icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
2. mar 2012

@caramilla uff, uz jsem se vyzvracela.. 😀 😀 😀 dalo mi to prace!
@alinn ruzove veci ja automaticky posilala dal, mam znamou co ma komplet ruzove holcicky.. 😝 😀
a tu latku bych (kdyby bylo nejhur a bylo to otazkou zivota a smrti a musela bych z ni neco usit 😀 😀 😀) taky rozsmikla jen na kus tricka, rozhodne ne cele.. 😝 😅
@macin73 joo, to je normalni. em. je v satech, ale hnedych nebo tyrkysovych a taky se me starsi ptaji, jestli je to holcicka nebo chlapecek.. 😀 a ad. boty, taky se mi stalo v krame, ze mi pani prodavacka rikala, ze bohuzel ruzove nemaj.. 😝 nastesti meli cervene 😀
@komisakpd ja ne 😀
a my jedeme taky v superfitech. prijde mi, ze spolu s richterama maji nejmekci podrazku. mam v umyslu si od nich koupit boty i pro sebe 😀

michamicha
2. mar 2012

@alinn no, tak to mam dobře 🙂

zhrkz
2. mar 2012

A chcela som sa opytat, soft sijete overlokom alebo obycajnym rovnym stehom?

alinn
2. mar 2012

@zhrkz kdybych před koupí OL znala tuto diskuzi..tak bych si asi taky koupila brothera 😀 😎

mima2011
2. mar 2012

@komisakpd za mě ne a už vůbec ne z marketu. Jak už tady baby psaly nejlépe jsou na tom brother, janome, veronica.

mehlo
2. mar 2012

@komisakpd no singrovku už radši ne. kdysi nejlepší stroj na světě, ale strašně zakrněli
@michamicha po směru proužků je délka, na délku to nepruží, na šířku jo

jdu pokračovat v mikině

zhrkz
2. mar 2012

A obyc. stroj by ste co odporucili - Janome alebo Brother? Inak, pred tym, nez som citala tuto diskusiu, som chcela OL Janome, s nim som mala skusenost, a bol v poho, no potom som pokukala aj bracekov, a volako ma presvedcili.

alinn
2. mar 2012

@terezita já mám zimní superfit 😀 😀 a Richtera neznám
@michamicha a na co ti u tílka chybí těch 20cm? já jsem stále přesvědčená že metr musí stačit 😅

palosek
2. mar 2012

@terezita ...tak mě by se ta srdíčka líbila na trika pro malou v kombinaci s bílou, já raději takové decentnější...a celý růž.komplet bych jí už taky nedávala...právě...jsem zjistila nedostatečný jarní šatník...od triček, přes pyžámka po tepláčky....látek mám hafo, tak mám, co vymýšlet 😀 😀
Jo, holky dorazilo vám už Ottobre woman? A kdy bude kids 2/2012? Dík....

palosek
2. mar 2012

@mehlo ...hodně zdaru 😉 ...já jdu chrnět... 😀 😀 Dobrou...

terezita
2. mar 2012

@zhrkz ja overlockem, ale jen abych nemusela ten rantl obstrihavat nuzkama. zacistene to holt vypada o dost lip 😀
janome a brother, to je asi sumafuk. ja nez si koupila stroj, tak jsem procetla hromady diskuzi a brother mi vysel vitezne (vetsinou nazory zenskych, co mely oba dva stroje a mohly srovnavat). a pak pri OL to byla uz jasna volba, bo jsem byla se znackou spokojena a OL nam tu doporucovala ivuska, ktera jich take vyzkousela vic. a ja bych nemenila 😅
@alinn richter jsou rakouske a patri mezi spicku v detskych botech.

zhrkz
2. mar 2012

Inak, trochu odbocim od temy, tak ak na to budete chciet reagovat prosim do IP:
Co si myslite, moze mat maly horucku z toho, ze ma vyvrtnuty clenok? Totiz od utorka ma bolavy clenok a celkom hicuje (uz min dva dni ma 37,8-38,5). Lekarka mu dnes brala krv, nic zle tam nenasla... okrem trosku zvysenej sedimentacie, ale nic drasticke. Inak nejavi znamky choroby a ani nebol v poslednej dobe, ani sopliky, ani hnacka, ani kasel, ani vyrazka, ani zvracanie proste nic... nechapem... zeby zuby? a nejako sa mu to zdrclo s tou nohou? (ma 20m, zatial mu chybaju vsetky trojky a patky)... Nema ale naliate dasna... a polihuje, pospava a knura na vsetko. Zacinam byt zufala, ze nevieme z coho to ma...

