Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj,
to je fakt neskutečné, tady člověk jeden den není a má čtení na odpoledne. 😀
Baby jedny ukecané... 😀
Ad uzlíky, dlouhodobým zkoušením a navazováním jsem vyloučila ten klasický obě nitě přes ukazováček, drží, ale jehlama neprojde. Přesně jsem sama sebou došla k tomu, co psala @kuna , jen jsem nevěděla, že to má název. 😀 Prostě jednou nití "objedu" tu druhou a hodně utáhnu, nerozváýe se to a je to tenkej uzel a proje téměř vždy jehlama. Jak to tak čtu, tak jsem vlastně ve srovnání tady dost úšpěšná 😀 😀 😀 😀 Projdou mi i jehlama tak v 80% případů, možná i více, když mám kvalitní nitě, tak i 90% 😀 Baleriny snad ani nejsou nitě... 😠
@mehlo Knížku tu mám vedle PC a každý den si říkám "dnes už musím" ... Popoženu to, maminy mě urgují o nějaké střihy, co čekají na scanování, takže urgencí je denně půl mejlové schránky 😀 😀 😀
Jinak osudná čepička z aksamitu. Jak jsem dneska malou Barborku viděla, tak jí bude asi tak, až půjde do školy, ale bude jí mít jako jarmulku ... 😠
A dnešní veledílo, že kterého si tu pro sebe chrochtám blahem, asi si založím firmu na plavky, hrozně mě to baví 😀
Plavečky jsou takovýhle, protože jsem koupila od nextu na mimibazaru jetý botičky do vody 😀 no a to prostě všechno musí ladit, že 😀 😀 😀 Zelená a modrá plavkovina od Sufika, zbytek PUL.
@dugyna vždyť jsem ti ten recept dávala link hned, ne?
http://www.recepty.cz/recept/hruskovy-kolac-na-...
Nahoru ještě jsem dala čokoládu, jinak stejný 😀
@lilly2711 NO HURÁ!!!! Díky Bohu! Jsi skvělá! Však toto je vlastně osvědčená rada, ale mě to včera ani nenapadlo, děláš to skvěle! 😉 Tak jen tak dál a a ať váha ukazuje už jen výš a výš a výš. A modlím se, aby Nellinka zesílila a třeba i to dýchání se tím o dost zlepší! Jste obě šikulky a holky statečný! 😉
Btw. číst u tebe po těch všech jobovkých tolik smějících se smajlíků je nádherné! Každý z nich září!
@caramilla a nitě ti blbnou jen na COL nebo i na OL? já mám jen baleriny..a zbytek ani nevím co to je (ale bylo to laciný 😀 ) a netrhá se to a protahuje se to jehlama (teda když moc nemachruju 😀 ) a vlastně si nedovedu představit co by jako měly ty lepší nitě dělat nebo nedělat. Ale šiju jen na veritasce a na OL - singru .. tak třeba to je tím..jako že když máš dobrý stroj musíš mít dobrý nitě a naopak 😀 😎
@alinn Baleriny se strašně trhaj, to je jeden problém. Zlobí to zejména a hlavně na COL a pak občas je problém u rovnostehu, OL je na nitě podle mě nejméně náročnej. Tam se mi trhaj jen při protahování jehlama s těma uzlákama, jinak pohoda, občas nit taky rupne, ale to je fakt hodně výjimečně, a ani to možná není nitěma.
Do COL baleriny dávat absolutně nesmím. Nicméně jsem zjistila, že je ještě rozdíl mezi těma malýma špulkama a kónama. Kóny jsou trochu pevnější. Když u COL nedýchám, tak se použít dají, trhá se to, ale ne co 2 cm, ale třeba co 15 cm 😀 😀 😀
Další problém balerin, nitě jsou takový chlupatý a čas od času se udělaj cucky a ucpe se to v jehle a tím pádem to prdne (to se hodně stává v OL). Další problém je ten, že mají uzlíky, ty nitě jsou prostě navazovaný uzlíkama a to je fakt průser!
A další co mi vadí je, že jsou takový hnusný, chlupatý a všechny barvy jsou hnusný, vybledlý a nechutný odstíny, od baleriny mám jeden jedinej hezkej odstín a to je petrol. Ale co mám petrol od aspo, tak z toho slintám, protože je prostě sytej a šťavnatej.
