 🙂 .nejlépe někde vyzkoušet, tak zjistíš jestli ti profi stroj sedne nebo ne Např. siruba je špičková kvalita za rozumnou cenu http://www.sicistroje-shop.cz/siruba-prumyslovy... nebo http://www.sicistroje-shop.cz/siruba-sici-stroj... sice o tom něco vím, ale nejsem odborník a ptala bych se servisáků . Problém s napětím v dnešní době není, kukni do odkazu na parametry 😉 .

michamicha
2. mar 2012

@alinn 175, ale on je spíš širokej 😀

alinn
2. mar 2012

@michamicha tak můj je o chlup vyšší..a zas tak širokej není..ale tam jde o délku, ne? 😅

michamicha
2. mar 2012

jo a to řezací kolečko je fakt supééééér 😵 právě jsem zlikvidovala v úterý koupenou Irmu a zejtra si ušiju mikču, zatím zkušební, pak teprve říznu do tý lamy 🙂

michamicha
2. mar 2012

@alinn ty jo, tak teď jsi mi nasadila brouka do hlavy... šířka je po směru proužků ne? a dýlka se natahuje?

alinn
2. mar 2012

@komisakpd No mám pocit, že tu singer nemá moc dobrou pověst..ale vlastně nevím proč 😀 , tak si musíš počkat na nějaké zkušenější v nakupování strojů..já jsem si kupovala jen jeden stroj a to OL a zrovna singer..ale to jsem ještě neznala tuto diskuzi 😉 😀 ale nemám na co nadávat..šije dobře..řekla bych že naprosto parádně 😎

zhrkz
2. mar 2012

@michamicha 🙂 tiez skusobne sijem z Irmy, az potom z niecoho hodnotnejsieho ;)

alinn
2. mar 2012

@michamicha do šířky to pruží

zhrkz
2. mar 2012

@alinn No tak ja sa chystam do OL znacky "Bratr" 🙂 uz nech to je konecne... sa na to chystam uz od vianoc. Mam abstak, ze nic nesijem.