sinala
2. mar 2012

@mima2011 mám ji odtud. Kupovala jsem ji na základě diskuze tady, kde ji holky chválily a hledala nejlevnější 🙂 Dle mě je dobrá, ale mám už v ní i vrypy, protože jsem kolečko moc nahla ( to jsem nevěděla, že nesmím) 🙂 . Ta paní ji bere asi ze strimy, dle obalu, ve kterém přišla 🙂

terezita
2. mar 2012

@zhrkz muze to byt cokoliv.. 6.nemoc, zuby, (ja u nas svadim vse na podezreni na zanet stredniho ucha)..

alinn
2. mar 2012

@terezita na to jsem se přesně chtěla zeptat 😀 tak se nám rozšířil výběr 😀
a s overlockem..mámu jsem seznámila s tím jak se na OL šije..tak očekávám, že si ho hned jak to pujde koupí..a doporučím ji toho brothera..tak jsem zvědavá jak moc to bude jiný oproti tomu singru 🙂

terezita
2. mar 2012

ale teda s odstupem kdyz to tu tak clovek cte, tak by nas brother a janome meli sponzorovat (minimalne platit cast hromadek) za to, ze jim tu delame takovou reklamu 😀 😀 😀

terezita
2. mar 2012

@alinn pak ho s ni muzes vymenit.. 😀

alinn
2. mar 2012

@sinala jo a myslím na strimu jsem koukala a mají tam i stejný popis 😉

alinn
2. mar 2012

@terezita 😀 😀

mima2011
2. mar 2012

@macin73 mám podobný zážitek akorát nám prodavačka nabízela růžovoučké botičky s perletí a já jsem měla na rukách malého kompletně v modrém s autama v ruce i na bundě a modrý kočár. Když jsem odmítla s dovětkem, že bych chtěla něco pro kluka tak mi řekla, že se to dneska nepozná @terezita tak třeba dnes maminy oblékají kluky do šatiček 😀

terezita
2. mar 2012

@mima2011 to bych snad ani nechtela videt.. 😀

alinn
2. mar 2012

já to beru tak, že si u mamky můžu vyzkoušet jaký to je šít na super stroji a ráda a s láskou se vracím domů ke stroji který toho pamatuje víc než já (tý jo! 😎 ) No a když si mamka koupí OL..tak to bude asi podobný 😀 😀

mima2011
2. mar 2012

@sinala jestli myslíš singrovku?Jestli jo tak gratuluji k dobrému kusu. A jestli myslíš přes market, tak vím o čem píšu protože pro ně dělam nákup 😀 to je reklama co 🙂.

mima2011
2. mar 2012

to já taky ne. Snad nebudu muset pořídit zuzu šaty, aby nám přiznali toho kluka 😀 i když cácorka by se k nám vešla 😉

alinn
2. mar 2012

@mima2011 hele takové reklamy je potřeba víc a víc 😉 a nejlíp do televize s tím 😀 😀

sinala
2. mar 2012

@mima2011 néé, myslím řezací podložku 😀 😀 😀

alinn
2. mar 2012

@mima2011 jo a sinala psala o podložce jak ses na ni ptala ..O singru jsem psala myslím jen já (jestli jsem teda něco nepřehlédla 😎 )

alinn
2. mar 2012

@sinala ha byla jsi rychlejší a koukám, že jsem nic nepřehlédla 😀

mima2011
2. mar 2012

@sinala fuj sem se lekla 😀 😀

mima2011
2. mar 2012

@sinala děkuji za info.

season
2. mar 2012

@lucijan skúsila si našívať zips overlockom? som to zvládla minulú noc a je super, nekrúti sa a potom som to na klasickom stroji s kráčajúcou prebehla zvrchu, tak to je ok. Na lame sa to celkom stratí, neviem, čo to spraví s iným matrošom. Tá väčšia má ešte zips šitý celý na klasickom. Vačšie na blogu 😉