Bohužel bych řekla, že po užití je vidět, jestli to bylo šito šmejdama nebo kvalitní nití a když jsou stehy zašedlý a chlupatý, tak se stydím. Nitě vyšiju, dávám je do OL, takže se jich snad zbavím rychle. Další už nikdy nekoupím!
@dugyna Neboj, za chvíli to asi hodím na blog i s fotkou ten receptík 😀 Právě si to dávám ke kávičce 😀
@caramilla jé ty plavečky jsou nádherný. Já se už asi rok chystám šít plavky pro Petulu, chtěla jsem z PULu, kdyby náhodou ještě na lonský léto, ale nakonec jsem dala jednorázovku, když jsme byli jednou na plavču a protože Petr předvedl úžasnou hysterickou scénu, že do vody nepůjde, tak už jsem je pak nešila, ale na toto léto už musím, to je už udělám z normální plavkoviny
@caramilla no mě se právě nikde netrhaj..s kvalitníma nitěma nemám bohužel (nebo možná bohudík 😎 ) zkušenost...chci si koupit nějaké aspo (..teda jsou kvalitní, že jo?)..tak jsem zvědavá na ten rozdíl..ono to totiž člověk většinou pozná až když to dobré okusí 🙂
Které jsou vlastně ty NEJ NITĚ? A kde je kupujete?
@alinn @caramilla holky k těm nitím...tak i moje Veronica je na Baleriny háklivá 😠 ...Já si prve ani nevšimla, co je to za značku nití...prostě hodně nitě, výběr v barvách...tak jsem si jich pár nakoupila....a když jsem s nima šila, někdy dobrý, někdy se trhaly...tak jsem upravovala napětí ....když jsem šila pomalu, tak to šlo, při rychlém šití se zas přetrhly.
Na a jak @car psala na blogu o nitích, schválně jsem se šla kuknout, co se mi to furt trhá...a ona Balarina 😀 😀 😀
Tak je teď moc nepoužívám...no, jsem ušetřila 😅 😅
@mehlo No, my budeme chodit od středy na plavání až do června. Jasmína když byla v bazénu minulý týden v Liberci, tak dělala takový psí kusy nadšením, že se málem pos. naopak blahem 😀 Já jsem si teda jistá, že se do vody ani nevyčurá, Byly jsme tam 3 hodiny a byla po 45 min. na nočníku, vždycky jsem sundala plavečky a už to lítalo, takže bylo vidět, že to zadržuje a ví, že do vody se nesmí (to má doma naučený z vaničky) a kakání si myslím, že pokud dítě nemá vysloveně střevní chřipku, tak v 18 měsících se taky do vody už nepos. Ale holt předpisy jsou předpisy a je pravda, že asi budu klidnější, protože člověk nikdy neví, že 😀 😀 😀
Mhd teď přitahl nějakou střevní chřipku, tak se teda těším, co nás zase čeká 😝 😝 😝
Na to naše plavání právě to chce plavky na plavání, ty jednorázovky jsou hnusný, neekologický a drahý. Když se jde jednou, tak je to lepší, ale my budeme ve vodě doufám pak až do září 😀 Tak je snad užijeme, ale jestli jí vůbec budou... Šila jsem to od oka... 3 hodiny se s. s něčím, co dělám od oka 😀 😀 😀
@zojec zatiaľ šije, je ale fakt, že ho zaťažujem dosť málo - iba sem-tam čosi prešijem, akurát predvčerom som robila experiment "nohavičky" z tenučkého BMB úpletu, menila som ihly, napätie nite, jediný problém bol, že sa mi roztrhla niť, ktorá ide cez vrchný chápač - navliekla som ju, roztrhla sa znova... a tak dookola niekoľkokrát až kým som prišla na to, že ten vrchný chápač musí byť pri navliekaní v inej polohe
ináč keď to porovnám s tým OL Singer, tie kresby, ktoré slúžia ako návod pri navliekaní nití sú dosť o ničom, ale na druhej strane, keď som na singerke menila napätie nití, trvalo mi dobrú polhoďku, kým som to vyladila, nerváčila som poriadne... na tomto OL Silver sa to až tak nerozhasilo
...keď meníš nite, najistejšie a najrýchlejšie je, keď si nové nite naviažeš na staré a len opatrne potiahneš a sú navlečené určite správne
ahoj, tak dneska jsem konečně došila ty tepláky pro synovce, večer ještě snad stihnu tričko pro neteř a pak to merino tílko pro mhd 😎 jo a chtěla jsem se zeptat čím lemujete u merino ribu? bohužel limetkovou lemovací gumičku nemám, mám jenom tyrkysovou a oranžovou a tak limetce moc nejde ☹ ještě mě napadlo střihnout to merino opačně, aby se to tak netahalo, ale zase se bojim, aby to nebylo moc nafest a šlo to pak přetáhnout přes hlavu...
jinak mám rozbitej pc, teď jsme ho s mhd na chvíli rozchodili a zejtra ho vezu do servisu, takže budu na netu velmi sporadicky, jen když mě mhd pustí na svůj pc což asi nebude moc často 😅
ahojte... dnes som sak stroju a ani k pc cely den nedostala.. navstevny den 😉 tak som aspon neotravovala s tym ako zas nesije 😉 aj tak dakujem za vsetky rady
@maryol no mne sa to ani netrha.. len proste prestane zapletat :( nite som navliekala tak , ze som nadviazala, ale sa mi pretrhla, tak som ich frajerka vyvliekla, ze ich predsa zvladnem navliect aj sama 😀 😀 no ale asi ee :(
pojdem sa tam v utorok popytat, nech mi to este raz ukazu, ak zajtra na nieco nepridem.. ale uz akosi nemam ani chut si tam sadat :( ste boli zas spisovatelky... idem vas precitat
@caramilla plavky super!!! A i ta růžová k tomu jde. Dovnitř jsi dala pul? A ještě mi napiš, jak se ti tam povedla ta aplikace. Mně se to neprovázalo... Ale on bude nahoře na té kytce asi pul a přes ten to půjde, že jo?
ad nažehlovačky s krtečkem. úžasné. Já jsem objevila papír do tiskárny, na který si něco vytiskneš a pak to jde nažehlit . Taky super vychytávka. http://www.davona.cz/tvoreni/1112-nazehlovaci-t...
@caramilla tak už abych došila nějakou barvu abych mohla vyzkoušet 🙂
@michamicha já dělala z merino ribu jen jednou a lemovala jsem tím ribem..ale pak jsem byla nucena do toho dát gumičku jelikož dítěti vylézala ramínka..a až budu šít tílko..tak k tomu šoupnu nějaký patent..asi 1/1 aby to nebylo moc těžký..to se uvidí až to budu dělat ..Tak si uvědomuji..že jsem se to s tím fineribem už pokoušela lemovat a dopadlo to strašně..no..tak to jsem zvědavá jak si s tím poradím napodruhé 😀 😀
@alinn já to budu šít s kráčející patkou, tak snad to bude dobrý, si to nejdřív vyzkoušim na odstřižku, radši 😀
@michamicha já to šila na OL 🙂

@papajka7
@caramilla dakujem vam aj vsetkym ostatnym babam za podporu a slova utechy.
Vcera sme experimentovali a nasli sme zatial vyhovujuci sposob pre nas obe. Klopkam si, nech to vydrzi...... 🙂 🙂 🙂 . Nellie si davam ku prsniku, ale tak, ze zatial druhy prsnik odsavam odsavackou a Nellie si prikladam, az ked mi uz mliecko tecie, takze sa vobec nenamaha a ja zatial odsajem cca 80-100 a z toho ju potom po cca hodine dokrmujem z flase. V noci som jej dala na striedacku prsnik a flasku a dalo sa. Myslim, ze sa mi vdaka odsavaniu robi viac mliecka a aj lahsie ide. Od vcera je ovela spokojnejsia. Je to sice trosku krkolomne robit tie dve veci naraz, ale je to podstatne lepsie. Napisem viac, ked budem vediet ako je na tom s vahou, cize v utorok, teraz pisem len jednou rukou, lebo mi zaspala na rukach. este sa ozvem, ale chcem sa vam este raz podakovat, ste tu vsetky nesmierne zlateeee 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